PSP

Achteraf betalen

achteraf betalen

De optie tot achteraf betalen is voor vele mensen een echt pluspunt in een webshop, ze zijn veel eerder bereid om over te gaan tot het bestellen van een product. Als we eerlijk zijn is dat natuurlijk ook helemaal niet zo gek, je wilt graag eerst zien wat je koopt voordat je betaald. Daarnaast geeft het mensen dat beetje extra vertrouwen in een webshop, immers als ze niks ontvangen zijn ze in ieder geval niet hun geld kwijt.

Daarnaast is het als webshop houder verplicht om naast betaalmethodes waar je vooraf betaalt, zoals iDeal, ten minste 1 betaalmethode aan te bieden om achteraf te betalen. Het is kortom zeer de moeite waard om te kijken naar welke vormen van achteraf betalen beschikbaar zijn en om dit vervolgens in je webshop te integreren. Gelukkig is dit relatief eenvoudig te doen met hulp van een payment service provider.

De ideale Payment providers die achteraf betalen ondersteunen

pay 150 x 300 logo
0.39iDeal transactie
 • Goede PSP die ook offline betaaloplossingen biedt
 • Veel plugins / add-ons
 • Duidelijke pakketten
 • Achteraf betalen
 • Hoge Ratings
sisow 150 x 300
0.29iDeal transactie
 • Online betaalmodule voor iedere webwinkel
 • Gratis plugins en upgrades
 • Persoonlijk advies
 • Gratis support
 • Geen abonnement
mollie 150 x 300 logo
0.29iDeal transactie
 • Zeer goed werkbare PSP uit Nederland met strak design
 • Zeer uitgebreide API
 • Alle soorten payments
 • Volume kortingen
 • Technische Expertise

achteraf betalen

Veel ondernemers vinden dat er veel risico's zitten aan het accepteren van achteraf betalingen: de klant kan bijvoorbeeld niet betalen of doet dat niet op tijd zodat je veel tijd kwijt bent met het sturen van herinnering en in het ergste geval het inschakelen van een incassobureau. Gelukkig zijn er opties die deze risico's helemaal wegnemen.

Bekende opties voor achteraf betalen

Het is ten eerste belangrijk om te weten dat er verschillende opties zijn om het achteraf betalen in jouw webshop of eventuele ander soort website mogelijk te maken. Welke van de opties je wilt accepteren in jouw onderneming is natuurlijk geheel aan jou. Hieronder zie je de mogelijkheden die beschikbaar zijn.

Afterpay

afterpayDit is misschien wel de meeste bekende optie binnen Nederland. Afterpay biedt een betaalgarantie, jij als ondernemer bent dus verzekerd dat het bedrag waar een consument voor besteld sowieso op jouw rekening terecht komt. Dit doen ze door de klant te screenen op kredietwaardigheid en bij wanbetalers het gehele incassotraject voor haar rekening te nemen.

Wanneer een klant binnen jouw webshop hiermee betaalt dient hij of zij een account aan te maken op de website van Afterpay. Het bedrijf controleert de gegevens van deze klant en bepaald of en tot welk bedrag deze persoon een bestelling kan doen.

Klarna

Klarna is een andere bekende speler op het gebied van achteraf betalingen mogelijk maken. De methode werkt ongeveer gelijk aan de Afterpay methode, ook zij nemen alle risico's uit handen van de ondernemer.

Wanneer een klant iets op factuur  besteld doen zij direct een kredietcheck en controleren daarmee of de klant het product kan betalen. Wanneer dit mogelijk blijkt neemt Klarna alle verantwoordelijkheid voor het betalen van klant op zich, jij als ondernemer bent dus verzekerd dat je het bedrag op jouw rekening krijgt.

Billink

Ook Billing lijkt op de eerder genoemde partijen. Zij nemen hele betaalproces over nadat de klant via Billing heeft betaald. Ook de risico's van wanbetalers nemen zij over met een eigen incassotraject. Ook zij bieden een uitbetaal garantie.

Wanneer een klant zijn gegevens invult tijdens het afrekenen via Klarna ziet hij of zij direct of hij of zij in aanmerking komt voor achteraf betalen naar aanleiding van de kredietcheck die Billing automatisch doet. Als hij of zij daar niet in aanmerking voor komt wordt een alternatieve betaalmethode aangeboden, Paypal of iDeal bijvoorbeeld.

Integratie van deze methodes

Afhankelijk van welke optie voor achteraf betalingen je graag wilt integreren in je website kan je een payment service provider uitkiezen die deze methode ondersteund. In de beschrijvingen van de verschillende psp's op onze website vind je welke achteraf betaalmethodes worden geaccepteerd bij betreffende payment provider, zo vind je jouw beste psp.

Achteraf betalingen als extra service bij een psp

Sommige psp's bieden steeds meer diensten naast het alleen maar verwerken van betalingen voor ondernemingen. Zo zijn er ook payment providers die een optie aanbieden waar klanten achteraf mee kunnen betalen, dat is dus een optie die dan alleen bij die psp beschikbaar is.

Een voorbeeld van een payment service provider die dat doet is Buckaroo. Zij nemen dan ook het risico op zich wanneer een klant niet betaald, zij starten dan een incassotraject op.

Achteraf betalen in jouw onderneming? Doen dus!

Een optie voor achteraf betalen in een webwinkel is niet alleen verplicht maar werkt naar alle waarschijnlijkheid ook conversieverhogend. Het implementeren van deze betaalmogelijkheid is dus ten zeerste aan te raden als jij serieus bezig bent met je onderneming. Door de betaal garantie die de verschillende opties bieden is er eigenlijk ook geen goede reden om dit niet te integreren.

Related posts
PSP

Paypal Kosten

PSP

Apple Pay en Nederlandse PSP's

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.