Webwinkel

Adwords voor je webshop

computer met google analytics

Adwords gebruiken om je webshop onder de aandacht van potentiële klanten te krijgen is het over algemeen een goed idee. Je kunt namelijk precies beslissen wie je advertenties zien en hoeveel je er voor wilt uitgeven. Het enige probleem met Adwords is dat je er de nodige kennis van nodig hebt voordat je het rendabel kunt inzetten.

Adwords webshopHet is geen leugen dat alle bekende webshops Adwords gebruiken voor hun webshop marketing, dit doen ze natuurlijk niet als daar niks uitkomt. Er wordt zelfs beweerd dat wanneer een webshop Adwords gebruikt dit kanaal verantwoordelijk is voor 45% tot 60% van de omzet.

Wanneer je overigens ook wilt scoren onder de advertenties dan is zoekmachineoptimalisatie voor webshops belangrijk.

Waarom Adwords zo interessant is

Wanneer je een zoekopdracht uitvoert op Google zul je bijna altijd advertenties voorgeschoteld krijgen. Dit zijn dan vaak de eerst 4 resultaten, ze zijn gemarkeerd met een “adv” tag. De bedrijven die daar staan hebben in het advertentienetwerk aangegeven dat zij tevoorschijn willen komen op het zoekwoord dat jij gebruikt hebt.

Dit houdt dus feitelijk in dat je exact kunt bepalen wanneer je naar boven komt. Stel je voor dat je matrassen verkoopt, dan is het natuurlijk reuze interessant om tevoorschijn te komen wanneer iemand zoekt naar “matras kopen”.

Keerzijde van de medaille

De keerzijde van de medaille is echter wel dat je moet betalen per klik. De hoogte van het bedrag dat betaald dient te worden kan je zelf instellen. Het is echter wel zo dat de plaatsing van je advertentie mede afhankelijk is van hoeveel je bereidt bent te betalen voor een klik op een bepaald zoekwoord. In de praktijk betekend dit vaak dat degene die het meest betaald bovenaan staat en dus de meeste bezoekers via betreffende advertentie ontvangt.

Er is dus een risico dat de prijs die je betaalt voor een klik eigenlijk niet uit kan. Je geeft meer uit aan de advertenties dan dat ze opleveren. Het is bijzonder belangrijk dat er goed opgelet wordt bij het gebruiken van Adwords dat dit niet gebeurd. Gelukkig kan je dit in de hand houden, daarover hieronder meer.

Rapportage opties Adwords

Zoals in de vorige alinea aangegeven is het binnen Adwords heel goed mogelijk om in de gaten te houden hoeveel je uitgeeft en hoeveel dat oplevert. Dit kan je inzien per zoekwoord en per advertentie. Door een slimme terugkoppeling van je webshop en Adwords kan je namelijk inzien hoeveel bepaalde uitgaves aan Adwords hebben opgeleverd.

Zo kan je bijvoorbeeld zien dat een conversie via een bepaalde advertentie €2,50 kost en gemiddeld €30,00 omzet oplevert. Dit voorbeeld kan bijvoorbeeld het geval zijn als een klik op die betreffende advertentie €0,25 kost en dat je op die advertentie een gemiddeld conversiepercentage van 10% hebt.

Een opmerking bij deze rapportage optie is wel dat je een substantieel aantal klikken moeten hebben om conclusies te trekken. Je kunt niet op basis van 10 klikken beslissen of de advertentie winstgevend dan wel verlieslijdend is voor jouw webshop.

Zelf Adwords voor je webshop instellen

Het zelf instellen van Adwords voor je webshop is natuurlijk mogelijk, je hebt alleen een Google account nodig en je aanmelden voor Adwords. Het goed instellen vergt echter wel wat studie. Veel webshop ondernemers komen er na een periode zelf proberen achter dat het niet winstgevens is en stoppen daarom met de campagne.

We willen je van harte aanmoedigen niet te snel op te geven wanneer je zelf de Adwords campagne wilt inrichten en onderhouden. Probeer zoveel mogelijk te lezen over de mogelijkheden tot optimalisatie. En probeer met deze kennis een rendabele campagne te vormen, het is voor 95% van de webshops zeker mogelijk om Adwords rendabel in te zetten, het kost alleen de nodige tijd om de juiste data te verzamelen. Dit kan betekenen dat je een bepaalde periode verliest draait op de kosten voor Adwords.

Mocht je de tijd niet hebben om zelf de campagnes in te stellen is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om een professional in te schakelen.

Adwords expert inschakelen

Er zijn bureaus en zzper's in Nederland die zich hebben gespecialiseerd in het opzetten en optimaliseren van Adwords campagnes voor webshops. Deze mensen doen eigenlijk de hele dag dit werk en hebben dus direct de kennis om van start te gaan met het aanmaken en inzetten van advertenties voor jouw webshop.

Er moet natuurlijk wel geld betaald worden voor het inhuren van deze Adwords professionals, dit is geld wat te besparen is wanneer je zelf de advertenties beheert. Aan de andere kant ben je misschien wel goedkoper aangaande de advertentiekosten omdat de specialist minder onnodig geld uitgeeft. Bovendien bespaart het jou als ondernemer tijd.

Related posts
Webwinkel

Gratis webshop Beginnen

Webwinkel

Alle Webshop en eCommerce Spelers in 4 Tabellen

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *