Facturatie

Alles over offerte software

beste factuuprogramma

Hoe werkt offerte software binnen een facturatiepakket? Wat zijn de voordelen van offerte en facturatie software gecombineerd in één pakket? Welke aanbieders zijn er op de markt? En wat is de beste offerte software gecombineerd in een facturatiepakket? Al deze informatie maken we graag voor je inzichtelijk, om je te helpen de beste offerte software aan te schaffen. Voor ZZP, MKB en grote corporate organisaties, want efficiënt ondernemen is voor ieder type ondernemer verstandig om te doen.

Waarom het opmaken en versturen van offertes en facturen vanuit hetzelfde programma verstandig is, lees je overigens hier. Maar eerst zie je hieronder onze top facturatiesoftware waar je heel goed offertes mee kunt maken en beheren.

Functionaliteiten offerte software

Hoe maak je een pakkende offerte? De juiste offerte software helpt je jouw offertes te standaardiseren, waardoor je binnen een handomdraai de gevraagde offerte maakt en verstuurt. Overtuig je prospects met een inhoudelijk kwalitatieve en aantrekkelijk opgemaakte offerte.

Eigen huisstijl

Een functie die nagenoeg iedere offerte software heeft is dat je jouw eigen huisstijl kunt gebruiken voor de opmaak en vormgeving van je offerte. Upload je eigen logo en gebruik het lettertype dat bij jouw gewenste uitstraling past.

Online en digitaal accepteren van offerte

Een zeer gebruiksvriendelijke en klantgerichte functionaliteit is de mogelijkheid dat klanten de ontvangen offerte online kunnen accepteren. De tijdrovende handelingen uitprinten, ondertekenen, scannen en terugsturen zijn overbodig geworden. Met een simpele druk op de knop gaat de klant akkoord met de toegezonden offerte en wordt de offerte automatisch omgezet in een opdracht.

In sommige offerte software is het ook mogelijk om de offerte digitaal te ondertekenen, met een onderteken-link die meegestuurd wordt. De digitale handtekening wordt vervolgens netjes gearchiveerd, zodat je die altijd later nog kunt terugvinden.

De juiste prijsstelling

Voorkom gedoe met Excel-berekeningen. Offerte software rekent feilloos en foutloos je te offreren prijs uit. Sommige offerte software ondersteunen ook het gebruik van staffelprijzen. Een extra functionaliteit die handig is voor bedrijven die staffelprijzen hanteren voor producten die ze in grote oplages verkopen, zoals bijvoorbeeld een drukker of een leverancier van relatiegeschenken.

Direct vesturen

Verstuur je offerte direct vanuit de offerte software. Voorzie de offerte van een begeleidende e-mail die je kunt voorprogrammeren met een standaard tekst, maar ook handmatig kunt aanpassen met een persoonlijke boodschap. De datum van verzending wordt automatisch bijgehouden. Zo kun je altijd terugvinden of en wanneer een offerte verstuurd is.

Inzicht in verstuurd, geweigerd en geaccepteerd

Hoeveel offertes heb je afgelopen maand verstuurd? En hoeveel daarvan zijn geweigerd en geaccepteerd? Waardevolle informatie voor iedere salesmanager, accountmanager en ondernemer. In sommige offerte software kun je deze informatie gemakkelijk verkrijgen, inzien en analyseren.

De beste offerte software

We hebben het over facturatiesoftware met eigen offerte software. Dus een alles-in-1-pakket, waarin je een offerte gemakkelijk kunt omzetten naar een factuur, voor een efficiënte workflow. Steeds meer aanbieders van facturatiesoftware bieden de mogelijkheid om ook offertes op te maken, met offerte software. Er zijn diverse aanbieders. Welke facturatiesoftware biedt de beste offerte software? Een kwestie van smaak, afhankelijk van jouw specifieke organisatieprocessen, werkmethode en wensen ten aanzien van de offerte software. We hebben een aantal aanbieders voor je uitgelicht en overwegingen per aanbieder op een rij gezet.

e-Boekhouden

Een uitgebreid facturatiepakket met vele mogelijkheden en daarom interessant voor zowel ZZP’ers, als grote corporate organisaties en MKB. Met een aparte offertemodule kun je in e-Boekhouden ook eenvoudig je offerte opstellen en direct versturen. Met deze module houd je tevens de status en voortgang van de offerte eenvoudig bij. Offerte akkoord en opdracht uitgevoerd? Dan zet je de offerte eenvoudig om in een factuur. De offertemodule is onderdeel van de facturatiemodule, waardoor je niets extra’s hoeft te betalen.

Teamleader

Teamleader richt zich op het totaalplaatje en is meer dan alleen facturatiesoftware. Teamleader combineert CRM, sales, projectmanagement en facturatie in één online tool. De doelstelling van Teamleader is ondernemers slimmer te laten werken, door de efficiëntie en effectiviteit van alle bedrijfsprocessen te optimaliseren met één centrale tool. Dus ook offerte software is onderdeel van de complete online tool.

Exact online

Exact is een bekende naam in de wereld van financiële software. Van oudsher een gedegen partij voor een professionele zakelijke boekhouding. Toch profileert Exact zich nu als ‘méér dan alleen boekhouden’. Exact Online is een compleet alles-in-1-pakket met uitgebreide functionaliteiten voor een slimme en efficiënte bedrijfsvoering. In de facturatiemodule kun je onder andere verkoopprognoses maken, materiaalbehoefte inplannen voor projecten, offertes en verkooporders goedkeuren, grootboekrekeningen budgetteren en nog veel meer.

Exact Online is een compleet boekhoudprogramma met bankieren, factureren en relatiebeheer. Voor al het andere zijn er integraties met 220+ zakelijke softwareprogramma’s. Een aparte module offerte software lijkt geen onderdeel van het pakket, maar is dus gemakkelijk te koppelen.

MoneyMonk

Een populair facturatiepakket op dit moment is MoneyMonk. Een Nederlandse aanbieder die inspeelt op ‘dienstverlenende ondernemers’, zoals ze zichzelf profileren. Vooral veel ZZP’ers werken met dit complete en flexibele alles-in-1-administatiepakket. Ook offertes maken, versturen en beheren behoort tot de opties van MoneyMonk. Eenvoudig check je de status van uitstaande offertes en zet je geaccordeerde offertes om in een opdracht en factuur. MoneyMonk besteedt veel aandacht aan de wensen van de gebruiker. En dat merk je aan de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van MoneyMonk.

Rompslomp

Een bekend facturatiepakket onder ZZP’ers is Rompslomp. Zoals de naam al zegt, maakt Rompslomp de werkzaamheden die door ZZP’ers vaak als rompslomp worden ervaren een stuk eenvoudiger. De belofte van Rompslomp is dat boekhouden aangenaam wordt. Vanaf de meest eenvoudige versie van Rompslomp wordt onbeperkt factureren en offertes maken gratis aangeboden. Je kunt de factuur of offerte vanuit Rompslomp automatisch e-mailen als PDF naar je opdrachtgever. Ook digitaal ondertekenen en direct betalen met iDeal behoort tot de mogelijkheden van Rompslomp.

Visma eAccounting

Visma eAccounting richt zich, zoals de naam al doet vermoeden, op accountants- en administratiekantoren. Toch heeft Visma eAccounting ook pakketten voor kleine ondernemers en MKB. Visma eAccounting biedt zelfs beginnende ondernemers een vliegende start met een jaar gratis factureren. De basispakketten van Visma eAccounting kunnen worden uitgebreid met extra modules, waar je extra voor betaald. Zo is er ook een module ‘Offertes & Orders’ beschikbaar, voor 6 euro per maand extra, met alle denkbare functionaliteiten voor het opstellen, versturen en beheren van offertes.

Related posts
Facturatie

Een Offerte: Waar moet je op letten?

Facturatie

Is Gratis Offerte Software echt Gratis?

Facturatie

Voorbeelden van Verschillende Facturen

Facturatie

De Belangrijke Elementen van een Factuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *