anti virus software

Beste Antivirus Software

Zakelijke Software » De Beste Antivirus Software

Welke zakelijke antivirus is het beste? Iedereen wil graag weten hoe hij zijn werkomgeving het beste kan beveiligen tegen virussen en andere bedreigingen. Het is daarom belangrijk om de werking van antivirussoftware te begrijpen om zo ook het belang en het resultaat van antivirus te snappen. Wat is zakelijke Antivirus? Hoe werkt het? Wat kun je ermee? Lees snel ons artikel om alles te weten te komen over zakelijke virus bescherming.

bitdefender 150 x 300 logo
8.99vanafprijs p/m
 • Bitdefender Small Office Security
 • 24/7 ondersteuning
 • Eén console met alle data
 • tot 5 apparaten
 • Speciaal business pakket
Norton 150 x 350 logo
49.99vanafprijs p/j
 • Norton Security DELUXE
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Ook voor smartphone en tablet
 • 5 apparaten
 • 100% Virus Protection Promise
kaspersky 150 x 300 logo
13.9vanafprijs p/m
 • Kaspersky Internet Security
 • Eenvoudige installatie
 • Paswoord manager inbegrepen
 • Speciale pakketten voor bedrijven
 • 24/7 ondersteuning

Wat is zakelijke Antivirus bescherming?

>Antivirussoftware is software die probeert computervirussen te identificeren, tegen te houden en te verwijderen. Antivirus detecteert niet alleen bekende malware (lees: schadelijke software), maar herkent ook verdacht gedrag van nog onbekende malware. Zakelijke antivirus software blokkeert vervolgens deze virussen. Deze blokkade treedt op voordat de malware schade aanricht op je computer. Is elk antivirus programma voldoende om je hele werkomgeving te beveiligen? Nee. Een antivirusprogramma is een relevant onderdeel van een complete veiligheidsstrategie met meerdere lagen. Antivirussoftware is daar echter wel een belangrijk onderdeel van. En je ziet dat antivirussoftware steeds completer wordt aangeboden, met bijvoorbeeld ook een eigen firewall.

Waar moet je opletten bij de keuze voor zakelijke antivirus bescherming

 • Beschermt de software voldoende
 • Is de software zelf niet te ingrijpend
 • Wat zijn de kosten per licentie
 • Zijn er ook goede zakelijke oplossingen

Allereerst gaan we wat dieper in op malware zelf: 

De werking van een virus

Antivirus beschermt dus tegen virussen. Maar, wat is een virus eigenlijk en hoe werkt het? Een virus is een vorm van schadelijke software, doorgaans wordt dit ook wel malware genoemd. Meestal komt een virus via het internet of e-mail in je computer of laptop terecht, bijvoorbeeld door het aanklikken van een link of het downloaden van schadelijke (illegale) software. Ook een USB-stick of geheugenkaart kan bijvoorbeeld een virus bevatten en je pc besmetten. Het is dus belangrijk om je werkomgeving goed te beschermen tegen dit onzichtbare gevaar. Een gevaar dat vergaande gevolgen kan hebben voor je computer, laptop, werkomgeving en complete organisatie.

De gevolgen van een virus

De malware infecteert je werkomgeving, dus bijvoorbeeld computer of laptop, en brengt schade toe. Hoe groot die schade is en hoe groot de gevolgen daarvan zijn, is afhankelijk van de kracht van het virus. De schadelijke software kan schrijfruimte in beslag nemen, waardoor je computer trager wordt. Dit gebeurt omdat je computer capaciteit verliest. Een virus kan ook bestanden wissen op je computer, waardoor je plotseling documenten kwijt bent. En daar zit niemand op te wachten! Of erger nog, sommige malware verspreiden je bestanden vervolgens over het internet, waardoor je gevoelige bedrijfsinformatie op straat ligt. Een nachtmerrie voor iedere ondernemer! De cybercrimineel die inbreekt op jouw computer met een virus kan vervolgens ook de besturing van je computer overnemen.

Kortom; de gevolgen van een virus kunnen behoorlijk ernstig zijn. “Ach, dat overkomt mij niet”, dachten ook de vele slachtoffers van malware. Het is daarom essentieel om je werkomgeving te beschermen teven virussen, met de juiste antivirussoftware. Dat geldt voor zelfstandig ondernemers, MKB'ers en grote corporate organisaties. Iedere ondernemer moet voorzichtig zijn als het gaat om bedrijfssystemen met gevoelige bedrijfsinformatie.

Hoe herkent een antivirusprogramma malware?

Om malware te detecteren, gebruikt antivirussoftware zogenoemde virusdefinities. Het antivirusprogramma downloadt automatisch nieuwe, bijgewerkte definitiebestanden en herkent zo dus nieuwe soorten malware die een bedreiging vormen voor je werkomgeving. De uitdaging van aanbieders van antivirusprogramma’s is dus vooral om up-to-date te blijven en antivirussoftware te ontwikkelen die in staat is de nieuwste virusdefinities te herkennen.

Functionaliteiten antivirus

Hoe werkt een antivirusprogramma? En waar beschermt antivirussoftware je voor? Hieronder vind je de belangrijkste functionaliteiten van antivirus.

 • Beveiliging tegen virussen en spyware
 • Scant websites en e-mails op schadelijke code
 • Bescherming van je digitale identiteit
 • Scant beveiligingsproblemen en geeft advies over oplossingen

Verschil tussen antivirus en internetbeveiliging

Antivirus en internet security zijn twee aparte zaken. Tegenwoordig worden antiviruspakketten echter vaak compleet aangeboden, inclusief internet security. Dit wordt een firewall genoemd. Een firewall beschermt je computer of netwerk tegen misbruik van buitenaf, het controleert inkomend en uitgaand verkeer van internet. Een firewall beschermt je computer tegen hackers. Terwijl antivirus zich echt richt op het geheugen van de computer en schadelijke bestanden detecteert en verwijdert. De combinatie van deze twee type beveiligingen is dus noodzakelijk om je werkomgeving optimaal te beschermen tegen gevaar van buitenaf.

Top 7 beste zakelijke antivirus programma's

Er zijn veel soorten antivirussoftware verkrijgbaar. We hebben een aantal antivirusprogramma’s van bekende softwareleveranciers die zich richten op de zakelijke markt voor je uitgelicht. Ieder antivirus heeft zo z’n eigen reeks met functionaliteiten, zoals een eigen firewall, e-mail scan, back-up mogelijkheden of browser protectie. Afhankelijk van de functies die je nodig hebt kun je dus het antiviruspakket kiezen dat het beste bij je past. Al deze antivirussoftware is geschikt voor zowel Windows, Mac, iPhone en Android. Wanneer je antivirus aanschaft, check dan ook de manier hoe de softwareleverancier ondersteuning biedt. Nagenoeg alle antivirussoftware biedt ondersteuning via e-mail, een eigen forum, telefonisch en via een chatfunctie. Het gebruikersgemak van deze antivirussoftware is vergelijkbaar, maar dat is ook een kwestie van persoonlijke smaak natuurlijk. Echter hebben wij gemerkt dat deze antivirusprogramma’s erop zijn ingericht om het de gebruiker zo gemakkelijk mogelijk te maken om goed om te gaan met de antivirussoftware.

 1. Bitdefender Antivirus (deze zouden wij zelf nemen) Review
 2. Norton Security – Review
 3. BullGuard – Review
 4. Kaspersky Antivirus – Review
 5. Panda Antivirus – Review
 6. McAfee Antivirus 
 7. AVG Antivirus (Niet zo gratis als het eruit ziet)

Wat kost antivirus?

Antivirussoftware kent verschillende prijzen op basis van de diepgang van de software. Er is gratis antivirussoftware op de markt, maar deze antivirusprogramma’s zijn vaak een stuk beperkter en zijn bijzonder spammerig. Hiermee proberen ze ervoor te zorgen dat de klant in een later stadium alsnog betaalt voor de software. Een grote afrader dus. Voor een goede zakelijke oplossing zul je dus al snel moeten opschalen naar een betaald antiviruspakket. Gratis werkt niet binnen een bedrijf / ideale werkomgeving. Wat antivirus kost is sterk afhankelijk van de mogelijkheden en de schaalbaarheid van de software, maar ook van de duur, dus de periode waarvoor je het antiviruspakket afneemt. Over het algemeen ligt de prijs laag. Als vuistregel kun je nemen dat de kosten rond de 50 Euro per jaar per computer liggen.

Beveilig waardevolle data, bedrijfssystemen en vertrouwelijke gegevens met kwalitatieve ICT-beveiliging. Houd hackers buiten de deur en je informatie veilig binnenshuis. ICT-beveiliging is voor ieder type bedrijf belangrijk. Niet alleen voor de grote corporate organisaties of bedrijven met privacygevoelige informatie, zoals banken of verzekeraars. Een veilige werkomgeving is ook belangrijk voor MKB'ers en freelancers. We leggen je graag uit waarom en wat je kunt doen om jouw werkomgeving te beveiligen.

Een veilige werkomgeving

Wat is een veilige werkomgeving? Een waterdichte ICT omgeving, waarin gebruikers zich vrij kunnen bewegen en optimaal hun werk kunnen uitvoeren, zonder bang te zijn voor gevaren van buitenaf, zoals indringers op het netwerk. Een veilige werkomgeving is een omgeving waarin bedrijfsdata niet toegankelijk is voor derden. Het is tevens een werkomgeving waarin een bepaalde mate van veiligheidsbewustzijn heerst bij de medewerkers. Beveiliging gaat namelijk niet alleen over techniek, maar ook over mensen. Het zijn gebruikers die keuzes maken hoe ze met middelen, zoals een laptop of telefoon, maar ook persoonsgegevens zoals een mailinglist omgaan.

Risico’s beperken met ICT beveiliging

Met een slecht beveiligde omgeving loop je het risico slachtoffer te worden van cybercriminelen. Datalekken, ransomware, virussen en andere veiligheidsincidenten liggen op de loer. Het risico is dat bedrijfsgegevens in verkeerde handen komen. Dat kan vergaande consequenties hebben voor je bedrijf. Materieel en financieel, maar ook voor je imago als bedrijf. Je verliest immers het vertrouwen van klanten en leveranciers. Voorkom veiligheidsincidenten door risico’s te beperken met beveiligingssoftware als een zakelijke antivirus.

Voorbeelden van beveiliging

Het beveiligen van bedrijfsinformatie en -systemen; wat kan je allemaal beveiligen?

 • Beveilig de hardware van je bedrijf

Zorg dat alle apparaten in je bedrijf beveiligd zijn. Neem veiligheidsmaatregelen voor het gebruik van je computer, laptop en telefoon, maar vergeet bijvoorbeeld ook de printer niet. Wist je namelijk dat er steeds vaker op bedrijfsnetwerken wordt ingebroken via de printer van een bedrijf?

 • Beveilig de software van je bedrijf

Werk alleen met goed beveiligde software die goed geconfigureerd is. Wie mag software installeren en beheren? Maak daar duidelijke afspraken over en leg deze vast in beveiligingsprotocollen om veiligheidsincidenten tegen te gaan en virussen buiten de deur te houden.

 • Beveilig de toegang tot bedrijfsgegevens

Zorg ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot gevoelige bedrijfsgegevens door je netwerk goed te beveiligen. Wie heeft toegang tot welke applicatie? Wijs verschillende soorten rechten toe aan verschillende soorten gebruikersgroepen. Denk ook goed na over gasten (klanten, bezoekers, leveranciers, etc.) die inloggen op je zakelijke netwerk. Zorg voor een goed beveiligde omgeving, waardoor derden die kwaad willen geen toegang hebben tot bedrijfsinformatie.

Let ook op Wachtwoordbeheer: Een voor de hand liggende tip, maar toch gaat het nog steeds vaak mis: gebruik goede wachtwoorden en beheer je wachtwoorden op een veilige manier. Schrijf ze niet op een kladpapiertje, of erger nog: op een post-it die je vervolgens op je beeldscherm plakt. Een goed wachtwoord moet aan heel wat voorwaarden voldoen. Er zijn diverse tools beschikbaar om je wachtwoorden veilig te beheren.

Het Beste Antivirus Programma Bestellen

Antivirus software is eenvoudig online te bestellen voor jouw bedrijf, maar voordat je de koop maakt moet je bij de aankoop zeer goed letten op de hoeveelheid licenties. Het zou zonde zijn als je er steeds 5 moet bijbestellen terwijl er enorme kortingen beschikbaar zijn bij het bestellen van 20 pakketten in één keer.

Bij alle bovenstaande partijen kan je met iDeal of met een creditcard van het bedrijf bestellen. 

Alle Anti-Virus Software