kassa systemen en software

Beste kassasystemen en kassa software

Zakelijke Software » Beste kassasystemen

Wat is het beste kassasysteem? Het antwoord hierop hangt af van het type onderneming. Sommige systemen zijn meer gericht op horeca, andere kassasystemen zijn meer geschikt voor de detailhandel. Wij gaan in dit artikel in op de beste keuze voor een kassasysteem. Deze software en systemen raden we aan:

kassa lightspeed

izettle 300x150
0p/m
 • Zonder vaste kosten is dit ideaal voor starters en kleinere winkels of horeca
 • Horeca & retail
 • Tablet en phone based
 • Zeer voordelig pinapparaat
 • Kosten: €1,95% per transactie
lightspeed 150 x 300 logo
79vanaf p/m
 • Erg goed kassasysteem voor horeca gelegendheid of winkel
 • Horeca & retail
 • iPad en desktop systeem
 • Hardware direct af te nemen
 • Veel koppelingen mogelijk met bijv. boekhoudsoftware
gastrofix 150x300
74p/m
 • Speciaal voor horeca met diverse extra oplossingen zoals keukensystemen
 • Horeca
 • iPad kassasysteem
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Gratis restaurantmanager en meer extra`s

Lightspeed

lightspeed logo 300x300Lightspeed Kassasystemen bestaat uit een softwarepakket voor zowel horeca als retail. Deze software biedt uitgebreide functies zoals: meldingen als er nieuwe voorraad moet worden ingekocht (retail) of individuele betalingen binnen groepen en fooi herdistributie in het geval van Horeca.  Wij zijn van mening dat, als je een serieuze zaak start (of al hebt), je er goed aan doet om direct met een volwaardig systeem als Lightspeed te starten. Hierdoor hoef je later niet nog van systeem te wisselen. Lightspeed kan goed met je meegroeien en verzorgt in het enterprise pakket ook services aan bedrijven met meer dan 5 kassa`s.

 • Hardware
  Je kunt bij Lightspeed kiezen voor een tablet based kassasysteem, (ook met bv iPod of iPhone) maar ook voor een desktop oplossing. Wat handig is bij Lightspeed is dat je diverse hardware kunt (bij)kopen die speciaal geschikt is voor de software van Lightspeed. Op die manier kun je een mooi compatible systeem bouwen dat goed op elkaar aansluit.
 • Kosten
  Vanaf €79 per maand.

  • De maandelijkse kosten voor horeca kun je vinden in het menu op de horeca pagina.
  • De maandelijkse kosten voor retail kun je vinden in het menu op de retail pagina.
 • Gratis Demo?
  Ja, deze is eenvoudig aan te vragen door op de rode knop ‘bekijk demo‘ te klikken nadat je een keuze hebt gemaakt voor het product.

Bezoek Lightspeed


iZettle

iizettle 300x300 logoZettle richt zich met hun kassasystemen op kleinere bedrijven. Het is een systeem dat werkt op basis van een iPad (die niet is inbegrepen) en een klein pinapparaat. Het maakt hierbij niet zoveel uit of het gaat om horeca of retail. Als de zaak niet al te groot is (bijvoorbeeld een koffietent zonder al te veel tafels), dan kan dit systeem erg goed en – niet onbelangrijk – erg voordelig werken. iZettle heeft namelijk geen opstartkosten of een maandabonnement. Het enige dat je betaalt is het pinapparaat voor €15,- en 1,95% per kaarttransactie. Dit is ideaal voor starters, omdat je pas betaalt als je wat verkoopt. Nog een groot voordeel van iZettle is dat je het systeem overal mee naartoe kunt nemen en dus niet locatiegebonden is. Daarmee is het dus ook ideaal voor mensen die wel pintransacties willen verwerken, maar niet aan een vaste locatie vastzitten. Een laatste pluspunt vinden we het design.

izettle producten en hardware

 • Hardware
  Je kunt beginnen met enkel een iPad en de pinautomaat. Dit is via iZettle uit te breiden met een Store Kit (zoals te zien op de afbeelding).
 • Kosten
  Eenmalig €15.- voor de pin module en daarna 1,95% per kaarttransactie
 • Gratis Demo
  Ja, je kunt gewoon een account aanmaken en rondkijken of het iets voor je is.

Bezoek iZettle


Gastrofix

kassasysteem horeca gastrofixVan oorsprong is Gastrofix een Duitse onderneming, maar inmiddels is deze partij in 7 landen in Europa actief. Het bedrijf richt zich puur op horeca waardoor er op dit vlak veel verschillende functionaliteiten en rapportages beschikbaar zijn. Omzet per uur, kelneromzet en omzet per kostplaats zijn hier voorbeelden van. Het kassasysteem is zelf uit te breiden met diverse software die handig is voor in de horeca. Zo hebben ze de ‘restaurant manager' en een keukenscherm waarop de bestellingen zijn af te lezen. Gastrofix biedt ook de optie MynOber. Hierdoor kunnen mensen zelf via een app bestellen.

Het kassasysteem werkt met mobiele handhelds zoals iPods of iPhones en een iPad kassa. Daarnaast bieden ze diverse betaaloplossingen zoals pin en creditcard. Je kunt ongelimiteerd apparaten inzetten met realtime synchronisatie. Je kunt Gastrofix maandelijks opzeggen, waardoor je geen risico hoeft te lopen om aan een systeem vast te zitten dat niet bevalt.

gastrofix hardware en tablet oplossingen

 • Hardware
  Gastrofix heeft in de basis een iPad kassa systeem met kassa, restaurantmanager en een keukenscherm waarop de bestellingen binnenkomen.
 • Kosten
  De vanafprijs is €74 per maand. Daar komen dan de kosten voor de kassa's en betaalmiddelen nog bij. Koppelingen met betaalproviders zijn er dan weer kosteloos bij inbegrepen.
 • Gratis Demo?
  Ja, je kunt eenvoudig een demo aanvragen waarmee je 30 dagen lang alles kunt testen.

Bezoek Gastrofix


Alle aanbieders van kassa software en -systemen.

Spont

Spont.cash is kassasoftware die speciaal is ontwikkeld voor de iPad. Ook het design van de website en app hebben wel wat van het design van Apple zelf weg. Deze kassa software lijkt daarmee goed te passen bij jonge en creatieve startups. Spont is zowel geschikt voor Horeca als retail en biedt een aantrekkelijke gratis proefperiode waarin je het product uitgebreid kunt testen. In de beginperiode kun je het product gratis blijven gebruiken totdat je over de 100 bestellingen heen gaat, dan stroom je het volgende pakket in. Spont is met name geschikt voor kleinere horecazaken die niet de behoefte hebben aan complete tafelplannen.

spont ipadHardware
Spont werkt op basis van een iPad en is eenvoudig te downloaden in de App Store. Je kunt op de website van Spont extra hardware bestellen die compatible is met de software. Je moet dan denken aan een kassalade, bon printers en printerminals.
Website Spont

MplusKassa

MplusKassa is een specialist op het gebied van kassasystemen. Erg gericht op verschillende type branches, en dat hebben ze wat ons betreft slim gedaan. Je betaalt enkel voor wat je gebruikt, waardoor je dus ook niet teveel hoeft te betalen. Een keerzijde hiervan is dat je eenmalig wel een aantal flinke investeringen moet doen om bijvoorbeeld en Atos of CCV pinkoppeling wilt toevoegen. Dit geldt ook voor de verschillende koppelingen die je kunt maken met bijvoorbeeld de boekhouding, een webshop, personeelsplanner of een bestelmodule als thuisbezorgd. Dus een nadeel is dat alle extra`s apart geld kosten, een voordeel is dat je daardoor precies weet waar je aan toe bent.  

Wat we handig vinden aan Mpluskassa is dat ze met een dealernetwerk werken, waardoor de toegang tot specialisten eenvoudiger wordt. Zeker voor mensen die niet zo'n zin hebben om alles zelf te installeren is dit handig.

Hardware
Je kunt op de website van MplusKassa erg eenvoudig zelf de modules selecteren die je wilt hebben bij het kassasysteem. Vervolgens klik je ook de software aan die kan worden toegevoegd. MplusKassa werkt in tegenstelling tot andere partijen niet met iPads, maar heeft kassa computers van HP. Je kunt ook veel extra producten aanschaffen zoals een keukenscherm.

Nappkin

Nappkin is een horeca POS kassa die speciaal is ontwikkeld voor iPad en iPhone. Met functionaliteiten zoals dagsluiting, kasopmaak en reserveringen heb je in feite al veel van wat je moet hebben. Het systeem is niet ontzettend uitgebreid, maar daardoor ook wel aantrekkelijk geprijsd. De kosten zijn puur afhankelijk van het aantal devices dat je wilt aansluiten. Gemiddeld genomen kost Nappkin met een compact pakket €29,-. Je kunt zelfs nagenoeg gratis beginnen met Nappkin met het starters pakket. Je hoeft dan enkel €19,- te besteden voor een SumUp kaartlezer. Nappkin heeft koppelingen met een aantal populaire boekhoudprogramma`s.

Cashr

Cashr is onderdeel van Reeleezee, zoals het logo al een beetje verraadt. Het is een eenvoudig kassasysteem waarmee vooral kleine ondernemingen in zowel horeca als retail uit de voeten kunnen. Bij een hoge doorloopsnelheid van producten kom je al snel een aan abonnement van €50,- per maand. Met een pinkoppeling van Yomani of Worldonline komt daar nog eens €10,- bij. Hiermee is Cashr niet eens erg voordelig voor wat je ervoor krijgt. Het is wel ideaal als je met Reeleezee boekhoudt natuurlijk.

Eijsink

Eijsink is een totaaloplosser als het aankomt op bedrijfsprocessen en enigszins vergelijkbaar met MplusKassa. De dienstverlening van Eijsink is breed: van afrekensystemen en bar- & keukenmanagement tot personeelsplanning en webshops met kassakoppeling. Je kunt via Eijsink verschillende soorten en merken kassasystemen afnemen. Dit zijn onder andere Booq, Vextron, Winsale. JUPA en Eijsink Touch.

Bizzcloud

De website van Bizzcloud biedt beperkte informatie voor geïnteresseerden in kassasystemen. Bizzcloud positioneert zich als flexibele en schaalbare aanbieder van kassasystemen voor zowel horeca, retail als (sport) clubs. Het systeem heeft daarbij de mogelijkheden tot een koppeling met bijvoorbeeld CCV shop.
Prijs €27,50 per maand.

Afosto

Afosto is een partij waar je terecht kunt als je op zoek bent naar een ‘alles onder één dak’ oplossing voor omnichannel bedrijven. Ze bieden namelijk zowel e-commerce oplossingen als kassasystemen. Deze laatste zijn veelal tablet based.

De keuze voor een kassasysteem

oude kassa

Tegenwoordig draait het kassasysteem vaak om de software. Hier kun je vervolgens buiten een ‘basispakket' extra producten op aansluiten. Een kassalade of bon printer bijvoorbeeld. De software biedt ook integraties met andere onderdelen van het bedrijf zoals de boekhouding, CRM en de webwinkel.

Op deze pagina hebben we een overzicht gemaakt van de beschikbare systemen en een uitleg gegeven over waar ze goed en minder goed aan voldoen. Op basis daarvan hebben we ook een aantal ‘beste opties’ in kaart gebracht die zeker het overwegen waard zijn.

Een kassasysteem is tegenwoordig software

Wat betreft kassasystemen is er een hoop veranderd in de afgelopen jaren. De systemen zijn veranderd van een groot grijskleurig apparaat naar software die je op je iPad kunt draaien. Op die software sluit je vervolgens hardware aan zoals een pinautomaat, maar ook andere software waarmee je bijvoorbeeld de boekhouding doet. De data zit allemaal in de cloud, en je hoeft geen bonnen meer bij te houden. Het hoofdcomponent is dus de software, en we adviseren je dan ook om hier  goed op te letten als je een keuze gaat maken. Voldoet de software voldoende aan wat je binnen de winkel of horeca nodig hebt?

Maak gebruik van gratis proefperiodes

Bij het uitkiezen van een kassasysteem, kun je vaak een gratis proefperiode aanvragen. Hierdoor kun je de software op je gemak testen. In veel gevallen betekent het zelfs dat je enkel de app hoeft te downloaden op de iPad. Wij zouden zeker een paar aanbieders selecteren om vervolgens hun systeem gratis te proberen. Op die manier krijg je de beste indruk of de software aansluit op jouw wensen.

Bekijk welke apparaten er geschikt zijn voor de software

Het is belangrijk om je dan ook even te verdiepen in de compatibiliteit met de hardware. Zeker als je al over kassa apparatuur beschikt. Cashr werkt bijvoorbeeld alleen met Epson bon printers. Dit kun je natuurlijk altijd navragen bij de aanbieders van de kassasystemen. In sommige gevallen wordt de hardware ook direct aangeboden op de website van de leverancier van kassa software.

Kassasysteem Horeca / kassasysteem Retail

De meeste aanbieders van kassa software bieden dit aan voor zowel horeca als retail. Dan heb je voor beide branches wel ander type software. Bij horeca kun je bijvoorbeeld een tafelindeling maken, terwijl de kassa voor retailers een koppeling met de webwinkel kan bevatten. Er zijn ook bedrijven die juist gespecialiseerd zijn in één van deze categorieën. Gastrofix is hier een voorbeeld van.

 

Andere kassasystemen die we wellicht binnenkort ook zullen behandelen zijn:
Taurus, Tilli, Yourpos, Untill & Tonit.