beste boekhoudprogramma

Beste Boekhoudsoftware

Zakelijke Software » Beste Boekhoudsoftware

Indien u zoekt naar het beste boekhoudprogramma als zzp-er, of online accounting software voor het MKB: er zijn tegenwoordig veel passende oplossingen voor een goed online boekhoudprogramma. Op deze pagina hebben we de beste boekhoudprogramma's uitgelicht. Omdat ieder type organisatie andere behoeftes heeft raden we aan om de pakketten eerst gratis te proberen. Op die manier kunt u zien of de beste boekhoudprogramma's aansluiten op uw situatie.

 

Beste Boekhoudsoftware Algemeen:

#1 e-Boekhouden

e-boekhouden beste boekhoudsoftware 2019 logo 300x300

Een bekend online boekhoudpakket in Nederland is e-Boekhouden. Deze partij kenmerkt zich met name door het brede aanbod en de bijzonder scherpe prijs (momenteel zelfs gratis te gebruiken). Het bedrijf richt zich van starters zonder ervaring tot het MKB. Voor grote organisaties zijn andere boekhoudpakketten beter. De gebruiksvriendelijkheid van E-boekhouden is goed. Het dashboard werkt gemakkelijk en intuïtief.

e-Boekhouden heeft ook een uitgebreid pakket aan opties die zij aanbieden binnen hun pakket. Zo heeft e-Boekhouden ook de mogelijkheid om je btw aangifte automatisch uit te rekenen. Maar ook het inboeken van facturen, automatisch controleren van betalingen bij je bank en/of payment service provider.

Prijs
De prijs van e-Boekhouden is zeer scherp. Voornamelijk door de 15 maanden gratis optie. Je betaalt maar €7,95 voor het boekhoudpakket en dan nog €5,95 voor factureren. Hierbij moet wel gezegd worden dat je dan maar een beperkt aantal boekingen en 10 facturen kunt versturen. Voor onbeperkt boeken en factureren betaal je €14,50 en €9,50 per maand, wat nog steeds een zeer scherpe prijs is en het geld meer dan waard is.

Bezoek e-Boekhouden    Lees de uitgebreide review


Beste boekhoudprogramma ZZP, Eenmanszaak of starters: e-Boekhouden

e-boekhouden boekhoudprogramma MKB

Op dit moment is e-Boekhouden veruit de beste boekhoudsoftware voor eigenaren van een eenmanszaak of ZZP'ers. Momenteel hanteert e-Boekhouden lagere tarieven voor dit pakket. e-Boekhouden komt met name als beste aanbieder naar voren omdat het alle functies beschikbaar stelt voor ZZP'ers, Freelancers, starters en eigenaren van eenmanszaken. Tijdelijke actie: 15 maanden lang gratis gebruik maken van E-boekhouden!

Bezoek e-Boekhouden


Beste boekhoudprogramma MKB: e-Boekhouden

e-boekhouden boekhoudsoftwareVoor het MKB komt ook e-Boekhouden als beste programma naar voren. De lage tarieven (en regelmatig acties; momenteel een gratis pakket), de hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en de beschikbare functies maken het pakket goed. Maar wat zeer fijn is voor het MKB is dat er veel koppelingen te maken zijn met het pakket van e-Boekhouden. Zo kunnen veel handelingen geautomatiseerd worden en kun je als MKB bedrijf veel tijd besparen.

Bezoek e-Boekhouden


Beste boekhoudprogramma Grootzakelijk: Exact

exactonline grootzakelijk boekhoudprogrammaVoor Grootzakelijke bedrijven is Exact aan te raden. Exact Online is een voorloper als het gaat om boekhoudsoftware en biedt daardoor inmiddels enorm veel (unieke) functionaliteiten. Dit maakt de software tegelijkertijd ook direct complex, zeker zodra veel functionaliteiten en koppelingen in gebruik zijn. Echter zijn bij Grootzakelijke bedrijven veel mensen met de nodige ‘Know-how‘ aanwezig. De koppelingen leveren ook hier veel tijdwinst op.

Bezoek Exact Online


Beste boekhoudprogramma Vereniging/Stichting: e-Boekhouden

e-boekhouden logo 300x300Voor Stichtingen en Verenigingen is e-Boekhouden de beste software. Binnen organisaties als deze zijn in veel gevallen vrijwilligers actief die niet dagelijks met dergelijke software te maken krijgen, vanwege de enorme gebruiksvriendelijkheid en de snelle en deskundige helpdesk springt e-Boekhouden er bovenuit. Zodra er een vaste penningmeester aanwezig is binnen de organisatie met meer kennis, kan Exact Online ook uitkomst bieden.

Bezoek e-Boekhouden


Beste Gratis Boekhoudsoftware

gratisKijkende naar de beste gratis boekhoudsoftware, springt e-Boekhouden boven de andere pakketten uit deze top 3 beste boekhoudsoftware uit. Bij e-Boekhouden wordt de mogelijkheid geboden om het starterspakket een 15 maanden lang gratis te gebruiken. Na dit jaar wordt je abonnement verlengd, of kun je deze stopzetten! Ideaal om gratis uit te proberen of online boekhoudsoftware ook wat voor jou is. Lees hier ook alles over gratis boekhoudprogramma's: Gratis Boekhoudprogramma Eenmanszaak.

15 Maanden gratis bij e-Boekhouden

Bij e-Boekhouden wordt de mogelijkheid geboden om het boekhoudpakket voor ZZP'ers gedurende 15 maanden gratis te gebruiken. Na deze 15 maanden wordt het account omgezet naar een betaald boekhoudpakket. Er is op dit moment geen betere gratis optie beschikbaar om te starten met een boekhoudpakket. Bezoek e-Boekhouden en lees over deze 15 maanden.


Kiezen voor het juiste boekhoudprogramma

Omdat er zoveel keuze is met boekhoudprogramma's is er eigenlijk voor elke ondernemer wel een passend boekhoudprogramma te vinden. Mocht je eisen hebben die bepaalde boekhoudpakketten niet bieden zijn er zelfs pakketten die op aanvraag aanpassingen kunnen maken. Het is verstandig om een kleine selectie te maken en bij deze aanbieders een test account aan te maken. Dit kost even wat tijd maar dat is het zeker waard. Zeker ook omdat organisaties in de praktijk vaak voor een langere tijd aan de boekhoud software vast zitten.

Boekhoudprogramma's voor kleine of grote ondernemers

In de meeste gevallen is de boekhouding voor een kleine onderneming simpeler dan voor een grotere onderneming. Een boekhoudprogramma houdt in principe de in- en uitgave duidelijk bij zodat er een goede balans opgemaakt kan worden. Voor de meeste zzp-ers en freelancers is een simpele functie zoals boven benoemd voldoende om een goede boekhouding te voeren. Sommige kleine ondernemers zullen ook nog een voorraad houden die opgenomen moet worden in de boekhouding of wellicht een andere activa die belangrijk is in de boekhouding. Dit is ook een relatief simpele functie die veel boekhoudprogramma's bieden, dan wel standaard dan wel als module voor het online boekhoud programma.

Grote ondernemingen hebben vaak uitgebreidere functionaliteit nodig dan de kleinere ondernemingen. Als praktisch voorbeeld kan je bijvoorbeeld zeggen dat een boekhoudprogramma voor grotere ondernemingen in- en verkoop kan bijhouden. En een gekoppeld facturatiesysteem heeft. Ook is het gebruik van scan-software voor binnenkomende facturen voor grote ondernemingen belangrijk.  Daarnaast zijn er ook boekhoudsystemen die automatisch de salarissen van je werknemers meenemen. Via deze systemen krijgen je een compleet beeld van de financiële situatie van jouw bedrijf. Wel zijn deze systemen zijn vaak iets duurder. Als je veel opties zoekt vonden wij Twinfield of Exact Online overigens erg sterk.

Koppeling met boekhouder of accountant

In veel gevallen kan het wenselijk zijn dat jouw boekhouder altijd inzicht heeft in de boekhouding van jouw bedrijf. Bij veel software pakketten zijn deze koppeling zo gemaakt. Heb je al een boekhouder? Vraag dan aan jouw boekhouder welk pakket zij fijn vinden werken. Ga dan wel niet direct akkoord. Ook jij moet namelijk fijn kunnen werken met het boekhoud pakket!

Daarnaast is dat ook ideaal wanneer je niet elk kwartaal de moeite wilt nemen om je boekhouder om alle facturen en bonnen te versturen of in persoon te brengen. Wanneer de boekhouder of accountant dit kan dan doen wanneer het hem uitkomt is dat efficiënter voor zowel jou als voor de boekhouder of accountant.

Functies die voor uw bedrijf essentieel zijn

De aanbieders van boekhoudprogramma`s specialiseren zich vaak op bepaalde type gebruikers en functies. Het is verstandig om met uw bedrijf te kijken welke partij goed bij u aansluit. Als u veel met bonnetjes werkt, kan het prettig zijn om gebruik te maken van een app die deze snel scant en upload in de boekhouding. Heeft u een webwinkel? Dan is het natuurlijk belangrijk dat de webshop software en de betaalmodule in de winkelmand aansluiting vindt met de boekhouding. Ga voor uzelf na waar u met uw organisatie veel tijdswinst pakt, en kies uw boekhoudpakket hier op uit.


Beste boekhoudsoftware en beste boekhoudprogramma

De slimmere boekhoudsoftware maakt de calculator steeds meer overbodig

Gratis proberen van pakketten

De meeste boekhoud software pakketten hebben de mogelijkheid om deze voor een bepaalde periode gratis uit te proberen. Op basis van zo een probeerperiode heb je nog een beter gevoel van het feit of het boekhoud pakket daadwerkelijk aan jouw wensen en eisen beantwoord. We raden je wel aan om eerst een goede vergelijking te maken op basis van de feiten.

Gratis boekhoudsoftware

Sommige software wordt voor een lange periode gratis aangeboden. Het bedrijf hoopt dan natuurlijk dat u voor de langere termijn klant blijft. Wat ons betreft kunt u hier in de opstartfase van uw bedrijf prima gebruik van maken. In overige gevallen vinden we het begrip ‘gratis' wel vaak misleidend. Voor kwaliteit zal immers altijd links of rechtsom betaald moeten worden. Een volledig gratis boekhoudpakket kan simpelweg niet hetzelfde investeren in de software als een bedrijf wat hier geld voor rekent. Pas dus wel altijd op met het zoeken naar ‘gratis boekhoudsoftware'. 100% gratis bestaat gewoonweg niet. De 15 maanden gratis actie van e-Boekhouden komt overigens wel dicht in de buurt :)

Conclusie beste boekhoudsoftware

Wij hebben naar een drietal belangrijke kenmerken gekeken van de verschillende pakketten. Dat zijn:

  • Gebruiksvriendelijk: hoe gemakkelijk is het boekhoud pakket in gebruik. Dit testen we voor de verschillende besturingssystemen en apparaten waar het op hoort te werken.
  • Prijs: wat zijn de kosten voor een abonnement, zijn er tijdelijke acties/kortingen of is de software zelfs gratis? Kortom is de prijs/kwaliteit verhouding in orde?
  • Opties: welke mogelijkheden en koppelingen heeft de boekhoudsoftware beschikbaar binnen het pakket.

eboekhouden 150 x 300 logoVolgens ons komt e-Boekhouden als beste boekhoudprogramma uit de bus tijdens onze test van de verschillende pakketten van boekhoud programma's. Dit is een aanbieder die zich richt op starters, ZZP en MKB. Wanneer je het beste boekhoudprogramma nodig hebt zullen we je adviseren om zelf echt alles goed met elkaar te vergelijken. Breng goed in kaart wat je precies nodig hebt in boekhoudsoftware en zoek een pakket erbij dat daar het best bij aansluit. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende gebruikersgroepen.

Denk aan het verschil tussen de beste boekhoudsoftware voor een ZZP'er en de beste boekhoudsoftware voor het MKB. Bij boekhoudsoftware voor een eenmanszaak is met name de prijs van het boekhoudpakket een essentieel vergelijkingspunt. Zelf de boekhouding bijhouden met online boekhoudpakketten voor ZZP'ers mag immers niet duurder zijn dan het inhuren van een externe boekhouder! Daarom is het verstandig om te kijken naar de actie van E-boekhouden.nl: 15 maanden gratis een boekhoudpakket gebruiken. Zo kun je de vaste maandelijkse kosten van jouw onderneming zeer laag houden.

Bij de beste boekhoudpakketten voor het MKB is juist de mogelijkheid om het pakket uit te breiden essentieel. Naarmate je organisatie groeit, zullen meer gebruikers aan de boekhoudsoftware voor het MKB moeten worden toegevoegd. Denk aan een financieel manager van de gehele organisatie, een financial controller per afdeling, enzovoorts.

Bekijk welke boekhoudsoftware goed aansluit bij jouw branche of bedrijfsvorm

 

Alle boekhoudpakketten