exactonline logo 300x300

Boekhouden Exact Online

Exact Online is een softwarepakket dat alle administratieve processen in jouw organisatie wilt oplossen. #1 Voor Accountants & Ondernemers. Lees meer!

Wie gebruikt deze software? Exact Online wordt vaak gebruikt door Accountants en Ondernemers. Zeer sterk ook voor middelgrote ondernemingen. Wie gebruikt deze software? Exact Online wordt vaak gebruikt door Accountants en Ondernemers. Zeer sterk ook voor middelgrote ondernemingen.

icoonProductdetails

Begin Prijs€ 39 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Trainingen
Webinars
Developer Gidsen
Support 24u / Per dag
Contactform, Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

Andere OptiesCRM
Facturatie
URL BedrijfExact.com
HoofdkantoorDelft

icoonExact online voor Boekhouden

Exact Online wil verder denken alleen maar boekhouden. Exact Online wil méér. Dit Brengt Exact door ook een goede CRM koppeling aan te bieden. Ook zijn er vooraad beheer opties, productie calculatie tools. Accountancy mogelijkheden (ook voor klanten). En zaken als bankkoppelingen en facturatie zijn ruimschoots op orde. 

400.000 ondernemers als klant

Goed mee door te groeien

Zeer veel functionaliteiten

Compleet Administratiebeheer

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Overzicht van Functionaliteiten

Exact online is gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van business software voor o.a. ondernemers en accountants. Exact bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar en heeft daarmee enorm veel kennis in huis om daadkrachtige software pakketten neer te zetten. De sterke positie in de markt voor bedrijfssoftware heeft er ook toe geleid dat Exact begin 2015 overgenomen is door een private-equity partij: Apax.

In deze review zullen we Exact Online uitgebreid gebruiken. Onze ervaringen met de volgende onderdelen waren besproken.

Kosten boekhoudpakket Exact Online

De boekhoudsoftware pakketten van Exact Online bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De kosten van de pakketten zijn marktconform en daarmee dus interessant te noemen, zeker als we kijken naar de functies van de boekhoudpakketten. Exact biedt haar gebruikers de optie om een keuze te maken uit drie verschillende boekhoudsoftware pakketten. Het belangrijkste verschil tussen de pakketten is de prijs, hoe hoger de prijs, hoe meer mogelijkheden de boekhoudsoftware heeft. Ons advies is om goed uit te zoeken welk pakket het beste bij uw bedrijf past, het goedkoopste pakket biedt namelijk niet voor alle bedrijven de noodzakelijke opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde functies of het aantal gebruikers dat nodig is om het systeem te gaan gebruiken. Hieronder een totaal overzicht van de prijzen van Exact Online boekhoudsoftware.

Prijs van Exact Software

 

Functies van Exact Online

Binnen de Exact Online omgeving zijn verschillende functies beschikbaar naast het boekhouden, denk bijvoorbeeld aan het beheren van relaties binnen je CRM systeem, een functie voor internet bankieren en in het grootste pakket zelfs de mogelijkheid om te factureren vanuit de backend. Zie hier een overzicht van de belangrijkste functies:

features boekhoudpakketten

Naast de hoofdfuncties is het ook goed om te weten wat de omgeving van Exact Online te bieden heeft, het team van Zakelijkesoftware.com heeft uitgebreid het systeem doorgelicht en zo zijn de volgende zaken mogelijk binnen het dashboard (zeer overzichtelijk te noemen):

  • Jaarresultaat (momentopname)
  • Perioderesultaat
  • Openstaande posten
  • Liquiditeitsoverzicht
  • Overzicht van inkoopfacturen
  • Overzicht van verkoopfacturen
  • Bankafschriften
  • (Belasting)aangiften

Koppelingen met Exact Online

Om tot een overzichtelijk dashboard met informatie te komen is het noodzakelijk om Exact Online met andere functies/platformen te koppelen om alle data en informatie te verzamelen. De software heeft het daarom mogelijk gemaakt om CSV exports uit jouw facturatiesysteem eenvoudig te importeren om zo de omzetcijfers visueel in kaart te brengen. Ditzelfde kan gedaan worden bij inkoopfacturen, aangezien je in veel gevallen inkoopfacturen via de mail zal ontvangen heeft Exact een optie geïntroduceerd waarbij je facturen als PDF bijlage naar een eigen e-mailadres van Exact Online kunt mailen. Rond middernacht worden alle ingezonden facturen doorgevoerd in het systeem en de volgende dag kun je middels grafieken het bedrijfsresultaat zien (omzet & inkoop). Mocht je niet met facturatie software werken is het ook mogelijk om je verkoopfacturen in te zenden naar een eigen e-mailadres van Exact Online.
Wanneer je als eigenaar van een webwinkel gebruik wilt maken van Exact Online adviseren wij om altijd te kiezen voor het inzenden van de in- en verkoopfacturen via jouw eigen Exact Online e-mailadres. Webshops krijgen hebben veel unieke klanten wat boekhoudkundig continu resulteert in nieuwe debiteuren, bij het importeren van een CSV bestand zal iedere debiteur handmatig aangemaakt moeten worden waar het systeem van de boekhoufsoftware dat bij het versturen van PDF's via de mail automatisch uit kan lezen. Het importeren van een CSV bestand zal dus in het geval van veel verschillende debiteuren heel tijdrovend zijn t.o.v. de koppeling met jouw Exact e-mailadres.

Exact Online heeft als doelstelling om jou in korte tijd een totaal overzicht te geven van hoe jouw bedrijf er op dit moment voor staat, daar hoort dus ook een koppeling bij met de zakelijke rekening van de onderneming. Middels .MTP bestanden wordt een koppeling gemaakt met de bedrijfsrekening en worden alle transacties en saldo's uitgelezen. Voor een koppeling met de bedrijfsrekening is overigens wel een schriftelijke bevestiging van de officiële eigenaar van de onderneming noodzakelijk, anders mogen banken

Beschikbaarheid & gebruiksvriendelijkheid

Exact Online is beschikbaar via het internet, zowel via desktop als vanaf mobiele devices. Via desktop kun je inloggen in het dashboard via verschillende browsers, vanaf mobiele devices zijn er twee opties: via de mobiele browser of middels de Exact Online App. Onze voorkeur gaat uit naar het gebruiken van de App, deze is enorm gebruiksvriendelijk ingericht en biedt daarnaast nog een extra functie die enorm handig is. Zo biedt de App de optie om een foto te maken en deze direct te uploaden in het Exact Online dashboard. Stel je voor dat je veel onderweg bent en je normaal gesproken al je tankbonnetjes moest bewaren, na het tanken maak je nu een foto van de bon en upload deze in het dasboard via app of computer. De bon hoef je daarna niet meer te bewaren.

Conclusie Exact Online

Tijdens deze Exact Online review is gebleken dat de software van Exact een zeer gebruiksvriendelijk boekhoud pakket betreft. Het heeft veel mogelijkheden biedt en dat allemaal aan tegen een marktconforme prijs. Mede door de ervaring en doordat het pakket heel veel gebruikt wordt in de markt. (400.000+ klanten) Is Exact Online een zeer goede keuze als boekhoudpakket voor jouw onderneming. Groot of klein.