PSP

Buitenlandse betaalmethodes

creditcard

Buitenlandse betaalmethodes accepteren is eigenlijk iets wat je echt moet doen als je in het buitenland je producten of betaalde diensten wilt leveren. Net zoals iDeal in Nederland veruit de populairste betaalmethode is, hebben andere landen ook zo hun eigen favoriete betaalmethode die alleen in dat land gebruikt wordt.

Wanneer je zaken doet in een bepaald land zul je dus simpelweg omzet mislopen wanneer je deze buitenlandse betaalmethodes niet accepteert in jouw online onderneming.

Waarom buitenlandse betaalmethodes accepteren

Veel mensen in ondernemers met een webwinkel in Nederland en willen vroeger of later ook gaan leveren aan buitenlandse klanten. Vaak begint dit over de grens leveren in België, logisch want de taal van de website hoeft niet aangepast worden aan de nieuwe klanten, ze spreken immers ook Nederlands. Daarnaast is Duitsland ook een erg aantrekkelijk afzetgebied voor Nederlandse webshophouders, de markt daar is natuurlijk een stuk groter dan dat die in Nederland en België samen is.

Maar in feite is het binnen de gehele Europese Unie fiscaal gezien relatief eenvoudig om producten te verkopen. Steeds meer webwinkeliers kiezen er dan ook regelmatig voor om hun bedrijfsactiviteiten uit te breiden naar landen binnen de unie.

Een “probleem” wat zich echter dan vaak voordoet is dat er in het buitenland vak met andere betaalmethodes betaald wordt dan dat wij gewend. Wanneer je dus in meerdere landen binnen Europa wilt gaan verkopen is het zaak dat je deze buitenlandse betaalmethodes ook kunt ontvangen in jouw webwinkel of ander soort online onderneming.

Hieronder vindt je dan ook een overzicht met Europese landen en de bijbehorende favoriete betaalmethodes van betreffende land. Ook verschaffen we informatie bij welke payment service provider je moet zijn om desbetreffende buitenlandse betaalmethodes in jouw webshop of andere online ondernemingen te kunnen accepteren.

Belgische betaalmethode

bancontactDe Belgische tegenhanger heet Bancontact Mister Cash. Dit is een betaalmethode die eigenlijk hetzelfde werkt als iDeal. Wanneer een klant wilt afrekenen met deze methode komen zij tijdens het afrekenproces ook op een betaalpagina van hun eigen vertrouwde bank. Dit vertrouwde gevoel heeft er voor gezorgd dat Bancontact Mister Cash in België, net als iDeal in Nederland, een groot succes geworden is.

De meeste Nederlandse payment service providers bieden deze betaaloptie ook hun pakket aan.

Duitse betaalmethode

In Duitsland betalen erg veel mensen met hun creditcard de online aankopen die gedaan worden. Als je in Duitsland wilt verkopen is het dus belangrijk dat je in ieder geval creditcard betalingen accepteert.

GiropayMaar ook Duitsland heeft een tegenhanger van iDeal, namelijk Giropay. Dit is een betaalmethode die eigenlijk alleen maar in Duitsland gebruikt wordt en er zijn dan ook veel Duitsers die deze betaalmethode gebruiken om hun online aankopen af te rekenen. Ook deze betaalmethode zorgt ervoor dat net als bij iDeal de klant afrekent op de vertrouwde omgeving van de website van de bank waar hij klant is.

Daarnaast wordt er in Duitsland ook volop gebruik gemaakt van Sofort, een betaalmethode die in meerdere Europese landen beschikbaar is maar vooral in Duitsland erg veel gebruikt wordt.

Top 3 Payment Providers voor buitenlandse betalingen

pay 150 x 300 logo
0.39iDeal transactie
 • Goede PSP die ook offline betaaloplossingen biedt
 • Veel plugins / add-ons
 • Duidelijke pakketten
 • Achteraf betalen
 • Hoge Ratings
sisow 150 x 300
0.29iDeal transactie
 • Online betaalmodule voor iedere webwinkel
 • Gratis plugins en upgrades
 • Persoonlijk advies
 • Gratis support
 • Geen abonnement
mollie 150 x 300 logo
0.29iDeal transactie
 • Zeer goed werkbare PSP uit Nederland met strak design
 • Zeer uitgebreide API
 • Alle soorten payments
 • Volume kortingen
 • Technische Expertise

In dit overzicht vind je de 3 beste Payment Service Providers

Related posts
PSP

Paypal Kosten

PSP

Apple Pay en Nederlandse PSP's

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *