beste crm software header

Beste CRM Software

Zakelijke Software » Beste CRM

Het beste CRM systeem uitzoeken is niet eenvoudig. Er zijn in Nederland namelijk veel bedrijven die CRM software aanbieden. En het juiste systeem moet goed aansluiten op de behoeftes binnen uw organisatie. Wij hebben drie goede keuzes voor een Customer Relationship Management pakket geselecteerd.

exact online
125p/m
 • Serieuzer pakket dat erg geschikt is voor grotere ondernemingen
 • Erg gebruiksvriendelijk
 • marktconforme prijs
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Goede mobiele app
 • Ook groot in boekhoud software
 • Ook urenregistratie & facturatie
teamleader
25p/m
 • Gratis proberen via Zakelijkesoftware.com
 • CRM en Offertes
 • marktconforme prijs
 • 15% korting bij jaarlijkse facturatie
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Ook facturatie & Projecten
 • te verbinden met 200+ andere apps
eboekhouden
7.95p/m
 • Boekhouden en relatiebeheer 15 maanden gratis voor strarters
 • Erg gebruiksvriendelijk
 • Voordelig pakket
 • Ideaal voor starters
 • Alles-in-1 pakket
 • Geïntegreerd in boekhouding
 • Gratis Helpdesk

Teamleader

teamleader logo 300x300Één van de meest geliefde online CRM systemen onder ZZP’ers, MKB’ers en groot zakelijke gebruikers is Teamleader. Al jaren behoort Teamleader tot de beste CRM systemen van het moment. Met de Teamleader CRM online software is het heel eenvoudig om je relatiebeheer te onderhouden, leads te genereren en bijvoorbeeld offertes of facturen aan te maken.

Teamleader wordt onder meer als beste CRM systeem aangemerkt, door de koppeling die met andere boekhoudprogramma’s kan worden opgezet. Mogelijk maak je momenteel al gebruik van een boekhoudsysteem, waardoor overstappen op andere systemen niet wenselijk is. Bij Teamleader koppel je de nieuwe CRM oplossing eenvoudig aan je bestaande boekhoudpakket!

Ook biedt Teamleader hulp bij de volledige uitvoering van een project. Van het versturen van een eerste offerte, tot het daadwerkelijk invullen van de projecturen. Zo heb je de complete administratie van projecten en klanten binnen hetzelfde CRM pakket. Hierbij maakt het niet uit of je Teamleader op je laptop opent of via je mobiele telefoon. Het online CRM programma is overal en altijd te gebruiken!

Je kunt Teamleader nu voor 14 dagen gratis gebruiken als proefperiode. Na deze proefperiode kun je overstappen op een betaalde versie, of andere CRM systemen uit onze top 3 beste CRM systemen uitproberen. Het basis CRM pakket van Teamleader kost 25 euro per maand, waaraan je twee gebruikers toe kunt voegen. Deze prijs loopt op als je modules als “Facturatie” en “Projecten” activeert. Ook het toevoegen van extra gebruikers brengt kosten met zich mee.

Bezoek Teamleader

Tip: volg een CRM training van Teamleader, door een van haar e-books te lezen! In deze e-books wordt haarfijn uitgelegd, hoe de verschillende functies van Teamleader gebruikt kunnen worden door een CRM manager binnen je organisatie.

 


Exact Online

exactonline logo 300x300

De nummer 2 plek bij de beste CRM systeem (met 400.000+ gebuikers) wordt ingevuld door het CRM pakket van Exact Online. Deze organisatie biedt geen los, specifiek pakket als CRM systeem aan. Wel biedt Exact Online de mogelijkheid om je eigen pakket samen te stellen, zodat deze dienstdoet als een CRM applicatie. Mogelijkheden die door het Exact Online CRM pakket worden aangeboden zijn het bijhouden van uren bij projecten, relatiebeheer met klanten, zakenpartners en medewerkers van andere afdelingen, calculaties én planningen voor productieprocessen.

Het basispakket van Exact Online kan gekoppeld worden aan jouw bank en biedt de mogelijkheid om boekhoudingen bij te houden. Het eenvoudige CRM systeem van deze organisatie is zodoende voornamelijk interessant voor organisaties die momenteel nog geen boekhouding bijhouden of willen overstappen. In andere gevallen zal je eerder voor het aanvullende pakket van bijvoorbeeld Teamleader kiezen.

Net als het AFAS Software CRM pakket, is ook het CRM systeem van Exact Online te bekijken via een handige app. Zo heb je altijd en overal toegang tot een van de beste CRM systemen van dit moment! Handig, als je nog snel een factuur wilt kunnen versturen, als je de contactgegevens van iemand op een andere afdeling op moet zoeken, enzovoorts. In tegenstelling tot Teamleader is het bij het CRM pakket van Exact Online mogelijk om slechts één gebruiker aan te stellen.

Voor het basispakket van Exact Online betaal je maandelijks 39 euro. Houd er rekening mee dat dit pakket voornamelijk gericht is op het bijhouden van een boekhouding en in veel mindere mate op je relatiebeheer, het bijhouden van projecten in een CRM applicatie. Dergelijke taken kun je wel met het pluspakket van Exact Online, dat maandelijks 69 euro kost. Om te profiteren van een onbeperkt aantal bankkoppelingen en verkoopfacturen kan ook het professionele pakket van 99 euro per maand het overwegen waard zijn. Dit pakket biedt echter weinig meerwaarde ten opzichte van het pluspakket.

Bezoek Exact Online


e-Boekhouden.nl

e-boekhouden logo 300x300

Ondanks het feit dat e-Boekhouden voornamelijk bekend staat als boekhoudpakket, heeft e-Boekhouden ook mogelijkheden voor CRM.

e-Boekhouden krijgt dankzij de volgende eigenschappen ook zeer hoge ratings als CRM systeem:

 • e-Boekhouden heeft zelf een relatiebeheer mogelijkheid met veel opties.
 • e-Boekhouden heeft veel koppelingen met externe CRM Systemen.
 • De prijs van e-Boekhouden blijft zeer sterk.
 • De beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van e-Boekhouden is bijzonder groot.

Al is e-Boekhouden in de basis natuurlijk het beste boekhoudprogramma, het biedt ook nog voldoende basis om als zeer goed relatiebeheer / CMS systeem te dienen. Hiermee pak je van twee werelden het beste. En niet geheel onbelangrijk: e-Boekhouden is erg voordelig en 15 maanden gratis voor starters.

Bezoek e-Boekhouden


Beste CRM systeem voor MKB

teamleader logo 300x300

CRM-systemen worden in verschillende vormen aangeboden. Vaak kies je voor een vaste basis die je uit kunt breiden met losse modules. Op deze manier kun je het CRM systeem helemaal naar wens aanpassen en betaal je enkel voor de diensten die je ook daadwerkelijk gebruikt. Het beste CRM systeem voor MKB organisaties zal immers over andere functies beschikken, dan de beste CRM-systemen voor grote bedrijven.

Een zeer geschikt CRM systeem voor kleinere organisaties of het MKB  is het pakket van Teamleader. Dit pakket kan voor 25 euro per maand worden afgesloten. Ter vergelijking, een pakket van het CRM systeem Salesforce kost al snel 50 tot 100 euro per maand. Let wel, de kosten voor Teamleader kunnen oplopen naarmate je meer modules aan je pakket toevoegt.

Bezoek Teamleader

Andere nummer 1 CRM systemen voor kleine organisaties zijn onder meer Exact Software, AFAS Software en SugarCRM. Hierbij is met name SugarCRM interessant! Deze software is voor iedere organisatie gratis te gebruiken.

Beste CRM systeem voor grote organisaties

Grote organisaties hebben andere behoeftes dan kleine bedrijven. Het beste CRM systeem voor grote organisaties wijkt dan ook af van het nummer #1 CRM systeem voor kleine organisaties. Voor grotere bedrijven is Salesforce een zeer geschikt pakket! Je kunt het Salesforce CRM systeem naar eigen inzicht uitbreiden met handige modules. Zo sluit dit systeem naadloos aan op de behoeftes van je organisatie.

Vergelijkbaar met Salesforce is Teamleader. Teamleader is goedkoper dan Salesforce, maar biedt vergelijkbare functies aan. Zo is Teamleader onder meer te combineren met software van Google, Dropbox, iCloud, MailChimp en Office365. Programma’s die veel gebruikt worden binnen grote organisaties. Ook fijn aan Teamleader is de mogelijkheid om dit beste CRM systeem 14 dagen gratis te proberen.

Drie andere CRM platforms voor grote organisaties zijn Maximizer, Superoffice CRM en Efficy. Deze systemen zijn echter minder aantrekkelijk dan Salesforce en Teamleader. Dit komt door een beperkter aantal modules, hogere prijzen, of een minder fraai dashboard.

Meest gebruikte CRM Systemen

Als je in Nederland kijkt is Teamleader het meest gebruikte CMS. Zowel door grote als kleine partijen. Wereldwijd praat je over partijen als Zoho, Salesforce en Odoo, maar ook daar is Teamleader een veel gebruikt systeem. Teamleader heeft veel gebruikers doordat het MKB (En éénmanszaken) de belangrijkste doelgroep is, daar heb je er nou eenmaal meer van. Salesforce richt zich meer op grootzakelijk.

Andere veel gebruikte CRM-systemen voor organisaties in Nederland zijn onder meer PerfectView, Accensys, Freshsales, CoManage, Pipedrive, AFAS Software, Astea, CRMstrategen, Ordina en Exact Online.

Top 10 CRM Systemen

Als je ons nu zou vragen wat de top 10 CRM systemen zou zijn op basis van alle informatie die er beschikbaar is. Dan zouden wij met de volgende top 10 online CRM systemen komen:

 1. Teamleader (meeste functionaliteiten)
 2. Exact Online (boekhouden & CRM in één)
 3. e-Boekhouden (sterk door de prijs)
 4. Perfectview (vaste lage prijs)
 5. Pipedrive (zeer eenvoudig in gebruik)
 6. Offective (veel functies)
 7. Capsule (Engelse focus)
 8. Afas Software (forecast + app)
 9. Salesforce (voor grote organisaties)
 10. Freshsales (visuele sales overzichten)

Conclusie

Bij het bepalen van het beste CRM systeem hebben we op verschillende aspecten gelet. Denk aan de rapportages die een eenvoudig CRM systeem kan produceren, de koppeling met bestaande software binnen je organisatie, de mogelijkheid om meerdere collega’s toegang tot het beste online CRM systeem te geven, enzovoorts.

Voor een CRM manager kan het lastig zijn om na een aantal jaar over te stappen op een ander systeem voor je organisatie. Dit maakt dat het belangrijk is om direct de juiste keuze te maken. De onderstaande factoren kunnen je helpen om ook zelf verschillende CRM systemen te vergelijken.

 • Integratie met bestaande software

De kans is groot dat er binnen je organisatie verschillende softwaresystemen worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan een ERP-systeem, facturatiesoftware of andere software waarmee data heel eenvoudig met verschillende systemen gedeeld kan worden. Het is belangrijk dat het nummer 1 CRM systeem te koppelen is met de bestaande software binnen je organisatie. Dit is effectief en goedkoop!

 • Integratie met collega’s van verschillende afdelingen

Voortbordurend op de integratie met bestaande softwaresystemen, is het belangrijk om het beste CRM systeem met collega’s te kunnen delen. Er zullen verschillende collega’s zijn, vaak van verschillende afdelingen, die toegang moeten hebben tot het CRM systeem. Zo wordt het voor verschillende afdelingen binnen je organisatie mogelijk om taken uit te zetten, of bijvoorbeeld om berichten naar bestaande en potentiële klanten te versturen vanuit het CRM systeem. Een van de aspecten om hierbij naar te kijken, is een mogelijke koppeling met MailChimp.

 • Bereikbaarheid van het beste CRM systeem

Een derde aspect waar we naar gekeken hebben bij het vergelijken van de beste CRM systemen is de bereikbaarheid hiervan. Het nummer 1 CRM systeem moet namelijk niet alleen bereikbaar zijn via een laptop of desktopcomputer. Ook wil je het systeem onderweg op je mobiele telefoon of tablet kunnen benaderen. Zo kun je de data binnen je CRM systeem real-time aanpassen en inzien. Klanten kunnen immers niet wachten totdat je weer op kantoor bent!

Uit onze vergelijking van CRM-systemen blijkt het behoorlijk lastig te zijn om de beste CRM-software voor bedrijven te vinden. CRM-software wordt door tal van verschillende partijen aangeboden, waarbij de basis vaak nagenoeg hetzelfde is. CRM implementatie kiezen voor kleine bedrijven is zodoende iets makkelijker, omdat kleine bedrijven voornamelijk naar de prijs van de beste CRM-software kunnen kijken. (Dan kom je bij Teamleader of e-Boekhouden CRM uit)

Voor grote bedrijven is het bij het bepalen van de nummer #1 CRM-software voornamelijk van belang om te kijken naar de aangeboden modules. Des te meer modules er worden aangeboden, des te makkelijker is het om op een later moment te groeien! Het beste CRM systeem moet immers meegroeien met de omvang van je organisatie.

Uit de vergelijking van CRM-systemen die wij gemaakt hebben, blijken Salesforce en Teamleader de beste CRM-software van 2019 te bieden. Hierbij is Salesforce aanzienlijk duurder dan Teamleader, waardoor onze voorkeur naar Teamleader gaat! Teamleader biedt een goed en goedkoop CRM systeem voor kleine organisaties.

Grote organisaties kunnen deze basis uitbreiden met interessante modules van Teamleader. Denk aan de mogelijkheid om offertes en facturen op te stellen, de mogelijkheid om support tickets aan te maken en de mogelijkheid om projectomgevingen in te richten. Zo heeft een grote organisatie met Teamleader een zeer complete CRM oplossing!

Alle CRM software