exactonline logo 300x300

Exact Online CRM

Zakelijke Software » Beste CRM » Exact online CRM

Customer Relationship Management gaat makkelijker met Exact Online CRM.  Ontdek hoe je optimaal klantrelaties kunt beheren met Exact voor CRM Lees hoe!

Wie gebruikt deze software? Exact Online CRM is ideaal voor Nederlandse bedrijven van 20+ werknemers met 1000+ bedrijfscontacten. Wie gebruikt deze software? Exact Online CRM is ideaal voor Nederlandse bedrijven van 20+ werknemers met 1000+ bedrijfscontacten.

icoonProductdetails

Begin Prijs Onderdeel Standaard Pakket
Zie prijs details
Gratis Versie Nee
Gratis Uitproberen Nee
Training Video's
Cursussen
Blog met Tips
Persoonlijke Demo
Support Werkuren
Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

Ook Beschikbaar Als Boekhouden
URL Bedrijf Exact.com
Hoofdkantoor Delft

icoonExact Online als CRM Pakket

Exact voor CRM is standaard opgenomen in alle edities van Exact Online. Dan moet je denken aan functionaliteiten als het onderhouden van contactpersonen, verkoopmanagement en het aanmaken en bewerken van offertes. Je kan vanzelfsprekend bij Exact verder in gaan met deze CRM software en opschalen naar het Ultimate CRM pakket. 

Altijd inzicht via CRM App

Bijzonder efficiënt factureren

Alle klantinformatie op één plek

Standaard in Exact Pakket

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Exact online Klantrelatiebeheer / CRM

Exact online CRM is het klantrelatiebeheer software pakket van de bekende aanbieder van zakelijke software Exact. Het bedrijf is 1 van de grotere bedrijven die cloud software oplossingen maakt voor het MKB. Het klantenrelatiebeheer systeem komt als standaardmodule van het Exact online pakket. Dit is het bekende boekhoud pakket van Exact online.

Het bedrijf bestaat al sinds 2005. Dit betekent dat zij erg veel ervaring hebben met het ontwikkelen en ondersteunen van bedrijfssoftware. Inmiddels is het aanbod van software zeer divers en uitgebreid. Zo bieden ze onder andere softwarepakketten aan voor boekhouden, dienstverlening, productie, accountancy, urenregistratie, salarisverwerking. En natuurlijk Exact online CRM waar we hier een review over schrijven.

Wanneer je de CRM functionaliteit van Exact Online wilt gebruiken is het wel nodig om ook de boekhoudsoftware af te nemen. De andere pakketten hoef je niet perse aan te schaffen, dat is een optie.

Functionaliteit Exact online CRM

Het doorzoeken van klanten is eenvoudig, alle informatie over een specifieke klant is terug te vinden onder het tabblad van betreffende klant. Dit houdt in dat je gemakkelijk alle relevante informatie van een bepaalde klant kunt inzien. Daarnaast is het pakket ook uit te breiden met verschillende modules, wat de functionaliteit uitgebreider maakt. In onderstaand promotie filmpje van Exact online CRM wordt duidelijk wat er allemaal mogelijk is met de software.

Daarnaast zijn de volgende functionaliteiten aan het Exact online pakket toe te voegen. Je kunt naast de boekhoud functionaliteit ook de volgende functionaliteiten aanschaffen (al zijn deze niet vereist voor het CRM programma)

  • Activa
  • Bankieren
  • Facturen
  • Budget
  • Kostenanalyse

Koppeling met Mailchimp

Een mooie mogelijkheid van dit pakket is dat er een koppeling is met Mailchimp. Dit is een bedrijf dat het uitermate gemakkelijk maakt om mooie mailings naar je klanten te sturen. Met deze koppeling wordt het dus erg gemakkelijk om een mooie aanbiedingen naar je klanten of een segment van je klanten te sturen.

Koppeling met Microsoft Dynamics CRM

Er is ook een veelgebruikte app beschikbaar die Exact Online CRM laat samenwerken met het bekende Microsoft pakket Dynamics CRM. Hierdoor kan je de gegevens van klanten en andere contacten van jouw bedrijf in een 360 graden weergave zien zodat je uiterst effectief contact kunt onderhouden.

Gebruiksvriendelijkheid van Exact online CRM

De interface van deze CRM software is erg duidelijk, intuïtief en gemakkelijk in gebruik te noemen. Doordat deze software in de cloud wordt aangeboden kan je overal waar je een internetverbinding tot je beschikking hebt inloggen en gebruik maken van dit systeem.

Er zijn speciale apps voor Android en iOS devices, op je laptop of computer kan je simpelweg in je internet browser in het systeem. Het maakt voor de gebruiksvriendelijkheid weinig uit welk device je kiest op om te werken, alles is even gemakkelijk en overzichtelijk in gebruik. De apps zijn met name geschikt om gegevens uit te lezen, echt wijzigingen doorvoeren kan je natuurlijk beter op de laptop of computer doen.

Ook de implementatie is binnen elk bedrijf goed te doen. Door de vele koppelingen is het makkelijk te combineren met andere software die wellicht al gebruikt wordt.

Snelheid en beschikbaarheid van de service

Er worden geen garanties gegeven met betrekking tot de up-time van de service door Exact zelf. Wel kunnen wij uit eigen ervaring zeggen dat we nog nooit mee hebben gemaakt of gehoord dat de service niet bereikbaar was. Wel voert het bedrijf met enige regelmaat updates aan hun systeem en/of software uit, dit wordt van te voren duidelijk gecommuniceerd en gebeurt altijd buiten kantoortijden.

Daarnaast werkt de applicatie altijd zeer snel en hoeven we nooit lang te wachten om bepaalde gegevens op te slaan of op te zoeken. Het lijkt er op alsof het team technisch alles goed op orde heeft. Natuurlijk is de snelheid ook voor een deel afhankelijk van de internetsnelheid die de gebruiker tot zijn beschikking heeft. In Nederland is dit over het algemeen overal goed.

Uitgebreide informatie over de klanten

In een klantrelatiebeheer software oplossing wil je natuurlijk zoveel mogelijk relevante informatie over een bepaalde klanten gemakkelijk kunnen inzien. In Exact online CRM is er zeer veel informatie te vinden over 1 klant, iets wat in onze ogen echt een heel groot pluspunt is.

Je kan gemakkelijk opzoeken welke communicatie er in het verleden is geweest, wat voor aankopen er zijn gedaan door de klant, wat voor klachten hij of zij heeft gehad, wat de functie van de klant binnen bepaald bedrijf is, wat de social media accounts van de klant zijn en nog meer relevante informatie over de persoon. Met al deze informatie is het makkelijker inschatten hoe je met een klant om moet gaan en gaan de verkoopkansen dus omhoog.

Ondersteuning van het bedrijf

De ondersteuning vanuit Exact vinden wij goed, er zijn webinars die als klant gratis te volgen zijn. Tijdens deze webinars wordt er met ondersteuning van beelden duidelijk gemaakt hoe de software gebruikt kan worden. Je kunt dit zien als een soort training voor de organisatie. Ook is er uitgebreide documentatie die je helpt om de software beter te begrijpen en te gebruiken.

Daarnaast zijn er een supportcenter en klantenservice die beide goed bereikbaar zijn. Support en vragen kan je telefonisch, via de chat en via e-mail stellen en vragen. Deze support beantwoordt vragen snel en adequaat.

Conclusie Exact Online als CRM

Alhoewel het CRM systeem niet het kernproduct is van Exact, is het de afgelopen jaren wel steeds verder ontwikkeld als onderdeel van het standaard pakket. Je kan met het CRM systeem doen wat benodigd is, en daarnaast is alles voor grotere organisaties uit te breiden met het Premium pakket.

Al met al een zeer positieve CRM ervaring, u kunt het gratis gebruiken bij afname van het Exact Online Boekhoudpakket.