box logo 150 x 300

BOX – Cloud Opslag & DAM Software

BOX is één van de grootste spelers op het gebied van cloud content beheer & opslag. Dit sluit aan bij het aanbod van zakelijke DAM software. Lees alles over Box.com!

Wie gebruikt deze software? Box wordt zowel gebruikt door consumenten als door MKB en grote bedrijven. Wie gebruikt deze software? Box wordt zowel gebruikt door consumenten als door MKB en grote bedrijven.

icoonProductdetails

Begin prijs (Bus.)€ 13,50 / maand
Zie prijs details
Gratis versie Ja
Gratis uitproberen Ja, probeer gratis
Training Whitepaper
YouTube video's
Support telefoon
formulier

icoonDetails verkoper

Ook Bekend Als Bestand Synchronisatie
Zakelijk Bestandsoverdracht
Cloud Beveiliging
Content Beheer
Content Management
URL BedrijfBox.com
HoofdkantoorCalifornië – US

icoonBox als digital asset management software

Box is hét cloud opslag alternatief voor een Dropbox waarbij de kosten lager liggen dan de gebruikskosten van Dropbox en OneDrive. De software is op zakelijk niveau voor grotere bedrijven niet in staat om te concurreren met de B2B partijen als Bynder en Widen. Deze partijen focussen zich met name op grote bedrijven en zijn op basis van deze vereisten volledig gespecialiseerd, Box.com is een mooi alternatief voor partijen die geen dergelijke zware pakketten willen.

Box is daarbij wel één van de beste alternatieven voor het MKB en ondernemers die strak op het budget zitten en gebruik willen maken van cloud opslag.

  • Belangrijk pluspunt: Box werkt door de brede set aan gebruikersopties uitermate goed voor instellingen waar een mix is van zakelijk en privé gebruik, denk bijvoorbeeld aan hogescholen.

Gratis te testen!

Eenvoudig in gebruik

Veiligheid staat voorop

Werkt uitstekend voor zowel privé als zakelijk

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB (11 tot 50 FTE) 0
Grote organisaties 0

Box.com als DAM oplossing?

Box.com is in de basis vergelijkbaar met bijvoorbeeld Dropbox en Google Drive; tools die je helpen bij het opslaan en managen van je content online met cloud software. Binnen de software van Box is het mogelijk administrators aan te wijzen die vanaf daar het systeem kunnen beheren en beheersen, zodat het een centraal portal kan zijn voor media management binnen je bedrijf.

In de Box software kun je snel presentatie en beeldmateriaal uploaden en delen, of juist downloaden en ook offline gebruiken. Met Box kan je altijd bij de bestanden, presentaties en video's.

Box is beduidend minder uitgebreid dan bijvoorbeeld Bynder, heeft geen tools voor bijvoorbeeld workflow management maar is een goed alternatief voor kleine bedrijven waarbij het media beheer nog relatief makkelijk en beheerbaar is.

nieuwe-box-interface

De nieuwe Box interface, simpeler in gebruik, overzichtelijker en daarmee gebruiksvriendelijker.

Als je zelf erg georganiseerd kunt werken is Box een goede oplossing. Bedenk wel dat wanneer je het binnen een bedrijf gaat toepassen waar veel mensen toegang moeten hebben tot het centrale portal, dat je ook al snel toe bent aan een betaalde versie van Box. Dus dan is het weer makkelijk om te vergelijken met Google Drive of Dropbox.

Voor de lange termijn is Box.com géén duurzame oplossing in onze optiek voor zakelijke software. Privé is het een prima systeem, wil je het implementeren in je bedrijf dan loop je binnen de kortste keren tegen de begrenzingen van het systeem aan en zal het eerder tijd kosten dan besparen als Digital Asset Managemnt Systeem.

Conclusie Box.com

Box.com is als cloud opslag een vernieuwende partij die je als gebruiker geheel gratis kunt gebruiken en maakt echt een verschil in verhouding met Dropbox en OneDrive op het gebied van prijs. Als DAM software is de software niet geavanceerd genoeg voor grotere internationale bedrijven, en ze leveren ook zeker geen maatwerk. Wel is het een goede ‘tussen oplossing' voor de enorme groep bedrijven onder de grote internationale corporates met marketing teams over de hele wereld.

Voor het MKB is Box.com een goede Cloud opslag partij, voor grotere bedrijven geen ideale DAM oplossing.

Digital Asset Management Software als Widen en Bynder zijn meer gericht op robuuste internationale corporates en juist in die leemte die zij achterlaten is ruimte voor een partij als box.com, die niet alle functies ( en maatwerken ) biedt die bijvoorbeeld Widen en Bynder bieden maar wel veel goede oplossingen in petto heeft voor een relatief lagere prijs.