facturatie software header

Beste factuurprogramma

Zakelijke Software » Beste Factuurprogramma

Hoe vind je het beste factuurprogramma voor je organisatie? Kies je voor gratis facturatiesoftware of neem je een betaald pakket? De mogelijkheden van facturatieprogramma’s zijn in de afgelopen jaren steeds uitgebreider geworden. Dit heeft het vinden van het beste factuurprogramma echter niet gemakkelijker gemaakt! In dit artikel lichten we verschillende factoren uit die je kunnen helpen bij het vinden van een geschikt factuurprogramma. Denk bijvoorbeeld aan de beschikbaarheid van het programma, de mogelijkheden van de factuursoftware, enzovoorts.

moneymonk 150
20p/m
 • STARTER, ZZP & MKB
 • Eenvoudige administratie software voor dienstverlenende ondernemers
 • Uren- en ritten registratie
 • Offertes & facturen
 • Gratis hulp en ondersteuning
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede beoordelingen
eboekhouden
7.95p/m
 • STARTER, ZZP & MKB
 • Boekhouden en relatiebeheer is 15 maanden gratis voor starters
 • Gratis voor starters
 • Relatiebeheer
 • Groeit mee met bedrijf
 • Geschikt voor webwinkels
 • Ook facturatie & Projecten
twinfield 150
42p/m
 • ALLE TYPE BEDRIJVEN
 • Complete boekhouding in de cloud met veel software koppelingen
 • Veel rapportages
 • Professioneel pakket
 • Groeit mee met het bedrijf
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Scan en herken software

Uitslag beste factuurprogramma’s

beste factuuprogramma

Aan de hand van onze eisen hebben we een lijstje met de top 4 factuurprogramma's opgesteld volgens de door ons gestelde beoordelingseisen.

Het kan natuurlijk zijn dat je voor jouw bedrijf zeer specifieke wensen stelt aan jouw facturatieprogramma, dan zul je zelf even verder op onderzoek uit moeten gaan en verschillende facturatiesoftware vergelijken. In al onze reviews vind je de mogelijkheden, koppelingen en eigenschappen van de verschillende pakketten.

Naast de hieronder beschreven voorbeelden van goede factuurprogramma’s kan ook het programma van Rompslomp als het beste factuurprogramma worden aangemerkt. Het fijne aan Rompslomp is dat het programma gratis te gebruiken is voor het versturen van facturen. Zeker voor een kleine organisatie kan Rompslomp zodoende als beste factuursoftware worden aangemerkt.


E-boekhouden

e-boekhouden logo 300x300Het facturatiepakket van e-boekhouden is in principe een boekhoudpakket gecombineerd met een facturatiepakket. Met het E-boekhouden facturatiepakket maak je gemakkelijk facturen aan en verstuur je deze net zo gemakkelijk naar je klanten. Klanten hebben dan de optie om te betalen met iDeal via één van de vele gekoppelde payment service providers. Daarnaast vind je alle functies die je van een modern facturatie programma mag verwachten. Denk aan automatische betaalherinneringen wanneer er tijdig betaald wordt en natuurlijk het automatisch bijwerken van de boekhouding.

De prijs voor het E-boekhouden pakket vinden wij zeer schappelijk. Dit is misschien wel het boekhoud- en facturatiepakket met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Voor startende ondernemers is het zelfs mogelijk deze beste facturatie software 15 maanden gratis uit te proberen.

Bezoek E-boekhouden    Lees de uitgebreide review


Teamleader

teamleader logo 300x300Teamleader is eigenlijk CRM software. Maar binnen dat pakket hebben ze een facturatiemodule ontwikkeld die erg goed werkt. Wanneer je op zoek bent naar een pakket waar  je al de gegevens en communicatie van je klanten wilt bijhouden is Teamleader CRM een erg goede keuze. Bij deze gegevens horen dus ook de offertes en facturen die je stuurt naar je klanten. Ook houdt Teamleader vanzelfsprekend bij welke facturen betaald zijn, of juist niet. Al de facturen worden ook direct verwerkt in de boekhouding.

Als je alleen een facturatiepakket zoekt, zijn de kosten voor Teamleader wat hoog, je koopt dan simpelweg een te uitgebreid pakket voor jouw eisen. Wanneer je een totaaloplossing zoekt voor je klantcontact en boekhouding dan is Teamleader een echte aanrader.

Bezoek Teamleader    Lees de uitgebreide review


Moneymonk

moneymonk logo 300x300De kosten voor Moneymonk zijn wat hoger dan bij E-boekhouden. Hiervoor krijg je zoals eerder aangegeven wel wat meer functies, maar is het zonde van je geld als je die niet gebruikt. Bovendien vinden wij de gebruiksvriendelijkheid en duidelijkheid bij E-boekhouden wat beter Dit is natuurlijk slechts een mening en kan voor jou weer heel anders zijn.

Bezoek Moneymonk    Lees de uitgebreide review


Factuurprogramma voor kleine en grote organisaties

Des te uitgebreider een factuurprogramma is, des te hoger zijn ook de prijzen van de facturatie software. Zeker voor een kleine organisatie, zoals het bedrijf van een zzp’er, is het niet noodzakelijk om al deze functies aan boord te hebben. Simpelere facturatiesoftware volstaat in zo’n geval vaak! Voor een grotere organisatie is het juist erg handig om een automatische incasso aan klanten te kunnen bieden en om automatisch betalingsherinneringen te laten versturen. Het versturen van betalingsherinneringen verkleint de kans dat klanten hun facturen te laat betalen. Onbetaalde facturen kunnen de cashflow van je organisatie in gevaar brengen. Al wordt er door veel grote organisaties standaard rekening gehouden met een percentage van het totaal gefactureerde bedrag wat niet betaald wordt. Hopelijk is dat voor jouw onderneming niet nodig.

Niet alleen is de facturatiesoftware voor een kleine organisatie goedkoper of zelfs gratis in sommige gevallen. Ook is zo’n factuurprogramma veel overzichtelijker! Zo heb je de verschillende functies binnen het systeem snel gevonden en verdwaal je niet in de wirwar van mogelijkheden en extra opties voor het opstellen van facturen.

Handige functies voor iedere organisatie

Er zijn een aantal functies die ieder facturatieprogramma zou moeten hebben. Zowel die voor een kleine ondernemer, als voor een grote organisatie. Zo is het verstandig om voor facturatiesoftware met een app te kiezen wanneer je voor een online factuurprogramma kiest. Een app is veel overzichtelijker dan een mobiele website, waardoor je de facturen onderweg naar huis alvast in kunt voeren. Dit scheelt je tijd en ergernissen als de knoppen van de mobiele website bijvoorbeeld niet goed lijken te werken.

Naast de mogelijkheid om een app te gebruiken, kan het fijn zijn als de facturatiesoftware de mogelijkheid biedt om een eigen opmaak te gebruiken. Zo kun je de facturen aan laten sluiten bij de huisstijl van je organisatie. Hierbij is het voldoende om eenmalig een opmaak voor je facturen te ontwerpen en in te voeren. Vervolgens wordt deze standaard geselecteerd voor het opstellen van iedere volgende factuur.

Een derde functie waarover ieder factuurprogramma zou moeten beschikken, is de mogelijkheid om de factuur als PDF-bestand te versturen. De ontvanger van een factuur zal deze willen printen voor de administratie, of als los bestand willen opslaan voor een digitale administratie. Het is vervelend als deze mogelijkheid niet wordt geboden, doordat de factuur bijvoorbeeld als los e-mailbericht wordt verzonden.

Functies van facturatiesoftware voor grote organisaties

Voor grote organisaties kan het prettig zijn als de facturatiesoftware van enkele extra’s is voorzien. Deze extra’s zitten niet altijd in de facturatie software prijzen inbegrepen, maar kunnen het bijhouden van de facturatie een stuk makkelijker maken! Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een automatische incasso aan klanten aan te bieden. Met een automatische incasso ben je verzekerd van een snelle betaling en hoeven klanten de facturen niet langer handmatig over te maken.

Een vervolgfunctie op de mogelijkheid tot het aanbieden van een automatische incasso is het versturen van periodieke facturen. Mogelijk nemen bepaalde klanten maandelijks een vast aantal producten bij je af, of kiezen zij voor een dienst die maandelijks betaald moet worden. Periodiek factureren maakt dat je de facturen niet iedere maand zelf hoeft op te stellen. Deze worden automatisch door het systeem verstuurd en aan je administratie in de facturatiesoftware toegevoegd.

Reminder niet betaalde facturatie
Ook de mogelijkheid om automatisch betalingsherinneringen te laten versturen is een fijne functie voor grote organisaties. Zij hebben niet de tijd om losse e-mailberichten te sturen naar klanten die hun factuur niet tijdig betaald hebben. Je kunt er vaak ook voor kiezen om de betalingsherinneringen handmatig te versturen met een knop in het dashboard van je facturatiesoftware.

Facturatiesoftware voor het opstellen van offertes
Vaak wordt binnen de facturatiesoftware een mogelijkheid geboden tot het opstellen van offertes. De klantgegevens die voor de offerte gebruikt worden, kunnen bij een akkoord automatisch worden omgezet naar factuurgegevens. Daarbij bieden veel aanbieders van facturatiesoftware de mogelijkheid om een koppeling met iDeal en Paypal op te zetten. Zo wordt het betalen van facturen een stuk makkelijker voor je klanten en zullen zij meer en vaker van je kopen!

Voor jezelf is het fijn als de facturatiesoftware gekoppeld is aan een compleet boekhoudprogramma, zodat je alles bij de hand hebt.


Beste factuur software grote bedrijven

exactonline logo 300x300De facturatie software van Exact Online is, indien je enkel de facturatie module gebruikt, duur te noemen. Echter zijn de functionaliteiten en de gebruiksvriendelijkheid van de software erg goed te noemen. Zeker wanneer je de software combineert met het boekhoudpakket en andere modules van Exact. Boekhouden en CRM zitten dan ook standaard inbegrepen, echter betaal je daar wel voor. Als je veel service wenst is Exact Online zeker een fijne aanbieder. Mocht je nog in twijfel zijn, je kunt de facturatiesoftware van Exact 30 dagen gratis testen!

Bezoek Exact Online    Lees de uitgebreide review