exactonline logo 300x300

Exact Online Facturatie

Zakelijke Software » Beste Factuurprogramma » Exact Online facturatie

Op dit vlak gaat het bij Exact Online maar om één ding: Facturatie efficiënt vanuit de boekhouding realiseren. Lees alles over deze razendsnelle oplossingen van Exact Online!

Wie gebruikt deze software? Exact Online Facturatie systemen zijn ideaal voor bedrijven die veel facturen versturen ( MKB & Grotere bedrijven ) Wie gebruikt deze software? Exact Online Facturatie systemen zijn ideaal voor bedrijven die veel facturen versturen ( MKB & Grotere bedrijven )

icoonExact Online Facturatie

Efficiënt factureren is de makkelijkste manier om de cashflow van je bedrijf te verbeteren. Dat ‘efficiënt' is best wel een pittig gegeven in de huidige tijd: Iedereen wil andere facturen / andere mogelijkheden en de betaalmethodieken veranderen voortdurend. De facturatie van Exact Online beweegt mee met deze ontwikkelingen.

Efficiënt en overzichtelijk online factureren

Facturen en herinneringen in elk formaat

Facturen automatisch in de boekhouding

inzicht openstaande en betaalde facturen

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Facturatie bij Exact Online

Als ondernemer wil je zo efficiënt mogelijk werken! Het Exact Online facturatiepakket kan je hierbij helpen. Inkomende en uitgaande facturen zijn eenvoudig in te voeren, waardoor de kans op dubbele boekingen sterk afneemt. Dit bespaart je veel tijd en ergernissen! Naast de mogelijkheid om facturen in te voeren, wordt de Exact Online facturatiemodule gecombineerd met een module voor de urenregistratie. Zo kun je per project inzichtelijk maken hoeveel uur je aan dat project gewerkt hebt. In deze Exact Online facturatiepakket review vertellen we je meer over de functies, voordelen en kosten die dit pakket met zich meebrengt.

Samenstelling van Exact Online facturatiesoftware

Het Exact Online facturatiepakket bestaat uit verschillende componenten. In dit hoofdstuk lees je meer over de exacte functies van deze facturatiesoftware, de koppelingen die vanuit dit systeem gemaakt kunnen worden, de gebruiksvriendelijkheid hiervan en de klantenservice die geboden wordt. Exact Online als starter (incl. facturatie) gebruiken lijkt op het eerste gezicht wellicht niet heel aantrekkelijk, door de hoge kosten hiervan. Toch is het ook voor starters meer dan de moeite waard om deze Exact Online review van de facturatiemodule door te nemen. Het biedt je een degelijke basis voor het opbouwen van je toekomstige bedrijfsadministratie.

Functies van Exact Online facturatiemodule

Met de facturatiemodule van Exact Online is het mogelijk om twee administraties bij te houden, die beheerd worden door één gebruiker. Zeker voor grote organisaties kan dit te weinig zijn! Bij grote organisaties moet naast de eigenaar immers ook de financiële afdeling toegang hebben tot het facturatiepakket van Exact Online. Exact biedt de mogelijkheid om voor 16 euro per maand een extra gebruiker toe te voegen.

Naast de hoofdgebruikers van de facturatiemodule, kunnen twee gebruikers uren aan projecten toevoegen. Denk aan de eigenaar van een organisatie en een projectmanager van een los project. Ook hierbij biedt Exact Online de mogelijkheid om extra gebruikers bij te kopen. Dit kan voor 5 euro per maand per extra gebruiker.

Vanuit het beheerpaneel van de facturatiemodule kun je verkoopprognoses maken, materiaalbehoefte inplannen voor projecten, offertes en verkooporders goedkeuren, grootboekrekeningen budgetteren, salarissen verwerken, rapportages opstellen, online samenwerken met andere afdelingen, herinneringen en aanmaningen sturen, BTW-aangifte doen, enzovoorts. Het toont aan dat de functies van de Exact Online facturatiemodule zeer uitgebreid zijn!

Mogelijke koppelingen met andere pakketten

De Exact software is veel uitgebreider dan het facturatiepakket alleen. Zo biedt Exact businessoftware ook een pakket voor boekhouden, projectmanagement en bijvoorbeeld handel aan. Door verschillende pakketten met elkaar te combineren kun je een volledige Exact ERP opbouwen die aansluit bij de behoeftes van je eigen organisaties. Die behoeftes kunnen per organisatie en per moment verschillen.

Naast de koppelingen met andere pakketten van Exact Online, is het mogelijk om je pakket te koppelen aan de databases van de Kamer van Koophandel. Deze connectie kan goed van pas komen bij het relatiebeheer binnen je organisatie. Via de KVK-databases haal je razendsnel bedrijfsinformatie op. Denk aan contactgegevens, inschrijfadressen, enzovoorts.

Een derde koppeling die met de Exact Online facturatiemodule kan worden opgezet, is die met banken. Zo worden transacties automatisch geïmporteerd, waarmee je razendsnel achterhaalt welke facturen onbetaald zijn. Is de betalingstermijn van een Exact Online factuur verlopen? Stuur in dat geval een betalingsherinnering vanuit je beheerpaneel!

Gebruiksvriendelijkheid en beschikbaarheid

Exact Online biedt haar gebruikers een erg overzichtelijk beheerpaneel aan van waaruit de verschillende functies van deze facturatiemodule gebruikt kunnen worden. Naast het beheerpaneel voor computers biedt Exact Online ook een app aan. De app van Exact Online kan eenvoudig in de App Store van je mobiele telefoon of tablet gedownload worden. Ook in het Exact app center vind je de verschillende functies van het facturatiepakket terug.

Bezoek je Exact Online via een computer? Rechtsboven vind je de login voor Exact Online, waarna je direct toegang hebt tot je administraties. Vanzelfsprekend wordt een tweede pakket van Exact Online aan dezelfde Exact gebruikersnaam gekoppeld.

Om de gebruiksvriendelijkheid van het facturatiepakket verder te vergroten, biedt Exact Online je de hulp van een consultant aan. Deze consultant kan je helpen om direct op een efficiënte wijze van start te gaan met de facturatiemodule van Exact Online. Je hebt hierbij de keuze uit vier verschillende vormen van hulp van consultants, namelijk: Consultancy op maat, Mini Consult, Health check en Projectmanagement. Houd er rekening mee dat zo’n consult geen gratis dienst is.

Wil je meer leren over het maken van een online factuur met Exact Online of met het inboeken van een factuur bij Exact Online? Je krijgt standaard een gratis training ter waarde van 495 euro, waarin je leert om met de Exact Online facturatiemodule te werken.

Klantenservice van Exact Online

De support van Exact Online is bijzonder goed! Bij vragen kun je op verschillende manieren contact opnemen met de klantenservice van Exact Online. Het reeds beschreven voorbeeld van een consult is hier een goed voorbeeld van, al dan niet betaald. Op de website van Exact Online wordt daarbij een handige (gratis) live chat aangeboden, zodat je niet in de wacht komt te staan bij de telefonische klantenservice. Niet alleen voor klanten van Exact Online is deze live chat beschikbaar. Ook nieuwe klanten kunnen hier hun vragen stellen!

Ook interessant voor nieuwe klanten is het gebruik van de keuzehulp. Met deze keuzehulp wordt op basis van je eigen wensen bepaald welk type pakket van Exact Online het beste bij je organisatie past. Dit maakt het makkelijker om een weloverwogen keuze te maken!

Een derde mogelijkheid om in contact te komen met de support van Exact Online is de telefonische klantenservice van het bedrijf, of als vierde, het ouderwets invullen van een online contactformulier.

Kosten van Exact Online facturatiesoftware

Kosten exact facturatieVoor het gebruik van de Exact Online facturatiemodule wordt 125 euro per maand in rekening gebracht. Bij dit pakket krijg je standaard gratis toegang tot de boekhoudmodule en het CRM-pakket van Exact Online. Hiernaast kun je facturen versturen, uren registreren, gemaakte uren managen en tarieven per uur beheren. Zoals eerder in deze Exact Online facturatiemodule review beschreven werd, krijg je voor deze 125 euro per maand twee administraties, een eindgebruiker, twee tijdschrijfgebruikers en een gratis training om je boekhoudvaardigheden te verbeteren.

Het is mogelijk om het aantal eindgebruikers en tijdschrijfgebruikers te verhogen. Voor een nieuwe eindgebruiker betaal je maandelijks 16 euro extra. Een tijdschrijfgebruiker toevoegen aan je pakket kan voor 5 euro per maand extra. Mocht je naast de twee inbegrepen administraties een extra administratie toe willen voegen, dan kost dat 12,50 euro per administratie.

Gratis proefversie van Exact Online facturatiesoftware

Om je kennis te kunnen laten maken met de voordelen van het Exact Online facturatiepakket, biedt deze aanbieder een gratis proefversie aan. Deze proefversie kan voor 30 dagen gebruikt worden waarna je over dient te stappen op de betaalde versie van de facturatiemodule. Het is raadzaam om eerst de proefversie te gebruiken, zodat je een goed beeld krijgt van de mogelijkheden die dit facturatiepakket je biedt. Ook is het op deze wijze mogelijk om het facturatiepakket van Exact Online met andere facturatiemodules te vergelijken, zonder dat je direct moet betalen.

Voordelen van het Exact Online facturatiepakket

Aan het gebruik van het Exact Online facturatiepakket zitten verschillende voordelen ten opzichte van andere pakketten. Onderstaand hebben we de belangrijkste voordelen nog eens kort op een rijtje gezet:

  • Standaard zit ook het “Boekhouden”- en “CRM”-pakket bij deze facturatiemodule van Exact Online inbegrepen.
  • Mogelijkheid om binnen je facturatiepakket twee verschillende administraties bij te houden.
  • Koppeling met banken, de Kamer van Koophandel en andere pakketten uit de Exact Online ERP.
  • Mogelijkheid om gebruik te maken van een (betaal) consult, om je administratie vanaf het begin op een efficiënte manier in te richten. Hier heb je op termijn profijt van!
  • Tal van verschillende mogelijkheden om de klantenservice te bereiken; via een live chat, telefoongesprek of e-mailformulier.

Exact Online Facturatie Conclusie

Kortom, het Exact Online facturatiepakket biedt interessante voordelen voor ondernemers. De betrouwbare status die Exact met haar software heeft, maakt dat je met dit facturatiepakket verzekerd bent van kwaliteit. Functies werken goed, zijn eenvoudig te bereiken via een desktop of mobile device, enzovoorts. Door de facturatiesoftware van Exact Online eerst als proef te gebruiken, kun je voor je eigen organisatie bepalen of dit op je wensen aansluit.