moneymonk logo 300x300

Money Monk Facturatie

Zakelijke Software » Beste Factuurprogramma » Moneymonk facturatie

Met MoneyMonk kan je herinneringen en aanmaningen versturen met een eigen huisstijl, logo, briefpapier en kleuren. MoneyMonk doet het rekenwerk!

Wie gebruikt deze software? Facturatie zit in de alles-in-één oplossing voor ondernemers, ideaal geschikt voor startende ondernemers. Wie gebruikt deze software? Facturatie zit in de alles-in-één oplossing voor ondernemers, ideaal geschikt voor startende ondernemers.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 20 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie  Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Cursussen
Blog met Tips
Support Werkuren
Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

Ook Beschikbaar Als Boekhoud Systeem
URL Bedrijf Moneymonk.nl
Hoofdkantoor Utrecht

icoonFacturatie bij Moneymonk

Als je het alles in één pakket afneemt bij MoneyMonk  krijg je facturatie daar automatisch bij. Denk hierbij aan een eigen huisstijl, eigen logo, briefpapier en kleuren en bovenal een strakke koppeling aan het systeem met contacten ed. Daar zit veel tijdwinst voor een ondernemer. Ook kunnen herinneringen en aanmaningen makkelijk verstuurd worden.

Versturen via Adresboek

Eigen Opmaak Mogelijk

Sterke interne koppeling

Gratis proefversie

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Facturatie bij Money Monk

Facturatiesystemen worden door verschillende partijen aangeboden. Het MoneyMonk facturatiesysteem is een van de meest bekende facturatiesystemen van dit moment. In deze MoneyMonk review vertellen we je meer over de werking van de MoneyMonk facturatiesoftware, de kosten hiervan en de voordelen ten opzichte van andere pakketten. Dit zal het makkelijker maken om voor je eigen organisatie een weloverwogen keuze te maken bij de aanschaf van een geschikt facturatiesysteem.

MoneyMonk is een Nederlandse aanbieder van factuursoftware, met een hoofdvestiging in Utrecht. Het bedrijf werd in 2012 opgericht en biedt naast haar factuursysteem complete boekhoudpakketten voor organisaties. Het is mogelijk om het boekhoudpakket naar eigen inzicht samen te stellen. Zo sluit deze naadloos aan bij de behoeftes van je organisaties! In deze MoneyMonk review leggen we de focus op de facturatiesoftware van MoneyMonk.

Eigenschappen van het MoneyMonk facturatiesysteem

Na het openen van het MoneyMonk facturatiesysteem zal direct opvallen dat het systeem op een overzichtelijke wijze is ingedeeld. Dit maakt het systeem zeer geschikt voor zowel een grote organisatie, als een startende ZZP’er. Het systeem kan heel eenvoudig opgeschaald worden, zonder het overzicht hierbij te verliezen. Zo groeit het factuursysteem of complete boekhoudprogramma van MoneyMonk mee met de omvang van je organisatie.

Doel van het MoneyMonk facturatiesysteem is het bieden van grip op de financiën van ondernemers. Het kan veel tijd kosten om de administratie, waaronder het versturen van facturen, handmatig uit te voeren. Door voor een geautomatiseerd factuursysteem te kiezen, wordt dit een stuk eenvoudiger en overzichtelijker. De kans op fouten neemt hierdoor af!

Werking van het MoneyMonk factuurprogramma

Het MoneyMonk factuurprogramma is, zoals reeds omschreven werd, onderdeel van een veel breder boekhoudsysteem. Op het overzichtelijke dashboard zie je na het inloggen direct hoe je organisatie het financieel doet! Welke facturen moet je zelf nog betalen? Wat is de omzetbelasting die je aan het eind van het lopende kwartaal moet overmaken naar de Belastingdienst? Enzovoorts. Deze gegevens worden gebaseerd op de MoneyMonk facturen die je eerder verstuurd hebt en de facturen die je zelf ontvangen hebt. Het geeft je een handig overzicht van de belangrijkste financiële gegevens van je organisatie.

Opstellen van MoneyMonk facturen is heel eenvoudig, dankzij de handige koppeling met de Kamer van Koophandel. De bedrijfsgegevens van je klanten kunnen rechtstreeks uit het register van de KvK gehaald worden. Voor particuliere klanten zal je de gegevens wel zelf moeten invoeren. Eenmaal ingevoerd kun je een klant aan je adresboek toevoegen, wat je een volgende keer tijd bespaart! Ook is het mogelijk om je factuur geheel naar eigen inzicht te ontwerpen. Zo sluit de factuur qua stijl naadloos aan bij jouw organisatie. Dit maakt dat klanten direct zullen herkennen dat de factuur van jouw organisatie afkomstig is. Wel zo professioneel!

Mochten klanten de facturen niet op tijd betalen, dan kun je automatisch een herinnering laten versturen door het MoneyMonk facturatiesysteem. Het is zelfs mogelijk om aanmaningen te laten versturen! Zo ben je zelf minder tijd kwijt aan het betaald krijgen van openstaande facturen. Het is mogelijk om deze algemene instellingen op klantniveau aan te passen. Je wilt je beste klanten immers niet direct lastigvallen met een betalingsherinnering. Ook kun je met bepaalde klanten specifieke betalingsafspraken hebben gemaakt, waardoor het niet noodzakelijk is om een herinnering te versturen.

Template voor MoneyMonk facturen

Bij het ontwerpen van een eigen factuur kun je de handige template van MoneyMonk facturen gebruiken. Met deze voorbeelden uit het MoneyMonk facturatiesysteem wordt direct duidelijk uit welke elementen de factuur moet bestaan. Denk bijvoorbeeld aan je eigen KvK-nummer, je btw-nummer, enzovoorts. Zo weet je zeker dat de MoneyMonk facturen aansluiten bij de eisen van de belastingdienst.

Demo van het MoneyMonk systeem

Op de website van MoneyMonk vind je een handige, gratis te gebruiken demo. Met deze demo van het boekhoudpakket van MoneyMonk krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die dit systeem je biedt. Om deze demo te kunnen gebruiken dien je wel eerst een account aan te maken. Met dit proefabonnement kun je het systeem 30 dagen gebruiken, waarna je over kunt stappen op een betaald account. Het is raadzaam om het facturatiesysteem altijd eerst gratis te proberen. Zo krijg je een goed beeld van de mate waarin het systeem aansluit op de wensen van je organisatie.

Een groot voordeel van met MoneyMonk facturen versturen in deze demo, is dat je dezelfde functies kunt gebruiken als met een betaald lidmaatschap. Voordat MoneyMonk kosten in rekening brengt heb je zodoende een goed beeld van de mogelijkheden! Mocht het pakket van MoneyMonk toch niet bij je passen, of mocht je met MoneyMonk facturen versturen te duur vinden, dan kun je het proefaccount kosteloos stopzetten. Het stopzetten van een account is mogelijk via de helpdesk van MoneyMonk.

Conclusie MoneyMonk facturen

Eén van de voornaamste voordelen van het gebruik van het MoneyMonk facturatiesysteem is de intuïtieve werking hiervan. Je hoeft geen lange cursus te hebben gevolgd om te kunnen boekhouden met dit systeem! Tijdens het gebruik van het facturatieprogramma zal je steeds meer functies ontdekken. Een ander belangrijk voordeel die in deze MoneyMonk review al naar voren kwam, is het feit dat MoneyMonk kosteloos uitgeprobeerd kan worden. Zo krijg je een goed beeld van de werking en mogelijkheden van het systeem! Het voorkomt dat MoneyMonk kosten in rekening brengt, zonder dat je het systeem uitgebreid hebt kunnen testen. Ten opzichte van andere facturatieprogramma’s is het voordeel van MoneyMonk, dat je alle functies kunt gebruiken met een proefabonnement. Andere aanbieders bieden vaak slechts een aantal functies gratis aan.

Als nadeel zou kunnen worden aangemerkt dat de MoneyMonk prijzen hoger zijn dan die van veel andere facturatiesystemen. Hoewel het proefabonnement een absolute plus is, betaal je daarna 15 euro per maand. Dit geldt alleen voor de eerste zes maanden, waarin iedere gebruiker als starter wordt aangemerkt. Na deze beginfase worden de MoneyMonk prijzen verhoogd naar 30 euro per maand. Standaard kun je voor 30 euro per maand twee gebruikers toegang geven tot het systeem. Mocht je meer gebruikers toegang willen geven, dan zijn de MoneyMonk kosten 7,50 euro per extra gebruiker.