teamleader logo

Factureren met Teamleader

Zakelijke Software » Beste Factuurprogramma » Teamleader facturatie

Teamleader is goede software voor Facturatie: Je kan de facturen in een paar kliks maken, versturen en beheren. Ook kan je een offerte in een factuur omzetten. Lees meer!

Wie gebruikt deze software? Teamleader CRM is ideaal voor Nederlandse bedrijven van 5 tot 20 werknemers met 10 tot 2000 bedrijfscontacten. Wie gebruikt deze software? Teamleader CRM is ideaal voor Nederlandse bedrijven van 5 tot 20 werknemers met 10 tot 2000 bedrijfscontacten.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 25 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie  Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Cursussen
Blog met Tips
Teamleader Academy
Support Werkuren
Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

Ook Beschikbaar Als CRM
URL Bedrijf Teamleader.eu
Hoofdkantoor België

icoonFactureren met Teamleader

Teamleader maakt facturatie gemakkelijk: je kan ze in een paar kliks maken, versturen en beheren. Ook kan je een offerte in een factuur omzetten. Hiernaast is er ook een eigen huisstijl mogelijk en kan je jouw klanten moeiteloos online laten betalen.

All-in-one tool voor MKB

Bijzonder efficiënt factureren

Zeer veel functionaliteiten

Gratis proefversie

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Teamleader Facturatie

Facturatieprogramma’s worden door tal van verschillende partijen aangeboden. Wij raden na deze review het gebruik van Teamleader facturatie aan als je zorgeloos online facturen wilt kunnen versturen met slechts enkele muisklikken! De Teamleader facturatiemodule is slechts één van de mogelijkheden die deze producent aanbiedt. Naast Teamleader facturatie kun je ook voor Teamleader projectmanagement of Teamleader offertesoftware kiezen. Een combinatie van verschillende modules maakt dat je een compleet boekhoudpakket kunt samenstellen. Dit pakket sluit zo naadloos aan op de behoeftes van je organisatie! De mogelijkheid om je pakket op een later moment op te schalen maakt dat Teamleader facturatie mee kan groeien met de omvang van je organisatie.

In deze review van de Teamleader facturatiemodule, gaan we dieper in op de werking hiervan. Ook beschrijven we de verschillende voordelen van het facturen versturen met Teamleader en geven we een overzicht van de Teamleader prijzen voor het sturen van facturen.

Werking van online Teamleader facturatie

Handmatig facturen opstellen kost vaak onnodig veel tijd. Daarbij is de kans op fouten bij het opstellen van de facturen relatief groot! Denk aan een rekenfout, het verkeerd invoeren van een prijs van producten, enzovoorts. Wanneer je een groot aantal facturen moet versturen kan dit vervelende gevolgen hebben. Door facturen met Teamleader te versturen wordt dit proces eenvoudiger. Daarbij biedt de Teamleader facturatiemodule verschillende extra voordelen ten opzichte van het handmatig versturen van facturen. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om de status van facturen in één oogopslag te bekijken in je eigen boekhoudpakket. Zo weet je precies aan welke klanten een betalingsherinnering gestuurd moet worden om de Teamleader facturen betaald te krijgen.

Het is slechts een van de mogelijkheden die Teamleader facturatie je organisatie biedt. Zo is het ook mogelijk om de Teamleader facturen geheel naar je eigen stijl in te vullen. Upload bijvoorbeeld een logo, pas de kleuren van de factuur aan, enzovoorts. Door de facturen aan te laten sluiten bij de huisstijl van je organisatie, komen je facturen professioneler over. Een klant zal immers direct herkennen dat de factuur van jouw organisatie afkomstig is!

Online bijhouden hoeveel uren je werkt

Niet alleen voor de belastingaangifte kan het handig zijn om een urenregistratie bij te houden. Ook voor het factureren van het juiste aantal uren, is het belangrijk om je werktijden bij te houden. Veel mensen doen dit in een Excel-sheet of traditioneel op papier. Door voor de Teamleader facturatiemodule te kiezen, is dit voortaan niet langer noodzakelijk. In deze module zit een mogelijkheid om je uren bij te houden. Op het moment dat je de uren bij klanten in rekening brengt, wordt het aantal openstaande uren verlaagd. Zo heb je op ieder moment een handig overzicht van de uren die je nog moet factureren aan klanten. Het is zelfs mogelijk om de uren aan specifieke klanten of projecten toe te kennen. Aan het eind van iedere maand kun je de urenregistratie in een handig Excel-bestand downloaden.

Mogelijkheid tot maandelijks Teamleader facturen versturen

Teamleader facturatie stopt niet bij de mogelijkheid om losse facturen te versturen. Zo kun je er ook voor kiezen om maandelijks Teamleader facturen naar klanten te versturen. Dit is ideaal voor klanten die een abonnement op je diensten hebben afgesloten. In plaats van iedere maand een losse factuur op te moeten stellen, wordt dit automatisch gedaan door het boekhoudpakket. Op deze manier kost het bijhouden van de boekhouding nog minder tijd! Denk ook aan aanbieders van webhosting en domeinnamen, die ieder jaar automatisch een factuur kunnen laten versturen met de Teamleader facturatiemodule. Dit alles zit standaard in de Teamleader kosten voor facturatie inbegrepen. Een totaalpakket waar iedere ondernemer voordeel uit kan halen in onze ogen!

Voordelen van de Teamleader facturatiemodule

Het voornaamste voordeel van de Teamleader facturatiemodule is de mogelijkheid om deze module aan een bestaand boekhoudsysteem te koppelen. Zo ben je niet genoodzaakt om ook andere boekhoudmodules af te nemen bij Teamleader facturatie. Vanzelfsprekend is het wel mogelijk om naast de Teamleader facturatiemodule ook andere modules aan je huidige boekhoudpakket te koppelen. Op de website van Teamleader vind je precies welke koppelingen door deze producent worden aangeboden.

Een ander belangrijk voordeel van Teamleader facturatie is de waarschuwing die je krijgt bij onbetaalde facturen. Op het moment dat een klant de vooraf ingestelde betalingstermijn overschrijdt krijg je automatisch een waarschuwing. Je kunt de klant vervolgens zelf een betalingsherinnering versturen om de openstaande facturen betaald te krijgen.

Als derde voordeel van de Teamleader facturatiemodule kan worden opgemerkt dat je veel statistieken in kunt zien. Uit deze statistieken haal je meer informatie over de tijden die je aan projecten besteedt, de inkomsten die projecten opleveren, enzovoorts. Ook kunnen er rapporten gegenereerd worden die de vooruitgang van de gefactureerde omzet van je organisatie weergeven.

Teamleader prijzen voor facturen

Zoals bij verschillende andere facturatieprogramma’s, is het ook met de Teamleader facturatiemodule mogelijk om een proefabonnement te gebruiken. De Teamleader kosten voor facturatie worden pas na 14 dagen in rekening gebracht. Houd er zodoende rekening mee dat je een relatief korte periode hebt om het systeem uit te proberen. Vergelijk Teamleader facturatie bijvoorbeeld met het MoneyMonk facturatiesysteem, waarbij een proefperiode van 30 dagen geboden wordt. Net als bij het MoneyMonk facturatiesysteem is het ook bij Teamleader facturatie mogelijk om het complete pakket te gebruiken. De functies die je uit kunt proberen worden zodoende niet gelimiteerd.

Standaard bestaat een pakket van Teamleader uit een CRM- en offertemodule, de mogelijkheid tot het bijhouden van een tijdregistratie, een module voor lead management en een agendabeheer. Hier kun je de Teamleader facturatiemodule, een projectenmodule en een module voor support tickets aan toevoegen. Ook kan het pakket standaard gratis door twee gebruikers gebruikt worden. Dit is relatief veel in vergelijking met andere pakketten, die vaak maar door één gebruiker gratis gebruikt kunnen worden.

Teamleader kosten voor facturatie

De Teamleader kosten voor facturatie bedragen 50 euro per maand. Hierbij worden de kosten jaarlijks gefactureerd. Mocht je een extra gebruiker aan je pakket willen toevoegen, dan lopen de Teamleader prijzen voor facturen op naar 60 euro per maand. Voor iedere extra gebruiker betaal je daarna 10 euro per maand meer. De hoge kosten kunnen als een nadeel van dit pakket worden beschouwd.

Conclusie Teamleader Facturatie

Teamleader heeft er alles aan gedaan om via handige templates facturatie makkelijk en mooier te maken voor zijn gebruikers. Zo is er ook door de grote ontwikkeling sprake van tijdsbesparende automatisering: Hoe handig als je automatisch na een niet betaalde rekening een herinnering uitstuurt naar uw klanten? Iedereen wil dit soort automatisering en Teamleader heeft het allemaal. De kosten zijn redelijk aan de hoge kant, dus vergelijk Teamleader met andere pakketten tijdens een proefperiode voor je definitief afsluit.