Facturatie

Alle Gratis Factuurprogramma’s

Gratis Factuurprogramma's

Steeds vaker kiezen bedrijven, groot en klein, voor het gebruik van facturatiesoftware. Een van de voordelen van facturatiesoftware, is dat deze programma’s doorgaans vanuit de cloud worden aangeboden. Zo heb je overal toegang tot de administratie van je organisatie! Onderweg naar huis alvast een factuur opstellen voor een volgende werkdag, of vanuit je luie stoel kijken of openstaande facturen al betaald zijn!

Voor het gebruik van deze factuursoftware betaal je doorgaans maandelijks een vast bedrag. Er zijn echter ook gratis factuurprogramma’s! Een gratis factuurprogramma is voornamelijk bedoeld voor kleinere organisaties. Zij kunnen met deze gratis factuursoftware vaak een x aantal facturen per maand versturen. Nadat deze limiet bereikt is, dient men alsnog een betaald lidmaatschap af te nemen.

Werking van een gratis factuurprogramma

Zoals reeds beschreven bieden de meeste gratis factuurprogramma’s een bepaald aantal gratis facturen. Houd er rekening mee dat deze facturen vaak alsnog per mail moeten worden verstuurd. Daar waar het bij een betaald factuurprogramma mogelijk is om de facturen automatisch te laten versturen. Doordat een kleine organisatie vaak maar enkele facturen per maand verstuurt, is het vaak weinig moeite om de factuur zelf per mail te versturen.

Naast de factuurprogramma’s waarmee je een vast aantal facturen gratis kunt versturen, zijn er ook programma’s die oneindig veel gratis facturen aanbieden. Bij zo’n gratis factuurprogramma hoef je enkel een account aan te maken om de gratis facturen te kunnen opstellen. Er zijn ook aanbieders uit ons lijstje met beste factuurprogramma's waarbij je een bepaalde termijn gratis gebruik mag maken van de facturatiesoftware.

Voordelen van een gratis factuurprogramma

gratis facturatiesoftware

Het voornaamste voordeel van het gebruik van een gratis factuurprogramma, is de mogelijkheid om te kijken of het programma echt bij je past. Mogelijk biedt het programma niet de functies, die je wel van een gratis factuurprogramma verlangt. Ook kan het voorkomen dat het programma onoverzichtelijk werkt, enzovoorts. In zo’n geval wil je niet aan een duur maandabonnement vastzitten. Door eerst een gratis factuurpakket af te nemen, kun je het factuurprogramma in alle rust uitproberen. Mocht het programma bevallen, dan kun je eventueel nog overstappen naar een betaald lidmaatschap.

Gratis facturatie programma's: 5 opties voor jou uitgezocht:

 • DigiBTW
 • e-Boekhouden.nl (tot 15 maanden gratis)
 • Rompslomp (uit te breiden naar grotere pakketten)
 • Simpelfact
 • Moneybird (gratis en betaalde varianten)

Een ander voordeel aan een gratis factuurprogramma, is dat kleine organisaties zelf geen facturen hoeven te ontwikkelen. Zij kunnen een standaardtemplate binnen het gratis factuurprogramma gebruiken om hun facturen op te stellen. Ideaal voor mensen die weinig ervaring hebben in het opstellen van facturen, of het bijhouden van de bedrijfsadministratie. Tot slot zullen de facturen nooit verdwijnen! Je hebt ze altijd bij de hand en kunt ze overal inzien. Mits je logischerwijs voor een online factuurprogramma kiest.

In onderstaand overzicht vind je ook betaalde varianten die bij ons het beste uit de test komen.

moneymonk 150
20p/m
 • STARTER, ZZP & MKB
 • Eenvoudige administratie software voor dienstverlenende ondernemers
 • Uren- en ritten registratie
 • Offertes & facturen
 • Gratis hulp en ondersteuning
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede beoordelingen
eboekhouden
7.95p/m
 • STARTER, ZZP & MKB
 • Boekhouden en relatiebeheer is 15 maanden gratis voor starters
 • Gratis voor starters
 • Relatiebeheer
 • Groeit mee met bedrijf
 • Geschikt voor webwinkels
 • Ook facturatie & Projecten
twinfield 150
42p/m
 • ALLE TYPE BEDRIJVEN
 • Complete boekhouding in de cloud met veel software koppelingen
 • Veel rapportages
 • Professioneel pakket
 • Groeit mee met het bedrijf
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Scan en herken software

Voorbeelden van gratis facturatiesoftware

Er zijn op internet tal van verschillende voorbeelden te vinden van gratis facturatiesoftware. Een goed voorbeeld hiervan is Reeleezee, een aanbieder van online boekhouden voor ZZP’ers en het MKB. Deze organisatie biedt vier verschillende boekhoudpakketten, waarvan één gratis is. Met dit pakket is het mogelijk om maandelijks drie gratis facturen te versturen. Houd er rekening mee dat er bij dit pakket maar een account kan worden aangemaakt. Het is dus niet mogelijk om meerdere personen binnen je organisatie een eigen account te geven. Een voordeel van dit gratis factuurprogramma is de mogelijkheid om de factuur in je eigen huisstijl te laten ontwerpen.

Naast Reeleezee is ook Rompslomp een bekende aanbieder van gratis facturatiesoftware. Dit programma biedt meer mogelijkheden dan Reeleezee. Onder meer door het feit dat het met Rompslomp mogelijk is om een onbeperkt aantal facturen te maken en op te slaan als PDF-bestand. Het versturen van de facturen kan niet via je account op de website. Je dient de facturen los op te slaan en zelf te versturen. Ook fijn aan Rompslomp is de app die aangeboden wordt voor Android en de Apple App Store. Zo kun je de facturen ook op een mobiele telefoon of tablet opstellen.

Een derde voorbeeld van online gratis facturatiesoftware is e-Boekhouden.nl. Op deze website worden verschillende pakketten aangeboden. Een van deze pakketten is specifiek op starters gericht en wordt gratis aangeboden voor vijftien maanden. Met dit gratis pakket kun je een onbeperkt aantal boekingen invoeren. Nadat de gratis proefperiode van vijftien maanden verlopen is, kun je een betaald account nemen voor een kleine acht euro per maand.

Overstappen naar een betaald factuurprogramma

De mogelijkheden van een gratis facturatieprogramma zijn enigszins beperkt. Dit kan ertoe leiden, dat je al snel wilt overstappen naar een betaald factuurprogramma. Een betaald factuurprogramma biedt bijvoorbeeld de mogelijkheid om facturen rechtstreeks naar klanten te mailen. Daarbij is het mogelijk om op basis van je facturen automatisch een betalingsherinnering naar klanten te laten sturen. Ideaal wanneer klanten niet binnen de gestelde termijn betalen! Door de herinnering automatisch te laten versturen, heb je hier zelf geen omkijken meer naar.

Ook bieden veel van deze betaalde facturatieprogramma’s mogelijkheden om automatisch een BTW-aangifte op te stellen, op basis van de ingevoerde facturen. Door naast de facturen ook bonnetjes in te voeren ben je minder tijd kwijt aan de bedrijfsadministratie. Op deze manier kun je een compleet online boekhoudpakket samenstellen!

Gratis facturatiesoftware online vergelijken

Zowel bij de aanschaf van een betaald facturatieprogramma, als bij het afnemen van een gratis factuurprogramma, is het raadzaam om de  programma’s te vergelijken. Let bijvoorbeeld goed op het aantal facturen wat je maandelijks kunt versturen met een gratis lidmaatschap. Kijk daarbij naar de mogelijkheden om de facturen online op te slaan. Soms is het alleen mogelijk om de factuur op te stellen en deze direct te exporteren. Hierbij kun je de factuur niet bewaren, om deze op een later moment aan te passen. Dit kan als vervelend worden ervaren, als je bijvoorbeeld niet exact weet wat de prijs van een product is en onderweg naar huis bent.

Mocht je de facturen online op kunnen slaan, dan is het raadzaam om ook goed naar de beveiliging van een factuurprogramma te kijken. Je wilt immers voorkomen dat kwaadwillende personen inzicht krijgen in je facturen en boekhouding. Op internet zijn van veel van deze gratis facturatieprogramma’s recensies te lezen. Dit geeft je een beeld van de
kwaliteit en betrouwbaarheid van deze programma’s.

Tip: maak gebruik van de vergelijkingstool op onze website, om te achterhalen welk factuurprogramma het beste op je wensen en de omvang van je organisatie aansluit!

Related posts
Facturatie

Een Offerte: Waar moet je op letten?

Facturatie

Is Gratis Offerte Software echt Gratis?

Facturatie

Voorbeelden van Verschillende Facturen

Facturatie

De Belangrijke Elementen van een Factuur

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *