Facturatie

Is Gratis Offerte Software echt Gratis?

Free

Bevat de offerte software die je op het oog hebt alle functionaliteiten die je wenst? Zijn er opties die je mist of verrast de offerte software je wellicht met handige extra opties? Ervaar het zelf, met gratis offerte software.

Eerst proberen, dan kopen

Voordat je investeert in nieuwe offerte software, wil je het pakket natuurlijk eerst uitproberen. De meeste offerte software hebben dan ook een gratis proefperiode van een x-aantal dagen, weken of maanden. Zo kun je de offerte software eerst gratis proberen, voordat je de software aanschaft. Een gratis proefperiode geeft een realistischer beeld van de mogelijkheden van de offerte software, dan alleen een omschrijving op de websites, screenshots of een demo.

Mogelijkheden gratis offerte software

We hebben het over facturatiepakketten die offerte software geïntegreerd aanbieden. Dus complete financiële zakelijke software, die kan worden gebruikt door zowel de salesafdeling als de financiële afdeling. De mogelijkheden van gratis offerte software zijn, over het algemeen genomen, veelal beperkter dan de werkelijke mogelijkheden waar je pas gebruik van kunt maken zodra je de zakelijke software hebt aangeschaft.

Tenzij je meteen een abonnement afneemt, dan kun je tijdens de gratis proefperiode die voorafgaat vaak meteen al gebruikmaken van alle beschikbare functionaliteiten. Zo ervaar je vanaf het begin af aan alle mogelijkheden, zonder beperkingen, en ga je moeiteloos van de gratis proefperiode over in een betaald abonnement.

De beste gratis offerte software

Welke mogelijkheden zijn er? Welke offerte softwarepakketten bieden gratis mogelijkheden en voor welke periode? We hebben een aantal aanbieders van facturatiesoftware met geïntegreerde offerte software voor je op een rij gezet die gratis offerte software aanbieden voor een bepaalde periode.

Rompslomp

Als één van de weinige zakelijke software-aanbieders heeft Rompslomp een pakket dat volledig gratis is en blijft. Met het eenvoudige instappakket kun je onbeperkt facturen en offertes maken, in je eigen huisstijl. Verder heeft deze sobere versie weinig functionaliteiten. Iedereen kan zich aanmelden voor deze gratis versie. Heb je behoefte aan meer functionaliteiten? Dan kun je upgraden naar de betaalde abonnementsvormen Rompslomp Plus en Rompslomp Pro, van respectievelijk 5 en 15 euro per maand.

Teamleader

Bij Teamleader kun je twee weken gratis gebruikmaken van de alles-in-1-software. Daarna start het betaalde abonnement, vanaf 25 euro per maand, afhankelijk van het aantal gebruikers en de functionaliteiten die je wenst.

Exact Online

Je kunt Exact Online 30 dagen vrijblijvend gebruiken. Na de gratis proefperiode wordt je account automatisch beëindigd. Je kunt snel aan de slag en alle functionaliteiten zijn direct beschikbaar. Verder ben je vrij van verplichtingen.

e-Boekhouden

Bij e-Boekhouden kun je als startende ondernemer nu tijdelijk gebruikmaken van maar liefst 15 maanden gratis gebruik. Een speciale aanbieding van e-Boekhouden, omdat de jarige software-aanbieder haar 15-jarige verjaardag viert. Deze aanbieding van gratis facturatiesoftware inclusief een offerte module, geldt alleen voor startende ondernemers die zich de afgelopen 15 maanden hebben ingeschreven bij de Kamer van Koophandel of van plan zijn dat binnenkort te doen. Je kunt gebruikmaken van alle mogelijkheden die e-Boekhouden biedt voor startende ondernemers.

De gratis proefperiode loopt dus na 15 maanden af, daar hoef je niets voor te doen. Twee weken voor het einde van de gratis proefperiode krijg je van e-Boekhouden een bericht of je het gratis abonnement om wilt zetten naar een betaald abonnement. Doe je niets, dat wordt je gratis proefperiode van 15 maanden automatisch beëindigd.

Visma eAccounting

Bij Visma eAccounting kun je een gratis proefabonnement afnemen, dat automatisch stopt. Daarna kun je voor een betaald abonnement kiezen, vanaf 15 euro per maand. Ook geeft Visma eAccounting gratis live demo’s door het land, die je kunt bezoeken om een indruk te krijgen van de mogelijkheden van de facturatiesoftware en extra offerte module.

MoneyMonk

MoneyMonk heeft drie pakketten om uit te kiezen: voor startende ZZP’ers die minder dan een jaar ingeschreven staan bij de KvK, overige ZZP’ers en het MKB. De kosten zijn respectievelijk 10, 20 en 40 euro per maand. Je kunt alle drie de pakketten eerst 30 dagen vrijblijvend uitproberen. Daarvoor zijn geen betaalgegevens nodig.

De beste facturatie en offerte software uit onze test

moneymonk 150
20p/m
 • STARTER, ZZP & MKB
 • Eenvoudige administratie software voor dienstverlenende ondernemers
 • Uren- en ritten registratie
 • Offertes & facturen
 • Gratis hulp en ondersteuning
 • Gebruiksvriendelijk
 • Goede beoordelingen
eboekhouden
7.95p/m
 • STARTER, ZZP & MKB
 • Boekhouden en relatiebeheer is 15 maanden gratis voor starters
 • Gratis voor starters
 • Relatiebeheer
 • Groeit mee met bedrijf
 • Geschikt voor webwinkels
 • Ook facturatie & Projecten
twinfield 150
42p/m
 • ALLE TYPE BEDRIJVEN
 • Complete boekhouding in de cloud met veel software koppelingen
 • Veel rapportages
 • Professioneel pakket
 • Groeit mee met het bedrijf
 • Veel koppelingen mogelijk
 • Scan en herken software
Related posts
Facturatie

Een Offerte: Waar moet je op letten?

Facturatie

Voorbeelden van Verschillende Facturen

Facturatie

De Belangrijke Elementen van een Factuur

Facturatie

Alle Gratis Factuurprogramma's

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *