Webwinkel

Gratis webshop Beginnen

Gratis Factuurprogramma's

Een gratis webshop maken of beginnen is het meest ideale dat je kunt doen als startende ondernemer. Je hebt naar alle waarschijnlijkheid namelijk niet de financiële middelen om een grote investering in een nieuw te ontwikkelen webshop te doen. Alhoewel je bij gratis services op internet altijd moet opletten dat gratis in de meeste gevallen betekent dat er op een andere manier betaald moet worden, proberen we toch de mogelijkheden om kosteloos een webwinkel te starten te benoemen.

  • Geen tijd om te lezen? Je kan het beste een volledig gratis webshop beginnen bij Jouwweb op het moment van schrijven ( november 2021 )
gratis webshop

Zo zul je ontdekken dat er 3 methodes zijn om gratis een webwinkel te beginnen. We zullen deze opties bespreken en verder toelichten zodat jij exact weet waar je aan toe bent als je 1 van de mogelijkheden wilt gebruiken. Er zijn in principe een aantal smaken wanneer je een gratis webshop wilt maken, check hieronder de inhoud om snel te navigeren of lees snel verder voor alle mogelijkheden.

Gratis Webshop maken MET eigen domeinnaam

Het is onmogelijk om bij een goede aanbieder een gratis webshop* te beginnen en daarbij ook nog eens jouw site te mogen hosten op een eigen domeinnaam. De enige methode die haalbaar is, is het combineren van de gratis website software van WordPress in combinatie met Woocommerce. Als beginner is het laten werken hiervan af te raden, aangezien dit als vrij gecompliceerd wordt gezien. Verder heeft Woocommerce hun funnel zo ingericht dat de portemonnee getrokken moet worden voor iedere uitbreiding die je door wilt voeren. Wil je echt gratis aan de slag dan bestaat er in Nederland eigenlijk maar één serieuze optie en dat is de gratis optie van Jouwweb

*Als je verder leest, onder andere in ons artikel over de beste webshop software, zal je al snel leren dat gratis niet bestaat in deze wereld. Goedkoop werkt een stuk beter!

Gratis Webshop maken zonder eigen domeinnaam

Sommige webshop leveranciers die hosted webwinkel oplossingen aanbieden hebben een gratis abonnement dat te gebruiken is met bepaalde beperkingen. In feite geven zij je de mogelijkheid om kosteloos te starten waardoor je gewend raakt aan de software en de mogelijkheden van de betreffende software kunt ervaren. De beperkingen zijn zo ingesteld dat het noodzakelijk is om te upgraden naar een betaald abonnement wanneer jouw shop goed begint te lopen.

De beperkingen waar je aan moet denken zijn onder andere:

  • Beperkt aantal producten in je gratis webwinkel
  • Niet de mogelijkheid om een eigen domeinnaam te koppelen, je shop draait dus bijvoorbeeld op: jouwwebwinkel.aanbiedernaam.nl.
  • Geen voorraadbeheer
  • Beperkte keuze van geïntegreerde betaal methoden. Hier meer info over de beste payment service providers.
  • Het betalen van een fee over je omzet, in het begin zal dit dus meevallen
  • Geen ondersteuning
  • Geen eigen e-mail adres

Welke beperkingen er gebruikt worden is afhankelijk van de aanbieder. De bovenstaande voorbeelden zijn slechts een voorbeeld van de beperkingen die kunnen worden ingezet. Een voordeel van een gratis webshop beginnen met een hosted domeinnaam is dat je gemakkelijk kunt ervaren of de bepaalde webshop software geschikt is voor jouw onderneming en dat je kunt ervaren of jouw idee voor een webshop kans van slagen heeft. Daarnaast is het ook een voordeel dat je gemakkelijk kunt overstappen op een betaald abonnement wanneer blijkt dat de gratis webshop goed draait.

Is gratis wel echt gratis?

Een nadeel van dit systeem is dat sommige beperkingen het bijna onmogelijk maken om serieus van start te gaan met jouw onderneming. Sommige functies zijn nodig voor het goed functioneren van je winkel en het weglaten van een bepaalde functionaliteit kan vervelend zijn. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een eigen domeinnaam, dit is een vereiste voor een zichzelf serieus nemende webwinkel.

CCV shop is bijvoorbeeld een partij die een gratis webwinkel beginnen mogelijk maakt met hun gratis abonnement. Een grote beperking hiervan is dat het gebruik van een eigen domeinnaam niet toegestaan is. Als je hier geen probleem mee hebt is CCV shop een zeer goede partij om mee samen te werken. Hetzelfde geldt voor mijnwebwinkel.nl als je onder de 25 producten wilt of kunt blijven. Vrijwel alle gratis webshop software bevat ook vaak een kleine reclame onderin op de pagina. Deze reclame komt ook terug in de domeinnaam. Het is vaak niet mogelijk om je eigen domeinnaam te koppelen aan een gratis webshop of webwinkel. Als je dat wilt zul je moeten overstappen naar een betaald pakket.

Gratis proefperiode met webwinkel software

Naast een webshop die volledig gratis is zijn er andere hosted webwinkel oplossingen die een gratis proefperiode aanbieden zodat je de software gratis kunt uitproberen.  Op deze manier krijg je in tegenstelling tot de vorige mogelijkheid toegang tot alle opties die een bepaald systeem te bieden heeft en kun je dus testen of de betreffende hosted webshop oplossing de beste oplossing voor jouw onderneming is.

Een voordeel van dit systeem is dat je tijdens de periode waarin je webwinkel gratis runt kunt zien wat er allemaal mogelijk is en dat je dus zeker weet dat deze software aansluit bij jouw eisen en wensen.

Webshop Maken Gratis Jouwweb

Gratis Jouwweb Mogelijkheid

Webshop maken gratis: Partijen waar je gratis kunt beginnen:

Een nadeel is dat de proefperiodes vaak relatief kort zijn om een goed beeld te krijgen van de software. Vaak bedraagt de proefperiode 14 dagen. Deze tijd is eigenlijk minimaal nodig om de webshop goed te vullen zodat je kunt beginnen met verkopen.

Open source software voor gratis webshop

Als laatste optie is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van open source webshop software zoals Magento, Opencart of Woocommerce. Hierbij moet opgemerkt worden dat gratis hierbij niet helemaal waar is. Bij open source oplossingen ben je bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor de hosting en dat is iets wat altijd geld kost. Daarbij komt nog dat er naar alle waarschijnlijkheid ontwikkel- en onderhoudskosten om de hoek komen kijken.

WordPress en Woocommerce

Website Development Kennis Vereist: Woocommerce wordt met name door kleinere ondernemers gekozen om gratis een webshop te beginnen. Het is overigens niet zo dat Woocommerce niet geschikt is voor grote webshops, maar vanwege de eenvoud en het feit dat veel kleine ondernemers al een WordPress website hebben is Woocommerce een voor de hand liggende oplossing. Je kunt Woocommerce gratis downloaden via het plugin menu van je WordPress installatie. Na het installeren zul je door een gemakkelijk en overzichtelijk installatieproces geleid worden.

Gratis Webshop Beginnen met Magento

Website Development Kennis Vereist: Magento is een ander open source platform dat veel gebruikt wordt om een webwinkel te beginnen. Het systeem is gratis te downloaden. Na het downloaden zul je het zelf moeten installeren op je webserver. De mogelijkheden van Magento zijn eindeloos en het is een behoorlijk robuust systeem, het wordt niet voor niets gebruikt door grote bedrijven. Het zelf onderhouden en begrijpen van Magento vereist echter wel enige kennis. Het pakket is geschikt om een gratis webshop mee op te zetten, maar het onderhoud en optimaliseren kost veel tijd en kennis. Dit is vaak niet gratis.

Gratis Dropshipping webshop

Dropshipping is een manier om geld te verdienen met een webshop zonder zelf voorraad te houden. In principe is het mogelijk om met iedere webshop software een dropship webwinkel te beginnen. Er zijn echter wel wat gratis webshop oplossingen die beter geschikt zijn voor deze taak. Deze hebben bijvoorbeeld mogelijkheden waarmee orders automatisch worden doorgestuurd naar de leverancier. Een voorbeeld hiervan is Shopify.

Gratis webshop met iDeal

Wanneer je een webwinkel hebt is het natuurlijk van belang dat je betalingen kunt ontvangen. In Nederland is dan van specifiek belang dat  iDeal een geaccepteerde betaalmethode is.

Voor alle bovenstaande genoemde webshop software geldt dat er oplossingen zijn om met iDeal te betalen. Er zijn verschillende payment providers die het mogelijk maken al de beschikbare betaalmethodes te accepteren. Deze koppelingen zijn eigenlijk altijd gratis, je betaalt per transactie aan de payment providers.

Gratis Webshop Beginnen Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er mogelijkheden om gratis van start te gaan met een webwinkel. De eerlijk gebiedt ons wel te zeggen dat geen van de gratis hosted webshop oplossing echt lange termijnen oplossingen zijn wanneer de webshop echt succesvol begint te worden.

Het is wel zo dat de gratis webwinkel mogelijkheden een goed beeld kunnen geven van wat er mogelijk is en jou kunnen helpen om gemakkelijk en goedkoop van start te gaan. Wanneer je gemaakte webshop serieuzer wordt zal je uiteindelijk toch moeten betalen. Wil je echt 100% gratis, dan zouden wij voor een jouwweb of mijnwebwinkel.nl gaan, dat lijkt ons de beste optie.

Related posts
Webwinkel

Alle Webshop en eCommerce Spelers in 4 Tabellen

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

Webwinkel

Webshop laten maken

4 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *