Goede bedrijfssoftware vinden kan lastig zijn. Maak uw zoektocht makkelijker via Zakelijkesoftware.com.

Webwinkel

Gratis webshop Beginnen

Gratis Factuurprogramma's

Een gratis webshop maken of beginnen is natuurlijk het meest ideale wat je kunt doen als startende ondernemer, je hebt naar alle waarschijnlijk namelijk niet de financiële middelen om een grote investering in een nieuw te ontwikkelen webshop te doen. Alhoewel je bij gratis services op internet altijd moet opletten dat gratis in de meeste gevallen betekent dat er op een andere manier betaald moet worden proberen we toch de mogelijkheden om om kosteloos een webwinkel te starten te benoemen.

gratis webshop

Zo zul je ontdekken dat er eigenlijk 3 methodes zijn om gratis een webwinkel te beginnen. We zullen deze opties bespreken en verder toelichten zodat jij exact weet waar je aan toe bent als je 1 van de mogelijkheden wilt gebruiken. Er zijn in principe een aantal smaken wanneer je een gratis webshop wilt maken, check hieronder de inhoud om snel te navigeren of lees snel verder voor alle mogelijkheden.

Gratis Webshop maken MET eigen domeinnaam

Het is onmogelijk om bij een goede aanbieder een gratis webshop* te beginnen en daarbij ook nog eens jouw site te mogen hosten op een eigen domeinnaam. De enige haalbare methode die haalbaar is, is het combineren van de gratis website software: WordPress in combinatie met Woocommerce. Wil je dit werkende krijgen als beginner is het wel een afrader. Ook zit Woocommerce zo in elkaar dat bij elke uitbreiding je wel de portemonnee moet trekken. Er zijn veel betere alternatieven en veel software pakketten waar je goedkoop in kunt stappen. bijvoorbeeld het 14 dagen gratis uitprobeer pakket van lightspeed, hier kan je eenvoudig een domeinnaam aan koppelen. 

*Als je verder leest onder andere in ons artikel over de beste webshop software zal je al snel leren dat gratis niet bestaat in deze wereld. Goedkoop werkt een stuk beter!

Gratis Webshop maken zonder eigen domeinnaam

Sommige webshop leveranciers die hosted webwinkel oplossingen aanbieden hebben een gratis abonnement dat te gebruiken is met bepaalde beperkingen. In feite geven zij je de mogelijkheid om kosteloos te starten waardoor je gewend raakt aan de software en de mogelijkheden van de betreffende software kunt ervaren. De beperkingen zijn zo ingesteld dat wanneer jouw shop goed begint te lopen het eigenlijk noodzakelijk is om te upgraden naar een betaald abonnement.

Het soort beperkingen waar je aan moet denken zijn onder andere:

 • Beperkt aantal producten in je gratis webwinkel
 • Niet de mogelijkheid om een eigen domeinnaam te koppelen, je shop draait dus bijvoorbeeld op: jouwwebwinkel.aanbiedernaam.nl.
 • Geen voorraadbeheer
 • Beperkte keuze van geïntegreerde betaalmethodieken. Hier meer info over de beste payment service providers.
 • Je betaalt een fee over je omzet, in het begin zal dit dus meevallen
 • Geen ondersteuning
 • Geen eigen e-mail adres

Welke beperkingen er gebruikt worden is afhankelijk van de aanbieder en de bovenstaande voorbeelden zijn slechts een voorbeeld van de beperkingen die kunnen worden ingezet. Een voordeel van een gratis webshop beginnen met een hosted domeinnaam is dat je gemakkelijk kunt ervaren of de bepaalde webshop software geschikt is voor jouw onderneming en dat je kunt ervaren of jouw webshop idee kans van slagen heeft. Daarnaast is het ook nog een voordeel dat je gemakkelijk kunt overstappen op een betaald abonnement wanneer blijkt dat de gratis webshop goed draait.

Is gratis wel echt gratis?

Een nadeel van dit systeem is sommige beperkingen het echt bijna onmogelijk maken om serieus van start te gaan met jouw onderneming. Sommige functies zijn misschien wel echt nodig voor het goed functioneren van je winkel en het is natuurlijk vervelend als de aanbieder deze functionaliteit weglaat. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een eigen domeinnaam, dit is eigenlijk een vereiste voor een zichzelf serieus nemende webwinkel.

CCV shop is bijvoorbeeld een partij die een gratis webwinkel beginnen mogelijk maakt met hun gratis abonnement. Maar een grote beperking is dat het gebruik van een eigen domeinnaam niet toegestaan is. Als je hier geen probleem mee hebt is CCV shop weer een zeer goede partij om samen mee te werken. Hetzelfde geldt voor mijnwebwinkel.nl als je onder de 25 producten wilt of kunt blijven. Vrijwel alle gratis webshop software heeft ook vaak met een kleine reclame onderin op de pagina. Deze reclame komt ook terug in de domeinnaam. Het is vaak niet mogelijk om je eigen domeinnaam te koppelen aan gratis webshop webwinkel. Als je dat wilt zul je moeten overstappen naar een betaald pakket.

Gratis proefperiode met webwinkel software

Daarnaast zijn er andere hosted webwinkel oplossingen die een gratis proefperiode aanbieden waarin je de software gratis kunt uitproberen.  Op deze manier krijg je in tegenstelling tot de vorige mogelijkheid toegang tot alle opties die een bepaald systeem te bieden heeft en kun je dus echt testen of de betreffende hosted webshop oplossing de beste oplossing voor jouw onderneming is.

Een voordeel van dit systeem is dat je dus dat je tijdens de periode waarin je webwinkel gratis kunt runnen echt kunt zien wat er allemaal mogelijk is en dat je dus zeker weet dat deze software aansluit bij jouw eisen en wensen.

Webshop Maken Gratis Jouwweb

Gratis Jouwweb Mogelijkheid

Webshop maken gratis: Partijen waar je in ieder geval gratis kunt beginnen:

Een nadeel is dat de proefperiodes vaak relatief kort zijn om een goed beeld te krijgen de software. Vaak bedraagt de proefperiode 14 dagen, deze tijd is eigenlijk minimaal nodig om de webshop goed te vullen zodat je kunt beginnen met verkopen.

Top webshop software met gratis periode

jouwweb 150
8Vanaf p/m
 • De gebruiksvriendelijke editor van JouwWeb maakt het maken van een webshop gemakkelijk én leuk.
 • Domeinnamen Inbegrepen
 • Gratis Ondersteuning
 • Inc. SSL Certificaat
 • SEO geoptimaliseerd
shopify 150
25.5Vanaf p/m
 • Geen ontwerpvaardigheden nodig. Je hebt volledige controle over het uiterlijk van de website
 • Simpele Setup
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Geoptimaliseerd voor Groei
 • Wereldwijd 800.000 klanten
lightspeed 150
49Vanaf p/m
 • Webshop software met ook voorraadbeheer, verkooprapporten, klantgegevens & marketing.
 • Gratis proefversie
 • Vooroplopende techniek
 • Per branche af te stemmen
 • Veel koppelingen met marketing

In dit overzicht vind je de beste webshop software.

Open source software voor gratis webshop

Als laatste optie is er nog de mogelijkheid om gebruik te maken van open source webshop software als Magento, Opencart, Woocommerce enzovoort. Hierbij moet opgemerkt worden dat gratis hierbij niet helemaal waar is. Bij open source oplossingen ben je bijvoorbeeld zelf verantwoordelijk voor de hosting en dat is iets wat altijd geld kost. Daarbij komt nog dat er naar alle waarschijnlijkheid ontwikkel- en onderhoudskosten om de hoek komen kijken.

WordPress en Woocommerce

Website Development Kennis Vereist: Woocommerce wordt door met name kleinere ondernemers gekozen om gratis een webshop te beginnen. Het is overigens niet zo dat Woocommerce niet geschikt is voor grote webshops, maar vanwege de eenvoud en het feit dat veel kleine ondernemers al een WordPress website hebben is Woocommerce een voor de hand liggende oplossing. Je kunt Woocommerce gratis downloaden via het plugin menu van je WordPress installatie. Na het installeren zul je door een gemakkelijk en overzichtelijk en installatieproces geleid worden.

Gratis Webshop Beginnen met Magento

Website Development Kennis Vereist: Magento is een ander open source dat veel gebruikt wordt om een webwinkel te beginnen. Het systeem is dus gratis te downloaden. Hierna zul je het zelf moeten installeren op je webserver. De mogelijkheden van Magento zijn echt eindeloos en het is een behoorlijk robuust systeem. Het wordt niet voor niks gebruikt door grote bedrijven. Het zelf onderhouden en begrijpen van Magento vereist echter wel enige kennis. Het pakket is geschikt om een gratis webshop mee op te zetten, maar het onderhoud en optimaliseren kost veel tijd en kennis. Dit is vaak niet gratis.

Gratis Dropshipping webshop

Dropshipping is een manier om geld te verdienen met een webshop zonder zelf voorraad te houden. In principe is het mogelijk om met elke webshop software een dropship webwinkel te beginnen. Er zijn echter wel wat gratis webshop oplossingen die beter geschikt zijn voor deze taak. Deze hebben bijvoorbeeld mogelijkheden waarmee orders automatisch worden doorgestuurd naar de leverancier. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Shopify.

Gratis webshop met iDeal

Wanneer je een webwinkel hebt is het natuurlijk van belang dat je betalingen kunt ontvangen. In Nederland is dan van specifiek belang dat je iDeal een geaccepteerde betaalmethode is.

Voor alle bovenstaande genoemde webshop software geldt dat er oplossingen zijn om iDeal te bepalen. Er zijn verschillende payment provider die het mogelijk maken in al de beschikbare gratis webshop software betalingen te accepteren. Deze koppelingen zijn eigenlijk altijd gratis, je betaald per transactie aan de payment providers.

Gratis Webshop Beginnen Conclusie

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er mogelijkheden om gratis van start te gaan met een webwinkel. De eerlijk gebiedt ons wel te zeggen dat geen van de gratis hosted webshop oplossing echt lange termijnen oplossingen zijn wanneer de webshop echt succesvol begint te worden. Het is wel zo dat de gratis webwinkel mogelijkheden een goed beeld kunnen geven van wat er mogelijk is en jou kunnen helpen om gemakkelijk en goedkoop van start te gaan. Wanneer je gemaakte webshop serieuzer wordt zal je uiteindelijk toch moeten betalen, wil je echt 100% gratis, dan zouden wij toch echt voor een jouwweb of mijnwebwinkel.nl gaan. Dat lijkt ons de beste optie als je hoe dan ook niets wilt betalen. 

 

Gerelateerd
Webwinkel

Alle Webshop en eCommerce Spelers in 4 Tabellen

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

Webwinkel

Webshop laten maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *