Hosting

Wat is een VPN en hoe werkt een VPN?

Wachtwoordmanager

Waar staat VPN eigenlijk voor? De drie bekende letters VPN staan voor: virtual private network. Een VPN verbinding is een veilige, versleutelde internetverbinding. Hoe werkt VPN, wat zijn de voordelen en waarom is VPN belangrijk? Lees snel verder! Een zakelijke VPN verbinding is namelijk voor ieder bedrijf onmisbaar. Van freelancer, MKB tot multinational, ieder type bedrijf heeft baat bij een beveiligde internetverbinding. Iedere ondernemer wil immers veilig zaken kunnen doen, risico’s beperken en productiviteit verhogen. Dat kan allemaal, met een VPN verbinding.

Wat is een VPN?

We zeiden het al: VPN is een virtueel privé netwerk waarmee je veilig kunt internetten. Het is als het ware een beveiligde tunnel tussen je digitale device (laptop, smartphone, etc.) en internet. De data die via een VPN verbinding wordt verzonden wordt versleuteld. Het versleutelen en ontsleutelen kan alleen met een sleutel die in het bezit is van de VPN server en de cliënt. Andere mensen of devices kunnen zo dus onmogelijk meekijken. Dus dat is wat VPN doet: een veilige verbinding creëren om communicatie tot stand te brengen en informatie uit te wisselen.

Hoe werkt VPN?

VPN software zet als het ware een slot op iedere communicatie die je over je internetverbinding stuurt. Daarna gaat de communicatie naar de andere kant, via je internetprovider naar een VPN server. Deze VPN server ontgrendeld vervolgens de boodschap en stuurt je verzoek door naar de website die je bezoekt. Ook de boodschap die deze website vervolgens terugstuurt over de internetverbinding wordt weer verpakt verstuurd naar jouw device, die daarna weer wordt uitgepakt door de VPN software. Zo heb je dus een veilige lijn over het internet. Snap je?

Waarom VPN gebruiken?

Privacy is een hot topic. Beveiliging daardoor ook! In een groeiende digitale wereld en steeds toegankelijker worden online omgeving gaan we steeds bewuster om met onze privacy. Mensen en bedrijven beschermen hun data beter dan ooit tevoren. VPN verbindingen worden daarom steeds populairder, omdat deze beveiligde verbinding onze privacy en bedrijfsgegevens helpt beschermen.  

De voordelen van VPN

Je internetverbinding beveiligen is natuurlijk altijd een goed idee. Je wilt je bedrijfsinformatie binnenshuis houden, veilig op afstand op je systemen kunnen inloggen en indringers buiten de deur houden.

  • Maak veilig gebruik van openbare wifi

Een beveiligde internetverbinding is extra belangrijk als je vertrouwelijke informatie verstuurt terwijl je gebruikmaakt van een publiek draadloos netwerk, bijvoorbeeld op het station, in het café, in je hotel of op je flexwerkplek. Vooral belangrijk voor bedrijven met werknemers die veel buiten de deur zijn en vaak gebruikmaken van publieke wifi-netwerken. Ook voor freelancers die op wisselende plekken werken en inloggen belangrijk!

  • Op afstand inloggen

Met een VPN verbinding kun je op afstand verbinden met het bedrijfsnetwerk. Dus je kunt werknemers thuis laten inloggen op het bedrijfsnetwerk en zo veilig gebruik laten maken van bedrijfssystemen en -applicaties. Ook consultants of accountmanagers die veel op pad zijn, nationaal of internationaal, kunnen via een VPN verbinding veilig inloggen op het bedrijfsnetwerk. Zo hebben je werknemers altijd en overal toegang tot systemen en gegevens. En dat is weer goed voor de productiviteit van je onderneming.

  • Ook internettoegang in landen met censuur

In sommige landen geldt een strengere internetcensuur, zoals in China het geval is. Waardoor je sommige websites en bijbehorende online diensten niet kunt benaderen, zoals Google of Facebook. Super onhandig natuurlijk! Met een VPN verbinding omzeil je deze blokkades en kun je dus gewoon doorwerken. Ook dat draagt weer bij aan de productiviteit van je onderneming.

  • Anoniem surfen en downloaden

Je IP-adres wordt verborgen gehouden als je gebruikmaakt van een VPN-verbinding. Zo kun je dus veilig en anoniem surfen op het internet, maar ook bestanden downloaden. Zo ben je ook automatisch beschermd tegen hackers die je persoonlijke gegevens willen achterhalen via een downloadwebsite.

VPN op ieder device

Let op dat je ieder device beveiligd in je organisatie. Dus niet alleen de desktop, maar ook andere devices als tablets en smartphones. Kies dus voor een VPN provider die software biedt voor diverse devices en besturingssystemen. Nagenoeg iedere serieuze zakelijke VPN provider biedt VPN software voor Windows, MacOS, Android en iOS. VPN installeren op een tablet of smartphone is vrij eenvoudig. De meeste VPN providers hebben een app beschikbaar in de app store.

De beste VPN providers

Wil je gebruikmaken van een VPN verbinding? Dan moet je een VPN abonnement hebben. Er zijn diverse VPN aanbieders op de markt. Kies voor een betrouwbare VPN provider, die jouw zakelijke gegevens veilig weet te verpakken. We hebben een aantal aanbieders van VPN voor je op een rij gezet in willekeurige volgorde.

ExpressVPN

Met meer dan 2.000 VPN servers wereldwijd garandeert ExpressVPN “superhoge VPN snelheden”. ExpressVPN is een bekende internationale VPN provider. Bekend bij zowel de particuliere als zakelijke markt.

Perimeter 81

Perimeter 81 is een VPN pakket van SaferVPN, speciaal ontwikkeld voor de zakelijke markt. Je maakt gemakkelijk nieuwe accounts aan en Perimeter 81 biedt meer opties die de zakelijke markt aanspreken.

NordVPN

Bedrijven kunnen bij NordVPN een dedicated IP-adres aanvragen, evenals een dedicated server. NordVPN biedt diverse zakelijke oplossingen, voor verschillende prijzen per maand.

VyprVPN

VyprVPN heeft twee zakelijke pakketten: VyprVPN for business en VyprVPN for business cloud. Bij het tweede pakket heb je toegang tot een dedicated server en krijg je dus een dedicated IP-adres.

GOOSE VPN

Je kunt GOOSE VPN op al je devices tegelijk gebruiken. Gebruiksvriendelijkheid en ondersteuning zijn belangrijke pijlers voor GOOSE VPN.

Related posts
HostingWebsite

Een Domeinnaam Vastleggen - voor beginners

Hosting

Een Hosting Back-up Maken

HostingWebwinkel

Webshop hosting

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.