PSPWebwinkel

iDeal – De Werking & Integraties

ideal

Wanneer je online wilt gaan ondernemen is het in Nederland essentieel dat je iDeal betalingen kunt ontvangen. In de onderstaande cirkelgrafiek kan je zien dat veruit de meeste mensen in Nederland deze betaalmethode gebruiken.

iDeal

Welke oplossingen zijn er

Het is je nu wel duidelijk dat het accepteren van iDeal betalingen essentieel is voor iedere serieuze onderneming die online actief is. Hoe dit werkt en hoe je dit precies voor elkaar krijgt lees je hieronder, ook leer je waar je op je kunt letten en op welke valkuilen je zou moeten letten bij het integreren van iDeal als betalingssysteem op jouw website.

De Beste Payment Providers die iDeal betalingen accepteren

pay 150 x 300 logo
0.39iDeal transactie
 • Goede PSP die ook offline betaaloplossingen biedt
 • Veel plugins / add-ons
 • Duidelijke pakketten
 • Achteraf betalen
 • Hoge Ratings
sisow 150 x 300
0.29iDeal transactie
 • Online betaalmodule voor iedere webwinkel
 • Gratis plugins en upgrades
 • Persoonlijk advies
 • Gratis support
 • Geen abonnement
mollie 150 x 300 logo
0.29iDeal transactie
 • Zeer goed werkbare PSP uit Nederland met strak design
 • Zeer uitgebreide API
 • Alle soorten payments
 • Volume kortingen
 • Technische Expertise

In dit overzicht vind je de 3 beste Payment Service Providers

De werking van iDeal betalingen

Wanneer iemand een online aankoop doet in een webwinkel is het van belang dat het juiste bedrag betaald wordt voor de bestelling en ook dat er geregistreerd wordt dat er daadwerkelijk betaald is. Een goede koppeling tussen een online applicatie en de betaalmethode die iDeal betalingen mogelijk maakt automatiseert dit allemaal.

Wanneer iemand bijvoorbeeld een winkelwagen in een webshop gevuld heeft en vervolgens op “afrekenen via iDeal” klikt zorgt de koppeling ervoor dat het juiste bedrag wordt meegegeven naar het betaalscherm. Wanneer er dan betaald is, krijgt de webshop de melding terug dat de betreffende bestelling betaald is. Vervolgens kan de webshop jou een melding geven dat er een nieuwe betaalde bestelling is en kan jij de bestelling daadwerkelijk versturen.

Dit bovenstaande proces is precies wat er gebeurd wanneer iemand een betaling op jouw webshop of andere online onderneming doet. Er zijn verschillende partijen die deze koppeling mogelijk maken, welke je het beste kunt kiezen hangt af van verschillende factoren.

Percentage iDeal betalingen online

Als je een zakelijke rekening hebt bij een bank heb je vast en zeker gezien dat de bank de mogelijkheid biedt om iDeal betalingen te accepteren, het kan dus direct via de bank. Daarnaast heb je payment service providers die naast andere betaalmogelijkheden ook iDeal betalingen voor jouw onderneming kunnen accepteren.

Het meest ideale lijkt wellicht om te kiezen voor een directe koppeling met de bank. Maar als we iets verder kijken blijkt het in de praktijk vaak minder slim te zijn om de directe koppeling via de bank te gebruiken. Ten eerste zijn de iDeal transactiekosten via de banken vaak een stuk hoger dan integratie van iDeal via de psp's en bovendien ben je met zo een module van een bank beperkt tot iDeal terwijl een payment service provider eigenlijk altijd veel meer betaalmethodes ondersteund dan alleen iDeal.

Daarnaast is heeft een psp vaak een kant en klare plugin of module die de integratie van betaalmethodes gemakkelijker maakt dan de modules of plugins die de verschillende banken in Nederland aanbieden.

Integratie van iDeal

Zoals hierboven aangegeven zijn er voldoende plugins beschikbaar om iDeal gemakkelijk te accepteren op de meeste voorkomende webshop software systemen en ook op de op meest voorkomende conten management systemen. Denk bijvoorbeeld aan WordPress Woocommerce, Joomla, Opencart, Magento, Lightspeed, ccv shop enzovoort.

Het daadwerkelijk integreren gaat in de meeste gevallen door een gemakkelijk te installeren module of plugin. Wanneer je niet bekend met het installeren van een dergelijke module of plugin is dit gemakkelijk te doen met de beschrijving die de payment service providers leveren bij de betreffende plugin. Desnoods kan je een bedrijf inschakelen die hier mee uit de voeten kan, bijvoorbeeld het bedrijf dat jouw website ontwikkeld heeft.

Transactietarieven verschillen nogal

Dat je voor een transactie via Ideal moet betalen kom je niet onderuit, maar het kan zeker de moeite lonen wanneer je goed op onderzoek gaat wat voor jou uiteindelijk het voordeligst zal uitpakken. vaak is dit een som die je moet maken van het aantal betalingen dat je zult ontvangen via een bepaalde betaalmethode. Omdat de kosten van een transactie in principe direct van je winst afgaan vinden wij lage transactiekosten belangrijk bij het selecteren van de voor jou beste payment service provider.

Zo hanteren sommige payment service providers een lager tarief per transactie wanneer je een duurder abonnement neemt. Je kunt je voorstellen dat wanneer je heel veel transacties hebt op je website je goedkoper uit kunt zijn met een betaald abonnement dan met een gratis abonnement met hogere transactiekosten.

Betrouwbare partijen voor iDeal transacties

Je wilt natuurlijk dat de geldelijke transacties in je bedrijf via een betrouwbare partij gaan. Bij het kiezen van een psp moet dat dan ook 1 van de belangrijkste overwegingen zijn. Daarnaast is de technische betrouwbaarheid natuurlijk ook van groot belang. Je wilt dat de psp die jij gebruikt zo een hoog mogelijke up time heeft zodat jouw webwinkel ten alle tijde betalingen kan accepteren.

Gelukkig is er streng toezicht op partijen die iDeal betalingen mogelijk maken, dat geldt voor zowel de banken en als de verschillende payment service providers. Alle collecterende payment service providers die op onze site worden vergelijken zijn in ieder geval te vertrouwen.

Related posts
Webwinkel

Gratis webshop Beginnen

Webwinkel

Alle Webshop en eCommerce Spelers in 4 Tabellen

PSP

Paypal Kosten

PSP

Apple Pay en Nederlandse PSP's

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *