PSPWebwinkel

iDeal webshop

ideal veilig online betalen

Op deze pagina vind je informatie hoe je (gemakkelijk) iDeal kan koppelen aan jouw webshop. Het koppelen van iDeal aan je webshop is op veel verschillende manier mogelijk. Ook blijkt het vrij eenvoudig te  zijn deze populaire betaalmethode te implementeren.

ideal webshopVerder vind je op deze pagina informatie over de kosten voor het kunnen accepteren van iDeal betalingen, en hoe je iDeal voor je webshop werkend krijgt.

Verder zullen we tips geven over iDeal implementaties zodat de prijs die jij betaalt voor de koppeling het meest gunstig uitpakt voor jouw onderneming. De kosten moet natuurlijk zo laag mogelijk gehouden worden.

Top 3 Payment Providers die iDeal voor webshops ondersteunen

In dit overzicht vind je de 3 beste Payment Service Providers

pay 150 x 300 logo
0.39iDeal transactie
 • Goede PSP die ook offline betaaloplossingen biedt
 • Veel plugins / add-ons
 • Duidelijke pakketten
 • Achteraf betalen
 • Hoge Ratings
sisow 150 x 300
0.29iDeal transactie
 • Online betaalmodule voor iedere webwinkel
 • Gratis plugins en upgrades
 • Persoonlijk advies
 • Gratis support
 • Geen abonnement
mollie 150 x 300 logo
0.29iDeal transactie
 • Zeer goed werkbare PSP uit Nederland met strak design
 • Zeer uitgebreide API
 • Alle soorten payments
 • Volume kortingen
 • Technische Expertise

Payment service provider voor verwerking iDeal betalingen

Ten eerste zul je een partij nodig hebben die betalingen die binnen komen op jouw webshop kan verwerken. In de meeste gevallen kiezen webshops voor een payment service provider. Deze partijen maken het technisch mogelijk om betalingen te ontvangen en deze informatie terug te koppelen aan je webshop. Daarnaast zorgt de payment service provider er ook voor dat dit alles helemaal veilig gebeurd. Een andere optie is dat je dit via je bank laat verlopen.

Daarnaast innen de collecterende psp's daadwerkelijk het geld op hun rekening. Dit geld wordt dan op verzoek en/of met een bepaalde frequentie doorgestort op de bankrekening van jouw onderneming. Op deze pagina vindt je meer algemene informatie over psp's.

Ook maken deze partijen het mogelijk om op een relatief eenvoudige wijze betaalmethodes zoals iDeal te koppelen aan een webshop. Hierover vind je hieronder meer.

iDeal koppelen aan webshop

Het koppelen van een iDeal aan je webshop is in de meeste gevallen relatief simpel. De verschillende payment service providers bieden allemaal plugins voor de meest gebruikte webshop systemen zoals Woocommerce via WordPress en Magento. Zo'n plugin is een bestandje dat je binnen je webshop kan installeren waarna je een API-key die je van de payment service provider hebt ontvangen alleen nog maar hoeft in te vullen. Hieronder zie je dat er bijvoorbeeld uitziet bij de plugin van Mollie binnen Woocommerce.

mollie ideal instellen webshop

gemakkelijk ideal instellen in webshop

Wanneer je dit gedaan hebt ben je er klaar voor om betalingen te ontvangen. Voor gebruiksgemak is zo'n plugin gebruiken voor iDeal vaak een makkelijke uitkomst.

Tip: let er bij het uitkiezen van een psp wel op dat er een plugin of module beschikbaar is voor de webwinkel software die jij gebruikt!

Een andere optie is om de koppeling zelf (te laten) programmeren. Dit kan relatief eenvoudig omdat elke payment provider wel een API aanbiedt waarmee je jouw webshop systeem gemakkelijk kan koppelen aan de betaalmethodes het bedrijf ondersteund, waaronder dus ook iDeal. In sommige gevallen kan het gewenst zijn om de koppeling zelf te programmeren maar over het algemeen vinden wij het zonde van de tijd en het geld, zeker omdat er al bewezen methodes zijn die prima werken, de bovenstaande gratis plugins en modules.

iDeal in webshop accepteren – KVK nummer nodig.

We krijgen vaak de vraag of het mogelijk is om iDeal in een webshop te accepteren als je geen KVK nummer hebt. Het eenvoudige antwoord op deze vraag is nee. Payment service providers hebben de verantwoordelijkheid om te controleren of iemand die zich inschrijft daadwerkelijk een bedrijf is en betrouwbaar is. De reden hiervan is dat de payment service providers gecontroleerd worden door De Nederlandse Bank.

De PSP waar jij je met je webshop bij wilt aansluiten om iDeal betalingen te kunnen ontvangen zal nog meer controleren. Zo vragen en checken ze:

 • Uittreksel van kvk
 • Kopie legitimatie van eigenaar van het bedrijf
 • Bankafschrift
 • Checken ze je webshop of deze aan de wettelijke eisen voldoet en om te zien wat je verkoopt. Als je bijvoorbeeld een kleding webwinkel hebt waar je iDeal wilt accepteren zal het geen probleem zijn. Wanneer je iets illegaals verkoopt of iets dat daar tegenaan schurkt zal je wellicht met jouw webwinkel niet toegelaten worden door de payment service provider  van jouw keuze.

Dit alles is met het doel om het online shoppen en betalen met iDeal voor alle Nederlanders betrouwbaar en veilig blijft.

Kosten iDeal webshop

Zoals jij als ondernemer als geen ander weet is niks in deze wereld gratis. De mogelijkheid om iDeal te accepteren in je webshop komt met een, in onze ogen redelijke, prijs. Wanneer je je aansluit bij een psp om de verschillende betaalmethodes te kunnen accepteren betaal je eigenlijk altijd een vast bedrag per transactie die bijvoorbeeld met iDeal gedaan wordt. Daarnaast betaal je bij sommige payment providers abonnementsgeld om gebruik te kunnen maken van hun service. We hebben een speciale pagina gemaakt over de kosten van iDeal.

De kosten van iDeal zijn over het algemeen afhankelijk van de aanbieder die je kiest – bijvoorbeeld Pay.nl, Mollie, of Icepay – maar ook van het aantal transacties. Verder zijn de kosten van iDeal ook afhankelijk van de integratie en bijvoorbeeld het aantal transacties, zo kan je er voor kiezen om een duurder maandabonnement te nemen, zodat je per transactie vervolgens weer minder transactiekosten voor iDeal betaalt.

Related posts
Webwinkel

Gratis webshop Beginnen

Webwinkel

Alle Webshop en eCommerce Spelers in 4 Tabellen

PSP

Paypal Kosten

PSP

Apple Pay en Nederlandse PSP's

2 Comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.