Klarna is een bedrijf die het achteraf betalen van bestelde producten in een webshop mogelijk maakt. Dit doen zij op een zo een manier dat de webwinkelier geen risico loopt en geen hoeft te verdoen aan klanten die niet willen betalen. Klarna staat namelijk garant voor achteraf betalingen door klanten.
Hoe ze dit precies doen en wat ze eventueel voor jouw webwinkel kunnen betekenen lees je hieronder. We kunnen alvast verklappen dat er verschillen payment service providers zijn die de integratie in jouw webshop erg gemakkelijk maakt.
Top Payment Providers die Klarna ondersteunen
- Goede PSP die ook offline betaaloplossingen biedt
- Veel plugins / add-ons
- Duidelijke pakketten
- Achteraf betalen
- Hoge Ratings
- Online betaalmodule voor iedere webwinkel
- Gratis plugins en upgrades
- Persoonlijk advies
- Gratis support
- Geen abonnement
- Zeer goed werkbare PSP uit Nederland met strak design
- Zeer uitgebreide API
- Alle soorten payments
- Volume kortingen
- Technische Expertise
In dit overzicht vind je de beste Payment Service Providers
Waarom Klarna in je webwinkel
Je klanten zijn eerder geneigd een aankoop te doen wanneer er een mogelijkheid is om achteraf te betalen. Mensen zien gewoon wat te ze kopen voordat ze het betalen. Bovendien is er voor de klant geen risico dat de webwinkelier het product niet verstuurd, ze hebben immers nog niet betaald.
Hoe meer mensen een product kopen des te interessanter het is voor de webwinkelier, dit zou dus genoeg reden moeten zijn om een achteraf betaal mogelijkheid in jouw winkel te accepteren. Of je ook echt Klarna wilt nemen of liever een ander alternatief als Billink en/of Afterpay is natuurlijk totaal aan jou. Hieronder zie je in ieder geval een paar voor- en nadelen van deze service in vergelijking met de 2 andere aanbieders van achteraf betalingen.
Klarna voordelen
De klantenservice van Klarna is goed te noemen, ze reageren snel en adequaat op eventuele vragen en staan open voor feedback. Daarnaast is het zo dat de transactietarieven die gehanteerd worden onderhandelbaar zijn.
Ook horen we van webshops dat het aantal bestellingen flink omhoog is gegaan nadat Klarna als betaalmethode in een webshop is geïnstalleerd. Mensen “durven” echt gemakkelijker een betelling te plaatsen wanneer er achteraf betaald mag worden in de webshop.
Nadelen
Helaas zijn er ook minder vervelende ervaringen met Klarna. Zo klagen veel webwinkeliers dat de kosten erg hoog zijn; zo betaal je relatief hoge opstartkosten en betaal je ook een vast bedrag per maand aan abonnementskosten.
Daarnaast betaal je als ondernemer ook nog eens per maand transactie een percentage van het aankoopbedrag van de bestelling aan Klarna. Ook worden er kosten betaald voor een kredietcheck die het bedrijf bij elke bestelling uitvoert.
Integreren Klarna in webwinkel
Wanneer je deze betaalmethode in je webwinkel wilt integreren zijn er verschillende payment providers die deze betaal methode ook accepteren. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld Sisow en Docdata.
Met de plugin of module van een dergelijke psp is het integreren en dus accepteren van dergelijke betalingen werkelijk een fluitje van een cent.
Conclusie Klarna
Of je Klarna in je webwinkel gaat integreren is uiteraard totaal aan jezelf. Je zult moeten berekenen of de baten tegen de kosten opwegen. Het is een feit dat mensen het fijn vinden om een product eerst te zien alvorens ze betalen, je zult waarschijnlijk dus een grotere omzet draaien met een achter betaalmethode in je webwinkel. Als je dat graag wilt is het de vraag of Klarna de aangewezen partij is.