CRM

De kosten van een CRM systeem

CRM systeem

Wat kost een volledig CRM Systeem? Wat zijn de kosten voor een CRM systeem die je ongeveer kan verwachten bij je keuze?

De kosten van een CRM systeem of pakket zijn erg verschillend. Zo zijn er pakketten op de markt voor het midden- en kleinbedrijf (bijv. ZZP'ers) die minder dan €10 per maand kosten maar er zijn ook pakketten voor grote enterprise bedrijven waar bedragen van enkele tienduizenden euro's per maand geen uitzondering zijn. Een maandelijks abonnement is tegenwoordig bijna altijd inherent aan het gebruiken van een CRM software pakket.

crm systeem kostenWanneer je naar de prijs van een CRM systeem kijkt is het belangrijk ook rekening te houden met de extra functionaliteiten waar in de meeste gevallen extra voor betaalt moet worden. Ditzelfde geldt overigens voor maatwerk.

Lees snel verder over het complete kostenplaatje voor het gebruiken van een CRM pakket. Op deze manier begin je goed ingelicht jouw zoektocht naar het beste systeem zonder dat je uiteindelijk veel te veel betaalt.

De Beste CRM systemen:

 

CRM systeem kosten

Een overzicht van alle prijzen van CRM systemen, let wel op er zijn bijzonder veel uitzonderingen & extra pakketten en details op het gebied van prijs en kosten die we hier niet kunnen weergeven. Gebruik deze lijst dan ook voornamelijk om een goed beeld te krijgen bij de prijzen die u ongeveer kunt verwachten bij verschillende pakketten. Indien u in deze lijst fouten ziet neem dan contact met ons op.

CRM Pakket Kosten* Extra Info
Teamleader €25 per maand 14 dagen proef
e-Boekhouden CRM Gratis 15 maanden proef
Perfectview CRM €12,50 per maand 14 dagen proef
Pipedrive €12,50 per maand
Afas Software Op aanvraag
Co Manage CRM €10 per maand 30 dagen proef
Freshsales CRM €12 per maand 30 dagen proef
Offective €3,40 per maand
Digitaal Kantoor €15 per maand
Exact Online €35 per maand
Yoobi CRM Op aanvraag  41 dagen proef
webCRM Nederland €23 per maand
Archie €50 per maand
Efficy CRM €25 per maand

* = Dit is een indicatie & momentopname, er kunnen kosten bijkomen, of kosten kunnen hoger of lager uitvallen.

Wat kost een CRM Systeem?

De gemiddelde prijs van een CRM systeem komt neer op €20,49 per maand, maar de mogelijkheden van wat je in een CRM systeem zoekt verschillen erg per type bedrijf en de grootte van het bedrijf. Het kan zijn dat de ideale match met jouw CRM systeem slechts €4,- per maand kost, maar meer uitgebreide CRM pakketten lopen vaak op tot meer kosten. Neem bijvoorbeeld Exact Online.

Let op de extra onvoorziene kosten

Wanneer er een contract wordt getekend voor het gebruik van een CRM staat vaak in het contract gespecificeerd wat de eventuele extra kosten zijn of kunnen worden. Zo kunnen er kosten gerekend worden voor verschillende services. Een aantal voorbeelden van services die geld kunnen kosten zijn:

 • Maatwerk van integraties
 • CRM Implementatie ( bijv. binnen systemen waar al mee gewerkt wordt)
 • Consultancy
 • Gebruik van add-ons
 • Projectmanagement

Daarnaast zijn er ook nog kosten die wel verwacht kunnen worden maar die veel ondernemers toch vergeten mee te nemen bij een begroting. Hieronder vallen onder meer:

 • Hosting
 • Eventuele licenties die geld kosten
 • Het onderhouden van crm systeem
 • Eventuele ondersteuningkosten, meestal in de vorm van een SLA (service level agreement)

Bespaar op de CRM systeem kosten

Omdat je een CRM pakket zeer waarschijnlijk langere tijd gaat gebruiken is het interessant om te letten hoe je op de prijs zou kunnen besparen. Het risico dat de prijs hoger gaat uitvallen dan je initieel te horen krijgt is groot. Dit heeft er mee te maken dat je waarschijnlijk aanpassingen wilt laten maken zodat het CRM systeem perfect met jouw bedrijf kan samenwerken. Dit kan ook nodig zijn wanneer je bedrijf groeit en er extra eisen aan het pakket gesteld gaan worden.

Bovengenoemde situaties zijn meestal de momenten dat er extra betaald moet worden aan de aanbieder van het pakket om alles werkend te krijgen. OM deze kosten te minimaliseren is het verstandig om te kijken naar de volgende eigenschappen voor een aanbieder alvorens je besluit in zee te gaan met betreffende partij.

 • Is de aanbieder van het CRM dat je wilt gebruiken de enige aanbieder die dit pakket daadwerkelijk aanbiedt.
 • Is er integratie met systemen die jij al reeds gebruikt? Dit scheelt aanzienlijk in maatwerk oplossingen als dit het geval is.
 • Heeft de leverancier van het CRM systeem ervaring met jouw branche? Als dat het geval is, zijn er mogelijk al systemen beschikbaar die implementatie gemakkelijker maken.
 • Welke functionaliteit  zit standaard al in het pakket? Wanneer daar veel tussen zitten die jouw bedrijf nodig heeft, kan je daar flink mee besparen.

 

Related posts
CRMKennisbank

CRM Systeem: Betekenis & Uitleg

CRM

Wat is Taakmanagement nou precies?

CRM

Hét CRM Systeem voor ZZP'ers

CRM

CRM implementatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *