PSP

Kosten iDeal

crm systeem kosten

Wanneer je iDeal betalingen gaat accepteren zul je per transactie een bepaald tarief betalen. De kosten voor deze transacties zijn er om de bedrijven die de infrastructuur beheren te kunnen betalen en daarnaast vragen banken ook een bepaald bedrag voor zakelijke transacties, dat is natuurlijk in feite wat er gebeurd wanneer er met iDeal betaald wordt. Je kunt er als ondernemer voor kiezen om deze kosten door te berekenen aan je klant.

Top 3 Payment Providers die iDeal betalingen ondersteunen

pay 150 x 300 logo
0.39iDeal transactie
 • Goede PSP die ook offline betaaloplossingen biedt
 • Veel plugins / add-ons
 • Duidelijke pakketten
 • Achteraf betalen
 • Hoge Ratings
sisow 150 x 300
0.29iDeal transactie
 • Online betaalmodule voor iedere webwinkel
 • Gratis plugins en upgrades
 • Persoonlijk advies
 • Gratis support
 • Geen abonnement
mollie 150 x 300 logo
0.29iDeal transactie
 • Zeer goed werkbare PSP uit Nederland met strak design
 • Zeer uitgebreide API
 • Alle soorten payments
 • Volume kortingen
 • Technische Expertise

In dit overzicht vind je de 3 beste Payment Service Providers

Je leest dit waarschijnlijk omdat je voornemens bent deze betaalmethode te gaan accepteren binnen jouw webwinkel of andere online onderneming en je wilt dan natuurlijk weten wat de prijs is om klanten via iDeal te laten betalen. Er is geen eenduidig antwoord op deze vraag we zullen dan ook in het onderstaande pagina uitgebreid proberen te antwoorden. De iDeal kosten zijn namelijk per payment service provider verschillend en wat prijstechnisch het best voor jou uitkomt is afhankelijk van verschillende factoren.

Kosten iDeal transacties afhankelijk van aanbieder

Ten eerste zijn er verschillende betaalproviders of payment service providers die het mogelijk maken om op een gemakkelijke manier betalingen in jouw online onderneming betalingen te ontvangen. Je zou eens rond kunnen kijken bij de verschillende aanbieders om de prijzen te vergelijken of een offerte aan te vragen bij de partijen die niet direct duidelijkheid geven over de tarieven op hun site.kosten ideal

Je zult zien dat de prijzen ver uit elkaar kunnen liggen zo betaal je bij Pay.nl bijvoorbeeld het aantrekkelijke tarief van €0,39 per transactie en bij Mollie betaal je daar €0,29 voor. Dit gaat beide om de gratis abonnementen die ze aanbieden, zoals je kunt zien kan is dat  een aardig verschil en kan aardig oplopen wanner je veel transacties hebt per maand.

Er zijn ook aanbieders die een betaald abonnement aanbieden. Wanneer je vaste abonnementskosten per maand betaald om de integratie van betaalmethodes te gebruiken gaan de kosten per iDeal transactie vaak naar beneden. Zo betaal je bij Icepay bijvoorbeeld bij het duurste maandabonnement, wat €99,95 per maand kost, nog maar €0,19 per iDeal transactie.

Reken uit wat de goedkoopste psp is

Om te kiezen voor een goede betaalprovider zul je dus moeten nagaan hoeveel transacties er via iDeal gemaakt gaan worden op jouw webshop of website. Aan de hand daarvan kan je precies uitrekenen wat de kosten per maand zijn om de betaalmethode te accepteren en kan je dus gemakkelijk zien wat de goedkoopste oplossing zal zijn.

Veel payment providers zijn bereid een speciale prijs af te spreken als je verwacht veel iDeal transacties te verwezenlijken en zullen  met je meedenken wat voor jou de beste optie is. Ook kan je ons een bericht sturen met het aantal transacties dat je realiseert met jou onderneming, met deze informatie kunnen we direct met de verschillende psp's overleggen wat de prijs per transactie in jouw geval zou zijn.

iDeal prijzen bij de banken

Naast he gebruiken van ene payment service provider heb je ook de mogelijkheid om direct via je bank iDeal te accepteren. Hetgeen wat ons opvalt is echter dat de prijzen voor de transacties bij de banken hoger ligt dan bij een gemiddelde psp. Ter illustratie een aantal voorbeelden; bij de Rabobank betaal je €0,40 per transactie en daar komen nog maandelijkse en opstartkosten bij ook. Bij de ING betaal je zelfs tot €0,50 per transactie.

Advies laagste kosten voor iDeal transacties

Naast het feit dat je bij bank hogere transactiekosten betaalt is er ook geen gratis plugin beschikbaar die het daadwerkelijk integreren van iDeal gemakkelijk maakt, iets wat de verschillende psp's wel gratis aanbieden.

Voor de beste kosten voor iDeal transacties raden we je dus sowieso een payment service provider aan. Welke provider het best bij jou onderneming past is geheel afhankelijk va het aantal transacties en eventueel welke integratie modules er te downloaden zijn bij betreffende betaalprovider.

Related posts
PSP

Paypal Kosten

PSP

Apple Pay en Nederlandse PSP's

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

1 Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.