Goede bedrijfssoftware vinden kan lastig zijn. Maak uw zoektocht makkelijker via Zakelijkesoftware.com.

PSP

Paypal kosten

betaling

Je zakelijke Paypal account gebruiken om betalingen te ontvangen in je webshop of ander soort website kan erg interessant zijn, wel wil iedere starter natuurlijk weten: wat zijn de kosten van Paypal. Er zijn genoeg mensen die een account hebben en deze regelmatig gebruiken om een betaling op internet te doen. Een groot nadeel van Paypal is enkel dat er extra kosten in de vorm van een percentage van het te betalen bedrag in rekening wordt gebracht.

Om wat duidelijkheid te krijgen in de tamelijke onoverzichtelijke kosten die Paypal rekent voor een transactie zullen we hieronder duidelijk uitleggen hoe deze fee is opgebouwd. Ook zul je zien dat je betalingen via Paypal via een payment service provider kan ontvangen, maar daar wordt in de meeste gevallen dan ook weer een extra tarief bij opgeteld door de betaalprovider.

Er is in ieder geval genoeg uit te leggen dus lees hieronder snel door.

Transactie fee afhankelijk maandelijkse omzet

Bij Paypal betaal is de fee die jij als ondernemer moet betalen voor transacties afhankelijk van hoeveel je de maand ervoor hebt omgezet. Hoe hoger dit bedrag is, des te lager de transactie fee in procenten wordt. Het bedrag dat je moet betalen is als volgt opgebouwd: “€0,35 + x% van totaalbedrag”. Zoals aangegeven is die x% afhankelijk van de omzet van de maand ervoor.

paypal kostenHieronder een overzicht waarin duidelijk wordt wat het percentage is voor een bepaalde maandomzet die met Paypal gerealiseerd wordt:

  • Tot €2500 betaal je “€0,35 +3,4%”
  • Tot €10.000 betaal je “€0,35 + 2,9%”
  • Tot €50.00 betaal je “€0,35 + 2,3%”
  • Tot €100.00 betaal je “€0,35 + 1,9%”
  • Meer dan €100.000, dan betaal je “€0,35 + 1,5%”

Voor betalingen naar non-profit bedrijven hoeft overigens minder betaald te worden, dan betaal je altijd “€0,35 + 1,5%”.

Wat je waarschijnlijk wel opvalt is dat de kosten voor een Paypal transactie echt stukken hoger zijn dan bij andere betaalmethodes. Voor iDeal betalingen betaal je bijvoorbeeld eigenlijk altijd veel minder, zeker als het om dure producten gaat.

Kosten overschrijving Paypal naar bankrekening

Als er geld op je Paypal rekening staat wil je dat natuurlijk op een gegeven moment overschrijven naar je zakelijke rekening die je bij de bank hebt. Het goede nieuws is dat Paypal voor deze transactie geen kosten in rekening brengt. Houdt er wel rekening mee dat de bank die je gebruikt waarschijnlijk wel kosten in rekening brengt voor deze transacite en dat het dus niet helemaal gratis.

Het kan dus verstandig om niet elke dag geld van je Paypal rekening over te schrijven naar je eigen bank. Dit is natuurlijk afhankelijk van hoe veilig jij je geld acht bij Paypal en het bedrag dat er dagelijks binnen komt op je account.

Extra kosten Paypal betalingen via payment provider

Wanneer je een betaalprovider zoals Mollie gebruikt om Paypal betalingen te ontvangen zul je eigenlijk altijd ook nog extra kosten per transactie moet betalen aan de psp in kwestie. Om als voorbeeld bij Mollie te blijven; zij rekenen ook nog eens €0,10 bovenop de fee die je aan Paypal moet betalen.

Als je betalingen via Paypal verwacht en je wilt perse een psp gebruiken kan het de moeite lonnen om de tarieven voor transacties per psp te vergelijken. Als je echt veel betalingen verwacht dan is het in de meeste gevallen slimmer om de Paypal betalingen direct aan de service van Paypal te koppelen en dus geen psp te gebruiken. We willen immers allemaal kosten besparen op de transactietarieven.

Gerelateerd
PSP

Apple Pay en Nederlandse PSP's

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

PSP

Klarna

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *