BoekhoudingSoftware

Monday vs Yoobi vs AFAS

monday product overview

Op het gebied van project management software zijn er vele keuzes om te maken. Wij vonden op Nederlandse niveau juist deze drie partijen interessant om te vergelijken. In Amerika en in andere landen wordt veelal de vergelijking gemaakt van Monday vs Asana of Monday vs Basecamp. Logisch want dat zijn de grootste partijen in de US. In Nederland heb je alleen weer andere spelers die veel gebruikt worden voor projectmanagement. Tools als AFAS Projectmanagement en Yoobi zijn al jarenlang veel gebruikte tools op Nederlandse bodem. Juist deze tools moeten eens goed vergeleken worden met een Amerikaanse speler als Monday.com.

De vele benamingen van project management software

Het blijft een lastige issue bij het analyseren van dit soort software partijen ze zijn allemaal zo breed en de benamingen gaan alle kanten op. Wij vinden zelf workflowmanagement een goede term, maar uiteindelijk draait het toch om planning / projectmanagement. Deze tools zijn bijna standaard geworden binnen grote organisaties de afgelopen jaren dus beginnen ook de basis te worden voor Zakelijke Software waar andere software weer vaak omheen draait qua integraties.

Korte Analyse: Monday.com

monday product overview

Kort en bondig: Monday geeft projecten en workflows zeer overzichtelijk weer via kant en klare drag en drop modules. Monday is het meest gebruikte project management software op de wereld. Je kan zien dat het systeem zeer strak en snel werkt. Dit komt doordat het door de omvang zeer veel development doormaakt en dus ook een zeer fijn systeem heeft staan. Een nadeel zou je kunnen noemen dat de kern ontwikkeling in de US zit, hierdoor kan het soms minder aansluiten bij de Nederlandse markt. Maar als je onderneming Engels als voertaal heeft is de keuze voor deze partij een no-brainer.

Monday is overzichtelijk, alles is in éen opslag te zien en zeer ver doorontwikkeld

Korte Analyse: Yoobi

yoobi overzicht projectplanningYoobi is een echt Nederlandse bedrijf dat al 15 jaar actief is met dit systeem voor onder andere grotere instellingen. Yoobi kent 15.000 actieve gebruikers en heeft door de lange ervaring veel koppelingen met Nederlandse bedrijven als Nmbrs voor Payrolling, Twinfield voor Boekhouding en ga zo maar door. Juist die koppelingen maken dit systeem zo bruikbaar voor een Nederlandse partij: Als jij bijvoorbeeld nu al gebruik maakt van e-Boekhouden kan je via Yoobi allerlei koppelingen maken tussen jouw boekhoudprogramma en jouw planning. Een grote Amerikaanse partij zal het veel lastiger hebben met deze voor hem relatief kleine koppelingen.

Korte Analyse: AFAS Project Management

afas project management

De kern van de AFAS software zit hem in de breedte en de aansluiting van het gehele systeem van Afas met juist dat stuk projectmanagement. Zoals Afas dit ook zelf aangeeft op de website: “Het idee achter onze software is dat alle processen volledig geautomatiseerd zijn in één standaardoplossing”. Dat lijkt ons ook bij een keuze voor Afas een belangrijke afweging: Je moet voornamelijk met Afas in zee gaan als je als ondernemer of bedrijf een totaal oplossing zoekt. Op alle vlakken  kan Afas namelijk helpen.

Monday vs Yoobi vs AFAS

 

Related posts
Software

Software asset management: hoe beheer je je zakelijke softwarepakketten?

Software

Exact Go stopt

Software

Met software om bonnetjes te scannen bespaar je tijd

Software

Zo Maak je een Factuur in Word

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.