Digital Asset ManagementSoftware

OneDrive vs Dropbox vs Google Drive vs Box

box-onedrive-google-drive-dropbox-1140x6942

Bent u klaar om de sprong te wagen en uw bestanden, foto's in de cloud op te slaan? Wij zijn voor u in de Cloud Opslag gedoken en hebben de vier grootste software partijen onder de loep genomen. Dit met de focus op de kosten van de cloud-diensten en de opslag die te verkrijgen is met die gemaakte kosten. Met onze analyse hebben we gekozen voor een analyse per gebruikersgroep. De consumenten die een gratis oplossing zoeken, de betalende consumenten / professionals en de bedrijven.

Opvallend in de Cloud Opslag industrie: Er zijn grote verschillen tussen de aanbieders!

Gratis Cloud Opslag

One Drive Dropbox Google Drive Box
Gratis Opslag 5 GB 2 GB 15 GB 10 GB
Aanmeldpagina Aanmeldpagina Aanmeldpagina Box Review
Aanmeldpagina

Als je  gratis aan de slag wilt met Cloud Opslag zijn Google Drive en Box vrij duidelijk de beste keuzes. Dropbox is te vergroten naar 16 GB gratis opslagruimte als je nieuwe gebruikers aanmeldt. ( 500 MB per verwijzing. ) Echter weegt dit absoluut niet op tegen de 15 GB en 10 GB die je gratis krijgt bij Google Drive en Box. Het is natuurlijk helemaal slim als je beide diensten combineert, dan heb je zo 25 GB gratis opslagruimte te gebruiken zonder dat je er één euro aan kwijt bent. Dropbox en One Drive hebben op het gebied van Gratis Cloud Opslag weinig meerwaarde 7 GB is niet iets waar je in de toekomst iets aan gaat hebben. Dit moet hoger willen ze de concurrentie aan kunnen gaan met Google Drive en Box.

Beste Software AwardWinnaars Gratis Cloud Opslag: 

  • Google Drive – Onbetwist de #1, alleen blijft privacy met Google altijd wel een dingetje. Wat doen ze met de data? Wil je alles wel onder brengen bij Google?
  • Box.com – Een alternatief op Google Drive dat je eigenlijk altijd wel samen moet gebruiken met Google Drive. De combinatie is namelijk 25 GB Gratis.

Kosten Cloud Diensten voor Consumenten

Voor de digitale professionals is 15 GB niet genoeg om data op te slaan. Sterker nog: met de sneller wordende verbindingen ( 5G ) en betere telefoons en camera's zijn de pakketten van rond de 10 tot 20 GB absoluut niet toereikend. Er dus meer data nodig en dan moet er jammer genoeg ook betaald worden. Houdt er wel rekening mee dat als je deze diensten afneemt je in principe aan het betalen bent aan iets dat te vermijden is als je zeer slim met je gratis ruimte en bestanden omgaat. Het zijn dus extra, nieuwe moderne kosten..  Wees dus spaarzaam met de cloud abonnementen. Een foto of filmpje deleten of op de harde schijf zetten kan best. Wij hebben de kosten op een rij gezet:

In onze analyse hebben we overbodige zaken (details) achterwege gelaten. Als je icoon kleurtjes en maximale file size belangrijk vindt dan raden wij aan om op andere sites kijken.

One Drive Dropbox Google Drive Box
Kleine Gebruiker ( 50 GB) € 25 per Jaar (100 GB) € 120 per Jaar (2 TB) € 20 per Jaar (100 GB) € 110 per Jaar (100 GB)
Normale Gebruiker ( 100 GB ) € 25 per Jaar (100 GB) € 120 per Jaar (2 TB) € 20 per Jaar (100 GB) € 110 per Jaar (100 GB)
Groot Gebruiker ( 200 GB ) € 70 per Jaar (1 TB) € 120 per Jaar (2 TB) € 30 per Jaar  (200 GB) € 165 per Jaar (unlimited)
Pro Gebruiker  ( 1000GB / 1TB ) € 70 per Jaar (1 TB) € 120 per Jaar (2 TB) € 100 per Jaar (2 TB) € 165 per Jaar (unlimited)
  1. Bij hebben alle bedragen afgerond op ronde bedragen om het overzichtelijker te maken.
  2. Niet elke partij heeft een abonnement dat aansluit bij de hoeveelheid GB, Voor Onedrive bijv. moet je de 1000 GB afnemen als je 200 GB wilt gebruiken, dan hebben we de prijs van de 1000 GB genomen. 
  3. Op tijdstip van publicatie waren deze prijzen juist, deze kunnen natuurlijk wijzigen. 
  4. Zoals je kan zien zijn de prijzen zeer verschillend. Doe hier je voordeel mee. 

Het is zeer bijzonder dat Box.com een oneindige hoeveelheid data opslag mogelijk maakt. Die maakt het ook op dit vlak een bijzonder interessante partij om nu al af te nemen. Zo bent u direct klaar voor de toekomst. In deze vergelijking is Dropbox op alle vlakken de minste partij. Dit was ook al zo bij de gratis opslag optie.. Eigenlijk is er tot dusverre geen enkele reden om Dropbox te verkiezen boven een Google Drive, Box of One Drive.

  • Lees meer over Box in onze review waar we ook in gaan op de oneindige opslag mogelijkheid.

Beste Software AwardWinnaars Professionele Cloud Diensten

  • Box – Oneindige data opslag… Dat is toch wel een USP.
  • Google Drive – Stukken goedkoper dan concurrenten, al helemaal voor de 200 GB optie.
  • One Drive – Redelijk goedkoop en voor de 1000 GB de goedkoopste partij in de markt.

De Zakelijke mogelijkheden van de Cloud Opslag Reuzen

One Drive Dropbox Google Drive Box
Zakelijke Eigenschappen Goede combinatie met Office bestanden. Omvangrijke opties voor zakelijke pakketten.  Goede combinatie met Google bestanden & services. Goede losstaande optie met veel verschillende voordelen.
Groot Pluspunt Handig als jouw bedrijf al veel met Microsoft werkt Pure focus op bestandsbeheer.  Handig als jouw bedrijf al veel met Google werkt. Oneindige opslag. 
Kosten Betalen per gebruiker ( 12 tot 40 euro per maand ) Betalen per gebruiker ( 10 tot 15 euro per maand ) + Enterprise Custom Mogelijkheden Betalen per gebruiker ( 4 tot 23 euro per maand ) Betalen per gebruiker ( 5 tot 23 euro per maand ) + Enterprise Custom Mogelijkheden

Voor kleine bedrijven hebben alle cloud  partijen wel goede oplossingen en de eigenschappen van de verschillende partijen zijn ook dusdanig verschillend dat er altijd wel een goede match kan zijn met jouw bedrijf. Als jouw bedrijf bijvoorbeeld veel met Google of Microsoft software werkt is de keuze misschien wat makkelijker. Box.com is op alle vlakken een goede partij, ook hier weer door de oneindige dataopslag.

Clouddiensten als Groot Zakelijke Dam Software?

Ook deze cloud partijen kunnen gebruikt worden door groot zakelijke afnemers die op zoek zijn naar DAM software. Echter is voor een goed gebruik als DAM Software maatwerk op het gebied van implementatie toch echt een vereiste. Met een paar video calls en youTube video's ga digital asset management software niet zomaar in jouw organisatie introduceren. Daarom is het ook een must voor een groot bedrijf om voor media en bestandsbeheer in zee te gaan met een professionele Digital Asset Management partij als bijvoorbeeld Bynder of Widen.

Related posts
Software

Software asset management: hoe beheer je je zakelijke softwarepakketten?

Software

Exact Go stopt

Software

Met software om bonnetjes te scannen bespaar je tijd

Software

Zo Maak je een Factuur in Word

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *