Project Management

Projectadministratie Software Kiezen

stapels documenten

Projectadministratie is het bijhouden van het aantal uren per persoon en de waarde van materialen die in een specifiek project gestoken worden. Het is noodzakelijk deze vorm van administratie goed bij te houden, zo kun je namelijk per project goed bijhouden wat de gemaakte kosten zijn en daarmee kun dus ook direct de winst per project berekenen.

Niet alleen voor het huidige project is het goed als dit volledig bijgehouden wordt, het zal ook ondersteuning bieden bij het opstellen van nieuwe offertes. Een voorbeeld van een pakket wat dit aanbiedt is Exact Online.

Hoe werkt projectadministratie (software)?

Het bijhouden van projectadministratie kan heel eenvoudig door elk project te nummeren en de daarbij behorende input toe te voegen aan het project. Echter dient hier wel nauwkeurig naar gekeken te worden wanneer dit handmatig bijgehouden wordt, anders ontstaat er foutieve informatie per project.

Het kan daarom handig zijn om te kiezen voor projectadministratie software. Deze software helpt je bij het bijhouden van de administratie per project, jij wilt je immers niet focussen op de administratie maar op de uitvoering.

De voordelen van het gebruiken van software

De software helpt je bij het herinneren aan de invoer van de kosten en materialen per project. Zo kun je bijvoorbeeld instellen dat je aan het eind van iedere werkdag een pushmelding op je mobiele telefoon krijgt van de software aanbieder waar vervolgens gevraagd wordt om alle informatie per project toe te voegen. Enorm handig voor o.a. project leiders, je kunt je natuurlijk voorstellen dat het bijhouden van project administratie wel eens vergeten wordt na een lange drukke werkdag. De volgende dag zal je wellicht niet alles meer weten en zal er dus geen correcte informatie voor een specifiek project beschikbaar zijn.

Wanneer je gebruik wilt gaan maken van software raden wij aan om te kiezen voor dezelfde aanbieder als de aanbieder van jouw boekhoudpakket. Door te kiezen voor dezelfde aanbieder worden koppelingen gemakkelijker gelegd en zal het verkrijgen van informatie eenvoudiger worden. Zeker bij grote complexe organisaties kan het problemen veroorzaken wanneer er twee verschillende software aanbieders zijn.

Nu kan het natuurlijk zo zijn dat je nog geen boekhoudsoftware gebruikt, op de pagina boekhoud software vergelijken kun je alle aanbieders bekijken en vergelijken o.b.v. prijs en mogelijkheden.

Tips bij de administratie van een project

Ieder project kun je het beste indelen per fase, na iedere fase dient er een administratief document toegevoegd te worden waarin zaken als: kosten, tijd en geld besproken worden. Zo kan er altijd geëvalueerd worden welk onderdeel het meeste geld gekost heeft.

Verder bestaat projectadministratie ook uit een planning, zo dient er ook per project een planning gemaakt te worden met daarin de afrondingsdatum per onderdeel.

Projectadministratie software te uitgebreid?

Wanneer voor jouw organisatie enkel de gewerkte uren van het personeel van belang is is het ook een optie om te kiezen voor software die helpt bij het registreren van de uren. Op deze pagina kunt u daar meer over lezen.

Related posts
Project Management

Gratis Planning & Project Software

Project Management

Ideale Projectmanagement Beheersing

Project Management

Hoe maak je een Projectplanning?

Project Management

Projectadministratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.