psp provider header

Beste payment service provider

Zakelijke Software » Beste PSP

Welke payment service provider past bij mijn business? Verkoop je online producten of diensten? Dan is een goed online betaalsysteem een echte must have voor jouw webwinkel. Waarom? Om betalingen veilig uit te voeren, bezoekers het zo gemakkelijk mogelijk te maken om online te betalen en hiermee de conversie in jouw webwinkel te optimaliseren.

pay 150 x 300 logo
0.39iDeal transactie
 • Goede PSP die ook offline betaaloplossingen biedt
 • Veel plugins / add-ons
 • Duidelijke pakketten
 • Achteraf betalen
 • Hoge Ratings
sisow 150 x 300
0.29iDeal transactie
 • Online betaalmodule voor iedere webwinkel
 • Gratis plugins en upgrades
 • Persoonlijk advies
 • Gratis support
 • Geen abonnement
mollie 150 x 300 logo
0.29iDeal transactie
 • Zeer goed werkbare PSP uit Nederland met strak design
 • Zeer uitgebreide API
 • Alle soorten payments
 • Volume kortingen
 • Technische Expertise

Eenvoudig veilig online betalen

Payment service providers bieden meerdere online betaalmogelijkheden, waardoor je de kans vergroot dat de bezoeker van jouw webwinkel ook daadwerkelijk overgaat tot het maken van een online transactie. En dat is natuurlijk wat je uiteindelijk wilt! Denk onder andere aan de meest gebruikte betaalmethodes, zoals iDEAL, bankoverschrijvingen, creditcardbetaling en online betalen via mobiele telefoon. Ook unieke en geavanceerde online betaalmogelijkheden, zoals CataSi, bitcoin en EPS behoren tot de mogelijkheden. Sommige payment service providers bieden zelfs meer dan 15 betaalmogelijkheden aan! Payment service providers garanderen tevens dat de online betaling veilig wordt uitgevoerd. Iedere payment service provider moet namelijk aan strenge eisen voldoen, die zijn vastgelegd in een licentie en vergunning van de Nederlandsche Bank. Meer weten over de werking en het nut van een payment service provider? Dat lees je hier.

Top 3 beste payment service providers in Nederland

Ben je overtuigd om met een payment service provider in zee te gaan om je online betalingen goed en veilig regelen? Dan is nu de grote vraag: wat is de beste payment service provider? Het antwoord: de payment service provider die past bij jouw bedrijf, type product of dienst. Om het je gemakkelijk te maken hebben we een shortlist gemaakt met de drie beste payment service providers in Nederland. Per payment service provider hebben we de specifieke eigenschappen en voordelen voor je op een rijtje gezet, zodat je zelf kunt kiezen welke payment service provider het beste aansluit bij jouw specifieke wensen. Deze top drie is overigens in willekeurige volgorde weergegeven. Wil je kiezen uit een breder aanbod payment service providers, dan vind je hier alle payment service providers op een rij.

Pay.nl

paynl logo 300x300Onze nummer 1 populaire payment service provider in is Pay.nl. Het is niet voor niets dat Pay.nl een van de grotere Nederlandse collecterende payment service providers is. Maak kennis met Pay.nl en de belangrijkste eigenschappen.

Eigenschappen payment service provider Pay.nl

 • Keuzepakketten voor ieder type webwinkel. Pay.nl biedt vier verschillende pakketten, tegen verschillende prijzen. Het eerste pakket, genaamd ‘pioneer’, is gratis. De online betaalmogelijkheden van dit pakket zijn beperkter dan van de betaalde pakketten. Ook de transactiekosten per transactie zijn hoger, omdat je verder niets betaalt aan payment service provider Pay.nl. Voor de andere drie betaalde pakketten betaal je een vast bedrag per maand. Hoe duurder het abonnement, hoe lager het tarief per online transactie. Welk pakket het beste bij jouw webwinkel past, is dus afhankelijk van het aantal online transacties. 
 • Bepaal zelf wanneer je uitbetaald wordt. Bij Pay.nl kun je zelf in de backend van het online betaalsysteem instellen wanneer het geld dat je verdiend hebt in je webwinkel op jouw bankrekening wordt gestort. Zo houd je zelf controle over jouw online verdiensten. De keuzes zijn: maandelijks, iedere maandag of iedere werkdag.
 • Eenvoudig online transacties inzien. Pay.nl besteedt veel aandacht aan een gebruiksvriendelijke backend van het online betaalsysteem. Zo kun je bij deze payment service provider eenvoudig alle transacties inzien. Ook het terugstorten van online betalingen aan klanten is mogelijk.
 • Diverse koppelingen en plugins. Payment service provider Pay.nl is eenvoudig te integreren met diverse softwarepakketten. Pay.nl heeft diverse plugins ontwikkeld, om het online betaalsysteem eenvoudig aan diverse soorten webwinkels te koppelen, zoals WooCommerce, Magento, Magento 2 en OpenCart.
 • Groot aanbod betaalmethodes. Je kunt op maar liefst 15 manieren betalen bij Pay.nl. Uiteraard worden de populaire online betaalmogelijkheden iDEAL, creditcard, PayPal en overschrijving ondersteund, maar ook online betalen met bijvoorbeeld Mopay, ClickandBuy en Billink is mogelijk.
 • Adequaat support. De vriendelijke klantenservice van Pay.nl is telefonisch en per e-mail bereikbaar. Vragen over Pay.nl worden snel en adequaat behandeld. Ook technische vragen over het online betaalsysteem worden goed beantwoord.

Deze payment providers is een erg goede nummer 1 op ons lijstje met beste payment service providers. Meer weten over payment service provider Pay.nl? Bekijk onze uitgebreide online review of bezoek Pay.nl direct.

Bezoek Pay.nl


Mollie

mollie logo 300x300Payment service provider Mollie is een van de langst bestaande payment service providers in Nederland en kent de wensen van de gebruiker daarom als geen ander. En dat merk je aan de optimale gebruiksvriendelijkheid van het online betaalsysteem van Mollie. Door het jarenlange bestaansrecht en de bewezen resultaten, heeft Mollie de naam van betrouwbare payment service provider opgebouwd. Dat is niet voor niets. Vele tevreden klanten gingen je voor en menig webwinkel in Nederland draait op het online betaalsysteem van Mollie. Weten waarom? We hebben de belangrijkste eigenschappen van Mollie voor je op een rij gezet.

Eigenschappen payment service provider Mollie

 • Meer dan 15 online betaalmethodes. De gebruiksvriendelijkheid van payment service provider Mollie uit zich onder andere in de verscheidenheid aan online betaalmogelijkheden. De bezoekers van jouw webwinkel kunnen op meer dan 15 manieren online betalen met Mollie, onder andere met de volgende populaire online betaalmogelijkheden: iDEAL, creditcard, PayPal en overschrijving. Bekijk hier het complete overzicht van online betaalmethodes van Mollie.
 • Geen abonnementskosten. Je betaalt bij Mollie per online betaling, dus voor iedere transactie die plaatsvindt in jouw webwinkel. Dit is bij Mollie een vast bedrag per transactie. Je betaalt daarnaast dus geen extra abonnementskosten, zoals bij sommige andere payment service providers wel het geval is. Kortom, je betaalt Mollie alleen als je zelf ook online inkomsten genereert; een eigenschap die veel ondernemers bijzonder kunnen waarderen!
 • Aantrekkelijk tarief per online transactie. In vergelijking met andere payment service providers, rekent Mollie een aantrekkelijk tarief per transactie: voor een transactie via iDEAL is dat € 0,29 per transactie en voor een online overboeking betaal je € 0,25 per transactie. Dat zijn lage kosten voor een iDeal transactie vergeleken met andere payment providers.
 • Gebruiksvriendelijk betaalscherm. Dat Mollie een gebruiksvriendelijke payment service provider is, is ook te zien aan het uiterlijk van het betaalscherm. Een gebruiksvriendelijke vormgeving, die door de overzichtelijke opmaak uitnodigt om verder te klikken en zo stimuleert om een online transactie binnen enkele seconden af te ronden.
 • Makkelijk te integreren webshopkoppelingen. Het online betaalsysteem van Mollie is eenvoudig te koppelen aan je webwinkel, met gebruiksvriendelijke koppelingen. Naast de bekende WordPress-koppeling WooCommerce, is Mollie tevens eenvoudig te integreren met nog meer dan 15 webshopkoppelingen. Lees de Mollie review voor het volledige overzicht van alle webshopkoppelingen die Mollie ondersteunt.
 • Recurring of terugkerende betaling. Mollie was een van de eerste payment service providers in Nederland die recurring betalingen mogelijk maakt, waardoor je klanten dus ook eenvoudig een abonnementsvorm kunt aanbieden. Een slimme manier om meer vaste inkomsten uit je online verkoop te genereren.

Bovenstaande eigenschappen hebben er voor gezorgd dat Mollie als 2 na beste payment service provider uit de bus komt. Meer weten over payment service provider Mollie? Bekijk onze uitgebreide online review of bezoek Mollie direct.

Bezoek Mollie


Sisow

sisow 150 x 300

Sisow kunnen we omschrijven al een no-nonsense PSP. Hierdoor kunnen ze voordelig te werk gaan. Het beste om na te gaan of Sisow iets is voor jouw webshop, is door jezelf aan te melden. Een medewerker zal dan contact opnemen om een voorstel te bespreken. Hoe meer transacties een webwinkel doet, hoe voordeliger de kosten per transactie kunnen worden.
Sisow biedt de belangrijkste betaalmethodes voor Nederland en veel verschillende andere landen binnen Europa.

Bijkomende voordelen van Sisow zijn: Geen abonnementskosten, gratis support, gratis plugins en upgrades, persoonlijk advies, geen opstartkosten.

Bezoek Sisow


Welke payment service provider kies je?

Er bestaat niet zoiets als ‘de beste payment service provider’, zoals je hebt kunnen lezen. De beste payment service provider is degene die het best aansluit bij jouw bedrijf, product, dienst en wensen ten aanzien van een online betaalsysteem. Mollie, Pay.nl en Sisow hebben alle drie zo hun eigen unieke eigenschappen. Voor welke payment service provider kies jij? Vergelijk alle payment providers eerst zelf als je een gebalanceerde keuze wilt maken waar je nog jaren mee vooruit kunt.

Wat is een payment service provider (PSP) en hoe kun je hier zelf gebruik van maken
Een payment service provider voorziet ondernemingen die online betalingen willen ontvangen in een webwinkel. Afhankelijk van de keuze voor een payment service provider, vaak afgekort tot psp, zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar waarmee klanten kunnen betalen. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld iDeal, creditcardbetalingen, Paypal, overboekingen of betalingen achteraf. In België zijn KBC/CBC, Belfius of ING home pay bekende manieren om online te betalen. Naast webwinkel betalingen is PSP vaak een onderdeel van een groter pakket aan financiële diensten. Op deze pagina vind je meer informatie over waar je op moet letten bij de keuze van een psp die aansluit op de behoefte van jouw organisatie.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een PSP?
Op het eerste gezicht zitten er geen grote verschillen tussen de PSP's. Ze bieden namelijk allemaal nagenoeg hetzelfde aan: betaalmogelijkheden. Waar ze zich van elkaar onderscheiden is het type klanten dat ze bedienen. Een startende webwinkel heeft logischerwijze een andere behoefte dan een multinational. De starter kijkt misschien meer naar een eenvoudige manier om de betalingsmodule werkend te krijgen, de grotere webwinkel zal daarentegen een stukje maatwerk verlangen en willen onderhandelen over tarieven.


Hoe werkt een psp?

De werking van een payment service provider is eenvoudig samen te vatten in een afbeelding. De stappen 3 tot en met 5 kunnen in sommige gevallen niet direct plaatsvinden. Je zult dan een saldo opbouwen binnen de psp dat bijvoorbeeld een keer per week wordt uitbetaald.

payment service provider

De geldstroom van een psp weergegeven in 5 stappen

Welke Payment Service Providers zijn er?

De payment providers hanteren lagere tarieven voor iDeal transacties dan dat banken zoals Rabobank of ING dat doen. Dat klinkt vreemd, maar is echt waar. Bovendien kun je bij banken alleen maar iDeal betalingen accepteren, en zijn deze integraties in de website technisch complex. Daar hebben de psp`s oplossingen voor.

Pay.nl
Mollie
Buckaroo
Paypro
CM Payments
Icepay
Stripe
adyen
Cardgate
DigiWallet
omnikassa
docdata
sisow
Mutisafepay

Waar moet je op letten bij het kiezen van een payment service provider

Er zijn een aantal zaken waar je op zou moeten letten bij het kiezen van een psp, hieronder vind je de belangrijkste zaken waar je een payment service op zou moeten uitkiezen. Wij merken echt dat er voor iedereen andere eisen zijn en dat bij de verschillende eisen verschillende psp's passen. Daarom hebben we ook op onze pagina over de beste service providers een onderscheid gemaakt tussen diverse soorten aanbieders (momenteel in ontwikkeling).

1) De transactie tarieven

Bij payment service providers zul je merken dat er vaak per transactie afgerekend moet worden aan de psp. De tarieven verschillen erg per provider, en hiernaast zijn de hoeveelheid betalingen die je ontvangt bepalend voor de prijs per transactie. Ook dat verschilt erg per psp. Het kan dus erg lonen om je goed te verdiepen in deze tarieven en het meest aantrekkelijke voor jouw onderneming te kiezen. Aangezien iDeal, Credit Card en achteraf betalen opties zijn die je wellicht in je webwinkel wilt hebben, hebben we de tarieven aan de betreffende pagina`s toegevoegd (momenteel in ontwikkeling).

Je zult bij de verschillende partijen wel merken dat de tarieven per betaalmethode verschillen. Zo kan het tarief van partij A van 1 iDeal transactie lager zijn dan dezelfde transactie van partij B. Maar partij B kan daartegenover weer lagere transactie tarieven hanteren voor Paypal transacties. Wanneer je verwacht dat je meer Paypal betalingen zal ontvangen kan het interessant zijn om partij B serieus in overweging te nemen.

Op deze manier zul je dat bij de verschillende betaalmethoden moeten uitrekenen wat het voordeligst voor jouw winkel uitkomt.

Over de transactie tarieven van de payment service providers moet overigens gewoon btw betaald worden.

2) Beschikbare plugins voor integratie

Je wordt klant bij een provider omdat je graag betalingen wilt ontvangen op je website. Gelukkig zijn er bij de meeste bekende payment service providers gratis plugins en modules beschikbaar die de integratie van bestaande bekende systemen erg gemakkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan plugins voor WordPress, Woocommerce, Magento, OpenCart enzovoort.

Let er bij het kiezen van jouw psp op dat de betaalprovider een plugin heeft voor het systeem dat jij wilt gaan gebruiken.

Daarnaast bieden eigenlijk alle payment service providers ook een api aan. Met deze api kan je je integratie en koppeling verzorgen. Api staat namelijk voor “application programming interface”. Dit betekent zoveel dat er 2 of meer verschillende computerprogramma's met elkaar kunnen communiceren.

3) Beschikbare psp betaalmethodes voor Nederland en België

Uiteraard is het van groot belang dat je er zeker van wilt zijn dat de betaalmethoden die je klanten graag gebruiken ondersteund worden in jouw online onderneming. Veel mensen kiezen dan ook voor een psp met een uitgebreid scala aan beschikbare betaalmethodes. Let er in ieder geval op dat de meest belangrijke betaalmethodes worden ondersteund, tegenwoordig zijn dat in Nederland in ieder geval de volgende:

 • iDeal
 • Creditcard – Mastercard, Visa, American Espress en eventuele buitelandse kaarten
 • Overschrijving
 • Machtiging
 • Paypal
 • Afterpay (Sinds 2015)
 • Automatische incasso

De meeste PSP's bieden ook de standaard Belgische betaalmethodes zoals Bancontact.

Naast de standaard betaalmethodes kun je diverse opties toevoegen zoals kortingsbonnen, de integratie van kortingscodes binnen je betalingen, QR betalingen, telefonische bestellingen en ga zo maar door.

4) Ben je actief in het buitenland?

Wanneer je ook betalingen wilt ontvangen vanuit het buitenland is het van belang dat de klanten in die landen ook gebruik kunnen maken van hun favoriete betaalmethode, anders loop je daar echt omzet mis. Creditcards zijn natuurlijk een optie, maar landen als Oostenrijk, Duitsland en Polen hebben ook oplossingen die op het Nederlandse iDeal lijken. Bij internationale verkopen is het goed voor de service, maar ook voor de betrouwbaarheid om dit aan te kunnen bieden.

We hebben daarom een overzicht gemaakt met de meest populaire buitenlandse betaalmethodes. Ook kun je in onze filter de betaalproviders filteren op beschikbare betaalmethodes, de buitenlandse betaalmethodes zijn hierin ook opgenomen.

Stappenplan payment service provider kiezen

Om verstandig een psp te kiezen hebben wij een versimpeld stappenplan gemaakt dat je een enige houvast geeft om de juiste psp te kiezen.

 1. Maak een goede inschatting van het aantal transacties per maand en het gemiddelde orderbedrag. Hieruit kan je bekijken welke psp het gunstige tarief voor jouw onderneming rekent.
 2. Hoe oud is je doelgroep en uit welk land komen ze? Aan de hand van deze informatie kan je bepalen welke betaalmethodes er belangrijk zijn.
 3. Bekijk of de interessante opties ondersteuning bieden voor het systeem dat jij op je website gebruikt. Dit is een belangrijke vereiste, als dit niet het geval is, is de betreffende payment service provider eigenlijk al niet geschikt, tenzij je over voldoende technische kennis beschikt.

Op onze website kan je gemakkelijk de juiste payment service provider vinden, we hebben een speciale pagina waar je gemakkelijk de payment service providers kunt vergelijken.

In deze vergelijking vind je reviews van onze ervaringen en de feitelijkheden van de verschillende payment service providers. Op basis hiervan kan je een gedegen keuze maken.

Veiligheid van payment service providers

Alle Collecterende Payment Service Providers zijn in het bezit van een licentie en vergunning van de DNB, de Nederlandsche Bank. Dit betekent dat de psp aan strenge eisen moet voldoen. Deze eisen zijn grotendeels veiligheidseisen waardoor jij er als ondernemer zeker van kunt zijn dat de veiligheid gewaarborgd is. Dit is wel zo fijn om te weten als het over de geldstroom van je bedrijf gaat.

Ook qua technische veiligheid hebben de psp's eigenlijk ook altijd hun zaken voor elkaar. Ook zeer belangrijk met het oog op kwaadwillende hackers en andere internetcriminelen.

Hoe en wanneer betaalt de psp?

Omdat de psp de betaling ontvangt komt het geld op de rekening van de payment provider. Op een bepaald moment zal dat geld natuurlijk naar rekening van onderneming die iets verkoopt overgemaakt moeten worden.

Wanneer dit precies  gebeurt is afhankelijk van de provider die je gebruikt. Je wordt automatisch met een bepaalde interval uitbetaald (bijvoorbeeld 2 keer per week) of je kunt het geld on-demand opnemen. Ook een combinatie van beide is bij sommige payment service providers mogelijk. Ook afhankelijk van de payment service provider die je gebruikt kost het een bepaald bedrag per overschrijving of is het gratis. Bij Mollie heb je bijvoorbeeld erg vrijheid in het kiezen voor de frequentie waarin uitbetaald wordt.

Hierboven vind je een overzicht van de belangrijkste payment service providers in Nederland. Over elke aanbieder hebben wij een uitgebreid artikel geschreven met alle belangrijke informatie over desbetreffende provider. We proberen de aanbieders zo objectief mogelijk toe te lichten en geven duidelijk aan wat de sterke kanten en wat de mindere kanten zijn van besproken bedrijf.

Met de hulp van de filter kan je de payment service providers filteren op betaalmethodes die zij ondersteunen voor jouw online onderneming.

Vergelijk alleen betrouwbare payment service providers

Voordat je gaat vergelijken tussen verschillende payment providers moet je er zeker van zijn dat je alleen betrouwbare psp's met elkaar vergelijkt. Dit geeft je de zekerheid dat de payment service provider zich aan alle gestelde eisen van de DNB, De Nederlansche Bank, houdt. En dus ook een licentie van de DNB ontvangen heeft. Dit houdt in dat je er zeker van kunt zijn dat de partij veilig en betrouwbaar is.

Gelukkig hebben eigenlijk alle partijen die iDeal ondersteunen zo'n DNB licentie nodig om te mogen opereren.

Het gevaar gaat hem zitten wanneer je onbekende partijen toevertrouwt om betalingen middels bijvoorbeeld creditcards. Creditcard betalingen en andere buitenlandse betaalmethodes kunnen ook gewoon verwerkt worden door payment providers met een licentie van de DNB.

Waar op te letten met de vergelijking

Het kiezen van de juiste payment service provider moet je doen op een aantal basis criteria, er is geen oplossing die het best voor éénieder werkt. Afhankelijk van je wensen en je doelgroep is er waarschijnlijk 1 payment provider die door goed vergelijken boven komt drijven als de best geschikte payment provider voor jouw onderneming.

Zo zou je op de volgende zaken een duidelijk antwoord moeten hebben zodat je goed kunt uitzoeken welke payment service het best bij jou past:

 1. Welke betaalmethodes wil je aanbieden op je site?
 2. Hoeveel transacties per betaalmethode verwacht je?
 3. Binnen welk softwarepakket moeten de betaalmethodes geïmplementeerd worden?
 4. Verwacht je nog andere services, bijvoorbeeld debiteurenbeheer?

Wanneer je de bovenstaande vragen beantwoord hebt kan je gemakkelijk zien welke psp het best bij jouw onderneming en wensen past. Aan de hand van de eerste 2 vragen kan je bijvoorbeeld relatief eenvoudig uitrekenen bij welke partij je het goedkoopst uit zou zijn, tevens weet je direct welke partijen afvallen omdat ze bijvoorbeeld een gewenste betaalmethode niet ondersteunen.

Ook het antwoord op vraag 3 is natuurlijk van groot belang, wanneer het niet nodig is om geld uit te geven aan handmatige implementatie omdat er al een plugin of module beschikbaar is, is dat natuurlijk mooi meegenomen.

Alle Payment Service Providers