Welke payment service provider past bij mijn business? Verkoop je online producten of diensten? Dan is een goed online betaalsysteem een echte must have voor jouw webwinkel. Waarom? Om betalingen veilig uit te voeren, bezoekers het zo gemakkelijk mogelijk te maken om online te betalen en hiermee de conversie in jouw webwinkel te optimaliseren.
Op de Payment Service Provider Software product categorie pagina vind je alle aanbieders van Payment Service Provider Software producten.
Toont alle 6 resultaten
Lees verderMollie is een payment service provider die voorop loopt in de Nederlandse PSP branche, dit onder andere door de eerste Apple Pay Provider te
CM.com is een grote payment provider met de technische expertise in huis om de allergrootste klanten ter wereld goed te kunnen bedienen.
De ervaring van DigiWallet maakt de al 22-jarige partij een gevestigde naam in de Nederlandse PSP wereld. Lees waarom deze partij zo vaak wordt
MultiSafePay is een partij met een primaire focus op de klant. Een Europese partij oorspronkelijk gestart in Nederland met 15 jaar+ ervaring. Lees alles
Pay.nl maakt het mogelijk om via alle 21 bestaande betaalmethoden samen te werken. Als collecterende PSP wordt Pay.nl vaak gebruikt door ondernemers & MKB.
Stripe is een Amerikaanse Payment Service Provider die over de gehele wereld opereert en veel hippe tech bedrijven als klant heeft.
Payment service providers bieden meerdere online betaalmogelijkheden, waardoor je de kans vergroot dat de bezoeker van jouw webwinkel ook daadwerkelijk overgaat tot het maken van een online transactie. Denk hierbij onder andere aan de meest gebruikte betaalmethodes, zoals iDEAL, bankoverschrijvingen, creditcardbetaling en online betalen via mobiele telefoon. Ook unieke en geavanceerde online betaalmogelijkheden, zoals CataSi, bitcoin en EPS behoren tot de mogelijkheden. Sommige payment service providers bieden zelfs meer dan 15 betaalmogelijkheden aan! Payment service providers garanderen tevens dat de online betaling veilig wordt uitgevoerd. Iedere payment service provider moet namelijk aan strenge eisen voldoen, die zijn vastgelegd in een licentie en vergunning van de Nederlandsche Bank
Met de software van een Payment Service Provider kun je:
Een payment service provider voorziet ondernemingen die online betalingen willen ontvangen in een webwinkel. Afhankelijk van de keuze voor een payment service provider, vaak afgekort tot psp, zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar waarmee klanten kunnen betalen. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld iDeal, creditcardbetalingen, Paypal, overboekingen of betalingen achteraf. In België zijn KBC/CBC, Belfius of ING home pay bekende manieren om online te betalen. Naast webwinkel betalingen is PSP vaak een onderdeel van een groter pakket aan financiële diensten. Op deze pagina vind je meer informatie over waar je op moet letten bij de keuze van een psp die aansluit op de behoefte van jouw organisatie.
Waar moet je op letten bij het kiezen van een PSP?
Op het eerste gezicht zitten er geen grote verschillen tussen de PSP's. Ze bieden namelijk allemaal nagenoeg hetzelfde aan: betaalmogelijkheden. Waar ze zich van elkaar onderscheiden is het type klanten dat ze bedienen. Een startende webwinkel heeft logischerwijze een andere behoefte dan een multinational. De starter kijkt misschien meer naar een eenvoudige manier om de betalingsmodule werkend te krijgen, de grotere webwinkel zal daarentegen een stukje maatwerk verlangen en willen onderhandelen over tarieven.
De werking van een payment service provider is eenvoudig samen te vatten in een afbeelding. De stappen 3 tot en met 5 kunnen in sommige gevallen niet direct plaatsvinden. Je zult dan een saldo opbouwen binnen de psp dat bijvoorbeeld een keer per week wordt uitbetaald.
De geldstroom van een psp weergegeven in 5 stappen
Er zijn een aantal zaken waar je op zou moeten letten bij het kiezen van een psp, hieronder vind je de belangrijkste zaken waar je een payment service op zou moeten uitkiezen. Wij merken echt dat er voor iedereen andere eisen zijn en dat bij de verschillende eisen verschillende psp's passen. Daarom hebben we ook op onze pagina over de beste service providers een onderscheid gemaakt tussen diverse soorten aanbieders (momenteel in ontwikkeling).
Bij payment service providers zul je merken dat er vaak per transactie afgerekend moet worden aan de psp. De tarieven verschillen erg per provider, en hiernaast zijn de hoeveelheid betalingen die je ontvangt bepalend voor de prijs per transactie. Ook dat verschilt erg per psp. Het kan dus erg lonen om je goed te verdiepen in deze tarieven en het meest aantrekkelijke voor jouw onderneming te kiezen. Aangezien iDeal, Credit Card en achteraf betalen opties zijn die je wellicht in je webwinkel wilt hebben, hebben we de tarieven aan de betreffende pagina`s toegevoegd (momenteel in ontwikkeling).
Je zult bij de verschillende partijen wel merken dat de tarieven per betaalmethode verschillen. Zo kan het tarief van partij A van 1 iDeal transactie lager zijn dan dezelfde transactie van partij B. Maar partij B kan daartegenover weer lagere transactie tarieven hanteren voor Paypal transacties. Wanneer je verwacht dat je meer Paypal betalingen zal ontvangen kan het interessant zijn om partij B serieus in overweging te nemen.
Op deze manier zul je dat bij de verschillende betaalmethoden moeten uitrekenen wat het voordeligst voor jouw winkel uitkomt.
Over de transactie tarieven van de payment service providers moet overigens gewoon btw betaald worden.
Je wordt klant bij een provider omdat je graag betalingen wilt ontvangen op je website. Gelukkig zijn er bij de meeste bekende payment service providers gratis plugins en modules beschikbaar die de integratie van bestaande bekende systemen erg gemakkelijk maken. Denk bijvoorbeeld aan plugins voor WordPress, Woocommerce, Magento, OpenCart enzovoort.
Let er bij het kiezen van jouw psp op dat de betaalprovider een plugin heeft voor het systeem dat jij wilt gaan gebruiken.
Daarnaast bieden eigenlijk alle payment service providers ook een api aan. Met deze api kan je je integratie en koppeling verzorgen. Api staat namelijk voor “application programming interface”. Dit betekent zoveel dat er 2 of meer verschillende computerprogramma's met elkaar kunnen communiceren.
Uiteraard is het van groot belang dat je er zeker van wilt zijn dat de betaalmethoden die je klanten graag gebruiken ondersteund worden in jouw online onderneming. Veel mensen kiezen dan ook voor een psp met een uitgebreid scala aan beschikbare betaalmethodes. Let er in ieder geval op dat de meest belangrijke betaalmethodes worden ondersteund, tegenwoordig zijn dat in Nederland in ieder geval de volgende:
De meeste PSP's bieden ook de standaard Belgische betaalmethodes zoals Bancontact.
Naast de standaard betaalmethodes kun je diverse opties toevoegen zoals kortingsbonnen, de integratie van kortingscodes binnen je betalingen, QR betalingen, telefonische bestellingen en ga zo maar door.
Wanneer je ook betalingen wilt ontvangen vanuit het buitenland is het van belang dat de klanten in die landen ook gebruik kunnen maken van hun favoriete betaalmethode, anders loop je daar echt omzet mis. Creditcards zijn natuurlijk een optie, maar landen als Oostenrijk, Duitsland en Polen hebben ook oplossingen die op het Nederlandse iDeal lijken. Bij internationale verkopen is het goed voor de service, maar ook voor de betrouwbaarheid om dit aan te kunnen bieden.
We hebben daarom een overzicht gemaakt met de meest populaire buitenlandse betaalmethodes. Ook kun je in onze filter de betaalproviders filteren op beschikbare betaalmethodes, de buitenlandse betaalmethodes zijn hierin ook opgenomen.
Om verstandig een psp te kiezen hebben wij een versimpeld stappenplan gemaakt dat je een enige houvast geeft om de juiste psp te kiezen.
Op onze website kan je gemakkelijk de juiste payment service provider vinden, we hebben een speciale pagina waar je gemakkelijk de payment service providers kunt vergelijken.
In deze vergelijking vind je reviews van onze ervaringen en de feitelijkheden van de verschillende payment service providers. Op basis hiervan kan je een gedegen keuze maken.
Alle Collecterende Payment Service Providers zijn in het bezit van een licentie en vergunning van de DNB, de Nederlandsche Bank. Dit betekent dat de psp aan strenge eisen moet voldoen. Deze eisen zijn grotendeels veiligheidseisen waardoor jij er als ondernemer zeker van kunt zijn dat de veiligheid gewaarborgd is. Dit is wel zo fijn om te weten als het over de geldstroom van je bedrijf gaat.
Ook qua technische veiligheid hebben de psp's eigenlijk ook altijd hun zaken voor elkaar. Ook zeer belangrijk met het oog op kwaadwillende hackers en andere internetcriminelen.
Omdat de psp de betaling ontvangt komt het geld op de rekening van de payment provider. Op een bepaald moment zal dat geld natuurlijk naar rekening van onderneming die iets verkoopt overgemaakt moeten worden.
Wanneer dit precies gebeurt is afhankelijk van de provider die je gebruikt. Je wordt automatisch met een bepaalde interval uitbetaald (bijvoorbeeld 2 keer per week) of je kunt het geld on-demand opnemen. Ook een combinatie van beide is bij sommige payment service providers mogelijk. Ook afhankelijk van de payment service provider die je gebruikt kost het een bepaald bedrag per overschrijving of is het gratis. Bij Mollie heb je bijvoorbeeld erg vrijheid in het kiezen voor de frequentie waarin uitbetaald wordt.
Hierboven vind je een overzicht van de belangrijkste payment service providers in Nederland. Over elke aanbieder hebben wij een uitgebreid artikel geschreven met alle belangrijke informatie over desbetreffende provider. We proberen de aanbieders zo objectief mogelijk toe te lichten en geven duidelijk aan wat de sterke kanten en wat de mindere kanten zijn van besproken bedrijf.
Met de hulp van de filter kan je de payment service providers filteren op betaalmethodes die zij ondersteunen voor jouw online onderneming.
Voordat je gaat vergelijken tussen verschillende payment providers moet je er zeker van zijn dat je alleen betrouwbare psp's met elkaar vergelijkt. Dit geeft je de zekerheid dat de payment service provider zich aan alle gestelde eisen van de DNB, De Nederlansche Bank, houdt. En dus ook een licentie van de DNB ontvangen heeft. Dit houdt in dat je er zeker van kunt zijn dat de partij veilig en betrouwbaar is.
Gelukkig hebben eigenlijk alle partijen die iDeal ondersteunen zo'n DNB licentie nodig om te mogen opereren.
Het gevaar gaat hem zitten wanneer je onbekende partijen toevertrouwt om betalingen middels bijvoorbeeld creditcards. Creditcard betalingen en andere buitenlandse betaalmethodes kunnen ook gewoon verwerkt worden door payment providers met een licentie van de DNB.
Het kiezen van de juiste payment service provider moet je doen op een aantal basis criteria, er is geen oplossing die het best voor éénieder werkt. Afhankelijk van je wensen en je doelgroep is er waarschijnlijk 1 payment provider die door goed vergelijken boven komt drijven als de best geschikte payment provider voor jouw onderneming.
Zo zou je op de volgende zaken een duidelijk antwoord moeten hebben zodat je goed kunt uitzoeken welke payment service het best bij jou past:
Wanneer je de bovenstaande vragen beantwoord hebt kan je gemakkelijk zien welke psp het best bij jouw onderneming en wensen past. Aan de hand van de eerste 2 vragen kan je bijvoorbeeld relatief eenvoudig uitrekenen bij welke partij je het goedkoopst uit zou zijn, tevens weet je direct welke partijen afvallen omdat ze bijvoorbeeld een gewenste betaalmethode niet ondersteunen.
Ook het antwoord op vraag 3 is natuurlijk van groot belang, wanneer het niet nodig is om geld uit te geven aan handmatige implementatie omdat er al een plugin of module beschikbaar is, is dat natuurlijk mooi meegenomen.
Als je op zoek bent naar de juiste e-mail software raden we je aan om je selectie te beperken tot 2 a 3 partijen die je interessant lijken. Deze kun je dan goed met elkaar vergelijken door je gratis aan te melden en de software te proberen. Hoewel dit even wat tijd kost, is het toch verstandig om te doen omdat je niet eenvoudig overstapt als de e-mail software eenmaal is ingericht en in gebruik is.
Mollie is een payment service provider die voorop loopt in de Nederlandse PSP branche, dit onder andere door de eerste Apple Pay Provider te
Een payment service provider voorziet ondernemingen die online betalingen willen ontvangen in een webwinkel. Afhankelijk van de keuze voor een payment service provider, vaak afgekort tot psp, zijn er verschillende betaalmogelijkheden beschikbaar waarmee klanten kunnen betalen. In Nederland zijn dat bijvoorbeeld iDeal, creditcardbetalingen, Paypal, overboekingen of betalingen achteraf. In België zijn KBC/CBC, Belfius of ING home pay bekende manieren om online te betalen. Naast webwinkel betalingen is PSP vaak een onderdeel van een groter pakket aan financiële diensten. Op deze pagina vind je meer informatie over waar je op moet letten bij de keuze van een psp die aansluit op de behoefte van jouw organisatie.
PSP software zorgt voor een eenvoudig te installeren software module waarna alles wat bij de betaling in een webshop komt kijken wordt geregeld door de Payment Service provider.
De software zelf is vaak gratis, maar een PSP werkt werkt vervolgens altijd op basis van een vergoeding per transactie. ✔️ Wat is een PSP?
✔️ Wat zijn de voordelen van een PSP?
✔️ Zijn er gratis PSP's?
Via onze reviews en vergelijkingen helpen wij maandelijks vele ondernemingen met het vinden van de beste zakelijke- en bedrijfssoftware.