multisafepay logo 300x300

PSP: Multisafepay

MultiSafePay is een partij met een primaire focus op de klant. Een Europese partij oorspronkelijk gestart in Nederland met 15 jaar+ ervaring. Lees alles over MultiSafePay.

Wie gebruikt deze software? Multisafepay hecht veel waarde aan tarieven & adviezen op maat en kunnen zodoende een breed scala aan mogelijke klanten van oplossingen voorzien. Wie gebruikt deze software? Multisafepay hecht veel waarde aan tarieven & adviezen op maat en kunnen zodoende een breed scala aan mogelijke klanten van oplossingen voorzien.

icoonProductdetails

Begin PrijsOp Aanvraag / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Cursussen
Blog met Tips
Support Werkuren
Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL BedrijfMultisafepay
HoofdkantoorAmsterdam

icoonMultiSafePay als PSP

Een zeer strak en overzichtelijk PSP systeem. Alles met zeer snelle App koppelingen, innovatieve en simpele oplossingen. Laat de toegewijde account managers van MultiSafePay uitleggen hoe het werkt en maak net als duizenden anderen gebruik van deze innovatieve software.

Eenvoudig uitbreiden

Grenzeloos zakendoen

Mobile responsive

Professionele beveiliging

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

MultiSafePay; Een diepere analyse.

Multisafepay is een psp die zich kenmerkt door het accepteren van vele verschillende betaalmethoden. Dit zijn wereldwijde betaalmethoden wel te verstaan. Wanneer jouw onderneming ook buiten Nederland en zelfs buiten de EU actief is, kan het zeer de moeite waard zijn om deze payment provider te overwegen. Zeker ook omdat in het verleden is gebleken dat het een betrouwbare partij is. Daarnaast biedt het een extra optie die Fast Checkout genoemd wordt. Dit is een methode om een voor de klant supersnelle en gemakkelijke betaalmethode voor mobiel aan te bieden. De Fast Checkout zorgt ervoor dat minder mensen afhaken wanneer ze op mobiel willen betalen.

Kosten van Multisafepay

De prijs van Multisafepay is in vergelijking met andere psp's ondoorzichtig te noemen. Ze geven zelf op de website aan dat ze voor iedereen een offerte op maat willen maken. Met zo een offerte krijg je inzichtelijk wat de tarieven per transactie zijn voor een bepaalde betaalmethode. Bijvoorbeeld voor iDeal, Paypal, creditcard enzovoort.

Je geeft je wensen je website en het aantal verwachte transacties door en zij zullen een vrijblijvend voorstel doen met betrekking tot de kosten die betaald moeten worden. Wij hebben eens met Multisafepay gewerkt en vonden de prijzen toentertijd redelijk, dit was in 2014. Over de tarieven van tegenwoordig kunnen we dus niks zeggen.

Uitbetaling van Multisafepay

Bij Multisafepay kan je zelf exact beslissen en instellen in welke frequentie je uitbetaald wilt worden. Dit kan bijvoorbeeld elke dag zijn, elke 2 weken of elke zoveelste van de maand.

Ook is er de mogelijkheid om on-demand uitbetaald te worden. Je kunt dan het geld dat jouw klanten betaald hebben en op de rekening van Multisafepay staat met 1 klik laten uitbetalen.

Voor het laten uitbetalen van tegoeden wordt een kleine vergoeding betaald aan deze psp. Het kan daarom raadzaam zijn niet te vaak te laten uitbetalen.

Beschikbare koppelingen

Het bedrijf biedt koppelingen voor de meest gebruikte open-source webshop systemen. Dit is iets dat wij goed kunnen waarderen. Met zo een plugin of module is de integratie van betaalsystemen in jouw webshop een fluitje van een cent. Er zijn kant en klare plugins voor onder andere de volgende webshop systemen:

  • Magento (2)
  • Woocommerce
  • Opencart
  • Virtuemart
  • Oscommerce

Er wordt nog meer webshopsoftware ondersteund. Voor de volledige lijst kan je de website van Mutlisafepay bezoeken.

Voor betalingen op WordPress is Woocommerce wel de enige plugin. Als je dus buiten Woocommerce betalingen wilt ontvangen op je WordPress website zul je de api moeten gebruiken. Voor Drupal als CMS systeem is er dan wel weer een plugin beschikbaar die integratie van Multisafepay mogelijk maakt.

API integratie

Natuurlijk is er voor de ontwikkelaars ook weer een Makkelijke en uitgebreide API te gebruiken. Met deze API van deze psp kunnen de betaaalmethodes gemakkelijk geïntegreerd worden in eigen ontwikkelde applicaties. Er is duidelijke documentatie aanwezig voor het juist implementeren van de betaalmethodes middels de API.

De API integratie heeft ook ondersteuning voor Google Analytics. Dit maakt het dus mogelijk om evenementen te meten in Analytics. Zo kan je handige informatie over het afrekenproces verzamelen.

Verschillende betaalmethodes

Er is een breed scala aan betaalmethodes die je kunt accepteren via Multisafepay. Zo zijn sowieso alle veel gebruikte betaalmethoden in Nederland ondersteund. Denk bijvoorbeeld aan iDeal, Paypal, creditcard, automatische incasso en overboeking.

Maar er zijn naast de Nederlandse betaalmethoden ook zeer veel buitenlandse betaalmethoden die je kunt accepteren. Dit kan een groot voordeel zijn voor webshop of andere internetondernemingen internationaal willen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan Sofort en Giropay dat in Duitsland populair is, of Bancontact dat populair in België is. Ook voor andere Europese landen is ondersteuning voor populairste betaalmethode.

Ook achteraf betalen wordt ondersteund. Multisafepay ondersteunt nog geen Afterpay of Klarna. Ze bieden een eigen achter betaal oplossing aan.

Voor klanten die hun geld terug willen hebben is ook een goede optie. Het terugstorten van geld dat bijvoorbeeld via iDeal betaald is, is met 1 druk op de knop gedaan. Dit wordt ook direct netjes verwerkt in het overzicht en is dus makkelijk op te nemen in de boekhouding.

Account aanmaken bij Multisafepay

Als je gebruik wilt maken de betaalmogelijkheden zul je ten eerste een account moeten aanmaken bij Multisafepay. Het aanmaken van zo een account is eenvoudig. Na de aanmelding zullen er enkele documenten van je opgevraagd worden en vervolgens gekeurd worden door het acceptatie team.

De volgende documenten dien je op te sturen alvorens je geaccepteerd kunt worden:

  • Een recent uittreksel van de kamer van koophandel
  • Kopie identiteitsbewijs
  • Kopie van een bankafschrift van je zakelijke bankrekening

Zonder kvk of zakelijke bankrekening is het dus niet mogelijk om een account aan te maken bij deze payment service provider.

Ondersteuning

Op het moment dat je Multisafepay gaat gebruiken is het natuurlijk van groot belang dat je de implementatie goed uitvoert. Ook is het handig om de werking van de backoffice geheel te begrijpen.

Er is gelukkig een uitgebreide handleiding voor elke plugin beschikbaar. Ook de werking van de beheeromgeving van de payment service provider wordt uitgelegd in een duidelijk handleiding. Onze ervaring met het implementeren aan de hand van de handleiding van Multisafepay is goed.

Daarnaast heb je natuurlijk altijd nog de goede klantenservice. Zij zijn zowel via de mail als telefonisch goed te bereiken. Vragen worden goed en adequaat beantwoord de klantenservice.

Conclusie Multisafepay

Multisafepay is een betrouwbare psp die erg veel verschillende internationale en lokale betaalmethoden aanbiedt. Dit kan met name interessant zijn voor ondernemers die veel klanten in het buitenland verwachten.

Het integreren is gemakkelijk. Er is een breed scala aan oplossingen voor bestaande webshop software. Daarnaast is er een goed te gebruiken api voor integratie.

Ondanks dat de tarieven niet meer direct inzichtelijk zijn kunnen wij uit onze ervaring vertellen dat de tarieven iets hoger zijn dan andere payment service providers.

De backend van Multisafepay ziet er hartstikke gelikt en overzichtelijk uit. Je hebt snel inzicht to alle belangrijke informatie die je als ondernemer in wilt kunnen zien. Ook kan je  de nodige zaken zelf regelen in de beheerdersomgeving, denk bijvoorbeeld aan het laten uitbetalen van eventuele tegoeden die op je account staan.