paynl logo 300x300

PSP Pay.nl

Pay.nl maakt het mogelijk om via alle 21 betaalmethoden samen te werken. Als collecterende PSP wordt Pay.nl vaak gebruikt door ondernemers & MKB. Lees waarom!

Wie gebruikt deze software? Pay.nl is door de verschillende pakketten ideaal voor een breed scala aan Nederlandse bedrijven. ( Ook wereldwijd ) Wie gebruikt deze software? Pay.nl is door de verschillende pakketten ideaal voor een breed scala aan Nederlandse bedrijven. ( Ook wereldwijd )

icoonProductdetails

Begin Prijs€ 0 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie Ja
Gratis Uitproberen Ja, probeer gratis
Training Video's
Cursussen
Blog met Tips
Support Werkuren
Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL BedrijfPay.nl
HoofdkantoorEnschede

icoonDe verschillende Pay.nl PSP opties

Pay.nl is uniek in de pakket keuze die zijn ingericht op verschillende soorten klanten. Zo zijn er pakketten die zich richten op kleine / middelgrote  ondernemingen en multinationals. Alle pakketten duidelijk weergegeven op de site en niet zoals vele concurrenten: op aanvraag. Bij het starten met Pay.nl weet je precies wat je krijgt voor welke prijs.

Zeer veel plugins / add-ons

Duidelijke pakketten

Achteraf Betalen

Hoge Ratings

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Payment Provider: Pay.nl

Pay.nl is één van de grotere Nederlandse collecterende payment service providers. Dit heeft er mede te maken dat de software zeer makkelijk te implementeren is in verschillende bestaande systemen. Daarnaast is de backend van Pay.nl zeer overzichtelijk en gemakkelijk in het gebruik en ondersteunen ze zeer veel betaalmethodes. Door deze bovenstaande eigenschappen heeft het bedrijf een goede naam opgebouwd bij ondernemers die online actief zijn. Door deze goede reputatie is deze partij natuurlijk ook erg bekend worden en wordt deze oplossing erg veel gebruikt in Nederland.

Kosten van Pay.nl

De kostenstructuur van Pay.nl zit anders in elkaar dan bijvoorbeeld de structuur bij Mollie. Er is namelijk een keuze tussen verschillende pakketten, deze pakketten bepalen uiteindelijk hoeveel je betaald per transactie die Pay.nl voor je verwerkt.

Er is in principe keuze uit 4 verschillende pakketten. Om te beginnen is er het gratis pakket dat bij Pay.nl pioneer genoemd wordt. Wanneer je dit pakket gebruikt kan je alle gangbare betaalmethodes ontvangen met uitzondering van credit-cards en incasso's. Daarnaast betaal je per transactie meer dan bij de duurdere pakketten die aangeboden worden.

Daarna heb je 3 duurdere pakketten waar je per maand een bedrag voor betaalt. Hiervoor krijg je toegang tot alle betaalmethodes en betaal je bovendien minder geld per transactie. De 2 duurste pakketten hebben bovendien ook een optie om offline betalingen te ontvangen. Bovendien zijn de kosten per transactie dan ook weer lager.

Welk pakket het best bij jouw onderneming past is iets wat je zou moeten berekenen. Uiteraard is er ook de mogelijkheid om tussen te upgraden naar een duurder pakket wanneer op den duur blijkt dat je daar voordeliger mee uit bent.

Uitbetalingen van Pay.nl

Uiteraard wil je dat het geld dat jouw klanten betalen op den duur van de Pay.nl rekening naar jouw bankrekening wordt over gemaakt. In de backend van Pay.nl kan je zelf instellen wat de frequentie moet zijn waarin jij uitbetaald wilt worden. De keuzes die beschikbaar zijn is om de betalingen 1 keer in de maand te doen, elke maandag of elke werkdag.

In de meeste gevallen is het het meest voordelig om een zo laag mogelijke frequentie in te stellen. Bij je zakelijke rekening betaal je namelijk meestal transactiekosten voor elke overschrijving. En dan maakt het niet uit of het een ontvangen of betalen is. Pay.nl rekent geen geld voor uitbetaling aan jou, zelf noemen ze een uitbetaling overigens een clearing.

Koppelingen en plugins

Het bedrijf heeft plugins voor de verschillende webshop software pakketten ontwikkeld. Zo zijn er goede plugins voor WooCommerce, Magento, Magento 2, OpenCart. Al deze plugins of modules zijn zeer gemakkelijk te installeren en zo kan je dus binnen no-time betalingen ontvangen van klanten op je webshop. Ook al ligt de focus op koppelingen met webshops, er zijn ook kant en klare koppelingen met bekende content management systemen zoals WordPress en Joomla.

Ook voor de hosted webshop oplossingen zijn er verschillende plugins beschikbaar die gemakkelijk gebruikt kunnen worden. Zo kan je Pay.nl gemakkelijk gebruiken in combinatie met een webshop van Lightspeed, CCVshop, Shoptrader en Luondo.

Als met al kan je via deze payment service provider gemakkelijk betaalmethodes als ideal integreren op een zeer breed scala van bestaande webshop software.

Gemakkelijk te gebruiken API

Ook wanneer je zelf een applicatie ontwikkeld is de mogelijkheid om met de API van Pay.nl de betaling in jouw applicatie te regelen. Voor de API is er een zeer duidelijk documentatie beschikbaar die het voor elke programmeur mogelijk maakt om op een simpele manier betalingen via Pay.nl en dus alle aangesloten betaalmethodes te accepteren.

Groot aanbod betaalmethodes

Middels deze payment service provider kan je zeer veel betaalmethodes accepteren. Dit is natuurlijk ook interessant voor mensen die zoveel mogelijk methodes willen aanbieden om te betalen. Ook voor ondernemers die (op termijn) zaken doen in het buitenland is dat van groot belang.

Zo is het bij Pay.nl bijvoorbeeld mogelijk om Paypal transacties te verwerken. Het in Europa, en dan met name Duitsland, populaire Sofort wordt ook ondersteund. Daarnaast wordt ook een breed scala aan verschillende soorten Credit-Cards ondersteund.

En ook de methodes om achteraf betalen mogelijk te maken kan je integreren met Pay.nl. Denk bijvoorbeeld aan Afterpay.

Betaalscherm bij Pay.nl

Een belangrijk onderdeel voor een payment service provider is daadwerkelijk de betalingen ontvangen. Een goed betaalscherm wat de klanten voorgeschoteld krijgen is hierbij essentieel. Te veel mensen haken af terwijl ze al op het betaalscherm gekomen zijn. Gelukkig zijn er partijen als Pay.nl die er alles aan doen om de klanten de betaling wel te laten voltooien.

De beste manier om dit voor elkaar te krijgen is door een gemakkelijk en betrouwbaar uitziend betaalscherm te presenteren. De betaalschermen van dit bedrijf zien er goed en netjes uit, klanten zullen begrijpen wat de bedoeling is en bovendien ziet het scherm er betrouwbaar uit.

Klantenservice en contact

Het contact met de support afdeling van Pay.nl is goed geregeld. Het bedrijf is uiteraard middels mail bereikbaar. Ook telefonisch zijn ze gemakkelijk bereikbaar en zul je snel en adequaat antwoord krijgen op jouw vragen. Ook met technische vragen zal je goed geholpen kunnen worden door de vele technische mensen die werkzaam zijn bij het bedrijf.

Conclusie Pay.nl

Pay.nl biedt een zeer goede oplossing om betalingen in jouw webshop of andere online services te accepteren. Het bedrijf is zeer betrouwbaar te noemen en dat uit zich in goedkeuring van De Nederlandse Bank (DNB) en van de AFM.

De backend die gebruikt wordt bij Pay.nl is overzichtelijk en zeer gemakkelijk in het gebruik. Je kunt zeer eenvoudig alle transacties zien. Eventueel ook geld terugstorten aan klanten die op wat voor manier dan ook recht hebben om geld terug te krijgen. Daarnaast zijn er plugins voor alle bekende webshop software die op de markt is, je kunt via Pay.nl dus heel snel en gemakkelijk betalingen ontvangen.