Webwinkel

Saas webshop

saas webshop

Een Saas webshop is in veel gevallen veel gemakkelijker en overzichterlijker dan een open source oplossing. Zeker wanneer je niet de middelen hebt om zelf of binnen jouw team het technisch onderhoud te verzorgen blijkt een hosted webshop de beste manier om te starten.

Saas staat voor “Software as a service”, je koopt in principe de webwinkel software, hardware (in de vorm van een server) en (beperkte) ondersteuning om een webshop gemakkelijk te runnen. Het hele systeem is in principe al geïnstalleerd en jij hoeft enkel de winkel te vullen met producten en de promotie te verzorgen. De webwinkel draait geheel in de cloud.

saas webshop

Wat huur je bij een saas webshop oplossing

In principe huur je de saas webshop software, je kunt het namelijk gebruiken zolang je je abonnement betaalt. Je huurt de server en het systeem dat door de mensen van het betreffende bedrijf gebouwd is en onderhouden wordt. Daarnaast koop je natuurlijk ook de toekomstige updates die het team zal doorvoeren zodat de saas webshop oplossing met de tijd meegaat.

Daarnaast ligt de verantwoordelijkheid voor het online blijven van jouw webshop bij de Saas webshop aanbieder, bijvoorbeeld Shopify. Doordat het gehele team van de hosted webwinkels voldoende technische kennis heeft weet je ook zeker dat de webwinkel een maximale uptime heeft en bovendien zeer snel werkt. Dit is ook de reden dat de beste webshop software volgens ons veelal saas software is. Zeker voor ondernemers die beginnen met een webwinkel.

De praktijk leert dat technische ongevallen zoals een server die crasht, een webshop die gehackt wordt, een webshop die niet meer werkt vanwege een server upgrade bij open-source oplossingen veel tijd vragen om het geheel weer op de rails te krijgen.

De voordelen van een saas webwinkel

Een hosted webshop oplossing kent voor en nadelen ten opzichte van een open source oplossing. Om je een duidelijk beeld te geven zullen we hieronder eerst de voordelen en daarna de nadelen benoemen.

Gebruiksvriendelijkheid

Het hele technische verhaal dat ongetwijfeld komt kijken bij het maken van een webwinkel wordt uit handen genomen door het bedrijf dat de saas webshop aanbiedt.  Daarnaast is de backend in alle gevallen overzichtelijk en kan je zeer gemakkelijk producten, pagina's en eventueel blogs toe voegen aan jou webwinkel.

Met andere woorden kan je simpelweg zeggen dat een webwinkel die gerund wordt door het saas bedrijf gewoon goed en gemakkelijk werkt voor de ondernemer die een webwinkel wilt beginnen.

Lage opstartkosten bij saas webshop

Voor een hosted webwinkel oplossing betaal je erg weinig, zeker in vergelijking met wanneer je een webwinkel op maat moet laten maken door een webdesign bureau. Alle mogelijkheden en koppelingen die je wilt gebruiken zijn standaard al aanwezig. Je kunt dus voor lage kosten heel snel van start.

Geen zorgen over technische kant

Als je ervaring hebt met het zelf hosten van een website of een webshop dan weet je dat de technische kant heel veel hoofdpijn kan opleveren. Als vandaag alles werkt kan het morgen weer niet werken om wat voor reden dan ook. Het repareren van zo een probleem kost vaak zeeën met tijd en als je er een specialist bij moet halen ook nog geld.

Bij een saas webshop heb je deze zorgen niet, het technische team van het bedrijf zorgt er voor dat alles blijft werken. Mocht er toch iets mis gaan zal de storing zeer snel verholpen worden en daar hoef je niet extra voor te betalen.

Gemaakt voor Nederland

Wanneer je een open-source webwinkel systeem start zul je merken dat je alle instellingen zo in moet stellen dat de webwinkel geschikt is voor Nederland. Denk bijvoorbeeld aan de btw, verzendmethodes, euroteken, facturatie etc. Bij een hosten shop oplossing waar we het over hebben is dit standaard al goed ingesteld.

Nadelen hosted webshop

Uiteraard zijn er ook nadelen bij het gebruik van een saas webshop, deze vindt je hieronder.

Minder mogelijkheden voor maatwerk

Voor sommige niet standaard producten is er soms een maatwerk oplossing nodig. Bijvoorbeeld producten die heel precies moeten worden samen gesteld. Vaak is het niet mogelijk om dit voor elkaar te krijgen bij een saas webshop. Vaak zijn er wel modules of apps aanwezig bij de aanbieders die de functie iets uitbreiden, je kan hier eens doorheen spitten om te zien of de aanbieder een oplossing heeft voor jouw product.

De terugkerende kosten

Een saas oplossing is zo opgezet dat je een vast bedrag per periode betaald, in de meeste gevallen betaal je per maand. Zolang je de webshop wilt laten draaien bij een bepaalde aanbieder van saas webshops betaal je dit bedrag.

Kosten voor een saas webshop

De kosten lopen erg uiteen. Zo kun je bijvoorbeeld bij Shoppagina voor €9,50 per maand van start met een eigen webwinkel. Bij Lightspeed is de prijs €49 voor het goedkoopste product. Het verschil in de producten zit em in de mogelijkheden en ontwikkelingen die het betreffende saas webshop platform heeft en doorgaat. De prijs is dus afhankelijk van de mogelijkheden en de techniek die erachter zit en komt.

Daarnaast zul je als serieuze ondernemer ook nog een domeinnaam moeten registreren zodat je webwinkel op jouw domeinnaam bereikbaar is. De kosten hiervoor zijn niet hoog, reken daarvoor op maximaal €10 per jaar.

Welke het best bij jou past kan je zien in onze webshop software vergelijker. Daar vindt je ook direct al de aanbieders voor een saas webshop die goed genoeg zijn om te gebruiken als jij een webwinkel wilt starten.

De bekende saas webshop aanbieders

Er zijn aardig wat bedrijven op de markt die saas webshop oplossingen aanbieden. De meeste bekende in Nederland zijn:

Er zijn nog meer aanbieders die geschikt zijn voor de nederlandse markt. Een heel overzicht van saas webshop software aanbieders kan je vinden op onze webshop software vergelijk pagina.

Related posts
Webwinkel

Gratis webshop Beginnen

Webwinkel

Alle Webshop en eCommerce Spelers in 4 Tabellen

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.