Acumulus

(1 klantbeoordeling)

Acumulus van Siel Online is een Compleet boekhoudpakket, van facturatie t/m volledige jaarrekening! Ideaal te gebruiken voor ZZP'ers.  Lees waarom!

SIEL stelt hoge eisen aan de beveiliging van de software. SSL Verbindingen en dagelijkse back-ups in één groot beveiligd datacentrum. SIEL stelt hoge eisen aan de beveiliging van de software. SSL Verbindingen en dagelijkse back-ups in één groot beveiligd datacentrum.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 9,95 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Trainingen
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Forum
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail & Bellen

icoonDetails Verkoper

URL Bedrijf Siel.nl
Hoofdkantoor Nederland

icoonSiel Online – Acumulus als Boekhoudpakket

Vanaf nu kan iederéén boekhouden! ” aldus de makers van Siel Acumulus. Met dit online boekhoudprogramma heb je alles wat je nodig hebt als ZZP’er of ondernemer binnen het MKB. Veel programma’s hebben een boekhouder als uitgangspunt gekozen waardoor je afhankelijk bent van een boekhouder of accountant in het bijhouden van je administratie. Acumulus vond dat dit anders kon en heeft daarom de ondernemer, jou dus, als middelpunt gekozen bij de ontwikkeling van haar boekhoudpakket.

Vaste Lage Prijs

Automatische Jaarrekening (IB)

65.000+ Gebruikers

BTW, ICP en MOSS aangifte

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Alle functionaliteiten van Siel Online Acumulus

Met het softwarepakket van Siel Online worden er automatisch kwartaalaangiftes en jaarcijfers berekend. Hier kun je al gebruik van maken vanaf slechts € 9,95 per maand. Ook is het mogelijk om een gratis proefmaand te gebruiken. Tijdens deze proefmaand kun je het programma bekijken en voor je zelf bepalen of Acumulus voor jouw organisatie een goede oplossing is. In deze Acumulus review lees je meer over de mogelijkheden die dit boekhoudpakket je biedt.

Als ondernemer met Acumulus boekhouden

Na het aanmaken van een gebruikersaccount is het inloggen bij Siel Acumulus heel eenvoudig. Op de website van deze aanbieder kom je via een knop direct uit bij het inlogformulier. Na het inloggen kom je bij een beginscherm, oftewel het dashboard uit. Het dashboard is duidelijk en overzichtelijk. Zo zie je welke facturen er nog open staan en welke rekeningen jij nog moet betalen.

Via het dashboard kun je direct een nieuwe factuur maken, een uitgave inboeken of je bestaande boekingen bijwerken. Dit is dus het centrale punt van het online boekhoudsysteem.  Als jij alles up-to-date in het systeem invoert, krijg je een duidelijk overzicht van je kosten en opbrengsten. De cijfers voor de kwartaalaangifte worden automatisch opgesteld. Ook de cijfers die je nodig hebt voor de inkomstenbelasting kunnen heel eenvoudig worden weergegeven. Exporteer de documenten, om deze ook offline op te kunnen slaan.

Als je als ondernemer met andere online facturatie- of verkoopsystemen werkt is het eenvoudig om een koppeling te maken. Acumulus heeft een automatische koppeling met de volgende systemen, via haar Acumulus API:

 • Webwinkelsystemen: Woocommerce, Lightspeed [SEOshop], Magento, Mijnwebwinkel, CCV Shop, Prestashop, virtuemart en Opencart.
 • Banken: Het inlezen van mutaties
 • Betaalmogelijkheden: PayPal, Mollie, Sisow en andere opties.
 • Facturatiepakketten
 • Overige systemen: Onder andere OV-reisgeschiedenis en Creditcard maatschappijen

Waar sommige andere online boekhoudprogramma’s extra kosten vragen voor deze automatische koppelingen, is dat hier volledig gratis. Je kunt je wel voorstellen hoeveel tijd je kunt besparen dankzij deze automatisering en gratis diensten.

Functies van Siel Acumulus

Acumulus heeft onder andere de volgende functionaliteiten in het systeem zitten:

 • Opstellen van facturen: Facturen kunnen eenvoudig worden opgesteld binnen het programma. Deze kun je vervolgens per email versturen naar de klant. Er zijn meerdere sjablonen beschikbaar die gebruikt kunnen worden voor de indeling van de factuur. Als je een factuur opslaat, wordt deze direct in de administratie opgenomen.
 • iDEAL koppeling aan de factuur: Op de factuur kun jij een iDEAL betaalknop plaatsen. Op deze manier kan je klant direct en eenvoudig de betaling voldoen via iDEAL. Een unieke functie binnen dit systeem.
 • Automatische verlegging BTW: Factureren naar een buitenlandse onderneming? Het systeem verlegt automatisch voor jou de BTW. Jij selecteert de juiste optie, het systeem regelt de rest.
 • Herinneringen versturen: Binnen het dashboard is eenvoudig te zien welke betalingen te laat zijn. Met een klik op de knop kun jij een betalingsherinnering sturen naar je klant.
 • Automatisch aangifte overzicht: Belasting aangifte doen? Alles wordt automatisch voor jou berekend. Jij hoeft het alleen nog maar over te nemen en in te vullen bij de belastingdienst. Dit is zowel voor de kwartaal aangiftes als de inkomsten belasting.
 • Berekening fiscale voordeel: Fiscale voordelen zoals de starters aftrek en de MKB-vrijstelling worden automatisch meegenomen in de berekening. Dit hoef je dus niet meer te corrigeren.
 • Urenregistratie: Geen aparte software nodig voor urenregistratie of projectmanagement. Binnen het systeem is het mogelijk om voor jezelf de uren bij te houden in bepaalde projecten. Hieraan kunnen facturen naar klanten toe gekoppeld worden.
 • Koppeling met webshop: Heb je een webshop? Geen enkel probleem. De facturen van je webshop kunnen automatisch ingeladen worden binnen het boekhoud systeem.
 • Incasso traject: Betalen klanten niet? Het is mogelijk om eenvoudig een incasso traject te starten via incasso bureau Payt. Dit is één van de snelst groeiende online incassobureau’s van Nederland. Openstaande facturen kunnen doorgestuurd worden naar dit bureau.

Extra Dienstverlening: De Siel Acumulus Cursus

Naast de mogelijkheid om het Siel Acumulus forum te bezoeken om antwoord te krijgen op vragen, kun je gebruik maken van een Acumulus training. Voor een Acumulus cursus rekent men een vast bedrag van € 29,50 excl. BTW. Op de website van Siel Acumulus vind je een handig overzicht van de cursussen die deze maand worden gegeven.

Overige functies:

 • Bankmutaties inlezen van alle banken in Nederland.
 • Handige en gratis te gebruiken Acumulus app.
 • Gratis meekijk functie en extra gebruikers toevoegen.
 • Documenten en scans opslaan bij boeking.
 • Het laten uitvoeren van een automatische backup.
 • Altijd de nieuwste regelgeving ingebouwd.
 • Relaties importeren en exporteren.
 • Producten importeren en exporteren.
 • KVK-gegevens automatisch ophalen.

Al deze functies kun je eigenlijk wel verwachten bij boekhoudsoftware die zichzelf serieus neemt. Op onze pagina met beste boekhoudsoftware vind je nog meer pakketten met al deze functies. En met functies die het pakket in onze ogen beter maken dan Acumulus.

Vragen en onduidelijkheden?

Het kan zijn dat je vragen hebt over het gebruik van het systeem. Daarom heeft dit bedrijf een eigen Acumulus Siel Wiki opgezet waar de meeste problemen waar gebruikers tegen aanlopen worden gebruiken. Dit is de zogenaamde Acumulus Wiki. Ook is het mogelijk om mee te discussiëren op het Acumulus forum. Op het forum worden verschillende vraagstukken besproken, en het team van dit software systeem reageert hier actief op.

Kosten van Acumulus boekhoudpakket

Eerder in dit artikel werd al aangehaald dat Siel een vast bedrag per maand rekent voor het gebruik van Acumulus. Voor slechts € 9,95 per maand kun je al beginnen en heb je de mogelijkheid om de verschillende functies van dit systeem onbeperkt te gebruiken. Op dit vlak wijkt Acumulus af van andere boekhoudpakketten. Bij veel andere pakketten is het namelijk zo dat er bij een basispakket verschillende extra modules kunnen worden gekozen. De prijs per maand loopt op die manier al snel op! Dit is dan ook een zeer duidelijk pluspunt van Acumulus ten opzichte van de concurrentie.

Het is mogelijk om het boekhoudpakket van Acumulus gedurende 30 dagen gratis uit te proberen. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijkheden die geboden worden. Aan het eind van deze proefperiode kun je een pakket afnemen of kiezen voor een van de andere boekhoudpakketten op onze website.

Conclusie Siel Acumulus

Een ideaal boekhoudpakket voor de kleinere Nederlandse ondernemingen. Ruim 18 jaar expertise maakt dit een ideale partij voor support & het helpen van klanten. ( En dus ook maatwerk ). De prijs is doorslaggevend in onze positieve review: Een vaste prijs van € 9,95 zonder rare uitspattingen zoals vele andere partijen, maakt dit ideale boekhoud software.

Software Categorie

Artikelnummer: 7201 Categorie:

Website Gegevens

Extra informatie

Bedrijfsvorm

1 beoordeling voor Acumulus

 1. OW

  Dit programma zou veel meer gewaardeerd moeten worden.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.