e-Boekhouden

(2 klantbeoordelingen)

e-Boekhouden is al jarenlang dé Nederlandse partij voor het boekhouden. Duizenden klanten kozen voor e-Boekhouden. Lees waarom!

Wie gebruikt deze software? e-Boekhouden wordt zowel door kleine organisaties als grote organisaties gebruikt. Wie gebruikt deze software? e-Boekhouden wordt zowel door kleine organisaties als grote organisaties gebruikt.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 0 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Werkuren
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail, Tel & Fax

icoonDetails Verkoper

Ook Beschikbaar Als [icon name=”fas” class=”fa-check”] CRM Systeem
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Facturatie
URL Bedrijf e-Boekhouden.nl
Hoofdkantoor Aarle Rixtel

icoone-Boekhouden als Boekhoudpakket

e-Boekhouden richt zich niet specifiek op één doelgroep als ZZP'ers of ondernemers. Het is een pakket dat in de breedte is ontwikkeld. Daarmee is het geschikt voor alle Nederlandse bedrijven en ondernemers die op zoek zijn naar goede boekhoudsoftware. Als we afgaan op reviews van gebruikers, worden de functies BTW aangiftes en bankkoppelingen positief ontvangen. 

Boekhouden zonder boekhoudkennis

Direct BTW-aangifte doen

Zeer veel functionaliteiten

Gratis proefversie

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Waarom is e-boekhouden zo sterk?

Als je alle reviews over e-Boekhouden (bezoek e-Boekhouden) leest op deze site, maar ook op die van de concurrenten dan kan je maar tot één conclusie komen: e-Boekhouden is een specialist met een aanbieding die verder gaat dan alle concurrentie. 15 maanden gratis uitproberen is bijzonder!

De klanten van e-Boekhouden lopen uiteen van Starters, ZZP'ers, MKB'ers, verenigingen, stichtingen en accountants. De organisatie onderscheidt zich zeker ten aanzien van de concurrentie door middel van het aanbieden van gratis cursussen en full-time ondersteuning. Je kunt je voorstellen dat lang niet alle ondernemers veel verstand hebben van het bijhouden van (online) boekhouding en/of administratie. Door juist dit makkelijk te maken is het pakket van e-Boekhouden.nl voor een grote doelgroep enorm interessant. Naast boekhoud pakketten biedt e-Boekhouden ook nog facturatie software en software aan voor het bijhouden van ledenadministratie.

Kosten van e-Boekhouden.nl

De tarieven van de boekhoud software pakketten verschillen per doelgroep. Zoals hierboven al beschreven richt de organisatie zich op alle ondernemers in Nederland. Wil jij als ondernemer ook gebruik maken van de pakketten? Hieronder een totaaloverzicht van de tarieven voor ondernemers.
kosten e-boekhouden.nlAls boekhouder of administratiekantoor zijn er twee manieren waarop je gebruik kunt maken van de software van e-Boekhouden.nl:

 1. Als kantoor beveel je de software aan en de klant sluit vervolgens zelf een pakket af bij e-Boekhouden.nl. Dan kan de klant eventueel het software pakket koppelen met de omgeving van het kantoor en verlopen veel zaken automatisch, als kantoor werk je dan gratis mee in de boekhoudsoftware van e-Boekhouden.nl. Binnen deze vorm zal de klant dezelfde tarieven betalen als alle andere ondernemers.
 2. Als kantoor kun je ook klant worden van e-Boekhouden.nl. Het kantoor betaalt de kosten aan e-Boekhouden.nl en kan een eigen tarief bepalen richting de klant, zo kan hier eenvoudig een marge verdiend worden voor het kantoor. De kosten voor de kantoren die graag op deze manier willen werken zijn hieronder te zien.

kosten e-boekhouden

Functies en mogelijke koppelingen met e-Boekhouden.nl

De functies van e-Boekhouden.nl zijn zeer uitgebreid te noemen, door de vele mogelijkheden wordt de prijs- / kwaliteitsverhouding van de boekhoudsoftware enorm interessant. Zo kun je alle facturen die digitaal ontvangen of verstuurd worden direct inzenden waarna het systeem alle details uitleest en doorvoert. Hetzelfde geldt voor bijbehorende bankafschriften, door koppelingen te maken met de betreffende bank (alle Nederlandse banken zijn mogelijk binnen deze koppeling). Naast het financiële gedeelte is het ook mogelijk om webshop software te koppelen, zo kunnen alle verkochte producten direct worden doorgevoerd in de boekhouding. Ditzelfde geldt voor de bijbehorende transacties die in veel gevallen verlopen via payment providers.
Overige opties zijn veelal onderdeel van een standaard boekhouding, de functies en koppelingen kunnen helpen om tot een correcte boekhouding/administratie te komen. Voor alle mogelijkheden van e-Boekhouden.nl hieronder een totaaloverzicht.
functies e-Boekhouden.nl

Tijdens de e-Boekhouden review is gebleken dat de verschillende functies goed werken. Het mailen, scannen en herkennen werkte prima. Dat is een echt pluspunt van dit boekhoudpakket. Het online boekhoudprogramma e-Boekhouden.nl is overigens via de website zeer open over alle functionaliteiten.

Waarom e-Boekhouden.nl?

Als de volgende punten belangrijk voor je zijn zou het kunnen zijn dat e-Boekhouden.nl prima bij jouw onderneming past.

 • Enorm gebruiksvriendelijk
 • Gratis cursus boekhouden
 • Nu eerste 15 maanden gratis!
 • Online boekhouden
 • Ideaal voor vereniging of stichting
 • Maandelijks opzegbaar
 • Supersnelle service en helpdesk

Een alternatief op e-Boekhouden.nl is MoneyMonk, een ander boekhoudpakket dat ook terug komt in ons lijstje met beste boekhoudpakketten.

Beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Het systeem van e-Boekhouden.nl is beschikbaar via de website, maar ook via een App (beschikbaar voor iOS, Android en Windows). De combinatie van de App en de website maakt het systeem heel gebruiksvriendelijk. Alle ingevoerde gegevens worden direct met elkaar gesynchroniseerd en daardoor blijft alle informatie bij elkaar terwijl je de gegevens invoert vanuit verschillende opties. Zo kun je dus een digitale factuur insturen via de mail naar het systeem, maar is het ook mogelijk om een foto van een hard copy factuur te maken en in te sturen via de app.

Conclusie e-Boekhouden

Het boekhoudpakket is goed en gemakkelijk te gebruiken. Dit geldt niet alleen voor de browseromgeving, maar ook voor de app. De prijsstelling is bijzonder, je kan alles gratis uitproberen en als je interesse hebt kost het pakket nog niet veel. Een tientje per maand is niet heel duur voor al het werk dat dit programma oplost.

De prijs-kwaliteitsverhouding is door deze lage prijs dan ook bijzonder goed. Wanneer je een goed en makkelijk te gebruiken boekhoudpakket wilt hebben is e-Boekhouden een prima kandidaat. Tijdens onze review waren we blij verrast dat de functionaliteit zo ontzettend goed werkte. De integratie met andere software pakketten kan soms beter: Dat is dan ook ons enige minpuntje. Echter is op dit vlak de laatste jaren alleen al veel positief veranderd.

2 beoordelingen voor e-Boekhouden

 1. Mathijs

  Werkt prima voor starters en is gratis. Lay-out is iets verouderd.

 2. Zakelijke Software

  Zit goed in elkaar, nette prijs en doet wat het moet doen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *