Exact Online

(5 klantbeoordelingen)

Exact Online is een softwarepakket dat alle administratieve processen in jouw organisatie wilt oplossen. Een goede uitgebruide oplossing voor accountants & ondernemers.

Wie gebruikt deze software? Exact Online wordt vaak gebruikt door Accountants en Ondernemers. Zeer sterk ook voor middelgrote ondernemingen. Wie gebruikt deze software? Exact Online wordt vaak gebruikt door Accountants en Ondernemers. Zeer sterk ook voor middelgrote ondernemingen.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 39 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Trainingen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Webinars
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Developer Gidsen
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] 24u / Per dag
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Contactform, Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

Andere Opties CRM
Facturatie
URL Bedrijf Exact.com
Hoofdkantoor Delft

icoonExact online voor Boekhouden

Exact Online wil verder denken alleen maar boekhouden. Exact Online wil méér. Dit Brengt Exact door ook een goede CRM koppeling aan te bieden. Ook zijn er vooraad beheer opties, productie calculatie tools, accountancy mogelijkheden (ook voor klanten) en zaken als bankkoppelingen en facturatie. Deze zijn overigens ruimschoots op orde. 

400.000 ondernemers als klant

Goed mee door te groeien

Zeer veel functionaliteiten

Compleet Administratiebeheer

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Exact Online Functionaliteiten

Exact online is gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van business software voor o.a. ondernemers en accountants. Exact bestaat inmiddels al meer dan 30 jaar en heeft daarmee enorm veel kennis in huis om daadkrachtige software pakketten neer te zetten. De sterke positie in de markt voor bedrijfssoftware heeft er ook toe geleid dat Exact begin 2015 overgenomen is door een private-equity partij: Apax.

In deze review zullen we Exact Online uitgebreid gebruiken. Onze ervaringen met de volgende onderdelen waren besproken: Kosten, Functies, Koppelingen en gebruiksvriendelijkheid.

Kosten boekhoudpakket Exact Online

De boekhoudsoftware pakketten van Exact Online bieden een goede prijs-kwaliteitsverhouding. De kosten van de pakketten zijn marktconform en daarmee dus interessant te noemen, zeker als we kijken naar de functies van de boekhoudpakketten. Exact biedt haar gebruikers de optie om een keuze te maken uit drie verschillende boekhoudsoftware pakketten. Het belangrijkste verschil tussen de pakketten is de prijs. Hoe hoger de prijs, hoe meer mogelijkheden de boekhoudsoftware biedt. Ons advies is om goed uit te zoeken welk pakket het beste bij uw bedrijf past, het goedkoopste pakket biedt namelijk niet voor alle bedrijven de noodzakelijke opties. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bepaalde functies omtrent invoer of het aantal gebruikers dat nodig is om het systeem te gaan gebruiken. Hieronder een totaal overzicht van de prijzen van Exact Online boekhoudsoftware.

Prijs van Exact Software

 

Functies van Exact Online

Binnen de Exact Online omgeving zijn verschillende functies beschikbaar naast het boekhouden, denk bijvoorbeeld aan het beheren van relaties binnen je CRM systeem, een functie voor internet bankieren en in het grootste pakket zelfs de mogelijkheid om te factureren vanuit de backend. Zie hier een overzicht van de belangrijkste functies:

features boekhoudpakketten

Naast de hoofdfuncties is het ook goed om te weten wat de omgeving van Exact Online te bieden heeft, het team van Zakelijkesoftware.com heeft uitgebreid het systeem doorgelicht en zo zijn de volgende zaken mogelijk binnen het dashboard (zeer overzichtelijk te noemen):

 • Jaarresultaat (momentopname)
 • Perioderesultaat
 • Openstaande posten
 • Liquiditeitsoverzicht
 • Overzicht van inkoopfacturen
 • Overzicht van verkoopfacturen
 • Bankafschriften
 • (Belasting)aangiften

Koppelingen met Exact Online

Om tot een overzichtelijk dashboard met informatie te komen is het noodzakelijk om Exact Online met andere functies/platformen te koppelen en alle data en informatie te verzamelen. De software heeft het daarom mogelijk gemaakt om eenvoudig CSV exports uit jouw facturatiesysteem te importeren om zo de omzetcijfers visueel in kaart te brengen. Ditzelfde kan gedaan worden bij inkoopfacturen. Aangezien je in veel gevallen inkoopfacturen via de mail zal ontvangen heeft Exact een optie geïntroduceerd waarbij je facturen als PDF bijlage naar een eigen e-mailadres van Exact Online kunt mailen. Rond middernacht worden alle ingezonden facturen doorgevoerd in het systeem en de volgende dag kun je middels grafieken het bedrijfsresultaat zien (omzet & inkoop). Mocht je niet met facturatie software werken is het ook mogelijk om je verkoopfacturen in te zenden naar een eigen e-mailadres van Exact Online.
Wanneer je als eigenaar van een webwinkel gebruik wilt maken van Exact Online adviseren wij om altijd te kiezen voor het inzenden van de in- en verkoopfacturen via jouw eigen Exact Online e-mailadres. Webshops hebben veel unieke klanten wat boekhoudkundig continu resulteert in nieuwe debiteuren. Bij het importeren van een CSV bestand zal iedere debiteur handmatig aangemaakt moeten worden waar het systeem van de boekhoudssoftware dat bij het versturen van PDF's via de mail automatisch uit kan lezen. Het importeren van een CSV bestand zal dus in het geval van veel verschillende debiteuren heel tijdrovend zijn t.o.v. de koppeling met jouw Exact e-mailadres.

Exact Online heeft als doelstelling om jou in korte tijd een totaal overzicht te geven van hoe jouw bedrijf er op dit moment voor staat, daar hoort dus ook een koppeling bij met de zakelijke rekening van de onderneming. Middels .MTP bestanden wordt een koppeling gemaakt met de bedrijfsrekening en worden alle transacties en saldo's uitgelezen. Voor een koppeling met de bedrijfsrekening is overigens wel een schriftelijke bevestiging van de officiële eigenaar van de onderneming noodzakelijk, anders mogen banken de gegevens niet inzien.

Beschikbaarheid & gebruiksvriendelijkheid

Exact Online is beschikbaar via het internet, zowel via desktop als vanaf mobiele devices. Via desktop kun je inloggen in het dashboard via verschillende browsers, vanaf mobiele devices zijn er twee opties: via de mobiele browser of middels de Exact Online App. Onze voorkeur gaat uit naar het gebruiken van de App, deze is enorm gebruiksvriendelijk ingericht en biedt daarnaast nog een extra functie die enorm handig is. Zo biedt de App de optie om een foto te maken en deze direct te uploaden in het Exact Online dashboard. Stel je voor dat je veel onderweg bent en je normaal gesproken al je tankbonnetjes moest bewaren. Nu maak je na het tanken een foto van de bon en upload je deze in het dasboard via app of computer. De bon hoef je daarna niet meer te bewaren.

Conclusie Exact Online

Tijdens deze Exact Online review is gebleken dat de software van Exact een zeer gebruiksvriendelijk boekhoud pakket biedt. Het heeft veel mogelijkheden en dat allemaal tegen een marktconforme prijs. Mede door de ervaring die zij hebben in de markt en het feit dat het pakket al veel gebruikt wordt. (400.000+ klanten) is Exact Online een zeer goede keuze als boekhoudpakket voor jouw onderneming. Groot of klein.

5 beoordelingen voor Exact Online

 1. Jelle

  Wij gebruiken nu ongeveer 6 jaar Exact in samenwerking met onze accountant. Voordelen vind ik dat de accountant er erg goed mee overweg kan en dat er automatische scanning software is (wij sturen onze facturen naar een e-mailadres, en vervolgens hoeven we er niet meer naar om te kijken). Als ‘niet boekhouder”/ondernemer/gebruiker zou ik graag wat meer gebruiksvriendelijkheid wensen. Betere dashboards en grafisch aantrekkelijke insights en gewoon overall makkelijker te gebruiken. Algemeen oordeel: degelijk maar het mag toch stukken moderner, overzichtelijker en intuïtiever.

 2. Jelle

  Nog vergeten te melden, Factureren is nog niet optimaal. Daar gebruiken we nu vanwege de eenvoud Moneybird apart voor. Daar ligt dus nog wel een kans.

 3. Charles

  Wat ons betreft een goed compleet pakket, beetje lastig qua setup maar daarna vrijwel automatisch.

 4. Ruud van Rookhuizen

  Wij gebruiken als administratiekantoor Exact Online (EOL) als kern software (voor divers cliënten gebruiken we ook diverse andere boekhoud pakketten)
  EOL is niet echt heel goedkoop, maar voor een professionele gebruiker, een zeer goed pakket. Stabiel en met vergaande digitale mogelijkheden om dagelijks relevante bedrijfsinformatie in te kunnen zien.

 5. Marlon

  The Exact representative promised me a free month, but I had to first Pay 90 Euros, I did, but then I never received my refund. I cancelled my account and Exact continues to charge me month after month, regardless of my emails back to them. Now they have sent me to collections for over 200 euros! Stay away!

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.