JouwWeb

(1 klantbeoordeling)

Jouwweb heeft een goede website builder en is de keuze voor de ideale keuze voor de prijsbewuste ondernemer.

Wie gebruikt deze software? Beginnende webshops en webshops in het midden segment ( niet zeer complex ) Wie gebruikt deze software? Beginnende webshops en webshops in het midden segment ( niet zeer complex )

icoonProductdetails

Begin Prijs € 0 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video Gidsen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Gratis Ondersteuning
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Werkuren
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

Ook Beschikbaar Als [icon name=”fas” class=”fa-check”] Website Software
URL Bedrijf Jouwweb.nl
Hoofdkantoor Eindhoven

icoonJouwweb als Webshop Software

Jouwweb richt zich met hun software op wat kleinere webshops, hier spelen ze goed op in door de prijs laag te houden en het systeem bijzonder duidelijk te maken. Geen ingewikkelde e-commerce software, gewoon een goed webshop systeem voor iemand die start als webshop eigenaar. 

Domeinnamen Inbegrepen

Gratis Ondersteuning

Inc. SSL Certificaat

Geoptimaliseerd voor Zoekmachines

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Jouwweb Review

JouwWeb is een Nederlands bedrijf dat van oorsprong een online dienst aanbiedt om eenvoudig een eigen website te maken. Inmiddels zijn de diensten uitgebreid zodat je er een volledige webshop mee kan maken middels een gebruiksvriendelijke Editor. En dat is ook waarom we zo enthousiast zijn over JouwWeb: het bouwen van een webshop is super gebruiksvriendelijk en intuïtief en daarom ideaal voor beginnende webshops.

Middels het gebruiksvriendelijke ‘drag-and-drop’ systeem van JouwWeb kun je een webshop opbouwen door simpelweg de benodigde onderdelen naar je website te slepen. Er is dus geen enkele technische kennis nodig om een webshop op te kunnen bouwen. Hierdoor kun jij je volledig focussen op de inrichting van je webshop. Ook is JouwWeb verrassend compleet: het bevat vrijwel alle functies en koppelingen die een webshop nodig heeft.

Kosten JouwWeb

JouwWeb heeft drie verschillende pakketten, namelijk een Gratis, Pro- en Business-pakket. Als je een webshop op wil richten zul je kiezen voor het Pro- of Business-pakket voor € 9,- of € 18,- per maand.

JouwWeb is, in vergelijking met andere aanbieders, zeer goedkoop te noemen. Zeker omdat bij de kosten van het pakket ook de domeinnamen, hosting en mailboxen inbegrepen zitten.

In het Business-pakket zitten geen enkele beperkingen, kun je onbeperkt producten toevoegen en gebruik maken van alle webshop-functies. Het goedkopere pakket, dat van €9, kent een limiet van 10 producten. Dit is in onze ogen erg weinig voor een gemiddelde webshop. In de praktijk betekent dit dat de meeste ondernemingen zullen kiezen voor het Business pakket, dat met zijn €18,00 nog steeds niet heel duur is.

Met € 9,- of € 18,- per maand is JouwWeb normaal al een van de meest voordelige aanbieders, maar momenteel heeft JouwWeb een actie waardoor je de eerste drie maanden gratis krijgt! In deze gratis periode kun je alle functies gebruiken en alvast een domeinnaam vastleggen. Hieronder zie je een screenshot dat we genomen hebben op de website van JouwWeb.

prijzen jouwwebDe Editor van JouwWeb

Het systeem van JouwWeb, ook wel de Editor genoemd, werkt middels een drag-and-drop systeem. Je kan de webshop dus opbouwen door simpelweg de benodigde elementen naar de pagina te slepen. Dit drag-and-drop principe werkt erg gemakkelijk en maakt JouwWeb het meest gebruiksvriendelijke systeem om zelf een webshop op te bouwen.

Naast de bouwstenen voor een webshop kun je ook gebruik maken van alle mogelijke bouwstenen voor een website, zoals video's, foto albums, contactformulieren, blogberichten, etc. Je kunt je website dus volledig inrichten zoals jij dat wil.

In de Editor van JouwWeb kun je alles voor je webshop regelen. Zo kun je producten  toevoegen, bestellingen beheren, kortingscodes toevoegen, verzendkosten en BTW-tarieven instellen, maar kun je ook blogberichten schrijven, pagina’s toevoegen en het design van je website wijzigen. Op de website van JouwWeb vind je een up-to-date overzicht van alle functies.

Mocht je toch wat meer hulp nodig hebben, dan heeft JouwWeb ook een uitgebreid helpcentrum. Op dit helpcentrum worden alle functionaliteiten van JouwWeb stapsgewijs uitgelegd en zijn er ook video handleidingen te vinden. En je kan bij vragen ook altijd per mail contact opnemen met JouwWeb. Vragen worden door JouwWeb altijd op een snelle en klantvriendelijke manier beantwoord.

De Editor van JouwWeb is een van de betere systemen waarmee wij gewerkt hebben om een webshop op te richten. Wanneer je dus een eenvoudig en gebruiksvriendelijk systeem zoekt met een compleet aanbod aan mogelijkheden, dan ben je bij JouwWeb aan het juiste adres!

Jouwweb Voorbeelden

Voorbeelden van webshops die Jouwweb gebruiken:

Ps. Als je jouw webshop (gratis) aanmeldt bij Jouwweb via onze linkjes en ons dan een mailtje stuurt nemen we jouw webshop op in deze lijst, heb je gelijk een mooi linkje te pakken!

Design van de webshop

JouwWeb biedt de mogelijkheid om het design van de webshop naar wens aan te passen. Als je start met een eigen webshop wil je namelijk wel dat deze uniek is en aansluit bij jouw stijl.

JouwWeb biedt meer dan 50 verschillende designs aan die je kan gebruiken voor je webshop. Deze designs dienen als basis voor de webshop en kunnen volledig naar wens aangepast worden. Zo kunnen bijvoorbeeld de kleuren van een design gewijzigd worden en kun je aparte lettertypes voor het menu, de algemene inhoud en de koppen van je webshop gebruiken. Zo kun je dus een design creëren dat aan al jouw wensen voldoet.

Een groot voordeel van JouwWeb is ook dat je op ieder gewenst moment nog van design kan wisselen, zonder dat de inhoud van de webshop verloren gaat. Mocht je dus de webshop in een nieuw jasje willen steken, dan kun je gemakkelijk wisselen van design. De inhoud van de webshop blijft dan gewoon behouden en je webshop heeft in een keer een totaal nieuwe uitstraling.

Product-detailpagina's

Bij het Business-pakket van JouwWeb kun je een onbeperkt aantal producten toevoegen. Bij deze producten kun je niet alleen een onbeperkt aantal afbeeldingen toevoegen, je kan – in tegenstelling tot andere aanbieders – de product-detailpagina vrij opmaken met andere elementen zoals video, fotoalbums, gerelateerde producten etc.

Bij andere aanbieders zit je namelijk vast aan een bepaalde opbouw, waardoor het soms lastig is de productpagina naar wens te vullen. Bij JouwWeb kun je echter via het drag-and-drop systeem de gewenste elementen naar de product-detailpagina slepen.

Ook kan je werken met verschillende productkenmerken. Als een product bijvoorbeeld aangeboden wordt in verschillende maten en kleuren, dan kunnen deze opties toegevoegd worden bij een product. Hierbij kan ook de prijs per variant ingesteld worden. Stel bijvoorbeeld dat je een schoen in verschillende maten aanbiedt, dan zou je in kunnen stellen dat de schoen in maat 37 goedkoper is dan in maat 45. Als bezoekers vervolgens op de webshop de benodigde maat selecteren, dan wordt deze prijs automatisch bijgewerkt.

Doordat je kan werken met veel afbeeldingen, productvarianten toegevoegd kunnen worden en de product-detailpagina vrij opgemaakt kan worden, kun je als beheerder gemakkelijk bepalen hoe de webshop eruit komt te zien. Hieronder is een voorbeeld te zien van een zelf gemaakte product-detailpagina.

Product detailpagina JouwWeb

Configureren van de webshop

Je kan de webshop zelf eenvoudig naar wens configureren. Zo kunnen bijvoorbeeld online betaalmethoden geconfigureerd worden, kunnen de verzendkosten ingesteld worden en kunnen meerdere BTW-tarieven gehanteerd worden.

Betaalmethoden

Wanneer je een webshop hebt, wil je natuurlijk dat bezoekers de producten (online) af kunnen rekenen. JouwWeb geeft je de mogelijkheid om automatische betaalmethoden in te stellen via de betaalprovider Mollie. Mollie ondersteunt alle bekende online betaalmethoden zoals iDeal, PayPal, Creditcard en Bancontact.

Behalve automatische betaalmethoden kun je bij JouwWeb ook overige betaalmethoden instellen. Hiervoor is geen koppeling met een extern programma of iets dergelijks nodig. De overige betaalmethoden die JouwWeb aanbiedt, zijn: betalen bij afhalen, betalen bij bezorging, vooraf overmaken en betalen via factuur. Er zijn dus genoeg mogelijkheden om uit te kiezen!

Verzendmethoden

De bestellingen die geplaatst worden, moeten natuurlijk ook verzonden worden. Bij JouwWeb kan gebruik worden gemaakt van eenvoudige of uitgebreide verzendmethoden.

Bij de eenvoudige verzendmethode kun je per product aangeven middels welke verzendmethode een product verzonden moet worden. Wanneer meerdere producten tijdens één bestelling worden besteld, wordt de duurste verzendmethode aangehouden.

Bij de uitgebreide verzendmethode kunnen de verzendkosten per land of per gewicht ingesteld worden. Tijdens het afrekenen worden dan automatisch de beschikbare verzendmethoden getoond en kun je de klant desgewenst uit meerdere verzendmethoden laten kiezen.

In het systeem van JouwWeb kunnen eenvoudig verzendlabels geprint worden voor PostNL, DHL, PDP en UPS via een koppeling met Sendcloud. Ook kunnen zo automatisch tracking mails naar klanten verstuurd worden. Alles wat betreft de verzending is dus geïntegreerd in de Editor van JouwWeb.

Overige instellingen

Het configureren van de betaalmethoden en verzendmethoden zijn de grootste taken voor een beginnende webshop. JouwWeb biedt echter nog heel veel meer opties aan voor een webshop.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om automatisch een factuur met correcte BTW-berekening mee te sturen met een bestelbevestiging. Hiermee maakt JouwWeb het gemakkelijk om de boekhouding van de webshop bij te houden.

Ook geeft JouwWeb een duidelijk en fraai overzicht van hoe een bestelling verloopt. Zo kan jij als beheerder precies zien wanneer een bestelling geplaatst is, wanneer deze betaald is en wanneer de bestelling verzonden is.

Checkout JouwWeb

Verder kan er ook nog korting aangeboden worden in de webshop. Je kan namelijk een actieprijs instellen en je kan kortingscodes voor je webshop aanmaken. Hiermee helpt JouwWeb je om de verkoop van producten in je webshop te stimuleren.

Conclusie JouwWeb

Het drag-and-drop systeem van JouwWeb is de eenvoudigst werkende webshop software die wij gezien hebben. De website kan niet alleen eenvoudig opgebouwd worden door elementen te verslepen, maar de webshop kan ook nog eens zonder enige moeite geconfigureerd worden (betaalmethoden en verzendmethoden en dergelijke). Er is dus echt helemaal geen technische kennis nodig om een webshop via JouwWeb te bouwen. Daarnaast is JouwWeb ook erg scherp geprijsd en kun je het momenteel zelfs 3 maanden gratis uitproberen!

Bovendien is JouwWeb actief in ontwikkeling. Dit zorgt er onder andere voor dat er veel verbeteringen doorgevoerd worden en dat het systeem zich uit blijft breiden. Deze verbeteringen blijven ook door consumenten niet onopgemerkt. Inmiddels heeft JouwWeb namelijk ruim 11.000 betalende klanten en de klantenservice wordt op Trustpilot beoordeeld met gemiddeld een 9,0. Dit is een extra bevestiging dat onze positieve ervaring tijdens de JouwWeb review niet alleen door ons ervaren wordt.

Als je een erg uitgebreide webshop wil starten, met veel koppelingen met andere systemen en een geavanceerde backoffice, dan is JouwWeb niet de ideale partij. Wil je echter op een prettige manier een niet al te uitgebreide webshop starten, dan is JouwWeb een absolute aanrader!

Software Categorie

Artikelnummer: 7108 Categorieën: ,

Website Gegevens

1 beoordeling voor JouwWeb

  1. Zakelijke Software

    Zoals aangegeven in onze review: Fijne software voor beginners, mede door de goedkope opties.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.