Mollie

(5 klantbeoordelingen)

Mollie is een payment service provider die voorop loopt in de Nederlandse PSP branche, dit onder andere door de eerste Apple Pay Provider te zijn in NL. Lees alles over de betalingen bij Mollie!

Wie gebruikt deze software? Mollie rekent zowel vele ondernemers tot zijn klantenkring als partijen die miljoenen betalingen per week moeten realiseren. Wie gebruikt deze software? Mollie rekent zowel vele ondernemers tot zijn klantenkring als partijen die miljoenen betalingen per week moeten realiseren.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 0 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Werkuren (9:00 tot 18:00)
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL Bedrijf Mollie.nl
Hoofdkantoor Amsterdam

icoonMollie als Payment Provider

Mollie is een geavanceerde / grote partij met een scala aan mogelijkheden. Doordat deze partij zo breed ingestoken is, is het gebruiken hiervan geschikt voor zowel grote als kleine partijen. Of je nu veel of weinig betalingen doet, in vele gevallen is Mollie de beste keus. Ook zijn er bij Mollie internationale mogelijkheden en verschillende valuta beschikbaar.  Als je één positief punt moet benadrukken, is het vooral dat Mollie zich ook richt op technische vraagstukken en dus complexe klanten met veel betalingen goed kan bedienen.

Technische Expertise

Zeer uitgebreide API

Alle soorten payments

Volume kortingen

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Eigenschappen Mollie

Mollie payments is een collecterende payment service provider. Dit houdt in dat het bedrijf daadwerkelijk de betalingen int van jouw klanten en het bedrag op een door jouw gekozen moment uitkeert. Mollie is een psp die al erg lang bestaat en voldoet aan de eisen van de AFM. Dit houdt in dat de betalingen volgens alle eisen verlopen en dat jouw geld op een veilige manier wordt bewaard.

Stichting Mollie Payments (STG)

Consumenten vragen ons wel eens ‘wat is mollie payments precies?' of; ‘waarom moet ik ineens een rekening betalen van stg mollie payments?‘ Dat is hoe Mollie veelal naar voren komt op de betaaloverzichten van de bank als je iets via Mollie payments gekocht hebt bij een webshop. Veelal kent een consument dan stg mollie payments niet en gaat men zoeken: Wat is dit voor partij? Nu weet u het =) 

Kosten van Mollie

Bij Mollie betaal je geen abonnementskosten. Zij verdienen hun geld met het bedrag dat jij betaalt per transactie. Voor elke digitale transactie die gedaan wordt binnen jouw onderneming betaal je dus een van te voren vastgesteld bedrag. In vergelijking met andere psp's zijn de tarieven zeer redelijk te noemen. Zo betaal je voor iDeal transacties €0,29 per transactie en voor een overboeking betaal je €0,25.

Deze kosten zijn nodig om het systeem van Mollie goed te laten draaien en het bedrijf natuurlijk gezond te houden. In ruil voor deze kosten krijg je werkelijk fantastische ondersteuning en gemakkelijk te integreren koppelingen met jouw applicatie, of dit nu een webshop, SAAS, een service of iets anders is.

De tarieven zijn in vergelijking met de andere psp's zeer aantrekkelijk te noemen.

Uitbetaling van Mollie op jouw rekening

Mollie hanteert standaard een bedrag van minimaal €5 op jouw rekening bij Mollie voordat het geld naar jouw bankrekening wordt overgemaakt. De hoogte van dit minimale bedrag kan je zelf instellen. Wij raden aan om dit bedrag hoger in te stellen om het bedrag dat je per zakelijke transactie op je zakelijke bankrekening betaalt zo min mogelijk hoeft te betalen. Ook kan het handig zijn als je geld wilt terugstorten naar een klant wanneer dit nodig is.

De frequentie waarin je betalingen van Mollie ontvangt kan je zelf instellen in de backend in Mollie. De opties zijn vrij uitgebreid, je kunt er voor kiezen om de uitbetaal frequentie op dagelijks in te stellen, maar je kunt het bijvoorbeeld ook 1 keer per week of 1 keer per maand doen. Het uitbetalen bij deze payment service provider brengt overigens geen extra kosten met zich mee.

Koppelingen in de vorm van plugins

Mollie biedt plugins of modules voor vele bekende online applicaties, dit maakt het zeer gemakkelijk om online betalingen te ontvangen. Zo is er voor de meest bekende webshop systemen standaard een pluin of module verkrijgbaar, denk bijvoorbeeld aan: WooCommerce, OpenCart, Magento, Prestashop, Virtuemarkt. etc

Daarnaast zijn er ook voor de bekende cms-systemen gemakkelijk plugins beschikbaar zodat je betalingen via Mollie kunt ontvangen. Zo is er voor WordPress en Joomla een klant-en-klare plugin beschikbaar waarmee je de betalingen kunt ontvangen.

Ook de commerciële aanbieders van webwinkelsoftware bieden in de meeste gevallen ondersteuning om Mollie te integreren. Lightspeed en CCVshop hebben bijvoorbeeld allebei de mogelijkheid om Mollie als psp in te stellen.

Koppeling middels de API

Ook voor ontwikkelaars van online platformen of andere digitale applicaties is Mollie middels een API gemakkelijk te integreren. De website van deze psp heeft duidelijke en gemakkelijke documentatie die uitlegt hoe de api gebruikt dient te worden. De api is gemakkelijk bruikbaar voor elke php programmeur of developer. De koppeling is namelijk bereikbaar middels php en is bovendien gemakkelijk te gebruiken. Tevens staat de API als zeer betrouwbaar bekend, onze ervaring bevestigt dit. Iets dat bij andere API's wel eens anders is.

Betaalmethodes

Mollie Payments ondersteunt ook een groot scala aan betaalmogelijkheden. De mogelijkheid om Apple Pay te gebruiken bij Mollie is voor veel ondernemers een keuze om voor Mollie te kiezen. Mollie was één van de eersten die over ging tot acceptatie van Apple Pay. (Juni 2019)

Er zijn ook wat exotische betaalmethodes die ondersteund worden en de moeite waard zijn om apart aan te halen. Zo kan je via Mollie bijvoorbeeld betalingen via Bitcoin accepteren. Ook is het mogelijk om Paysafecard betalingen te accepteren, iets wat veel andere payment service providers niet ondersteunen.

Recurring of terugkerende betaling

Als 1 van de eerste payment providers van Nederland heeft Mollie Payments de mogelijkheid om recurring betalingen te accepteren. Met deze mogelijkheid is het dus mogelijk om klanten een abonnementsvorm af te laten nemen. Mollie noemt deze mogelijkheden subscriptions en recurring.

Met de recurring mogelijkheid bij Mollie kan je dus instellen dat een klant elke maand een x bedrag betaalt. In ruil daarvoor krijgt hij of zij elke maand het product of dienst die afgenomen wordt. Denk bijvoorbeeld aan een software product waar elke maand voor betaald moet worden of bijvoorbeeld een abonnement op goederen. Een voorbeeld is bijvoorbeeld een abonnement op scheermesjes. De bedrijfsvorm in vorm van een abonnement wordt steeds populairder, dus deze recurring optie bij Mollie is zeker een goede aanvulling op de dienst.

Gemakkelijker met eCurring

De technische implementatie van bovenstaande via het Mollie systeem vergt echter flink wat kennis en is niet voor eenieder weggelegd. Om dit probleem op te lossen heeft Mollie de nieuwe dienst “eCurring” ontwikkeld.

Dit systeem is er voor gemaakt om gemakkelijker de betalingen te ontvangen met de juiste gegevens van de klant. Er is geen moeilijke technische implementatie nodig en Mollie Payments zorgt er direct met eCurring voor dat je aan alle regels voldoet omtrent het automatisch afschrijven van geld van jouw klant.

Uiterlijk van het betaalscherm

Wanneer jouw klanten uiteindelijk gaan afrekenen bij jouw webshop komen zij terecht op een betaalscherm. Het uiterlijk van een betaalscherm is voor veel klanten redelijk belangrijk, de praktijk leert dat veel mensen tijdens deze stap van de transactie nog wel eens willen afhaken.

In onze ogen doet Mollie het heel goed wat betreft het uiterlijk van het betaalscherm. Ten eerste is het betaalscherm responsive, dit betekent dat het ook gewoon goed werkt op een mobiel device zoals een tablet en telefoon. Daarnaast is het uiterlijk heel erg minimaal gehouden, alle aandacht van jouw klant gaat naar de actie om te betalen. Daarnaast wordt er in het scherm heel duidelijk aangegeven wat er moet gebeuren. Hieronder zie je hoe het betaalscherm van een iDeal transactie en een creditcard transactie eruit zien.

mollie credit card betaalscherm

credit card betaalscherm


Mollie iDeal betaalscherm

iDeal betaalscherm

Aantal verplichtingen om Mollie te gebruiken

Om de dienst van Mollie Payments te kunnen gebruiken heb je een btw-nummer nodig. Alleen dan kan je een Mollie account aanmaken. In Nederland kan je geen iDeal betalingen ontvangen als je geen bedrijf bent en dat is één van de redenen waarom er alleen klanten met een btw-nummer worden goedgekeurd om Mollie als psp te gebruiken.

Daarnaast bekijkt Mollie ook de website waar je betalingen voor wilt verwerken alvorens je wordt goedgekeurd. Ze zullen bijvoorbeeld kijken naar de producten die je verkoopt, deze mogen niet verbonden zijn aan illegale of onethische praktijken. Ook moet een webshop bijvoorbeeld voldoen aan de wettelijke eisen voor een webshop. Denk bijvoorbeeld aan correcte contactgegevens en goede algemene voorwaarden.

Conclusie Mollie

In onze ogen is Mollie Payments een zeer goede payment service provider die haar diensten aanbiedt voor zeer aantrekkelijke kosten. De koppeling met de bekende bestaande software werkt voortreffelijk en derhalve is de betaaloptie gemakkelijk te integreren in jouw onderneming.

Het Mollie betaalsysteem staat als zeer betrouwbaar bekend. Het is niet voor niets dat deze payment provider al zo lang op de markt actief is en al zeer veel klanten bedient.

Daarnaast biedt Mollie een breed scala aan betaalmogelijkheden, iets wat tegenwoordig echt nodig is. Ook voor klanten die een betaling willen doen op jouw website is het gemakkelijk, de betaalschermen zien er zeer netjes uit en werken zeer gemakkelijk.

In de backend heb je ook alle belangrijke opties die je kunt verwachten van een payment service provider. Zo kun je via Mollie gemakkelijk bedragen terug storten naar klanten, een uitdraai maken voor de boekhouding en zeer gemakkelijk bekijken welke en hoeveel betalingen je hebt ontvangen.

Software Categorie

Artikelnummer: 7116 Categorie: Tag:

Website Gegevens

Extra informatie

Taal

5 beoordelingen voor Mollie

 1. Tom_Schoofs

  Wij werken al sinds 2018 met Mollie en hebben nog nooit klachten gehad.

 2. Truus Erp van

  Ik heb een vraag voor jullie, via Molly heb ik een betaling gedaan, maar het product nooit ontvangen. Ik kan de website thuisspullen .NL niet meer vinden, gevalletje oplichting? Kan ik dit bedrag van 59, 48€ betaald 20 okt jl nog terughalen via jullie.

  • Zakelijke Software

   Mollie is software die de betalingen tussen een particulier en webwinkel verzorgt. Voor spullen die niet ontvangen zijn dient u bij de webwinkel zelf te zijn of dit te controleren via de bezorgdienst (via track & trace van uw pakket kunt u zien waar het pakket is). Nu lezen wij wel heel erg veel slechte reviews over thuisspullen.nl, dus het is ook verstandig om voordat u ergens iets koopt, eerst kort onderzoek te doen of de site betrouwbaar is.

 3. DTS

  Sinds Mollie op een nieuw facturatie systeem is overgestapt, zijn er verschillen met wat er berekend wordt 0,36 cent incl BTW & facturatie 0,350666, hierdoor ontstaan boekingsvershillen, die volgens MOLLIe gewoon afgeboekt moeten worden als afrondingsverschillen. Omdat Mollie een nieuw systeem heeft moet ik creatief boekhouden.

 4. Peter

  Vandaag een slechte ervaring gehad, medewerkers zijn niet volledige geïnformeerd over de voorwaarden van Visa en geven elke keer andere informatie over de voorwaarden.

 5. W. Baas

  Het email adres word niet gepubliceerd

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.