Multisafepay

(1 klantbeoordeling)

MultiSafePay is een partij met een primaire focus op de klant. Een Europese partij oorspronkelijk gestart in Nederland met 15 jaar+ ervaring. Lees alles over MultiSafePay.

Wie gebruikt deze software? Multisafepay hecht veel waarde aan tarieven & adviezen op maat en kunnen zodoende een breed scala aan mogelijke klanten van oplossingen voorzien. Wie gebruikt deze software? Multisafepay hecht veel waarde aan tarieven & adviezen op maat en kunnen zodoende een breed scala aan mogelijke klanten van oplossingen voorzien.

icoonProductdetails

Begin Prijs Op Aanvraag / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Werkuren
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL Bedrijf Multisafepay
Hoofdkantoor Amsterdam

icoonMultiSafePay als PSP

Een zeer strak en overzichtelijk PSP systeem. Alles met zeer snelle App koppelingen en innovatieve, simpele oplossingen. Laat de toegewijde account managers van MultiSafePay uitleggen hoe het werkt en maak net als duizenden anderen gebruik van deze innovatieve software.

Eenvoudig uitbreiden

Grenzeloos zakendoen

Mobile responsive

Professionele beveiliging

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

MultiSafePay; Een diepere analyse.

Multisafepay is een psp die zich kenmerkt door het accepteren van vele verschillende betaalmethoden. Dit zijn wereldwijde betaalmethoden wel te verstaan. Wanneer jouw onderneming ook buiten Nederland en zelfs buiten de EU actief is, kan het zeer de moeite waard zijn om deze payment provider te overwegen. Zeker ook omdat in het verleden is gebleken dat het een betrouwbare partij is.

Daarnaast biedt het een extra optie die Fast Checkout genoemd wordt. Dit is een methode om een voor de klant supersnelle en gemakkelijke betaalmethode voor mobiel aan te bieden. De Fast Checkout zorgt ervoor dat minder mensen afhaken wanneer ze op mobiel willen betalen.

Kosten van Multisafepay

De prijs van Multisafepay is in vergelijking met andere psp's ondoorzichtig te noemen. Ze geven zelf op de website aan dat ze voor iedereen een offerte op maat willen maken. Met zo'n offerte krijg je inzichtelijk wat de tarieven per transactie zijn voor een bepaalde betaalmethode. Bijvoorbeeld voor iDeal, Paypal, creditcard enzovoort.

Je geeft je wensen, de naam van je website en het aantal verwachte transacties door en zij zullen een vrijblijvend voorstel doen met betrekking tot de kosten die betaald moeten worden. Wij hebben eens met Multisafepay gewerkt en vonden de prijzen toentertijd redelijk, dit was in 2014. Over de huidige tarieven kunnen we dus niets zeggen.

Uitbetaling van Multisafepay

Bij Multisafepay kan je zelf exact beslissen en instellen in welke frequentie je uitbetaald wilt worden. Dit kan bijvoorbeeld elke dag zijn, elke 2 weken of elke zoveelste van de maand.

Ook is er de mogelijkheid om on-demand uitbetaald te worden. Je kunt dan het geld dat jouw klanten betaald hebben en op de rekening van Multisafepay staat met 1 klik laten uitbetalen.

Voor het laten uitbetalen van tegoeden wordt een kleine vergoeding gerekend door deze psp. Het kan daarom raadzaam zijn niet te vaak te laten uitbetalen.

Beschikbare koppelingen

Het bedrijf biedt koppelingen voor de meest gebruikte open-source webshop systemen. Dit is iets dat wij goed kunnen waarderen. Met zo'n plugin of module is de integratie van betaalsystemen in jouw webshop een fluitje van een cent. Er zijn kant-en klare plugins voor onder andere de volgende webshop systemen:

 • Magento (2)
 • Woocommerce
 • Opencart
 • Virtuemart
 • Oscommerce

Er wordt nog meer webshopsoftware ondersteund. Voor de volledige lijst kan je de website van Mutlisafepay bezoeken.

Voor betalingen op WordPress is Woocommerce wel de enige plugin. Als je dus buiten Woocommerce betalingen wilt ontvangen op je WordPress website zul je de api moeten gebruiken. Voor Drupal als CMS systeem is er dan wel weer een plugin beschikbaar die integratie van Multisafepay mogelijk maakt.

API integratie

Natuurlijk is er voor de ontwikkelaars ook weer een makkelijke en uitgebreide API te gebruiken. Met de API van deze psp kunnen de betaaalmethodes gemakkelijk geïntegreerd worden in eigen ontwikkelde applicaties. Er is duidelijke documentatie aanwezig voor het juist implementeren van de betaalmethodes middels de API.

De API integratie biedt ook ondersteuning voor Google Analytics. Dit maakt het dus mogelijk om evenementen te meten in Analytics. Zo kan je handige informatie over het afrekenproces verzamelen.

Verschillende betaalmethodes

Er is een breed scala aan betaalmethodes dat je kunt accepteren via Multisafepay. Zo zijn sowieso alle veel gebruikte betaalmethoden in Nederland ondersteund. Denk bijvoorbeeld aan iDeal, Paypal, creditcard, automatische incasso en overboeking.

Maar er zijn naast de Nederlandse betaalmethoden ook zeer veel buitenlandse betaalmethoden die je kunt accepteren. Dit kan een groot voordeel zijn voor webshops of andere internetondernemingen die internationaal verkeer willen ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan Sofort en Giropay dat in Duitsland populair is, of Bancontact dat populair in België is. Ook voor andere Europese landen is ondersteuning voor de populairste betaalmethode.

Ook achteraf betalen wordt ondersteund. Multisafepay ondersteunt nog geen Afterpay of Klarna. Ze bieden een eigen achteraf-betaal-oplossing aan.

Voor klanten die hun geld terug willen hebben is er ook een goede optie. Het terugstorten van geld dat bijvoorbeeld via iDeal betaald is, is met 1 druk op de knop gedaan. Dit wordt ook direct netjes verwerkt in het overzicht en is dus makkelijk op te nemen in de boekhouding.

Account aanmaken bij Multisafepay

Als je gebruik wilt maken van de betaalmogelijkheden zul je allereerst een account moeten aanmaken bij Multisafepay. Het aanmaken van zo'n account is eenvoudig. Na de aanmelding zullen er enkele documenten van je opgevraagd en vervolgens gekeurd worden door het acceptatie team.

De volgende documenten dien je op te sturen alvorens je geaccepteerd kunt worden:

 • Een recent uittreksel van de kamer van koophandel
 • Kopie identiteitsbewijs
 • Kopie van een bankafschrift van je zakelijke bankrekening

Zonder kvk of zakelijke bankrekening is het dus niet mogelijk om een account aan te maken bij deze payment service provider.

Ondersteuning

Op het moment dat je Multisafepay gaat gebruiken is het natuurlijk van groot belang dat je de implementatie goed uitvoert. Ook is het handig om de werking van de backoffice geheel te begrijpen.

Er is gelukkig een uitgebreide handleiding voor elke plugin beschikbaar. Ook de werking van de beheeromgeving van de payment service provider wordt uitgelegd in een duidelijk handleiding. Onze ervaring met het implementeren aan de hand van de handleiding van Multisafepay is goed.

Daarnaast heb je natuurlijk altijd nog de goede klantenservice. Zij zijn zowel via de mail als telefonisch goed te bereiken. Vragen worden goed en adequaat beantwoord door deze klantenservice.

Conclusie Multisafepay

Multisafepay is een betrouwbare psp die erg veel verschillende internationale en lokale betaalmethoden aanbiedt. Dit kan met name interessant zijn voor ondernemers die veel klanten in het buitenland verwachten.

Het integreren is gemakkelijk. Er is een breed scala aan oplossingen voor bestaande webshop software. Daarnaast is er een goed te gebruiken API voor de integratie.

Ondanks dat de tarieven niet meer direct inzichtelijk zijn kunnen wij uit onze ervaring vertellen dat de tarieven iets hoger zijn dan andere payment service providers.

De backend van Multisafepay ziet er gelikt en overzichtelijk uit. Je hebt snel inzicht tot alle belangrijke informatie die je als ondernemer in wilt kunnen zien. Ook kan je  de nodige zaken zelf regelen in de beheerdersomgeving, denk bijvoorbeeld aan het laten uitbetalen van eventuele tegoeden die op je account staan.

Software Categorie

Artikelnummer: 7113 Categorie:

Website Gegevens

1 beoordeling voor Multisafepay

 1. Peter-Neilen

  Snelle en Pro-Actieve klantenservice van een Nederlandse partij: zeer fijn gebleken voor mij als Webshop Houder

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.