Rompslomp

(1 klantbeoordeling)

Fluitend je facturen maken en je boekhouding doen? Ga boekhouden met Rompslomp. Hét ZZP & Freelance boekhoud pakket.

Wie gebruikt deze software? Aangezien je veel via de APP kan doen is ook dit een goede partij voor de MKB'er / Starter. Wie gebruikt deze software? Aangezien je veel via de APP kan doen is ook dit een goede partij voor de MKB'er / Starter.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 5 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Werkuren
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Via de Helpdesk ( geen tel )

icoonDetails Verkoper

Soortgelijk Facturatie Software
URL Bedrijf Rompslomp.nl
Hoofdkantoor Utrecht

icoonBoekhouden met Rompslomp

Een pakket dat voor iedereen begrijpelijk is en opvalt door ‘eenvoud' is vooral handig voor partijen die geen zin hebben om te boekhouden, maar voornamelijk willen ondernemen met de boekhouding als bijzaak. Rompslomp is namelijk uiterst efficiënt in deze eenvoudigheid. Gemak = Prioriteit.

Maakt boekhouden aangenaam

Bijzonder efficiënt factureren

Gemak = Eenvoud

Gratis proefversie

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Alles over Boekhouden met Rompslomp

Rompslomp is een boekhoudpakket dat zich met name richt op de zelfstandige. Denk hierbij aan zowel zzp'ers, freelancers en eenmanszaken. De boekhouding is voor een zelfstandige een hoofdpijndossier. Rompslomp probeert dit op te lossen door een boekhoudpakket te ontwikkelen dat heel eenvoudig te gebruiken is. De software is ontwikkeld, omdat de eigenaren zelf als ondernemers tegen het probleem om simpele boekhoudsoftware te vinden aan liepen. Ze hebben toen besloten om zelf een boekhoudpakket samen te stellen dat het veel gemakkelijker maakt om de boekhouding te doen.

Functionaliteit Rompslomp

Dat de boekhoudsoftware van Rompslomp voornamelijk op zzp'ers gericht is zie je terug in de functionaliteit. Ze hebben alle functionaliteiten die een zzp'er nodig zou hebben in dit pakket gemaakt. Hieronder een overzicht met de mogelijkheden van het boekhoudpakket:

 • Offertes maken: gemakkelijk een offerte maken voor potentiële klanten. De offertes zijn direct vanuit Rompslomp te sturen. Wanneer de klant akkoord is met de offerte kan je er met 1 klik een factuur van maken.
 • Facturen maken en versturen: in Rompslomp kan je gemakkelijk een factuur maken, geheel in je eigen stijl. De facturen kunnen gemakkelijk vanuit de software verstuurd worden. Ook worden de facturen direct in je boekhouding ingeboekt en verrekend.
 • Urenregistratie: deze functie is natuurlijk onmisbaar voor freelancers. De urenregistratie mogelijkheid houdt precies bij hoeveel uur je aan bepaalde opdracht gewerkt hebt. Dit maakt de projectadministratie een stuk eenvoudiger. Het handige is dat je van de gewerkte uren direct een factuur kan maken.
 • Schoenendoos: een leuke verwijzing naar de schoenendoos die ondernemers vroeger gebruikte om bonnen in te verzamelen. Scan gemakkelijk je bonnen in met je telefoon. Je kunt deze gemakkelijk uploaden met de Rompslomp app. Je kunt op een eigen moment de bonnen inboeken in de boekhouding.
 • Boekhouding doen: gemakkelijk winst en verliesrekening bekijken. Automatisch uitrekenen van de btw-aangifte. Automatisch berekeningen maken van de afschrijving van producten en nog veel meer.

Al deze functies werken erg gemakkelijk. De software is bijzonder gemakkelijk in gebruik, het is geen grote rompslomp om de administratie bij te houden.

Gebruik van het pakket

Alles wat je met Rompslomp doet gebeurt in de cloud. De gehele administratie van jouw bedrijf wordt dus bewaard op de servers van Rompslomp. Een groot voordeel hiervan is dat je je geen zorgen hoeft te maken over het feit of je boekhouding wel goed bewaard wordt. Daarnaast is het handig dat je overal waar je bent je de administratie kan doen en inzien.

De software van Rompslomp kan je vanaf je computer of laptop gemakkelijk gebruiken in je favoriete browser. Dit betekent wel dat je een internetverbinding nodig hebt. Dit is tegenwoordig standaard bij alle grotere boekhoudpakketten.

De App van Rompslomp

Daarnaast is er voor smartphones en tablets een app beschikbaar. Voor zowel Android als iOS (gebruikt voor iPhones en iPads) is er een app beschikbaar. De app is geheel in stijl van Rompslomp en werkt ook zeer gemakkelijk en vanzelfsprekend. Een verschil met apps van andere boekhoudpakketten is dat je bij deze app toegang hebt tot alle functionaliteit van het boekhoudpakket. Bij andere aanbieders zoals bijvoorbeeld Exact Online is de functionaliteit beperkt in de app.

rompslomp

rompslomp boekhouden ( APP)

Kosten Rompslomp

Er zijn 3 verschillende pakketten die je kunt afnemen. Om te beginnen is er een gratis pakket waarmee je onbeperkt facturen en offerte kunt maken. Een beperking van het gratis pakket is dat je de offertes en facturen niet vanuit Rompslomp kunt sturen.

Een volgend pakket is het Rompslomp plus pakket. Hiermee kan je naast de functies van het gratis pakket ook de facturen en offertes versturen vanuit de backend. Ook heb je de urenregistratie mogelijkheid en kan je de uitgaven gemakkelijk inboeken. Dit pakket kost €5 per maand. Dan heb je nog het meest uitgebreide pakket: Rompslomp Pro. bij dit pakket krijg je alle mogelijkheden die deze software heeft. Zo kun je naast de eerder genoemde functies ook een winst- en verliesrekening bijhouden, wordt de btw afdracht automatisch berekend en heb je de mogelijkheid tot het maken van een balans.

Conclusie Rompslomp Boekhouding

Tijdens onze review hebben we gezien hoe goed en gemakkelijk de software van Rompslomp werkt. Het pakket is echt perfect geschikt voor eenmanszaken, zzp'ers en freelancers. Het gebruiksgemak is zeer goed te noemen. De hele interface spreekt voor zich, of je nu op je computer inlogt of de app op je smartphone gebruikt. Bovendien ziet alles er fris en strak uit, iets wat ons erg aanspreekt.

De functionaliteiten die dit boekhoud pakket bieden is precies wat beloofd wordt. Er is voldoende functionaliteit voor de kleine ondernemer en er is niet een teveel aan opties en mogelijkheden. In de praktijk betekent dit dat je snel en effectief je boekhouding kunt regelen. Ook andere administratie zoals offertes opmaken, facturen versturen en urenregistratie werkt prima bij de software. Voor ondernemers die voldoende hebben aan de functionaliteit die Rompslomp biedt is dit een erg goede keuze. De boekhoudsoftware doet wat het belooft op een zeer efficiënte en fijne manier.

1 beoordeling voor Rompslomp

 1. Michel

  Rompslomp Pro – super eenvoudig boekhouden
  Ik ben superblij met Rompslomp. Het is zo gemakkelijk! rekeningen versturen, bonnen inboeken en BTW aangeven. En met 1 klik maak je je jaarrekening. Ideaal voor zzp’ers zoals ik.
  Je kunt het een maand gratis proberen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.