Shoppagina

(1 klantbeoordeling)

Shoppagina richt zich op eenvoud, het is goed mogelijk voor een beginner om met Shoppagina een zeer mooie webshop te maken. Daarbij zijn de prijzen ook laag.

Wie gebruikt deze software? Beginnende webshops en webshops in het midden segment ( niet zeer complex ) Wie gebruikt deze software? Beginnende webshops en webshops in het midden segment ( niet zeer complex )

icoonProductdetails

Begin Prijs € 9,50 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Werkuren
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL Bedrijf Shoppagina.nl
Hoofdkantoor Utrecht

icoonShoppagina Webshop

De naam zegt het al: Shoppagina.nl. Een pagina waar je prima een webshop kunt beginnen. Goede / simpele systemen voor startende ondernemers of startende webshop eigenaren. Een systeem met ook zeer hoge reviews en een grote fanbase. Interessante optie dus!

9.1 op 585+ reviews

Eenvoudig op te zetten

Veel Functionaliteiten

Altijd Responsive

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Shoppagina Review

Shoppagina is een Nederlands bedrijf dat zich specialiseert in webwinkel software en bieden dat aan in de vorm van SaaS (Software as a Service). Ze bieden dus de software voor het ontwikkelen van een webwinkel aan tegen betaling. Omdat Shoppagina verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de software en het systeem, kun jij je als klant volledig focussen op waar je goed in bent, namelijk jouw product!

Het systeem van Shoppagina is net als het systeem van Lightspeed goed geoptimaliseerd (technisch) voor zoekmachines. Hierdoor zijn jouw producten beter vindbaar en zal je op termijn meer omzet gaan draaien, en dus ook meer winst creëren.

Kosten Shoppagina

De eerste 30 dagen kun je als nieuwe klant het systeem van shoppagina volledig gratis testen in de vorm van een proefperiode. Na de proefperiode kun je er zelf voor kiezen of je met Shoppagina door gaat, ja of nee. Wanneer je ervoor kiest om de proefperiode voort te zetten met een betaald pakket, krijg je de keuze uit drie abonnementsvormen:
prijzen shoppagina
De kosten van Shoppagina zijn zeer interessant te noemen, in verhouding tot andere aanbieders zelfs goedkoop. Zeker als je na gaat dat de prijs van je hosting en de domeinnaam inbegrepen zijn. De gemiddelde webshop zal aan het ‘extra’ pakket voldoende hebben, dan ben je dus voor €14.50 per maand voorzien van een goed functionerend webwinkel systeem. Daarnaast is het bij een hoog aantal transacties sowieso interessanter om te kiezen voor het ‘extra’ pakket i.p.v. het ‘basis’ pakket, het scheelt namelijk al meer dan de helft in kosten per transactie aan iDEAL. Dit zorgt ervoor dat jij meer overhoudt per transactie.

Wanneer je als webwinkel vaak met producten werkt van andere leveranciers adviseren wij toch om te kiezen voor het geavanceerde pakket. Ook wanneer je met grotere hoeveelheden werkt. Mocht jouw webshop baat hebben bij een ‘CSV import', dan raden wij deze sterk aan. Het pakket waarbij dit mogelijk is kost 10 euro extra, maar dit staat tegenover het handmatig invullen van alle producten uit jouw webshop.

Let op: wanneer je producten massaal importeert vanuit een groothandel of andere leverancier, is de kans zeer groot te noemen dat alle productomschrijvingen een kopie zijn van de productomschrijving op de website van de leverancier. Zelfs als dit niet het geval is zullen veel andere resellers exact dezelfde productomschrijvingen hanteren, dit wordt gezien als duplicate content en zal worden afgestraft door Google. Zorg er dus altijd voor dat je na het importeren van een CSV alle productpagina’s op no index zet of voor alle (belangrijke) producten een unieke productbeschrijving maakt. Je kunt je voorstellen dat, wanneer je duizenden producten inlaadt op je webshop met een duplicate content, dat Google dit af zal gaan straffen.

Backend van Shoppagina

Binnen de backend van Shoppagina kun je meerdere zaken aanpassen om jouw webshop zo goed en duidelijk mogelijk in te richten. Hieronder enkele voorbeelden van functionaliteiten die te gebruiken zijn:

  • Producten beheren; aanpassen van huidige en toevoegen van nieuwe.
  • Content beheren; aanpassen van huidige blogberichten en pagina’s en toevoegen van nieuwe.
  • Klantenservice (geen ticketsysteem of lange wachttijden, maar direct contact met medewerkers)
  • Facturen beheren
  • Pakbonnen uitprinten.

Middels een dashboard in de backend wordt heel overzichtelijk laten zien wat de status van verschillende onderdelen binnen jouw webshop is. Denk bijvoorbeeld aan statistieken m.b.t. orders en bijbehorende omzet, openstaande orders, handleidingen en overige statistieken.
backend shoppagina

Naast het bovenstaande dashboard is het ook nog mogelijk om gebruik te maken van een multi editor. Met de Multi editor kun je in één keer de prijzen wijzigen van meerdere producten, een korting doorberekenen op meerdere producten tegelijk en nog veel meer efficiënte oplossingen toevoegen.

Design en layout van webwinkels

Shoppagina is zoals eerder benoemd een heel eenvoudig systeem en biedt dan ook de mogelijkheid om zelf het hele design aan te passen. Door middel van een simpele uitleg en een simpele werking van het systeem kan iemand zonder technische kennis een webshop volledig naar eigen wens aanpassen. Zelfs voor de mensen die een volledig unieke webshop willen hebben, kan er een eigen CSS stylesheet toegevoegd worden in de backend en is de webshop echt van jou. Shoppagina biedt zelf geen support aan op het gebied van design, echter blijkt uit veel eigen ervaringen dat dit ook niet nodig is, omdat veel gebruikers er zelf uitkomen.

Koppelingen integreren in Shoppagina webshop

Aan de effectieve en overzichtelijke oplossingen is duidelijk te zien dat Shoppagina streeft naar een geautomatiseerd en dus efficiënt systeem. Om voor alle gebruikers aan deze wensen te voldoen dienen er veel verschillende koppelingen gemaakt te worden om dit mogelijk te maken.

Verzenden van producten

Shoppagina biedt een koppeling aan met PostNL, zo kunnen pakbonnen direct kant-en-klaar uitgeprint worden en kunnen de pakketten snel verzonden worden. Daarnaast heeft Shoppagina een directe deal met PostNL waardoor alle pakketten die verkocht worden via Shoppagina webshops maar €4,95 verzendkosten betalen waar dat normaal gesproken €6,95 is. Bereken eens hoeveel geld dit jouw webshop zal besparen.

Marketingkanalen

Shoppagina heeft een samenwerking met Google Adwords waarmee je bij het aanmelden bij Shoppagina.nl een Google Adwords tegoed ontvangt van €75,- euro, dit is voor veel beginnende webwinkeliers natuurlijk mooi meegenomen.

Verder is de software van Shoppagina geoptimaliseerd voor zoekmachines en kun je dus organische verkopen gaan behalen. En is er een weblog functie geïntegreerd waarop je extra informatie kunt plaatsen voor jouw bezoekers en klanten, hier kun je ook extra traffic door behalen.

Naast deze functies (zijn bij de meeste webshop software systemen geïntegreerd) biedt Shoppagina de optie om feedback en ervaringen van klanten te tonen. Uit onderzoek blijkt dat dit van grote invloed is op de betrouwbaarheid van de webwinkel en als bevestiging dient of de webshop kwalitatief is. Middels de koppeling kunnen ervaringen vanuit The Feedback Company en KiyOh eenvoudig getoond worden (ook in Adwords advertenties).

Als startende webshop is het moeilijk om direct een groot publiek te bereiken. Shoppagina biedt daarom de mogelijkheid om koppelingen te integreren in jouw webshop, waardoor jouw producten aangeboden worden op grote vergelijkingssites als: Twenga, Beslist, Vergelijk.nl en Google Shopping. Deze platformen hebben al verkeer en op deze manier worden jouw producten opeens ook getoond aan een groot publiek.

Om vervolgens deze klanten vast te houden en opnieuw te benaderen is de Mailchimp koppeling (nieuwsbrief software) interessant. Deze kun je direct in de webshop implementeren en kan volledig geautomatiseerd worden.

Conclusie Shoppagina

Het systeem van Shoppagina is een enorm goed functionerend webshop software systeem tegen een hele eerlijke prijs! Tijdens onze Shoppagina review zijn we vaak blij verrast. Het wordt vaak gezien als een oplossing voor de relatief kleinere webwinkeliers, echter kunnen in onze ogen ook grote webwinkels gerust gebruik maken van het systeem van Shoppagina.

Software Categorie

Artikelnummer: 7102 Categorie:

Website Gegevens

1 beoordeling voor Shoppagina

  1. Tessa

    Fijn voor starters, bekend ook om de zeer snelle service.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.