Sisow

(1 klantbeoordeling)

Sisow is een goede PSP voor Nederlandse webshops. Bovenal is Sisow een PSP waar geen abonnementskosten betaald hoeven te worden. Lees meer over Sisow!

Wie gebruikt deze software? Sisow richt zich voornamelijk op Ondernemers, Starters en ZZP'ers Wie gebruikt deze software? Sisow richt zich voornamelijk op Ondernemers, Starters en ZZP'ers

icoonProductdetails

Begin Prijs € 0 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Werkuren
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL Bedrijf Sisow.nl
Hoofdkantoor Helmond

icoonSisow PSP

Sisow is een partij die in het gat is gesprongen van ‘prijs'. Zo richten ze zich op lage kosten en op die manier trekken ze veel webwinkeliers naar zich toe. Natuurlijk proberen ze met die lage prijs toch nog dezelfde service te bieden als die van de duurdere alternatieven. Lukt dit ook?

Focus op lage prijzen

GEEN abonnemenstkosten

Gratis plug-ins en upgrades

Altijd bereikbaar

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Review Sisow

Sisow is een collecterende payment service provider die in Nederland door erg veel ondernemers gebruikt wordt. De reden hiervan is dat de tarieven aantrekkelijk zijn en er veel betaalmethodes geaccepteerd kunnen worden met deze psp. Natuurlijk zijn iDeal, Paypal en creditcard betalingen daar 3 voorbeelden van.

Daarnaast is de reputatie van Sisow goed te noemen. Ze zijn een erg bekende partij als payment service provider. Dit geeft automatisch veel vertrouwen bij mensen die een payment service provider moeten kiezen voor hun onderneming.

Hieronder vind je een review over de functionaliteit van Sisow en lees je onze ervaringen met deze payment service provider.

Kosten van Sisow

Sisow rekent geen maandelijkse abonnementskosten om gebruik te maken van hun service, dit is iets dat aantrekkelijk moet zijn vooral onderneming met niet al te veel transacties.

Uiteraard worden er wel kosten in rekening gebracht per transactie. Zo betaal je voor een geslaagde iDeal transactie €0.45 en voor een Paypal transactie betaal je €0.25 plus de Paypal fee. Voor een complete lijst met transactiekosten adviseren we je om de Sisow website zelf te bezoeken, daar staat een duidelijk overzicht van transactiekosten.

Implementatie op website

Er zijn verschillende plug-ins beschikbaar voor de bekendere webshop software- en ook voor content management systemen. Voor de volgende systemen zijn standaard plug-ins of modules gratis te downloaden zodat deze gemakkelijk ingezet kunnen worden.

Zo zijn er onder andere gratis oplossingen te downloaden voor:

 • Magento
 • Opencart
 • Woocommerce
 • Luondo
 • Oscommerce

En nog vele andere minder gebruikte oplossingen. Daarnaast hebben sommige cloud based webshop oplossingen ook Sisow als betaalmethode geïntegreerd middels de goede API die beschikbaar wordt gesteld. Luondo is bijvoorbeeld een Nederlandse aanbieder die deze psp geïntegreerd heeft in haar omgeving.

Onze ervaringen met Sisow zijn enkel in combinatie met Woocommerce geweest. Dit ging zeer eenvoudig en prettig.

API voor koppeling

Net als de andere payment providers hebben ze ook een API waarmee je zelf een koppeling kunt maken met jouw online onderneming. De API is relatief gemakkelijk te gebruiken, zeker goede programmeurs kunnen hier gemakkelijk mee aan de slag en hiermee kan de betaling dus dynamischer geïmplementeerd dan met een plug-in. Je kunt deze gebruiken voor andere acties dan de standaard, zoals het accepteren van webshop betalingen. Voor sommige ondernemingen is dit simpelweg nodig.

Je zou de API dus ook kunnen gebruiken om Sisow bijvoorbeeld te integreren in een bestaande WordPress installatie. Naast de Woocommerce plugin is er namelijk geen kant en klare oplossing om Sisow en WordPress te combineren.

Goede ondersteuning en documentatie

Voor alle mogelijkheden die Sisow te bieden heeft, is er een duidelijke documentatie beschikbaar. Zo is de API uitgebreid gedocumenteerd en is er voor de kant en klare plug-ins eigenlijk altijd een duidelijke uitleg hoe je deze dient te installeren en in te stellen.

Mocht je er niet uit komen is er altijd de mogelijkheid om je vraag te stellen bij de support afdeling van Sisow. Deze is per mail en telefonisch goed bereikbaar. De klantenservice is natuurlijk geheel in het Nederlands .

Veel betaalmethodes ondersteund

Sisow ondersteunt de meest gebruikte betaalmethodes in Nederland allemaal. Denk bijvoorbeeld aan iDeal, overboeking, Paypal en de meest gebruikte creditcards. Ook zijn er mogelijkheden om achteraf betalen mogelijk te maken geïntegreerd in de mogelijkheden. Achteraf betalen kan bijvoorbeeld met Klarna, er is geen koppeling tussen Afterpay en Sisow.

Maar ook voor betalingen vanuit het buitenland biedt deze psp de nodige oplossingen. Zo wordt bancontact, dat veel gebruikt wordt in België, ondersteunt. Ook Sofort, een bekende online betaalmethode in Duitsland, wordt ondersteunt door Sisow.

Wanneer je een payment service provider zoekt waar voldoende betaalmethodes worden ondersteund ben je bij Sisow waarschijnlijk aan het juiste adres.

Uitbetaling van Sisow

Je kunt zelf exact instellen wanneer en hoe vaak je uitbetaald wilt worden. Zo kan je instellen dat je het 1 x per zoveel dagen, bij een betaald bedrag of na een x-aantal transacties binnen krijgt. Daarnaast kan je ook nog kiezen om het op een vaste dag per week of per maand te doen.

Veel ondernemers kiezen een lage frequentie omdat ze de bijschrijvingskosten van de bank liever niet te vaak betalen. Iets wat natuurlijk hartstikke logisch is. Sisow zelf rekent vanaf 2015 al geen kosten meer voor het overschrijven van zo'n batch betaling.

Onze ervaring met Sisow is dat het geld altijd heel snel op de rekening gestort staat. Dit maakt de betalingsprovider mede zo betrouwbaar.

Account aanmaken bij Sisow

Als je gebruik wilt maken van van de dienst is het noodzakelijk om een account aan te maken. Het aanmaken van een account is gemakkelijk op de website te doen.

Er zijn wel een aantal vereisten waaraan je moet voldoen voordat je geaccepteerd wordt door Sisow. Het is bijvoorbeeld nodig om de volgende informatie op te sturen:

 • Kopie identiteitskaart
 • Kopie bankafschrift
 • Uittreksel KvK

Zonder kvk is het dus niet mogelijk om gebruik te maken van Sisow. Maar een zakelijke rekening is dan niet weer nodig, het is dus erg toegankelijk voor kleine ondernemers.

Terug betalingen via Sisow

Wanneer een klant gebruik maakt van zijn of haar retourrecht of wanneer er een andere reden is dat je het geld wilt terugstorten is dat geen probleem bij Sisow. In de backend kan je simpelweg kiezen om een bepaalde bedrag terug te betalen aan de desbetreffende klant die dit betaald heeft.

Dit is een erg handige optie zonder dat het nodig is om handmatig geld terug te boeken wanneer dit moet.

Betaalscherm van Sisow

Het daadwerkelijk betalen werpt bij potentiële klanten altijd een barrière op, niemand houdt van betalen. Het is daarom belangrijk om het betaalscherm er zo duidelijk en betrouwbaar mogelijk te laten zien.

Sisow heeft dit mooi opgelost door betalende klanten direct door te sturen naar het betaalscherm van de bank waar de klant voor kiest. Dit zorgt direct voor veel vertrouwen bij de klant en maakt de kans op daadwerkelijk betalen groter dan wanneer een afwijkend betaalscherm wordt getoond.

Conclusie Sisow

Sisow is een psp die al geruime tijd actief is in de markt en dus genoeg ervaring heeft. In onze ogen zie je dit ook terug in de betrouwbaarheid en de service die geboden wordt.

De backend oogt wat verouderd en kan gemoderniseerd worden zodat er overzichtelijker en sneller gewerkt kan worden. Alle veel gebruikte functies vind je wel terug in de beheerdersomgeving.

De tarieven voor Sisow zijn aantrekkelijk. Je betaalt geen abonnementskosten, in plaats daarvan betaal je een vast tarief per transactie die gerealiseerd wordt via Sisow. Deze tarieven zijn in vergelijking met andere aanbieders zeer redelijk te noemen. Bezoek de website zelf eens om te kijken wat er allemaal mogelijk is! Wanneer de dienst aan alle eisen voldoet die je stelt aan een psp dan raden we je een Sisow account aanmaken van harte aan.

Software Categorie

Artikelnummer: 7115 Categorie:

Website Gegevens

1 beoordeling voor Sisow

 1. SCHN

  Erg fijn om als webshop houder om met Sisow samen te werken

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.