Teamleader

(2 klantbeoordelingen)

Met Teamleader heb je klantenbeheer, projectmanagement en onder meer facturatie in één handige tool. De software helpt je verder onder meer met uren registreren, geld incasseren, offertes maken, facturen en klantmanagement. Teamleader is onder meer geschikt voor digitale bureaus, voor mkb-bedrijven, voor architecten, bouw, installatie en onderhoud. Met Teamleader stap je van professionele offertes naar project, registreer je simpel uren en verstuur je makkelijk facturen. Teamleader is al goede software voor Facturatie, Urenregistratie en Projectmanagement. Maar Teamleader is voornamelijk geschikt als CRM. Bekijk waarom.

Wie gebruikt deze software? Teamleader CRM is ideaal voor Nederlandse bedrijven van 5 tot 20 werknemers met 10 tot 2000 bedrijfscontacten. Wie gebruikt deze software? Teamleader CRM is ideaal voor Nederlandse bedrijven van 5 tot 20 werknemers met 10 tot 2000 bedrijfscontacten.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 25 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Teamleader Academy
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Werkuren
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

URL Bedrijf Teamleader.eu
Hoofdkantoor België

icoonTeamleader als CRM Pakket

Teamleader CRM is een CRM systeem dat in de cloud draait, je kunt dus overal gebruik maken van dit systeem. Teamleader richt zich voornamelijk op de MKB markt en probeert voor deze doelgroep aansluitende CRM software voor een goede prijs aan te bieden. Sterke eigenschappen van deze software: 

All-in-one tool voor MKB

Bijzonder efficiënt factureren

Zeer veel functionaliteiten

Gratis proefversie

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Functionaliteiten van Teamleader CRM

Teamleader CRMBij een goede keuze voor een CRM-systeem voor jouw organisatie moet de software goed aansluiten en moeten de functionaliteiten goed overeenkomen met de functionaliteiten die voor jou als gebruiker belangrijk zijn. Lees hieronder alle functionaliteiten die invloed kunnen hebben op jouw uiteindelijke keuze.

Informatie over klanten en contacten bewaren

Teamleader biedt een fantastische, tijdbesparende manier om contacten en klanten op te slaan. Wanneer je een bedrijf invult als klant, hoef je bijvoorbeeld enkel het kvk in te vullen. De bijbehorende naw-gegevens worden vervolgens automatisch toegevoegd.

Daarnaast maak je eenvoudig verschillende groepen (segmenten) aan binnen je contacten. Zo kan je bijvoorbeeld klanten en leveranciers makkelijk van elkaar scheiden. Of klanten uit diverse sectoren of steden afzonderlijk benaderen.

Agenda beheren (en delen)

In de agenda van Teamleader kan je al je activiteiten duidelijk en overzichtelijk inplannen. Ook telefoontjes en meetings met contacten uit het systeem kunnen eenvoudig worden ingepland.

Als je je agenda deelt met je collega’s kunnen zij ook direct zien wanneer je wel of niet beschikbaar bent. Voor je collega’s kan je taken, meetings en calls inplannen. Zij registreren op hun beurt dan weer moeiteloos de uren van wat ze doen.Daarnaast kan je de agenda synchroniseren met veelgebruikte online agenda’s, zoals Google Calendar, Office 365, iCloud en meer. Bijzonder handig om bijvoorbeeld Google apps te koppelen en zo je Gmail en bestanden vanuit Google Drive ook in het systeem te hebben.

Offertes in jouw huisstijl maken

Een manier om op een simpele wijze professioneel over te komen op jouw (potentiële) klanten is het hanteren van een eigen huisstijl, met bijvoorbeeld eigen logo en kleuren. In Teamleader kan je je offerte opmaken in de huisstijl van jouw bedrijf.

Deze offerte kan uiteindelijk gemakkelijk goedgekeurd worden door de klant. Hierna kan je er automatisch een factuur van maken en versturen.

Facturen sturen naar je klanten

Je kunt je klanten direct vanuit Teamleader CRM factureren, de Teamleader facturatie functie werkt overigens uitmuntend. De facturatie werk zeer goed en wordt uiteraard in jouw huisstijl verstuurd.

Door de koppeling met een geïntegreerd boekhoudpakket kan je gemakkelijk de status van de factuur bekijken. Wanneer klanten te laat zijn met betalen krijg je daar automatisch een waarschuwing van.

Aks klanten een abonnement bij jouw bedrijf lopen is er ook een goede oplossing die Teamleader biedt. Je kunt namelijk automatisch maandelijks facturen sturen.

Klantvragen en support mogelijkheid

Met het ingebouwde support systeem kunnen klanten ondersteuning vragen. Eventuele klantenservice en support vragen kan je beantwoorden via dit geïntegreerde systeem.

Het is ook te gebruiken om interne support te geven en vragen te kunnen beantwoorden.

Teamleader app

Dit CRM systeem is ook te gebruiken vanuit de app die het bedrijf ontwikkeld heeft. Je kunt gemakkelijk je agenda bijwerken, je contacten beheren en telefoongesprekken voeren met hulp van de app.

Ook de werking van de app spreekt voor zich. In de app is er iets minder functionaliteit, zaken als contacten en afspraken nakijken kunnen allemaal prima in de app gedaan worden. De app voor Android en iPhone doet precies wat die moet doen.

De app van Teamleader is één van de betere apps die we ervaren hebben bij het gebruiken van een app voor CRM software.

Nieuwsbrieven versturen

Een mooie toevoeging is dat het versturen van een nieuwsbrief binnen het geïntegreerde platform van Teamleader kinderlijk eenvoudig is. Hier is het weer handig dat je contacten in groepen zijn opgedeeld. Je kunt namelijk gemakkelijk een nieuwsbrief sturen naar een bepaalde klantgroep.

Veel gekoppelde software in de marketplace

Er is veel software die te koppelen is aan Teamleader. Op deze manier is de functionaliteit van Teamleader echt gemakkelijk uit te breiden. Hieronder vind je een lijstje van een aantal apps die je kunt koppelen aan dit CRM systeem:

 • Google Apps, kan je bijvoorbeeld gemakkelijk je agenda synchroniseren
 • Dropbox, om bestanden te koppelen en te delen
 • Mailchimp, om nieuwsbrieven te versturen
 • Mollie, om betalingen te verwerken
 • Exact online, om de boekhouding direct aan de facturen te koppelen
 • Twinfield, ook een boekhoudprogramma

En dit zijn nog maar enkele voorbeelden. Teamleader heeft echt tal van boekhoudsoftware aan hun CRM systeem gekoppeld. Ook andere add-ons voor marketing zin beschikbaar. Dit maakt de implementatie binnen een bedrijf dat al gebruikt maakt van bovenstaande software een stuk eenvoudiger en dus goedkoper.

Door de integratie van de externe oplossingen wordt een CRM systeem dus een stuk veelzijdiger dan dat het in de basis eigenlijk is.

Teamleader API

Teamleader biedt een vernieuwde API aan die je in staat stelt om de functionaliteit nog verder uit te breiden. Met behulp van die API kan je makkelijk data in realtime uitvoeren en inlezen in externe apps en software. Er is duidelijke en uitgebreide documentatie beschikbaar voor de Teamleader API.

Met de API is het dus ook mogelijk een koppeling te tussen al bestaande software en Teamleader. Er is hier zelfs een fonds vanuit Teamleader voor beschikbaar gemaakt.

Custom fields

In het Teamleader CRM is er de mogelijkheid om custom fields toe te voegen. Met zo'n custom field heb je de mogelijkheid om extra informatie toe te voegen aan jouw contacten. Het kan bijvoorbeeld handig zijn om te weten wat voor auto iemand rijdt.

Gebruiksvriendelijkheid

De ervaring met de gebruiksvriendelijkheid van Teamleader is simpelweg heel erg goed te noemen. Niet alleen wanneer je Teamleader in de  browser gebruikt, maar ook in de app is het erg gemakkelijk en overzichtelijk in gebruik.

In je browser zie je na het inloggen een zeer duidelijk dashboard waarin al de functionaliteit direct zichtbaar en toegankelijk is. Onze ervaring is dat het voor iedereen gemakkelijk en snel te begrijpen is. De verschillende opties als facturen aanmaken, klantinformatie, planning in de agenda zetten, tickets beantwoorden enzovoort werken allemaal intuïtief.

Kosten Teamleader

Voor het gebruik van dit CRM systeem moet uiteraard wel betaald worden. Teamleader probeert zich betaalbaar in de markt te zetten voor de MKB'er en dat lukt ze goed.

Het goedkoopste abonnement kost €25 per maand en daarvoor kan je met 2 gebruikers gebruik maken van dit CRM systeem. Als er meer dan 2 gebruikers gebruik moeten maken betaal je voor elke volgende gebruiker €10 per maand. Deze prijs per maand geldt alleen als je een jaarabonnement neemt en per jaar betaalt. Als je per kwartaal wilt betalen gaan de prijzen iets omhoog, dan kosten de eerste 2 gebruikers €30 in totaal en betaal je voor elke volgende gebruiker €15.

Teamleader Gratis proberen

Je kunt Teamleader gratis proberen in de 14 dagen proefperiode. Tijdens deze proefperiode kan je gebruik maken van de functies die dit CRM je biedt en dus echt ervaren of deze software aan je eisen voldoet. Deze gratis proefperiode kan je zien als een Teamleader demo waardoor je ervaring met het product krijgt.

Conclusie Teamleader

Teamleader heeft een zeer goed CRM systeem ontwikkeld tegen zeer aantrekkelijke prijzen. De software is gemakkelijk in gebruik en is vanaf elke plek met een internetverbinding bereikbaar en te gebruiken, doordat de software in de cloud draait. De functionaliteit die standaard aanwezig is, is zeer uitgebreid. Maar door de koppelingen en beschikbare api zijn de mogelijkheden werkelijk heel uitgebreid.

Onze ervaring en conclusie is dan ook dat Teamleader een zeer goed CRM is dat voor veel midden- en klein bedrijven aantrekkelijk is. Een Teamleader alternatief is bijvoorbeeld Exact online CRM of het CRM systeem van e-Boekhouden.

Website Gegevens

Zeer brede bedrijfssoftware voor CRM & Project Management
Website: teamleader.eu

Extra informatie

Proefversie

Taal

Bedrijfsvorm

2 beoordelingen voor Teamleader

 1. HR Services

  Wij gebruiken deze software al jaren naar hoge tevredenheid als MKB Bedrijf

 2. Enschede Transport

  Gewoonweg goede planning software, misschien zelfs wel de beste software in de markt.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *