WooCommerce

(2 klantbeoordelingen)

Woocommerce is een veel gebruikt platform. Door dit hoge gebruik zijn er 1000en plugins / uitbreidingen en kan je met Woocommerce echt alle kanten op. Lees alles over Woocommerce!

Wie gebruikt deze software? Voor WordPress Experts en Technische Webmasters Wie gebruikt deze software? Voor WordPress Experts en Technische Webmasters

icoonProductdetails

Begin Prijs € 0 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blog met Tips
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Learn Woocommerce
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] Veel documentatie
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mail & Tel

icoonDetails Verkoper

Relevante artikelen [icon name=”fas” class=”fa-check”] WooC: a of Nee?
[icon name=”fas” class=”fa-check”] WooC & iDeal
URL Bedrijf Woocommerce.com
Hoofdkantoor San Francisco

icoonWooCommerce & WordPress

Woocommerce is maar liefst 72.000.000 keer gedownload. 28% van alle online stores ter wereld draait op Woocommerce. Woocommerce heeft een gratis aansluiting bij WordPress, wel moet je als je WooCommerce professioneel wilt gebruiken enkele plugins aanschaffen. Hierdoor is het in het beginsel wel gratis, maar moet je voor professioneel gebruik toch echt wel de creditcard pakken. Voor WooCommerce hosting zit je helemaal goed bij SiteGround die hebben speciale snelle WooCommerce webshop pakketten.

Meest gebruikte Webshop Systeem

Zoveel voor kleine als grote shops

Zeer veel functionaliteiten

Gratis gebruiken is goed mogelijk

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

Woocommerce als Webshop pakket

Een webshop opzetten hoeft niet lastig te zijn wanneer voor je het gebruik van het Woocommerce webshop pakket kiest. Woocommerce en WordPress gaan hand in hand met elkaar, aangezien Woocommerce een WordPress plug-in betreft. Na het installeren van deze plug-in in je WordPress-omgeving kun je direct aan de slag! In deze Woocommerce review vertellen we je meer over de mogelijkheden die je met dit webshop pakket hebt. Wanneer start jij een eigen Woo commerce webwinkel?

Zoals reeds beschreven werd, kan Woocommerce als WordPress plug-in geïnstalleerd worden. WordPress is gratis te downloaden en kan soms zelfs met één klik op je webhosting-pakket geplaatst worden! Dit verschilt per aanbieder van webhostingpakketten. Na het installeren van de plug-in heb je de keuze uit een breed scala aan Woocommerce themes, om je webwinkel helemaal naar je eigen hand te zetten. Daarbij bestaan er verschillende Woocommerce plug-ins om de functionaliteit van je webwinkels uit te breiden. Kies bijvoorbeeld voor een plug-in om kortingscodes aan te kunnen bieden, een plug-in om het aantal betaalmogelijkheden te verruimen, enzovoorts.

Kosten Woocommerce pakket

Voor het gebruik van het Woocommerce webshop pakket hoeft niet betaald te worden. Je kunt deze plug-in gratis toevoegen aan je WordPress-omgeving. Heb je een WordPress website via WordPress.com aangemaakt, dan betaal je hier mogelijk maandelijks voor. Kies je ervoor om WordPress op een eigen webhostingpakket te installeren, dan betaal je logischerwijs voor het webhostingpakket. Het zijn indirecte kosten voor het gebruik van Woocommerce en WordPress. Wil je een Woocommerce demo gebruiken? Neem in dat geval een gratis account op WordPress.com en koppel deze aan Woocommerce.

Ook het downloaden van een Woocommerce theme of Woocommerce plug-ins kan kosten met zich meebrengen. Er zijn gratis Woocommerce themes, maar deze voldoen wellicht niet aan je wensen. In zo’n geval kan het gebruik van een betaalde Woocommerce theme het overwegen waard zijn. Vaak liggen de kosten voor een Woocommerce lay-out of plug-in tussen de 50 en 100 euro. Het merendeel van de plug-ins om een webwinkel mee te kunnen maken zijn gratis.

Functies en koppelingen van Woocommerce

De basis van het Woocommerce webshop pakket is relatief simpel. In het bijzonder, wanneer je Woocommerce in het Nederlands kiest. Je kunt nieuwe producten toevoegen, je kunt productcategorieën aanmaken, je kunt productomschrijvingen bij je producten publiceren, enzovoorts. Om je webshop helemaal naar je eigen hand te zetten, kun je verschillende plug-ins downloaden. Zoals eerder al werd aangehaald, kun je hiermee extra betaalopties bieden aan klanten, kun je meer uit de verzamelde data halen, kun je een Woocommerce one page checkout ontwikkelen, enzovoorts.

Houd er rekening mee dat deze plug-ins voor Woocommerce vaak door externe ontwikkelaars ontwikkeld worden. Dit betekent dat de veiligheid hiervan niet gecontroleerd wordt. Lees voor het installeren van nieuwe Woocommerce plug-ins of themes altijd de recensies van andere gebruikers door. Je wilt immers voorkomen dat je webwinkel aangevallen kan worden door hackers.

Woocommerce koppelen aan een boekhoudpakket

Om het overzicht over je administratie te behouden, kan het slim zijn om je Woocommerce website te koppelen aan een boekhoudpakket. Er zijn veel boekhoudpakketten met een eigen plug-in voor Woocommerce. Na het installeren van deze plug-in worden transacties automatisch naar je boekhoudpakket geëxporteerd. Ook in Woocommerce zelf kun je een Excel-bestand met transacties exporteren.

Beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Eerder werd al beschreven dat Woocommerce in het Nederlands te installeren is. Dit maakt dit webshop pakket zeer gebruiksvriendelijk. Daarbij heb je weinig tot geen technische kennis nodig om een Woocommerce theme of een van de vele plug-ins te kunnen installeren. Mocht je het lastig vinden om aan de slag te gaan, dan vind je op verschillende websites een Woocommerce handleiding. Ook op de website van dit webshop pakket zelf vind je een uitgebreide Woocommerce support met tal van artikelen over de functies die het pakket biedt.

Tip: kijk ook eens naar de combinatie van Woocommerce en Yoast SEO! Met deze plug-in, die ook veel voor WordPress gebruikt wordt, is het mogelijk om nog meer uit je webshop te halen. Je kunt met deze plug-in werken aan de posities van je webwinkel in de zoekresultaten. Zo trek je meer bezoekers! Ook voor het gebruik van deze plug-in zijn op internet veel instructies te vinden.

Conclusies over Woocommerce webshop pakket

Woocommerce is een interessant webshop pakket, wat enigszins lijkt op bijvoorbeeld Magento. Niet voor niets wordt de vergelijking Woocommerce vs. Magento vaak gemaakt. Het webshop pakket is gratis te gebruiken, wat Woocommerce zeer interessant maakt voor een beginnende webwinkelhouder. In het bijzonder, doordat Woocommerce in het Nederlands beschikbaar is en daarbij zeer gebruiksvriendelijk werkt. Je kunt het pakket combineren met een WordPress website op je eigen webhostingpakket, of met een WordPress website via WordPress.com.

Op internet zijn tal van Woocommerce themes en Woocommerce plug-ins te vinden waarmee je de functionaliteit van de website uitbreidt. Kijk bijvoorbeeld naar de combinatie van Woocommerce en iDeal, door Woocommerce aan Mollie te koppelen. De website sluit zo goed aan bij de wensen van de Nederlandse consument.

Software Categorie

Artikelnummer: 7106 Categorie:

Website Gegevens

2 beoordelingen voor WooCommerce

  1. rene

    Te Complexe Software voor Starters, eerst moet je volledig WordPress snappen en dan ook nog eens Woocommerce en alle plugins.

  2. Jim

    Even oefenen maar dan merk je dat het lekker in elkaar steekt

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.