WordPress

(1 klantbeoordeling)

Wordpress is een goed systeem voor het maken van professionele websites. Zelfs deze portal draait op Wordpress. Lees ook over de zakelijke mogelijkheden!

Wie gebruikt deze software? WordPress is het grootste CMS ter wereld en biedt ook zakelijke oplossingen, van kleine tot grote ondernemingen. Wie gebruikt deze software? WordPress is het grootste CMS ter wereld en biedt ook zakelijke oplossingen, van kleine tot grote ondernemingen.

icoonProductdetails

Begin Prijs € 3 / Maand
Zie prijs details
Gratis Versie [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja
Gratis Uitproberen [icon name=”fas” class=”fa-check”] Ja, probeer gratis
Training [icon name=”fas” class=”fa-check”] Miljoenen Video's
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Vele Cursussen
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Blogs vol met tips
Support [icon name=”fas” class=”fa-check”] 24/7
[icon name=”fas” class=”fa-check”] Mails & Telefonisch

icoonDetails Verkoper

URL Bedrijf WordPress.com
Hoofdkantoor San Francisco

icoonWordPress Zakelijke Mogelijkheden

Via hosting partijen is WordPress ook gratis te draaien, echter is het voor de zakelijke gebruiker ideaal om een klein pakket af te nemen en zodoende eenvoudiger een mooie bedrijfswebsite te maken. De prijzen beginnen voor Bloggers op € 3 euro per maand en kunnen oplopen tot het hele e-commerce pakket van €45 per maand.

Meest gebruikte systeem ter wereld

24/7 Ondersteuning

10.000en Plugins (Veel gratis)

Veel hulp op blogs / forums

icoonOndernemingsvormen die passen bij deze software

Starters & ZZP'ers 0
MKB (2 tot 10 FTE) 0
MKB ( 11 tot 50 FTE) 0
Grote Organisaties 0

WordPress Website Maken Review

WordPress sites zijn niet meer weg te denken van het internet! Met het WordPress website pakket, wat ook wel content management systeem genoemd wordt, is het opzetten van een website heel eenvoudig. Je kunt WordPress downloaden en op je eigen webhostingpakket installeren, of voor een website bij WordPress.com kiezen. Vaak blijkt het downloaden en installeren van het WordPress website pakket de voordeligste optie te zijn op termijn. In deze WordPress review vertellen we je meer over de werking van dit pakket.

WordPress website pakket

Het WordPress website pakket is heel eenvoudig op een eigen server te installeren. Zou je voor een website op WordPress.com kiezen, dan is dit niet nodig. Na het installeren van het pakket heb je de keuze uit duizenden plug-ins en WordPress themes waarmee je de functionaliteit van je website helemaal naar je eigen hand kunt zetten. Voeg een webwinkel aan je website toe, kies voor een contactformulier op je website, enzovoorts. De WordPress download button vind je op de website van WordPress zelf. Het pakket is gratis te downloaden en ook in het Nederlands beschikbaar.

Kosten WordPress pakket

Zoals reeds beschreven werd, hoeft niet betaald te worden voor het downloaden van het WordPress website pakket. Wanneer je een WordPress website maakt via WordPress.com heb je de keuze uit vier verschillende pakketten. Het basispakket is gratis en kan onbeperkt gebruikt worden. Houd er rekening mee dat er in dit geval wel reclame (in de vorm van een link naar WordPress.com) aan je website toegevoegd wordt. Voor een bedrag van 5 euro per maand heb je een eigen domeinnaam en verdwijnt deze reclame. Door voor een Premium-pakket van 8 euro per maand te kiezen profiteer je van nog meer vrijheid. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de code achter de website aan te passen.

Voor bedrijven biedt WordPress.com een Business-pakket van 25 euro per maand aan. Je kunt je website hierbij, net als bij het installeren van WordPress op je eigen webhostingpakket, helemaal zelf inrichten. De WordPress kosten zijn veel hoger wanneer je voor een website via WordPress.com kiest. Zeker wanneer je een bedrijfswebsite op wilt zetten! Voor 50 euro per jaar heb je een webhostingpakket, dat doorgaans groot genoeg is voor de gemiddelde WordPress bedrijfswebsite. Er zijn zelfs aanbieders van speciale WordPress hosting.

Functies en koppelingen van WordPress

Één van de redenen om voor het gebruik van het WordPress website pakket te kiezen is de vrijheid die je hiermee hebt. Achter WordPress staat een uitgebreide community, vol ontwikkelaars van WordPress plug-ins en WordPress themes. Dit maakt dat de functies die je in WordPress kunt gebruiken steeds verder worden uitgebreid. Je bepaalt zelf welke van deze plug-ins je installeert! Aan het gebruik van WordPress plugins kleven ook enkele risico’s. Mogelijk is een plug-in niet goed beveiligd, waardoor het voor een beveiligingslek in je website zorgt. Kijk om deze reden goed naar de recensies die andere gebruikers hebben achtergelaten op de pagina van een plug-in.

Met deze WordPress plug-ins is het mogelijk om verschillende koppelingen op te zetten. Koppel een contactformulier op je website bijvoorbeeld meteen aan je e-mailadres, zorg dat je webwinkel gekoppeld wordt aan een administratietool, enzovoorts. Sommige plug-ins voor WordPress zijn gratis, voor andere plug-ins moet betaald worden.

Beschikbaarheid en gebruiksvriendelijkheid

Het WordPress website pakket is zeer gebruiksvriendelijk. Mede doordat het pakket ook in het Nederlands aangeboden wordt! Op WordPress inloggen doe je via WordPress.com, of door “/wp-admin” achter de URL van je eigen website te voegen. Nadat je bent ingelogd kun je direct aan de slag gaan met het publiceren van pagina’s of berichten, het toevoegen van een nieuwe WordPress theme of plug-in, enzovoorts. Met een WordPress webshop voeg je in een mum van tijd nieuwe producten en productcategorieën toe.

Tip: koppel WordPress aan Google Analytics om meer uit je WordPress site te halen! Je kunt met Google Analytics bekijken wie je website bezoekt en op welke pagina je website wordt verlaten.

WordPress handleiding en uitleg

Zoals eerder werd aangehaald, heeft WordPress een uitgebreide community op het WordPress forum. Hier staan mensen voor je klaar om vragen over WordPress te beantwoorden. Mocht je vragen hebben over specifieke plug-ins, dan kun je deze op de website van een ontwikkelaar hiervan stellen. Op internet vind je handige WordPress handleidingen! Ook zijn er websites waarop je een WordPress cursus kunt volgen.

Conclusies over WordPress software

Kortom, een WordPress website maken is relatief eenvoudig! Je hebt weinig tot geen technische kennis nodig om een mooie website op te kunnen zetten. Een alternatief is om een WordPress website te laten maken, waarna je deze zelf kunt bijhouden. Het is in veel gevallen goedkoper om zelf een webhostingpakket te nemen om WordPress hierop te installeren.

Mocht je dit nog te lastig vinden, dan kun je een website aanmaken via WordPress.com. Een website aanmaken via WordPress.com kan ook de beste optie zijn wanneer je WordPress gratis wilt gebruiken. Je hoeft bij het gratis WordPress pakket immers geen kosten voor de webhosting te betalen. Nadeel hiervan is dat je geen eigen domeinnaam hebt en dat je mogelijkheden beperkt blijven. Zie dit als een gratis WordPress demo!

Software Categorie

Artikelnummer: 7217 Categorieën: ,

Website Gegevens

1 beoordeling voor WordPress

  1. Ciska

    WordPress is fijn maar niet makkelijk te gebruiken voor beginners.. Zelf is mijn website ooit gehacked en dit heeft me een volledige nieuwe installatie gekost. Het hosting bedrijf zelf gaf aan: “Hier kan ik niet mee helpen, moet je zelf maar uitzoeken.” Lekker is dat.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.