Urenregistratie

Urenregistratie app

klok en koffie mok kwart voor 7

Een urenregistratie app heeft als doel om zo gemakkelijk mogelijk jouw gewerkte uren bij te houden. De manier waarop de verschillende apps dit doen is verschillend per aanbieder van de urenregistratie app. In de meeste gevallen is het eigenlijk gewoon een uitgebreide overzichtelijke stopwatch die alle gewerkte uren bij elkaar optelt. Je druk op start als je begint en op stop als je stopt met werken.

Hoe de informatie van de urenregistratie verwerkt wordt is weer afhankelijk van de aanbieder van de app. In sommige gevallen kan het gemakkelijk aan je boekhoud software gekoppeld worden en sommige hebben simpelweg de optie om een gespecificeerde uitdraai te maken van de gewerkte uren. Dit kan je bijvoorbeeld gemakkelijk bijvoegen bij een factuur als je als zzp'er een opdracht voor iemand gedaan hebt.

Beste Urenregistratie software

exact online
125p/m
 • Urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in één handig programma, dan maak je geen fouten meer door dubbele invoer.
 • Goed alles-in-1 progrmamma
 • Erg geschikt voor MKB en groter
 • Uren invoeren via smartphone, -watch, tablet of laptop
 • Goed inzicht uren binnen een team
teamleader
25p/m
 • Met de Time Tracker van Teamleader registreer je accuraat je uren, om zo correcte facturen en rapporten op te stellen.
 • Urenregistratie per taak of meeting
 • Prestaties van het team opvolgen
 • Correct factureren op basis van uren
 • Goede integratie met CRM software
eboekhouden
7.95p/m
 • Werkt u op projectbasis, of wilt u uw uren bijhouden voor het urencriterium? Gebruik dan de urenmodule van e-Boekhouden.nl.
 • Uren online of via de app invoeren
 • Per project of activiteit registreren
 • Uren direct factureren
 • Uitgebreide overzichten inzien

De beste urenregistratie software vind je in dit overzicht.

Gratis en betaalde apps

urenregistratie appIn de meeste gevallen is de aanbieder van deze app ook een bedrijf die urenregistratie software verkoopt. Dit betekent in de praktijk dat je meestal een betaald abonnement moet hebben om gebruik te kunnen maken van de urenregistratie app van jouw keuze. Een voordeel hiervan is wel dat de informatie uit de app direct in je boekhouding wordt verwerkt. In onze ogen is dit een ideale oplossing om het later verwerken van deze informatie te voorkomen.

Daarnaast heb je ook nog gratis apps of urenregistratie apps die je kunt aanschaffen voor eenmalige kosten. Deze apps zijn vaak niet direct te koppelen aan boekhoudsoftware, soms is het wel mogelijk om een export naar een excel bestand te maken die vervolgens weer geïmporteerd kan worden in sommige boekhoud pakketten.

Gratis urenregistratie apps

Echt goede gratis apps zijn er volgens ons niet (we staan natuurlijk open voor suggesties). De meeste gratis apps hebben ons inziens een onduidelijke interface en bovendien gebeurd het te vaak dat de ontwikkelaar van de gratis urenregistratie app stopt met updaten. Dit betekent in de praktijk dat de app na verloop van tijd niet meer werkt.

Een gratis app die ons inziens toch wel goed is Gekko, dit komt misschien ook wel omdat ze een betaalde variant hebben en het dus een serieus bedrijf is. Vanuit Gekko kan je ook direct een factuur sturen naar de klant waar je de betreffende tijd voor gewerkt hebt. Bij de gratis versie is de factuur dan wel voorzien van een merkuiting van Gekko.

Andere Android en iPhone urenregistratie apps

Zoals aangegeven hebben de meeste aanbieders van urenregistratie software ook een app beschikbaar die goed samenwerkt met het (betaalde) pakket. Vaak bieden de desbetreffende aanbieders een boekhoudpakket en/of facturatiepakket aan. Op die manier worden de gemaakte uren direct opgenomen in je boekhouding en kan je desgewenst direct een factuur versturen naar je opdrachtgevers.

De uren registratie apps kunnen in de regel ook gebruikt worden door werkgevers om in de gaten te houden of de werknemers inderdaad de uren werken die ze zouden moeten werken. Werknemers kunnen zich op deze manier gemakkelijk verantwoorden tegen hun werkgever wanneer ze bijvoorbeeld thuis of in het buitenland werken.

Een aantal aanbieders die ons inziens goede urenregistratie apps hebben zijn:

 • Exact online
 • Yoobi
 • Nanda
 • Digitaal kantoor

Als je al met een boekhoudpakket of facturatie pakket werkt zou je even moeten kijken of de betreffende aanbieder geen app heeft ontwikkeld. Als dat niet het geval is zou je eventueel nog kunnen kijken naar een urenregistratie app die in ieder geval kan samenwerken met het pakket waar je mee werkt.

 

Related posts
Urenregistratie

Het bijhouden van uren: Timetracking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *