urenregistratie

Beste Urenregistratie Software

Zakelijke Software » Beste Urenregistratie Software

Waarom is urenregistratie belangrijk? Een goede urenregistratie is essentieel voor zowel ZZP’ers als grote bedrijven. Vooral als je werkzaamheden op uurbasis aan de klant gefactureerd worden is het belangrijk om je gemaakte uren nauwkeurig te registreren. Zo kun je de gefactureerde uren altijd goed verantwoorden naar de opdrachtgever.

exact online
125p/m
 • Urenregistratie, inkoop, facturatie, CRM en boekhouden in één handig programma, dan maak je geen fouten meer door dubbele invoer.
 • Goed alles-in-1 progrmamma
 • Erg geschikt voor MKB en groter
 • Uren invoeren via smartphone, -watch, tablet of laptop
 • Goed inzicht uren binnen een team
teamleader
25p/m
 • Met de Time Tracker van Teamleader registreer je accuraat je uren, om zo correcte facturen en rapporten op te stellen.
 • Urenregistratie per taak of meeting
 • Prestaties van het team opvolgen
 • Correct factureren op basis van uren
 • Goede integratie met CRM software
eboekhouden
7.95p/m
 • Werkt u op projectbasis, of wilt u uw uren bijhouden voor het urencriterium? Gebruik dan de urenmodule van e-Boekhouden.nl.
 • Uren online of via de app invoeren
 • Per project of activiteit registreren
 • Uren direct factureren
 • Uitgebreide overzichten inzien

Daarnaast draagt een goede urenregistratie ook positief bij aan de productiviteit van werknemers en ZZP’ers. Hoe dan ook is een goede urenregistratie belangrijk voor een professionele bedrijfsvoering, hoe groot of klein je onderneming ook is.urenregistratie

Urenregistratie in Excel of urenregistratie software?

Natuurlijk kun je ver komen met een eenvoudig urenoverzicht in Excel. Vooral startende ondernemers kiezen vaak voor een simpele urenregistratie in Excel om kosten te besparen. Vaak zijn de werkzaamheden en activiteiten van een startende ondernemer of freelancer nog beperkt en is het handmatig bijhouden van uren nog overzichtelijk. Worden de werkzaamheden uitgebreider en groeit je klantenkring? Dan verlies je met een urenregistratie in Excel al snel het overzicht en sluipt het er makkelijk in dat je uren vergeet bij te houden. Het handmatig bijhouden van je uren gaat je meer tegenstaan dan dat het je oplevert, terwijl een gedegen urenregistratie juist moet bijdragen aan je bedrijfsvoering.

Urenregistratie software biedt dan uitkomst!

Voordelen urenregistratie software

Er zijn verschillende goede urenregistratie softwarepakketten die het bijhouden van je uren een stuk makkelijker en nauwkeuriger maken, waardoor het ook leuk wordt om je uren bij te houden en je gemotiveerd blijft om het vol te houden. Door goede urenregistratie software te gebruiken voor het registreren van je uren bespaar je ook tijd, waardoor je efficiëntie omhoog gaat, je productiviteit toeneemt en dus ook je omzet groeit. Kortom, het bijhouden van je uren met urenregistratie software kan je juist geld opleveren!

 • Automatische invoer, wat nalatigheid voorkomt
 • Nauwkeurige urenregistratie, dus geen nattevingerwerk meer
 • Tijdbesparend, waardoor je meer tijd overhoudt voor je core business

Urenregistratie voor ZZP’ers: waarom?

Er zijn voor ZZP’ers meerdere redeneren om een goede urenregistratie te hebben. Ten eerste ter verantwoording naar de opdrachtgever, als je je werkzaamheden op basis van ‘uurtje factuurtje’ in rekening brengt. Ten tweede voor de Belastingdienst, omdat je als zelfstandig ondernemer recht hebt op belastingvoordelen als je meer dan 1.225 uur per jaar aan je eigen onderneming besteedt. Tot slot, en zeker niet op de laatste plaats, is een goede urenregistratie ook belangrijk voor jezelf; om je eigen productiviteit te optimaliseren.

1. Urenregistratie voor je opdrachtgever

Verdien jij je geld als ZZP’er door het verlenen van een dienst, op basis van een uurtarief? Dan is een goede urenregistratie onontkoombaar om je gefactureerde uren aan je opdrachtgever te verantwoorden. Urenregistratie software is in dit geval ideaal om je facturabele uren nauwkeurig bij te houden, waardoor je nooit te veel of te weinig factureert. De meeste urenregistratie softwareprogramma’s werken met een timer. Klik simpelweg op start wanneer je aan de werkzaamheden begint en klik op stop als je klaar bent. Daarnaast kunt je bij de meeste urenregistratie software gemakkelijk aangeven waar een bepaald tijdsblok voor bedoeld is en voor welke opdrachtgever je aan het werk bent.

2. Urenregistratie voor de Belastingdienst

Als zelfstandig ondernemer moet je minimaal 1.225 uur per jaar aan je eigen onderneming besteden om recht te hebben op fiscale voordelen. De Belastingdienst heeft dit urencriterium in het leven geroepen om te voorkomen dat iedereen die zich inschrijft bij de Kamer van Koophandel zomaar aanspraak kan doen op fiscale voordelen. Uit jouw administratie moet dus duidelijk blijken dat je aan het urencriterium voldoet. Met urenregistratie software kun je met een simpele klik aan de Belastingdienst laten zien hoeveel uren je maakt.

3. Urenregistratie voor jezelf

Hoeveel uur ben jij als ZZP’er per dag facturabel? Als zelfstandige heb je geen teamleider of manager die je motiveert en controleert om je productiviteit te verhogen. Dit zul je zelf moeten doen! Dat is juist het leuke en tegelijkertijd het lastige van zelfstandig ondernemen. Een urenregistratie helpt je inzichtelijk maken wat je nou eigenlijk doet. Hoeveel uur besteed je bijvoorbeeld aan acquisitie, het opstellen van offertes, daadwerkelijk facturabele uren of je administratie? Urenregistratie software helpt je om efficiënter en effectiever te werken als ZZP’er. Daarnaast hebben veel urenregistratie softwarepakketten een koppeling met één of meerdere administratiepakketten, waardoor je dus ook efficiënter je administratie bij kunt houden. Wanneer je bijvoorbeeld iets uitvoert voor een klant wordt dit automatisch in je boekhouding verwerkt en – als je wilt – omgezet in een factuur die met de juiste facturatie software ook automatisch naar de opdrachtgever wordt gestuurd. Kortom, urenregistratie maakt jouw leven als ZZP’er een stuk makkelijker, efficiënter en daardoor wordt zelfstandig ondernemen een stuk leuker!

Urenregistratie voor bedrijven: waarom?

Niet alleen ZZP’ers ervaren voordeel van urenregistratie software, ook kleine, middelgrote en grote bedrijven hebben baat bij een gedegen urenregistratie. We leggen je graag uit hoe urenregistratie software ook jouw bedrijfsvoering voordelen biedt.

1. Verhoog de productiviteit

Iedereen in jouw bedrijf of op jouw afdeling werkt hard en doet z’n best. Toch vallen de cijfers onderaan de streep soms tegen. Je hebt geen idee hoe dat komt. Of misschien gaat het juist heel goed en zijn de cijfers nog nooit zo hoog geweest. Wat doen je werknemers anders of beter dan voorheen? Urenregistratie helpt ondernemers en managers inzicht te bieden in de activiteiten binnen een bedrijf.

Met de juiste urenregistratie software kun je in één oogopslag zien waar jouw werknemers hun tijd aan besteden. Waardevolle informatie voor je bedrijfsvoering en strategie. Ben je bijvoorbeeld van plan om uit te breiden? Kijk dan eerst eens kritisch naar de huidige urenbesteding van je werknemers; waar worden de huidige uren aan besteed, hoe zijn de activiteiten verdeeld en waar zie je ruimte voor verbetering?

2. Krijg grip op flexwerkers

Het is steeds populairder om (deels) thuis te werken en bedrijven stellen zich steeds flexibeler op naar werknemers over de invulling van de arbeidsuren. Bijna niemand rijdt nog vijf dagen per week naar de zaak. Er wordt veel vanuit huis gewerkt, maar ook vanuit café's en hotels bijvoorbeeld. Urenregistratie helpt werkgevers in deze gevallen grip houden op de uren die werknemers actief zijn. Urenregistratie software biedt helderheid en inzicht.

3. Efficiënte administratie

Een gedegen urenregistratie bespaart de administratieafdeling een hoop tijd. Met goed ingerichte urenregistratie software is het handmatig verwerken van slordig geschreven kladjes verleden tijd. De afdeling personeelszaken hoeft niet meer iedere maand achter de werknemers aan te zitten. De uren worden automatisch bijgehouden in de urenregistratie software en verwerkt in de boekhouding, wat weer gekoppeld kan worden aan eventuele payroll software.

Wat is de beste urenregistratie software?

Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, omdat ieder bedrijf uniek is en ieder bedrijfsproces weer anders. De vraagt luidt daarom eigenlijk: welke urenregistratie software past het beste bij mijn bedrijf? Om een juiste keuze te maken, is het belangrijk om eerst de belangrijkste functionaliteiten helder te krijgen. Waar moet urenregistratie software voor jouw bedrijf aan voldoen? Wat is je voornaamste doeleinde van urenregistratie software?

Al freelance fotograaf zul je immers andere eisen stellen aan urenregistratie software dan een internationaal ICT-bedrijf met consultants over de hele wereld. Bedenk van tevoren ook goed aan welke andere software je de urenregistratie software wilt koppelen, zoals je boekhoudpakket of facturatiepakket. In ons overzicht van verschillende urenregistratie software hebben we alle belangrijke informatie per aanbieder van urenregistratie software verzameld, zodat je zelf de beste urenregistratie software kunt kiezen.

Urenregistratie software vergelijken is belangrijk wanneer je precies de juiste oplossing zoekt voor jouw eisen en wensen. Afhankelijk van hoe jouw bedrijfsprofiel eruit ziet zijn er andere oplossingen die het beste voor jou kunnen werken. Hieronder vind je een overzicht van urenregistratie software die we grondig getest hebben.

Is het bijvoorbeeld belangrijk direct facturen te kunnen versturen vanuit de software die jij gebruikt? Of is het van groot belang dat de gewerkte uren direct in de boekhouding verwerkt kunnen worden? Werk je vaak op locatie en wil je graag de gewerkte uren makkelijk kunnen bijhouden op je mobiele device, dan zijn er natuurlijk ook aanbieders die een app leveren bij hun service.

Waarom urenregistratie software gebruiken?

De meeste ondernemers kiezen voor het gebruik van urenregistratie omdat het veel tijd en onnodige handelingen bespaart. De software en bijbehorende apps maken het proces van je werktijd bijhouden veel gestroomlijnder en sneller. Dit resulteert niet alleen in het feit dat je meer tijd over houdt om echt werk te doen, maar ook in het maken van minder fouten in het schrijven van de gewerkte uren.

Voorheen gebruikte veel ondernemers een excel sheet om de gewerkte uren bij te houden. Wanneer je dit gedaan hebt in je onderneming weet je dat dit zeer onhandig en omslachtig werkt. Zeker wanneer er meerdere mensen binnen 1 organisatie de gewerkte tijd moeten bijhouden.

Besparing van kostbare tijd

Het gebruik van professionele urenregistratie software kost natuurlijk geld, de bedrijven die het aanbieden willen ook wat verdienen. Maar de praktijk leert dat deze kosten zich dubbel en dwars terugbetalen door de tijd die je bespaart en dus kunt besteden aan het daadwerkelijk werken in je onderneming.

Bij de meeste software en bijbehorende apps kan je gemakkelijk op start knop drukken wanneer je begint met een bepaalde taak en dan weer op stop klikken wanneer je klaar bent met die taak. Die gewerkte tijd wordt automatisch aan het project toegekend dat je geselecteerd hebt. Deze informatie wordt vaak dus ook meegenomen in je boekhouding. Eventueel kan je direct een factuur sturen naar de klant waar je de betreffende taak voor gedaan hebt.

Tijdens de vergelijking van de urenregistratie software zijn dit de zaken waar je op kunt letten.

Procesverbetering door overzicht

Wanneer je je uren goed bijhoudt in je urenregistratie software is het makkelijker om inzicht te krijgen in de  processen in je bedrijf, zeker wanneer er meerdere mensen werken in jouw onderneming. Je kan gemakkelijk zien hoeveel tijd bepaalde taken kosten en jezelf afvragen of dat sneller en dus beter uitgevoerd kan worden.

Urenregistratie voor zzp'ers

Wanneer je een zzp'er bent, ben je hoogstwaarschijnlijk op de hoogte van het urencriterium waar je aan moet voldoen om bepaalde fiscale voordelen te behalen. In de praktijk betekent dit dat je minimaal 1225 uur per jaar aan je eigen onderneming moet werken om hieraan te voldoen. Wanneer de belastingdienst hierom vraagt is het natuurlijk ideaal wanneer je dit aan kunt tonen met de gemakkelijke urenregistratie software.

Conclusie urenregistratie software vergelijken

Wij hebben kortom het idee dat het vergelijken van urenregistratie software om zo tot de beste optie voor jouw bedrijf te komen echt nuttig kan zijn. Zorg ervoor dat de software echt een toevoeging aan jouw onderneming wordt. Let er daarom goed op dat de software aan alle eisen en wensen voldoet die jij stelt aan de software.

Alle urenregistratie software

 • “afbeelding
 • “afbeelding
 • “afbeelding