Project Management

Voordelen van Projectmanagement Software

Project Management Software

Waarom zou je werken met projectmanagement software? Wat hebben projectmanagementtools voor toegevoegde waarde voor projectmanagers, projectleiders en de hele projectgroep? Met projectmanagement software structureer je eenvoudig de activiteiten die uitgevoerd moeten worden, verdeel je gemakkelijk de taken in het projectteam en check je de voortgang van de diverse lopende projecten in een oogopslag. Van projectdoel tot persoonlijke projecttaken en deadlines; alles is verbonden in projectmanagement software.

Top 3 projectmanagement software

 

 

De voordelen van projectmanagement software

 • Alle neuzen dezelfde kant op. Door het project en de bijbehorende projectwerkzaamheden te centraliseren op één plaats in projectmanagement software, breng je alles bij elkaar. Samen werk je naar hetzelfde doel toe: het eindresultaat van een succesvol afgerond project.
 • Efficiënt samenwerken. Wie doet wat? Dat is snel en simpel te zien in het projectoverzicht in projectmanagement software. Samenwerken wordt zo veel gemakkelijker en daardoor ook leuker!
 • Controle op de voortgang. Maak deadlines inzichtelijk; wanneer moeten welke taken zijn afgerond? Je ziet het allemaal in een oogopslag in een goede projectmanagementtool. Zo is het makkelijk om grip te houden op de voortgang van ieder project.
 • Deel een project op in fases. Omvangrijke projecten kun je met projectmanagement software eenvoudig opdelen in fases of deelprojecten. Zo worden zelfs de meest complexe projecten behapbaar met de juiste projectmanagementtool.
 • Altijd realtime data. Met projectmanagement software heb je realtime inzicht in de voortgang van ieder project. Je hoeft als projectmanager niet bij iedere projectmedewerker te vragen om de laatste ontwikkelingen per e-mail door te geven. Login op de projectmanagementtool en bekijk de realtime data.
 • Budget inzichtelijk. Goede projectmanagement software maakt budgetten inzichtelijk. Wat is er reeds van het budget uitgegeven en wat zit er nog in de pijplijn? Je kunt tevens een vergelijking maken tussen de geplande uren en de werkelijk gemaakte uren.
 • Projecttemplates. Maak ieder project inzichtelijk met vooraf geprogrammeerde projecttemplates. Zo krijgt ieder project dezelfde indeling en look & feel. Projecten zijn zo ook gemakkelijker met elkaar te vergelijken.Zo voorkom je tevens dat er wildgroei ontstaat in het managen van projecten en iedere manager het op z’n eigen manier doet. Door met vaste projecttemplates te werken, zijn projecten ook eenvoudiger intern over te dragen

Kortlopende en langlopende projecten

Projectmanagementtools zijn flexibel in te richten, voor zowel kortlopende als langlopende projecten. Ook voor snelle projecten met een korte looptijd zijn de meeste projectmanagement software eenvoudig in te richten. Gebruiksvriendelijke interfases nodigen uit om ieder project toe te voegen aan de projectmanagement software, omdat het binnen een handomdraai gebeurd is.

Projectmanagement software voor complexe projecten

Vooral voor complexe projecten is een projectmanagementtool aan te raden. De toegevoegde waarde van projectplanning bij complexe projecten is dat projecten inzichtelijk en behapbaar worden gemaakt. Omvangrijke projecten worden opgedeeld in overzichtelijke fases, met tussentijdse opleveringen en deadlines. Definieer belangrijke projectfases en mijlpalen en koppel daar tijd, geld en taken aan.

Functionaliteiten projectmanagement software

Welke functies zijn essentieel voor effectieve projectmanagement software? Afhankelijk van het type project, het soort organisatie, de complexiteit en omvang van het project, zijn sommige functionaliteiten meer van toepassing dan andere. Wat zijn jouw verwachtingen van de functies van projectmanagement software? We hebben een aantal functionaliteiten voor je uitgelicht.

 • Projecten faseren. Vooral voor langlopende en complexe projecten is het belangrijk dat je het project kunt opdelen in fases.
 • Beschikbare app. Heeft de projectmanagement software waar je voorkeur naar uitgaat ook een app beschikbaar? En is dit noodzakelijk? Een app maakt het makkelijker en aantrekkelijker voor de projectgroep om updates in te voeren.
 • Taken per project of fase. Verdeel de projecttaken in fases, voor een overzichtelijke voortgang van het project.
 • Taken toewijzen. Wie doet wat in het projectteam? Met projectmanagement software kun je taken toewijzen aan projectdeelnemers. Zo wordt samenwerken een stuk efficiënter.
 • Opleveringen en deadlines per fase. Deel het gehele project op in tussentijdse opleveringen en deadlines per projectfase. De kans dat de overkoepelende deadline wordt gehaald met het gewenste eindresultaat is zo een stuk groter.
 • Documentatie opslaan. Verzamel alle projectdocumentatie centraal in de projectmanagement software, zodat ook de andere deelnemers van de projectgroep toegang hebben tot de documentatie. Een handige functionaliteit als er veel documentatie in het project om gaat.
 • Budget per fase. Faseer je overkoepelende budget. Wat is er nodig per fase?

Projectmanagement software en facturatie

Maak optimaal gebruik van projectmanagement software door deze aan andere zakelijke software te koppelen, zoals facturatie software. Maak termijnfacturen aan en breng de gemaakte uren van het projectteam per fase in rekening bij de klant. Koppel de facturatiemomenten aan de geplande tussentijdse opleveringen. Efficiënt, effectief, gebruiksvriendelijk en klantgericht, want de klant weet ook waar hij aan toe is.

Projectmanagement software en relatiebeheer

Plan tussentijdse contactmomenten met de klant aan de hand van de geplande projectfases en opleveringen in de projectmanagementtool. Projectmanagement software optimaliseert ook het relatiebeheer, omdat het project meer gestructureerd uitgevoerd wordt. Ad hoc contactmomenten worden minder en er vindt meer gepland contact plaats. Met projectmanagement software kun je tevens slim vooruitkijken en vooruitzien wat er moet gebeuren. Welke input hebben we van de klant nodig en op welk moment? Geen project kan zonder relatiebeheer. Intermenselijk contact is essentieel om een project te laten slagen. Leg belangrijke overlegmomenten van tevoren vast, met de juiste projectmanagementtool.

Projectmanagement software vergelijken

Wat is de beste projectmanagement software? Er zijn ontzettend veel (online) projectmanagementtools op de markt. Wat de beste is,is afhankelijk van het type project waar je de software voor wilt inzetten ende functionaliteiten die je daarvoor nodig zijn. We hebben een aantal bekende en populaire projectmanagementtools voor je op een rij gezet. Vergelijk en kie szelf.

 • Exact online. Exact Online voor Projectmanagement is een efficiënte cloudoplossing voor grotere organisaties. De instapprijs is €225,00 per maand, maar de eerste 30 dagen zijn gratis om het programma uit te proberen. Exact Online is een geïntegreerd pakket, met veel extra mogelijkheden.
 • AFAS Software. Via de app van AFAS Software kun je gemakkelijk uren boeken en deze direct in je boekhouding verwerken. AFAS Software biedt geïntegreerde projectmanagementoplossingen voor uiteenlopende organisaties, van 1 tot 5 werknemers, 6 tot 10 en groter. Ook de prijs per maand varieert.
 • MS Project. Een product van Microsoft om projecten te managen. MS Project werkt met ingebouwde sjablonen en planningsprogramma’s met de vertrouwde look & feel zoals we die kennen van Microsoft. Stroomlijn lopende projecten en beheer je portfolio en resources met MS Project.
 • Teamleader. Een complete en geavanceerde projectmanagementtool die zich richt op het MKB. Een geïntegreerd pakket, met opties om ook CRM te koppelen en facturatie. De projectmanagement software is vanaf €75,00 per maand verkrijgbaar. De eerste 14 dagen zijn gratis.
 • Yoobi. Een gebruiksvriendelijke projectmanagementtool, waarmee je gemakkelijk projecten in fases kunt indelen, projecttaken aan projectdeelnemers kunt toewijzen en deadlines kunt instellen per fase. Yoobi biedt diverse licenties; per maand, kwartaal en jaar, voor professional, basic, corporate en enterprise. Voorafgaand is er een gratis proefperiode om de projectmanagement software gratis uit te proberen.
 • Digitaal Kantoor. In de projectmanagementtool Digitaal Kantoor kun je projectmanagement, urenregistratie, boekhouden en CRM combineren. Vanaf €15,00 per maand kun je al gebruikmaken van de projectmanagement software van Digitaal Kantoor.
 • Offective. Een bijzonder gebruiksvriendelijke projectmanagementtool, die uit te breiden is met diverse modules, zoals CRM, facturatie en webwinkel. Maak projecten met onderliggende fases aan in Offective, koppel projectmedewerkers, vergelijk de geplande uren met de gemaakte uren en upload documenten. Dit zijn slechts enkele voorbeelden van de vele functionaliteiten van Offective. Je kunt het pakket, en dus de maandelijkse kosten, uitbreiden zover je zelf wilt.
Related posts
Project Management

Gratis Planning & Project Software

Project Management

Ideale Projectmanagement Beheersing

Project Management

Hoe maak je een Projectplanning?

Project Management

Projectadministratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.