Webwinkel

Webshop laten maken

webshop laten maken

Sommige webshops kunnen vanwege de functionaliteit eisen of vanwege persoonlijke voorkeur niet in een saas webshop omgeving gemaakt worden. In de meeste gevallen moet er dan een webshop op maat gemaakt worden om wel aan de eisen te voldoen, veelal wordt daar een open source webshop oplossing voor gekozen.

Wanneer de technische kennis of tijd om inhouse een webshop te maken ontbreekt zal er een externe partij ingeschakeld moeten worden om de webshop te laten maken. Gelukkig zijn er voldoende bedrijven die voor die ondernemingen een webshop kunnen maken. Maar welk bedrijf geef je deze opdracht en waar moet je op letten bij het kiezen van een ontwikkelbedrijf dat je jouw webshop laat ontwikkelen.

Op deze pagina leggen we uit waar je een goede partner aan kunt herkennen en hoe je systematisch te werk gaat om de beste samenwerking te vinden.

webshop laten maken

Waarom een goede ontwikkelaar belangrijk is

Omdat er veel cowboys (snel veel geld verdienen zonder oog voor kwaliteit) op deze markt actief zijn is het belangrijk met een betrouwbare partner in zee te gaan wanneer je wilt starten met een webwinkel. Ook in deze sector, of eigenlijk zeker in deze sector, zijn er veel snelle jongens die onredelijk hoge bedragen rekenen voor het ontwikkelen van een webwinkel.

Het lijkt aantrekkelijk om voor de laagst geprijsde ontwikkelaar te kiezen, maar zeker in deze bedrijfstak blijk goedkoop vaak duurkoop te zijn. Het laten maken van een webshop moet je echt aan experts overlaten, wanneer dit niet goed gedaan wordt kan dit namelijk voor zeer grote problemen in de toekomst zorgen. Ook de functionaliteit uitbreiden in een later stadium is bij een slecht ontwikkelde webshop onbegonnen werk.

Eigenschappen van goede ontwikkelaar voor jouw webshop

Hieronder vind je dan een lijst met eigenschappen waar je betrouwbare bedrijven die je jouw webshop wilt laten maken kunt herkennen. Sommige zijn open deuren maar toch is het van groot belang dat je hierbij stil staat.

Het bedrijf kan haar portfolio laten zien

Met inzicht in het portfolio heb jij als ondernemer direct inzicht de capaciteit en ervaring van het bedrijf dat aanbiedt jouw webshop te realiseren. Je kunt letterlijk zien of het bedrijf een webwinkel kan bouwen die aan jouw eisen voldoet.

Goede communicatieve vaardigen en mogelijkheden

Door slechte communicatie gaat er vaak veel tijd verloren tijdens het laten maken van een webshop. Omdat de opdrachtgever, jij, vaak op een andere golflengte zit dan de ontwikkelaar kunnen bedoelingen van de ontwikkelaar vaak niet goed overkomen op de ontwikkelaar die vervolgens iets maakt wat niet naar wens functioneert.

Om bovenstaande scenario te voorkomen is er een aanspreekpunt nodig bij het bedrijf dat de ontwikkeling doet die begrijpt wat de opdrachtgever bedoeld. Wanneer dit niet geheel duidelijk is of onmogelijk is, is het aanspreekpunt verantwoordelijk voor het duidelijk krijgen van de bedoeling of een goed alternatief voor te stellen.

Ook de manier en regelmaat waarmee gecommuniceerd wordt is van groot belang. Je wilt als opdrachtgever altijd in de mogelijkheid gesteld worden om te overleggen met iemand binnen het team dat jouw webwinkel aan het maken is.

Deadlines en tijdafspraken

deadlines

Het bedrijf dat je jouw webshop wilt gaan laten maken kan afspraken met betrekking tot tijd en deadlines zwart op wit zetten. Een zichzelf respecterend ontwikkelbedrijf kan dit en zal zich er dus aan houden. Jij als ondernemer hebt er ook niks aan dat de ontwikkeling van jouw webshop veel trager verloop dan dat je verwacht.

Jouw onderneming zit ook met een bepaalde budgettering en begroting en je kan het simpelweg niet veroorloven om door toedoen van een ander bedrijf daar overheen te gaan. Spreek daarom duidelijk af wanneer wat wordt opgeleverd: design, testomgeving en productieomgeving van jouw webshop.

Je hebt inzicht in de code en de vrijheid over te stappen in een later stadium

Er zijn ontwikkelaars die een opdrachtgever niet de gelegenheid geven om in een later stadium over te stappen naar een andere ontwikkelaar. Dit kunnen ze bijvoorbeeld doen door de broncode en het ontwikkelproces verborgen te houden voor de opdrachtgever. Let er op dat je ten alle tijde de vrijheid hebt om over te stappen op een andere ontwikkelaar. Een reden kan bijvoorbeeld zijn dat je op een later moment meer functionaliteit wilt toevoegen die de huidige ontwikkelaar niet kan doorvoeren.

Duidelijke inschatting van de kosten

Een goed bedrijf kan een duidelijke inschatting van de kosten geven voor de webshop die je wilt laten maken voor jouw onderneming. Door de ervaring die een goede ontwikkelaar heeft moeten zij in staat zijn om hier een duidelijk antwoord op te kunnen geven. Ook moet er vooraf duidelijk gecommuniceerd worden wat de kosten van meerwerk zijn, dit kan natuurlijk altijd voorkomen.

Top 3 webshop systemen waar webshops het beste in gemaakt kunnen worden

jouwweb 150
8Vanaf p/m
 • De gebruiksvriendelijke editor van JouwWeb maakt het maken van een webshop gemakkelijk én leuk.
 • Domeinnamen Inbegrepen
 • Gratis Ondersteuning
 • Inc. SSL Certificaat
 • SEO geoptimaliseerd
shopify 150
Tip!
25.5Vanaf p/m
 • Geen ontwerpvaardigheden nodig. Je hebt volledige controle over het uiterlijk van de website
 • Simpele Setup
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Geoptimaliseerd voor Groei
 • Wereldwijd 800.000 klanten
lightspeed 150
49Vanaf p/m
 • Webshop software met ook voorraadbeheer, verkooprapporten, klantgegevens & marketing.
 • Gratis proefversie
 • Vooroplopende techniek
 • Per branche af te stemmen
 • Veel koppelingen met marketing

Webshop laten maken kost geld

Het laten ontwikkelen van een goed functionerende webshop kost simpelweg geld. We zien veel ondernemers die een webwinkel laten maken en in een later stadium tegen allerhande problemen aanlopen. Dit heeft in de praktijk vaak 2 vervelende gevolgen. Ten eerste werk de webshop niet naar behoren en bovendien kost het oplossen van deze problemen opnieuw geld.

Wanneer je jouw webshop wilt laten maken door een een professioneel bedrijf moet je niet de keuze voornamelijk laten afhangen van de prijs, laat de keuze primair afhangen van de kwaliteit die een ontwikkelaar te bieden heeft.

Related posts
Webwinkel

Gratis webshop Beginnen

Webwinkel

Alle Webshop en eCommerce Spelers in 4 Tabellen

PSPWebwinkel

iDeal - De Werking & Integraties

PSPWebwinkel

iDeal webshop

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.