affiliate software

Beste Webshop Software

Zakelijke Software » Beste Webshop Software

Wij krijgen vaak de vraag wat de beste webshop software is, maar hier is eigenlijk geen eenduidig antwoord op te geven. Ook als wij een favoriet zouden hebben, wil dat niet per se betekenen dat de betreffende webwinkel software aanbieder ook het beste is voor jouw onderneming. Iedereen heeft weer andere eisen en wensen. Ook je budget zou een doorslaggevende factor kunnen zijn in het uitkiezen van het voor jouw beste webwinkel pakket. We hebben in ieder geval een aantal goede aanbieders voor je in kaart gebracht.

jouwweb 150
8Vanaf p/m
 • De gebruiksvriendelijke editor van JouwWeb maakt het maken van een webshop gemakkelijk én leuk.
 • Domeinnamen Inbegrepen
 • Gratis Ondersteuning
 • Inc. SSL Certificaat
 • SEO geoptimaliseerd
shopify 150
25.5Vanaf p/m
 • Geen ontwerpvaardigheden nodig. Je hebt volledige controle over het uiterlijk van de website
 • Simpele Setup
 • Aantrekkelijk geprijsd
 • Geoptimaliseerd voor Groei
 • Wereldwijd 800.000 klanten
lightspeed 150
49Vanaf p/m
 • Webshop software met ook voorraadbeheer, verkooprapporten, klantgegevens & marketing.
 • Gratis proefversie
 • Vooroplopende techniek
 • Per branche af te stemmen
 • Veel koppelingen met marketing

Lightspeed

lightspeed logo 300x300Lightspeed is de nieuwe naam voor webshop software aanbieder SEOshop. Het bedrijf is gewoon doorgegaan met het ontwikkelen van haar webshop software na de overname. Veel van de huidige klanten van SEOshop zijn uitermate tevreden over de werking van de software. Door de overname komt er nog meer kennis bij, wat de kwaliteit van de software ten goede zal komen. Naast het feit dat we nu al zeer enthousiast zijn over Lightspeed, verwachten we dat er de komende jaren nog veel positieve ontwikkelingen zullen zijn. De gebruiksvriendelijkheid van Lightspeed is dus zeer goed te noemen en beoordelen we met een 10.

De prijs van Lightspeed is echter wel aan de hoge kant, toch krijg je hier veel voor terug. Als we puur naar de prijs kijken is dit relatief hoog te noemen en daarom zien we de kosten van Lightspeed als redelijk.

Zoals hierboven al aangegeven wordt, krijg je enorm veel terug voor de prijs die je betaalt voor de software. De mogelijkheden van Lightspeed zijn dan ook enorm! Denk bijvoorbeeld aan boekhoudkoppelingen, voorraadkoppelingen, koppelingen met payment providers en mogelijkheden om eenvoudig als affiliate aan de slag te gaan. Daarom beoordelen we ook dit onderdeel met een 10. Ook de webshop maker zelf is erg overzichtelijk en uitgebreid.

Bezoek Lightspeed    Lees de uitgebreide review


JouwWeb

jouwweb logo 300x300JouwWeb is een Nederlands bedrijf dat een systeem heeft ontwikkeld, waarmee heel gemakkelijk en op een visuele manier een website en webshop kan worden gemaakt. Dit pakket richt zich met name op gebruiksvriendelijkheid, wat erg goed terug te zien is wanneer je je webshop aan het inrichten bent. Je kunt gemakkelijk foto's toevoegen aan je producten en met een drag en drop-systeem elementen plaatsen op een pagina. Ook het afstellen van de instellingen gaat heel intuïtief bij deze beste webshop software.

De kosten voor deze webshop software zijn in vergelijking met andere aanbieders erg aantrekkelijk. Voor de prijs van €16 heb je het business-pakket dat je veruit de meeste opties geeft. Bovendien is de klantenservice in het Nederlands, wat door zeer veel mensen gewaardeerd wordt. Dit blijkt uit de reviews die online te vinden zijn over deze webwinkel software.

Wanneer je als ondernemer op zoek bent naar een gemakkelijk in te richten en gemakkelijk te beheren webwinkel systeem is JouwWeb een perfecte optie. Wanneer je complexe derde systemen wilt koppelen zul je misschien nog even verder moeten kijken.

Bezoek JouwWeb    Lees de uitgebreide review


Shopify

shopify logo 300x300Op het gebied van gebruiksvriendelijkheid is Shopify een goed platform. Zowel voor de afnemer van de Shopify software, als voor de eindgebruiker. Dit heeft te maken met de manier waarop de Shopify webshops geserveerd worden door de server, namelijk via een CDN (Content Delivery Network). Door deze technologie is de snelheid van de webshops zeer hoog. We beoordelen dit onderdeel dan ook met een hoge score, namelijk een 9.

De prijs van Shopify beoordelen we ook met een 9. De reden hiervan is het aanbod aan sterk uiteenlopende pakketten bij Shopify. Zo kun je als starter al voor 9 dollar per maand een webshop beginnen, waar een grote onderneming ook een zeer geavanceerde webshop kan afnemen voor 179 dollar per maand. Deze webshop maker is niet voor niets zeer populair over de gehele wereld.

De opties zijn niet het sterkste punt van Shopify. Zo zien we bijvoorbeeld dat er nog geen koppelingen beschikbaar zijn met verzenders als PostNL en SendCloud. Als Nederlandse webshop zou dit natuurlijk zeer handig zijn! Shopify lijkt dus nauwelijks bezig te zijn met koppelingen voor de Nederlandse markt. Naast het feit dat deze koppeling erg handig zou zijn, zijn er wel veel andere koppelingen mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan een koppeling met boekhoudsoftware of payment providers.

Bezoek Shopify    Lees de uitgebreide review


Ook goed én voordelig: Shoppagina

shoppagina logo 300x300De gebruiksvriendelijkheid van Shoppagina is goed te noemen. Middels een uitgebreide backend is jouw complete webshop aan te sturen. En de backend is zeer snel en eenvoudig te begrijpen. Natuurlijk is de kwaliteit van de shop wel van een lager niveau te noemen dan de webshops van Lightspeed.

Waar Lightspeed relatief duur is, is Shoppagina juist erg goedkoop. Zo kun je voor €9,50 per maand al een webshop starten en daarmee is de software enorm toegankelijk. We beoordelen dit onderdeel met een 10! Het geeft ook aan waarom de mogelijkheden van bijvoorbeeld Lightspeed uitgebreider zijn. Je betaalt hier immers meer voor!

Net als de gebruiksvriendelijkheid, zijn ook de opties van Shoppagina goed te noemen. Veel bedrijven en ondernemingen met een webshop zouden er goed mee overweg kunnen en door de vele koppelingen tijd kunnen besparen. Over het algemeen zullen de opties die Shoppagina biedt, ruim voldoende zijn voor een gemiddelde onderneming. Geavanceerde koppelingen en opties zijn echter niet beschikbaar.

Bezoek Shoppagina    Lees de uitgebreide review


De hosted webshop software wint

Zoals je wellicht is opgevallen zijn alle bovenstaande webshop oplossingen SaaS-producten. Hier betaal je een vast bedrag per maand voor de service en het laten draaien van de webshop.

Deze oplossingen zijn niet alleen ideaal voor mensen zonder technische kennis. Het is ook ideaal voor ondernemingen die niet zelf de zorg willen dragen voor de webservers en de software die daarop draait. Bij een SaaS hosted webshop wordt dit namelijk geheel uit handen genomen! Zo kun je jezelf volledig concentreren op de inhoud en marketing van je webwinkel. Zeker voor mensen en organisaties die net beginnen met een webwinkel is zo`n product verstandig.
Een ander voordeel van de hosted webshop oplossingen is dat je eigenlijk altijd gratis een proefperiode kan aanvragen. Tijdens deze proefperiode heb je de mogelijkheid om de beste webshop software in alle rust uit te proberen. Op deze manier krijg je een goed gevoel van de mogelijkheden die de webshop software je biedt en weet je ook direct of dit aansluit bij je verwachtingen en eisen.

Ook voor de meer ervaren webwinkelier, die zich niet bezig wil houden met de technische kant van het runnen van een webshop, is dit een ideale oplossing. De software werkt simpelweg altijd en hierdoor kun je je als ondernemer volledig concentreren op het verkopen van producten. Dit betekent in de praktijk dat je je bijvoorbeeld geen zorgen hoeft te maken over updates of eventuele storingen binnen je webshop. Tenzij je een hele goede reden hebt, is het gebruik van een SaaS webshop oplossing eigenlijk altijd onze favoriet.

Beste software voor complexe / grote webshops

Wanneer je van plan bent complexe producten te verkopen of simpelweg veel wilt kunnen aanpassen in jouw webshop is open source webwinkelsoftware veelal een goede keuze. Mits je klaar bent voor de vele uitdagingen. Deze software heeft namelijk ook veel nadelen. In tegenstelling tot de kant en klare pakketten van Nederlandse partijen heeft een open source webwinkel software niet altijd een goede Nederlandse versie.  De software dient daarbij ook op een eigen server gehost te worden, hiervoor moet je ook weer goed met zakelijke webhosting aan de slag.

Het grootste nadeel van de open source oplossing is het feit dat je een dure programmeur nodig hebt voor complexe aanpassingen. Ook ben je daarbij zelf verantwoordelijk voor de technische kant van het hosten en het runnen van een webshop en dit is voor veel mensen – terecht – een (te) grote horde. Mede om deze reden vinden wij Lightspeed in deze situatie toch een betere keuze, met deze shop kan je namelijk ook zeer goed doorgroeien.

woo commerce 150 x 300 logo
 • Zonder technische kennis een mooie en professionele website maken
magento 150 300
 • Internationaal platform met keuze uit veel verschillende templates
lightspeed 150 x 300 logo
 • Geavanceerde webshop software die ook geschikt is voor de grotere webwinkel

Woocommerce

woo commerce 150 x 300 logoDe plugin die een WordPress website kan omtoveren tot een complete webwinkel. Deze software is gratis en biedt een gemakkelijk te gebruiken interface. Er zijn erg veel plugins beschikbaar die de functionaliteit van de webshop software flink kunnen uitbreiden. Veel gebruikte en uitgebreide plugins zijn diegene waar voor betaald moet worden.


Magento

De meest uitgebreide webwinkel software die beschikbaar is. Magento is een grote en bekende speler in de webshop markt. Veel grote en gecompliceerde webshops gebruiken deze oplossing, omdat er relatief veel goede ontwikkelaars zijn die met de nodige kennis een webshop precies zo kunnen maken zoals jij dat als ondernemer graag zou willen hebben. Daarnaast is er een zeer actieve community en een reeks aan goede (gratis) modules.


Lightspeed

lightspeed 150 x 300 logoLightspeed biedt een advanced en professional pakket waarmee je 5000 of zelfs 15000 producten kunt voeren. Met deze pakketten kun je een zeer serieuze internationale webwinkel opzetten, waarbij je handig gebruik blijft maken van alle kennis die achter het Lightspeed platform schuil gaat. Een goed overzicht van de voordelen van deze twee pakketten vind je op de pagina met alle prijzen.


Waar op te letten bij kiezen van webshop software

Om wat duidelijkheid te geven over de aandachtspunten bij het kiezen van de juiste webwinkelsoftware hebben we een paar handvatten. Hieronder zullen we een aantal van de belangrijkste punten noemen en toelichten.

We raden je aan om een lijstje van jouw wensen te maken. Op deze manier kan je bij het vergelijken van webwinkel software direct zien of de software geschikt is voor jouw eisen.

 • Designmogelijkheden van de webshop software

De meeste ondernemers willen hun merk en dus ook de webshop een eigen look & feel meegeven. Een uitstraling waar klanten de winkel aan kunnen herkennen. Het is daarom belangrijk om te bekijken welke designmogelijkheden er zijn Er zijn bij de meeste aanbieders wel kant en klare thema's er beschikbaar om de webwinkel het uiterlijk te geven wat jij graag wilt.

In de meeste gevallen wordt er voor een bestaand template of thema gekozen dat in de buurt komt van de wensen van de ondernemer. Vanuit daar kunnen een aantal aanpassingen gemaakt worden zodat de webshop er precies uit komt te zien zoals gewenst is. Als er geen template of theme bestaat dat enigszins aan jouw wensen voldoet is het in de meeste gevallen nodig om een professionele designer in te schakelen. Daarbij is het zo dat sommige webshop software zich in zijn geheel niet leent om een design te maken zodat je er tevreden mee bent. Als je wensen dusdanig anders zijn dan de bestaande oplossingen ben je in de meeste gevallen het best uit met open source software dat qua uiterlijk heel uitgebreid aan te passen is. Woocommerce en Magento zijn voorbeelden hiervan.

 • Zoekmachine vriendelijk?

seo webshop

De meeste ondernemer hechten er grote waarde aan dat de webshop goed kan scoren in de zoekresultaten van Google. Om deze kans zo groot mogelijk te maken is het van groot belang dat er bij de opbouw van de pagina's en de broncode rekening is gehouden met bepaalde seo (search engine optimization) principes.

Niet alle webwinkel pakketten doen dit even goed. Voorbeelden van webshop pakketten die dit uitstekend doen zijn Lightspeed en Woocommerce. Beide hebben voldoende mogelijkheden om de webshop seo vriendelijk te maken.

 • Gemakkelijk te gebruiken en duidelijke backend

Producten toevoegen en bewerken, bestellingen inzien en behandelen, instellingen aanpassen, inhoud bewerken, klantgegevens, betaalmethodes toevoegen en meer van dat soort zaken gebeuren in de backend van de software. Al deze acties wil je uiteraard zo gemakkelijk en goed mogelijk uit voeren. De gebruiksvriendelijkheid van webshop software is van groot belang.

Met een overzichtelijke beheeromgeving gaat dit gestroomlijnder dan wanneer de backend niet lekker werkt. Let er daarom op  dat de backend overzichtelijk is en gemakkelijk werkt. Voor sommige bedrijven is het wellicht ook handig dat de backend sowieso Nederlandstalig is.

 • Mobiel vriendelijke webshop software

responsive webshop

Steeds meer mensen shoppen online op hun telefoon of tablet. Het is dan ook van het grootste belang dat ook deze mensen de best mogelijk ervaring op jouw webshop hebben.

Let er op dat de webshop software en het thema of template dat je gaat gebruiken ook gemakkelijk te bekijken is op smartphones en tablets. Wanneer een webshop geschikt is voor mobiel en tablet wordt dit responsive genoemd. Je kunt er dus op letten of het thema dat je wilt kiezen inderdaad responsive is.

 • Mogelijke betaalmethode

Het is uiteraard heel erg belangrijk om betalingen te kunnen ontvangen in jouw webshop. Bekijk daarom of de juiste payment service provider beschikbaar is voor de webwinkelsoftware die jij wilt gebruiken. De payment service provider bepaalt welke betaalmethoden geaccepteerd kunnen worden. In Nederland moet je met jouw webshop software sowieso iDeal betalingen kunnen ontvangen.


Beste Gratis Webshop

gratisHet is natuurlijk zeer aantrekkelijk om te kiezen voor gratis webwinkel software. Maar onze overtuiging is eigenlijk dat deze niet bestaat. Er zijn zeker open source pakketten die gratis te downloaden zijn, maar dan ben je er nog niet. Je wordt gek gemaakt door upsell mogelijkheden en als het écht gratis zou zijn zou het nooit een goed doorontwikkeld platform kunnen worden.

Als je wilt dat de gratis software goed werkt zal er zeker tijd gaan zitten in het technisch optimaliseren van de webshop voor jouw wensen en eisen. Omdat je waarschijnlijk niet alles zelf kunt instellen zullen er kosten zijn voor het inhuren van een specialist. Dit zal ook nodig zijn bij elke upgrade en/of aanpassing. Daarnaast zijn er de terugkerende kosten van de hosting, domeinnaam en eventueel gekoppelde boekhouding.

Dit is dan ook de reden dat de meeste ondernemers ervoor kiezen om een hosted webshop pakket te kopen. Daar zijn al die onverwachte en terugkerende kosten niet aanwezig. Je betaalt simpelweg voor een abonnement en daarmee is het klaar. Wij hebben al deze zaken uitéén gezet in ons artikel:  Alles over een gratis webshop maken / beginnen.

Meer nodig dan enkel webshop software

Dit klinkt wellicht een beetje raar, maar met alleen webshop software kom je er niet. Naast de webshop software is het in veel gevallen ook nog noodzakelijk om andere software oplossingen aan te schaffen om de verkoop van producten en bedrijfsprocessen zo soepel en efficiënt mogelijk te laten verlopen, denk bijvoorbeeld aan:

Webshop Software Conclusie

Zoals je ziet is het kiezen van de beste webwinkel software geen makkelijke opgave. Het is niet echt een klus van webshop software vergelijken, maar meer het vinden van de software die jou als ondernemer een prettig gevoel geeft en aansluit bij jouw wensen. We raden je dan ook van harte aan om echt de tijd te nemen om de juiste keuze te maken. Zoals aangegeven is overstappen op een later moment een flinke klus en in sommige gevallen bijna praktisch onmogelijk. Als je echt een goede webwinkel wilt maken zul je moeten beginnen met het kiezen voor de juiste software waar jij goed mee uit de voeten kunt.

Als je fysieke producten online wilt gaan verkopen is een webwinkel, ook wel webshop genoemd, eigenlijk altijd noodzakelijk. Er zijn verschillende soorten software beschikbaar die het relatief gemakkelijk maken om je eigen winkel online te starten. Bedenk wel dat het maken van een webwinkel veel voorbereiding en weloverwogen keuzes vereist, gebruik de informatie op onze website voor de juiste informatie.

Omdat de eisen en tevens de mogelijkheden zeer uitgebreid zijn, proberen wij wat licht in de duisternis van technische oplossingen te presenteren en uit te leggen. In het webwinkel gedeelte van onze website proberen we dan ook een zo duidelijk en uitgebreid scala aan mogelijkheden te presenteren en toe te lichten. Ook geven we je tips en tricks waar je op moet letten bij de keuze van jouw webwinkel software.

Alle webshop software aanbieders